Jump to content

Termodēļi grīdām


Kitai
 Share

Recommended Posts

Gatavojas remontiņš, gribu nomainīt veco preskartona-linoleja grīdu. Plānots nosiltināt grīdu un ierīkot dēļu grīdu. Tā kā bieži dzirdēts un redzēts, ka dēļi transformējas, gribas uzreiz ielikt jēdzīgu. Tauta runā, ka jāskatās uz īpaši kaltētiem termodēļiem. Kāda kuram pieredze, kantori utt.? Ar ko labāk nosiltināt grīdu - keramzīts, ''puķiks'' vai kas cits?

Link to comment
Share on other sites

Parasti jau '' termo dēļus''  liek ārpusē, jo tiek izdedzināta mīkstā šķiedra, ja tā var teikt, un koks nebojājas. Cik esmu dzirdējis, pēc tā procesa, tas paliek trauslāks. Pats neesmu izmantojis, bet tādas atsauksmes, kas to lieto.

Link to comment
Share on other sites

Termodēli iekštelpās? karl why? pirms jautāt - paskaties, cik viņi maksā salīdzinot ar paratu grīdas dēli. Ieliec izkaltētu parastu grīdai paredzētu dēli - un būss labi. Liekot, pārliecinies, lai nesaskaras ar sienu (minimālai spraugai jāpaliek, ja gadījumā mitruma iespaidā nostaigā)... uz sijām uzliec kādu deformācijas lentu... , lai neskaras ar dēļiem un nečīkst... ja liels grīdas laukums pastiprināt sijas vajag, lai grīda nestaigā, kad rīkosi dančus. Ja nodarbosies ar kādu pīrāga veidošanu (tipa liksi uz osb, tad katras osb loksnes malas jāpārlīmē, lai savā starpā nesaskaras)... 

vārdsakot nepareizo tu tautu klausies .. termodēļi ibio. neesmu celtnieks, bet pāris trīs grīdām esmu čakarējies - nekur nekas ne čīkst ne vērpjas. Fazendā pat katlumājā un vannas/dušas telpās bija koka grīdas - nekādu problēmu... pat nepelē

 

 

 

Labots - hero
Link to comment
Share on other sites

(labots)

bet tad kādēļ daudzi sūdzas, ka ieliekot pat kaltētos grīdas dēļus veidojas spraugas?

Labots - Kitai
Link to comment
Share on other sites

Bračkam dačā pagājušo ruden saliku augstākās 1. šķiras grīdas dēļus. Kad liku, spraugas bija minimālas vai vispār nebija. Šogad spraugas ir tādas ka maz neliekas..

Bija piekāpis kara laika kaimiņš un padalījās ar dzīves pieredzi, teica, ka 1jā gadā kad liek grīdu, dēļus neskrūvē, nenaglo. To dara nākamajā gadā kad dēļi ieņēmuši savu "mūžīgo" stāvokli. Tad rezultāts esot bez spraugām.

Izklausas čakarīgi bet nu tā esot..

Labots - Stasss
  • Patīk 1
  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Istabās mainās temperatūra un gaisa mitrums. Koks tā ietekmē maina izmērus. Viens dēlis nedaudz, bet visa grīda - ievērojami. Es dzīvē neesmu sastapis dēļu grīdu bez šķirbām. Dēļi vērpjas un čīkst! Liec kādus dēļus gribi. Mūsdienās ir lētāki un labāki grīdas materiāli pieejami. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , Ronalds teica:

Mūsdienās ir lētāki un labāki grīdas materiāli pieejami. 

BETONS!

Link to comment
Share on other sites

«Termodēļus» grīdām nevajag. Nezinu precīzi, aptuveni divreiz dārgāki par parastiem dēļiem. Termodēlis nav labāks par parastu dēli, tam savs pielietojums, kā es saprotu, pat nav tā - ja ārā, tad termodēlis, ar pareizām krāsām nokrāsots parasts dēlis būs gana labs, piemēram, fasādes apdarē, tā ideja termodēlim tāda, ka atmosfēras ietekmē tas nezaudē savu izskatu, ja ir vēlme pēc svaiga dabīga koka virsmām, tad, var domāt maksāt divreiz dārgāko cenu.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , Ronalds teica:

Mūsdienās ir lētāki un labāki grīdas materiāli pieejami. 

Jā, pa lielam koks ir diezgan ķēpīgs materiāls, ar kuru pēcāk ir jāčakarejas, tāpēc labāk izvēlēties ko citu..

