Jump to content

Kur iegādāties ābolu par sakarīgāko cenu ?


raiviic
 Share

Recommended Posts

 Sveiciens visapkārt!  Nē, netaisos mainīt ticību un kāpt āboldārzā (vismaz kamēr M$ indusi nenovedīs līdz tam), bet šovakar sena paziņa interesējas. Lieta tāda, ka viņas meitai mūzikas skolā māca strādāt ar Sibelius (ļoti labs mūziķu softs), bet - ir prasība to darbināt uz ābola (kaut gan windows versija ne ar ko neatšķiras, izņemot kādas ātro taustiņu kombinācijas). Bet nu pasniedzējam savi tarakāni, neko darīt.  Man jau šķiet, ka 13'' displejs arī tā kā par mazu, bet nu 15" meitenei staipīt uz skolu - arī diez kas nav. Pati skolniece vēl grib arī touch ID un touch bar - nu nez, neredzu jēgu.

  Par ko stāsts - mamma ir gatava pirkt, bet nu negribētu pārsniegt 1000 eur (zinu ka nereāli, bet varbūt tomēr) - vai kādam ābola lietotājam nav kāda ideja?

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Ja jaunu - Latvijā praktiski nekāda atšķirība, kur (ābols reselleriem atmet pāris procentus uzcenojuma, līdz ar to uz atlaidēm kā tādām var tādēļ necerēt. Vērā ņemama atlaide nozīmēs mazlietots, no stenda, refurbished utt.),  jauniem cenas būs plus-mīnus vienādas. Ja ir iespēja - izdevīgāk ir pameklēt Eiropā, kur lielie tīkli dažkārt tirgo zem savas pašizmaksas, klientu piesaistei. + UK nestabilā situācija ar GBP svārstībām nāk mums par labu ik pa laikam

 

Kautvai piemēram

 

https://www.laptopsdirect.co.uk/apple-macbook-air-core-i3-8gb-256gb-ssd-13.3-inch-macos-laptop-gold-mwtl2b-a/version.asp?wgu=272145_109047_15912976003398_ef00dae63c&wgexpiry=1599073600&utm_source=PriceSpy Limited&utm_medium=webgains&refsource=webgains

 

https://www.amazon.co.uk/Apple-dual-core-10th-generation-Intel-Core-i3-processor/dp/B08639KXGD/ref=sr_1_1_sspa?dchild=1&keywords=macbook%2Bair&qid=1591297373&sr=8-1-spons&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUFCRDBMU1gyRU82V1YmZW5jcnlwdGVkSWQ9QTA4MzExMDcyVUcxVERYNzNGSzRVJmVuY3J5cHRlZEFkSWQ9QTA0Mzk3NjBCVE5EUlRZOTI3NE0md2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGYmYWN0aW9uPWNsaWNrUmVkaXJlY3QmZG9Ob3RMb2dDbGljaz10cnVl&th=1

Labots - LPC
Link to comment
Share on other sites

Nu ja ticība atļauj pirkt 2017. gada modeli - nebūs nekāda vaina (vismaz būs cilvēcīgi USB porti, nevis tikai USB-C) 

Link to comment
Share on other sites

raiviic

 Nu meitene jau, šķiet, ābolu redzējusi tikai pa gabalu, bet teicu, lai aprunājas ar pasniedzēju, varbūt tomēr piekrīt windows variantam, kaut kā dīvaini, ka viena softa dēļ prasa dārgu dzelzi, pie tam, skuķis jau tikai windows skolā/mājās darbina.

Link to comment
Share on other sites

Jurkins

Iespējams es tagad teikšu kaut ko galīgi šķērsām, bet kaut kā pa ausu galam esmu dzirdējis, ka mac os varot dabūt virsū pilnvērtīgi uz parasta PC.

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

 Vajag saprast vai touch bar ir 'skolnieces iegriba', vai praktiska vajadzība izmantot sibelius presetus.
Ja pirmais (iegriba) - tad ņemtu es ņemtu MBA2020
13" nošu rakstīšanai pietiek atliektiem galiem un nav jēgas no MBP.


Pirkt lietotu kompi vēl ar problemātiskajiem '17 gada taustiņiem'.... - nah ...


Un liriska atkāpe, cik zinu sibelius, win vai mac shortcuti ir vienādi, tikai divi taustiņu mappingi mainās ctrl<>command un alt <> option.... [kas tur tieši ir tajā macā specifisks] ? Ja pasniedzēja māca mac shortucuts - paņem uzzīmē attiecīgo saīsinājumu uz klaviatūras, lai nesajūk.
Es neatceros, ka kaut kas tur būtu vēl specifisks. Jā bonuss MBP, ka uz touchbara ir priekšā quick preseti ...
Nav tā, ka skolniece izdomāja žiglo plānu, kā tikt pie MBP ? :)
 

Labots - hero
Link to comment
Share on other sites

Vai virtuālā mašīna ir autora situācijā apsvērta kā variants priekš viena softa?