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 16 minūtēm , Ronalds teica:

Mūsdienās ir lētāki un labāki grīdas materiāli pieejami. 

piemēram? arī drīz būs aktuāls šis jautājums..

Link to comment
Share on other sites

Termodēļus liek iekštelpās. Pats liku uz osb cepinātu ozolu gadus 6-7 atpakaļ. Šķirbas neveidojas. Pirku rustic nelikvīdu - īsos garumus, max 1.5m, bet sākot no 0.3m. Cena, cik atceros, bija 12Ls par m2. Bez tā, ka tie dēļi nemaina dimensiju ir 2 papildus labumi:

1) termozols, kad salikts un noeļļots, reāli izskatās pēc sarkankoka. Tādā pat mahagonija krāsā. 

2) kamēr svaigs tam ir īpatnēja un pa manam ļoti forša smarža (rūgtena kā konjakam, ja noņem alkohola komponenti). 

 

Es ieteiktu tādu izskatīt. Nekādi "lētāki un labāki" risinājumi nestāv ne blakus. 

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Varbūt dzīve interesantāka, ja gīdas dēļi mazliet čīkst. Pa kluso nevar izlavīties no istabas vai piemēram zagļi nevar kamēr guļ iedzīvi iznest.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Jurkins

Termodēļi grīdai...?, nez kurš kaut ko tādu ieteica.

Mūsdienās normāli izžāvēt dēļus māk reti kur. Jo piznesa noteikumi liek izžāvēt maksimāli ātri. Darbabiedrs dažus gadus atpakaļ veda sev dēļus ~150 km, lai gan dažāda kalibra zāģētavu apkārt kā pieirsts. Nenožēlo.

Un kā te minēja, pirmajā gadā pienaglo katru ~5 dēli, pēc tam nākamajā atkal tas jebstiņš ar ķīļiem. Bet dēļu grīda izpogā jebkuru citu vienos vārtos. Priedes dēļu grīda ir silta. Parketu parasti taisa no cietajām, blīvajām koka sugām, attiecīgi siltumvadītspēja labāka, nav tik patīkama uz tausti ar basām kājām pat, ja virsū ir lakas kārta.. Protams, gaumes ir dažādas, pat nav vērts strīdēties.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 13 minūtēm , uldise teica:

piemēram?

Nav tāda saraksta no labākā uz sliktāko, tas pats pieminētais preskartons arī ir labs vienā rādītājā - cena, šajā ziņā daudz labāks par ekskluzīviem grīdu materiāliem. :)


Nepiekrītu, ka koka dēļu grīdas nemēdz būt bez šķirbām. Labiem grīdas dēļiem jābūt, un labā līmenī grīdas izbūvei jābūt. Esmu redzējis diezgan koka dēļu grīdas bez nevienas šķirbas.


Pirms 6 minūtēm , Jurkins teica:

Protams, gaumes ir dažādas, pat nav vērts strīdēties.

+1

Link to comment
Share on other sites

Pirms 51 minūtēm , Stasss teica:

Bračkam dačā pagājušo ruden saliku augstākās 1. šķiras grīdas dēļus. Kad liku, spraugas bija minimālas vai vispār nebija. Šogad spraugas ir tādas ka maz neliekas.

Grūti spriest - kāpēc, bet var būt pat kalibrēti dēļi, ja startā būs bijuši mitri un... ja pa ziemu nekurina un lēkā temperatūras - tur nekas nelīdzēs un tā grīda 'aizies'.

Es tagad visas gudrības esmu piemirsis - bet man viens viedais grīdas prāts skaidroja, ka no būvmateriālu veikala pat esot pa lielu mitrums dēļos

 

Pielikumā viena no grīdām par ko runāju pēc 10+ gadiem lielākās spraugas 1mm, jā viņas ir, bet tas ir maksimums...

 

Koka grīda - ar minimālām spraugām jārēķinās. Ja vispār besī, tad ņem laminātu "pod derevo"  :)

grida.jpg

Labots - hero
Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , msp teica:

Cepināts ozols led un dienasgaismā.

Durvju aplodas un grīdlīstes arī viņš?