 

Savu pirmo āboldatoru pirku lietotu no pārbaudāma kadra. Arī tagad, ja jaunie izrādītos ļoti dārgi, ņemtu lietotu. Tagad programmēju diendienā uz darba "pro Early '15" modeļa un neko - dzīvs, viss strādā labi. www.macforums.lv - tur ir tematiskie sludinājumi, pārdevēji parasti ir pārbaudāmi.

Esmu lietojis tikai un vienīgi 13", lai ir kā A4 mapīte. Mājās ārējais 23"..27" monitors un klaviatūra. Gan kafejnīcās ērti klabināties, gan līdzi paņemt ērti, gan mājās pilnvērtīgi var strādāt pie lielā moņa. Nu nevar diendienā lietot tikai 15" ekrānu - tas IMO ir par mazu pastāvīgai lietošanai.

 

pirms 12 stundām , Jurkins teica:

mac os varot dabūt virsū pilnvērtīgi uz parasta PC

1) tas saucas "hackintosh", pēc tā arī meklēt saderīgos un nesaderīgos laptopu modeļus UN sastāvdaļas. Nebūt nav tā, ka jebkuram PC to var bāzt virsū un visu atbalstīs. 

2) katrai relīzei ir savi "known issues", tāpat kā jebkuram neoficiālajam bildam (wifi var reizēm nepamosties vai pazust, termoregulācija var pārmērīgi dūkt utml).

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

raiviic
pirms 1 stundas , usver teica:

Vai virtuālā mašīna ir autora situācijā apsvērta kā variants priekš viena softa?

 Pats esmu darbojies gan ar VirtualBox, gan VMWare, visi Win un pingvīni darbojas smuki, bet ābolu kaut kā nēesmu pierunājis normāli uzlikt, bet neesmu arī dziļi racis. Bet nu meitenei virtuālā - baidos ka garām. Šodien mamma pateikusi, ka ābols par dārgu - jaunkundze uzmetusi lūpu, bet mammu aizsūtīju pie pasniedzēja - gaidu rezultātu.

pirms 1 stundas , Ikarpaduss teica:

Vai "pasniedzējs", kā pacelt sava čoma ābolveikala aborotu.

 Nav tas gadījums - pazīstu daudzus pro mūziķus - reti kurš nestrādā ar ābolu, tāpat kā nopietni dizaineri. Tā ir daļēji arī statusa prasība.

Vēl - šajos tālmācības laikos, kā jau te reiz teica, citā skolā skolēniem bija prasība iesniegt tikai ar Microsoft Ofiice veidotus dokumentus, Libre office meta atpakaļ, kaut gan saglabāti kā .docx. Esot jālieto M$ produkcija un punkts, jo to māca skolā.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds
Pirms 7 minūtēm , raiviic teica:

Libre office meta atpakaļ, kaut gan saglabāti kā .docx.

Nez kā tas tika noteikts?

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Pirms 43 minūtēm , raiviic teica:

Tā ir daļēji arī statusa prasība.

Kā tas izpaužas? Ja nav macbooka tad ir zemākas kastas mūziķis un nepieņem barā? Starpctu ar itak arī labāki un dārgāki laptopi par āboliem.

Vai varbūt tā ir stulbības prasība?

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

raiviic
(labots)
Pirms 47 minūtēm , Ronalds teica:

Nez kā tas tika noteikts?

Hvz, bet arī šī skolnieka mamma (pats biju viņas datoram Libre uzlicis) straukta prasīja, ko darīt. Iespējams, sīkais skolā pateicis, ar kādu softu strādājis.

Pirms 11 minūtēm , AndrisBB teica:

Ja nav macbooka tad ir zemākas kastas mūziķis?

 Nu kā to lai saprot. Pats kā fotogrāfs sadarbojos arī ar vairākiem nopietniem dizaineriem, ir fotografēts gan albūmiem, gan bukletiem, afišām u.t.t. Visi strādā ar ābolu un ņirdz, ka es Photoshopu lietoju uz Win. Tāpat arī daudzi labi zināmi mūziķi. Zinu nopietnus kāzu foto/video darboņus, kuri gāja ceļu Win > hackintosh > ābols.  Šīs ir specialitātes, kur Mac ir prioritāte, tāpat kā adminiem, koderiem u.c. IT speciem Linux.