Link to comment
Share on other sites

Regisss
pirms 1 stundas , Kitai teica:

Ar ko labāk nosiltināt grīdu

Jautājums kur atrodas tā telpa par ko Tu runā... Bet man laba pieredzi ar korķi zem laba lamināta... gan silta grīda, gan skaņa absorbējas.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
Pirms 37 minūtēm , vvv teica:

Esmu redzējis diezgan koka dēļu grīdas bez nevienas šķirbas

gan jau ka redzēji mitrā laikā, būtu iegājis pavasara mēnešos, kad mitruma % 40 nedēļu pēc kārtas ….


Pirms 2 minūtēm , Regisss teica:

ar korķi

pa korķi ir jāstaigā …., nevis jāpabāž zem lamināta

Link to comment
Share on other sites

Regisss
Pirms 5 minūtēm , alusbundza teica:

pa korķi ir jāstaigā

dzīvē nav nācies redzēt korķa grīdu...

Link to comment
Share on other sites

Pirms 42 minūtēm , Regisss teica:

dzīvē nav nācies redzēt korķa grīdu...

 

Kādreiz, kad Wicanderam bija pārstāvji Rīgā, tad varēja nopirkt 3mm biezas korķa flīzes ar polivinīla pārklājumu un dekoratīviem rakstiem. Ļoti labs risinājums, ja ir siltās grīdas, viegli līmējams uz izlīdzināta betona. Vasarā ir pietiekami ok, lai staigātu ar plikām pēdām, korķa kārta nelaiž cauri betona vēsumu. Ziemā arī ir ok, jo siltumu izkliedē, nevar just pārejas starp caurulēm. Nodilumizturīgs. Bet dārgs un man personīgi koka dēļi uzvtausti tīk labāk. 

Link to comment
Share on other sites

msp, izskatās gaumīgi!

 

temperatūras svārstības konkrētajā vietā - dzīvoklī starp apkures un neapkures sezonu ir 6-7 grādi un mitruma svārstības ir 30% robežās (apkures sezonā ~40%, neapkures 60-70%). Grīdai dēļus domāju, jo pirmkārt patīk, otrkārt arī siltumam, jo apakšā pagrabs. Zem dēļa tiks likts siltinājums, kāds - vēl jāsaprot. 

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Pirms ~~ 15 gadiem guļamistabā (2. stāvā) ieliku korķa grīdu. Bija padārgs prieks, saliekamie korķa paneļi (sistēma tāda pat kā lamināta grīdai, ļoti kvalitatīvs ražojums). Pārdevējs teica, ka pa virsu ir kaut kāda "dimanta laka" no rūpnīcas jau uzklāta. Kalpo fantastiski, nopietnu nodilumu nemana, grīda kājām ļoti patīkama, liekas diezgan mīksta. Nekad nav mēģināts īpaši taupīt - nekad nav bijusi kaut kāda "tikai ar zeķēm" politika. Labprāt uzliktu visā 2. stāvā tādu grīdu. Vienīgā novērotā nianse - grīda saules ietekmē pakāpeniski maina krāsu - zem mēbelēm saglabājas tumšāks, saulē mazliet balo. Bet tas ir  minimāli.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Janka Garais

Es tik par termodēļiem,pats guļamistabās saliku tos,izvēlējos priedi,maksāja cik atceros 18 eiro kvadrātmetrā.Ir tā,ka māja nav patstāvīgi apdzīvota,bet pēc novērojumiem nekur pat nav vismazākās šķirbiņas.Sākumā bija specifiska smarža,bet ātri vien pazuda,apstrādei lietoju no Osmo produktiem,Latvijā tiem ir divtik lielāka summa nekā pasūtot pa taisno no Vācijas.No mīnusiem var  pateikt,ka nesošās konstrukcijās nedrīkst likt,bet uz klājumiem tas neattiecās.Otrs,ka var būt vairāk skabargu,ja dēlis nav pietiekošu kvalitatīvi apstrādāts,kā nekā koksnei vairs nav sveķu,lai katra smalkā gadskārta būtu kā ar līmi pielīmēta,bet uz savas grīdas nevienu skabargu neesmu ierāvis,tikai krāsojot pāris pamanīju un noplēsu.Apbrīnojams bija  arī termoozola vieglums kad paturēju rokās intereses pēc,bet cena viņam protams augsta.

Labots - Janka Garais
Link to comment
Share on other sites

VebKamera
Pirms 52 minūtēm , alusbundza teica:

cik kvadrāt metrā maksāja?

 

Vecīt, toreiz bija latos. Man liekas, ka 24 lati kvadrātmetrā veikala cena. ~~ 15 gadi stāv.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...