  Jā, tikko man ziņoja, ka tajā mūzikas skolā esot tikai āboli, bet vai skolnieki varēs lietot arī Win, vēl nenoskaidroja.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Nezinu, neesu novērojis ka IT kāds ņirgtu, ja kāds izmanto Win nevis Linuxu. Ja var izdarīt darbu un tā ir ērtāk, tad pa lielam vinalga ko kurš lieto.

Vairāk izklausās pēc jefiņiem.

Labots - AndrisBB
  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

raiviic
Pirms 1 minūtes , AndrisBB teica:

Ja var izdarīt darbu un tā ir ērtāk

 Tur jau tā lieta, kā ātrāk/ērtāk ir ar ābolu. Pats esmu nedaudz paspaidījis un pirms diezgan daudziem gadiem kvalifikācijas kursos Dānijā arī tikai āboli video apstrādei bija pieejami.

Link to comment
Share on other sites

itanium

Pats pirms kāda gada priekš Flutter paņēmu lietotu MBP Mid 2012 ar i5-3XXXM, 16 GB RAM un 256 GB SSD par, ja nemaldos, ~350 EUR.

OS man tā arī neiepatikās, bet kopumā viss griežas pieņemamā ātrumā, tas ir, nav par ko īsti sūdzēties.

Izskatās kā jauns. Ja tomēr ir tāda nepieciešamība, tad iesaku izskatīt arī lietotu kā variantu.

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 20 stundām , raiviic teica:

(kaut gan windows versija ne ar ko neatšķiras, izņemot kādas ātro taustiņu kombinācijas). Bet nu pasniedzējam savi tarakāni, neko darīt.

Nodedzināt to skolu līdz ar zemi!

Link to comment
Share on other sites

raiviic
(labots)
pirms 3 stundām , 138 teica:

Nodedzināt to skolu līdz ar zemi!

Vai tu traks :D. Neatklāšu kura un kur, bet  izrādās, iegādāti tikai āboli (nezinu, vai arī sekretārei, vai tikai mācību procesam) un tādēļ grib, lai topošie mūziķi arī tikai tādus lieto.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

laikamTak
pirms 6 stundām , raiviic teica:

ātrāk/ērtāk ir ar ābolu

pizģjož!!!

Bet tā, gan jau ka Sibelius education licenze ir uz Mac, tāpēc arī tāda huiņa.

Link to comment
Share on other sites

McBetonc
12 hours ago, Ikarpaduss said:

Bet nu latvietelis jau ir gnīda.

Tu izmetni, savu krāna sulu jau atdzēries?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
2020.06.5. , 20:43, raiviic teica:

Neatklāšu kura un kur, bet  izrādās, iegādāti tikai āboli (nezinu, vai arī sekretārei, vai tikai mācību procesam)

Par Nodokļu Maksātāju Naudu™??????????  :diablo:

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Mateushs
On 6/5/2020 at 1:18 PM, raiviic said:

Esot jālieto M$ produkcija un punkts, jo to māca skolā.

 

Tad skola lai nopērk, bērns lietos... Mums pamatizglītība un vidējā izglītība skaitās bezmaksas, tāpēc ar tādu skolas prasību var iet bez maz vai pie tiesībsarga.

 

Nevar ne ar ko attaisnot skolotāju nevēlēšanos uzstādīt sistēmā Libre Office un ar to atvērt iekš Libre Office sagatavotus dokumentus.

Link to comment
Share on other sites

raiviic
Pirms 25 minūtēm , Mateushs teica:

Nevar ne ar ko attaisnot skolotāju nevēlēšanos uzstādīt sistēmā Libre Office

Tu puis laikam nezini, ka skolu informātikas programmās par Linux vai Mac nav ne vārda, tiek mācīts Win, Office un h.v.z. kas vēl, ko vairums skolēnu jau sen zin :) . Nekādi Linuksi parastās skolās nav paredzēti, savukārt Mac ir mākslas un mūzikas skolu arsenālā.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Destructo

Pacelšu vecu topiku ar citu tematu:

 

Ir idejas pa cik varētu pārdot Mac Late 2013 21.5 / 2,7 GHz Intel Core i5 / 2,7 GHz Intel Core i5 / Intel Iris Pro 1536 MB

 

Stāvoklis ir ideāls ar visu kasti joprojām, pēdējos 2-3 gadus ļot maz izmantots.

 

cik ss.lv paskatījos cilvēki joprojām tirgo 500+ EUR līdzīgus modeļus, es varbūt nesaprotu kko no otrreizējās cenas, bet man šķiet samērā sālīti priekš 7 gadi veca datora? 

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tirgot un pārdot ir 2 dažādas lietas. Ieliec Facebook Marketplace un gan jau aizies.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...