Jump to content

Kā pareizi aizpildīt W-8BEN formu, ja attālināti tirgo savu darbu ASV?


midix
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

 

Vai kādam ir pieredze ar formu W-8BEN  un kā to korekti aizpildīt un nokārtot formalitātes ar VID? 

 

Vēlos pārdot savu izstrādāto plaginu vienas ASV firmas internetveikalā, bet viņi prasa man iesūtīt elektroniski (it kā skenētam parakstam būtu juridisks spēks, heh) aizpildītu formu W-8BEN, lai viss būtu legāli.

Forma izskatās šādi:

https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw8ben.pdf

 

Meklēju Latvijas internetā kaut ko par šo tēmu, bet nekā jēdzīga nav, tikai kaut kāds Citadeles raksts par akcijām un faktu, ka Latvijai neesot kaut kāda tur līguma ar ASV, lai Citadele varētu būt starpnieks bla bla... 

 

Nez, vai ir jēga prasīt VID - te viena saite jau atradās: https://lvportals.lv/e-konsultacijas/16000-jaregistrejas-ka-saimnieciskas-darbibas-veicejam-2019  kur cilvēks prasīja par W-8BEN, bet viņam atbildēja tikai par LV reģistrēšanos.

 

Ja pareizi saprotu no šī raksta https://www.irs.gov/instructions/iw8ben  tad man par katru pārdoto vienību iekasēs 30% nodokli un nauda paliks ASV. Bet ar kaut kādām valstīm esot speciāli līgumi par atlaidēm vai kaut kādu īpašu nodokļu apstrādi.

 

Tad vēl tā birokrātija, ka vajadzētu reģistrēties VIDā kā saimn. darbības veicējam, taču tur ir trīs un vairāk darījumu taksācijas periodā vai pieci un vairāk darījumu trijos taksācijas periodos. Es jau vēl nezinu, cik bieži un kad kāds pirks, varbūt nekad :D  uztaisīju vairāk savām vajadzībām un nolēmu padalīties, jo daži cilvēki interesējās.

 

Tātad, teorētiski, varu pagaidām nereģistrēties VIDā un atstāt tukšu "tax identifying number", bet tas, ja pareizi sapratu, nozīmē, ka nekādu "benefitu" nebūs un man vienmēr nokodīs 30% no peļņas. Varbūt nekas traks, ja jau nav skaidrs, vai kaut kas tur reāli jēdzīgs sanāks. Kaut gan, saskaņā ar likumi.lv un šo https://www.irs.gov/pub/irs-trty/latvia.pdf  , Latvijai ir iespēja kaut ko darīt ar tiem "benefits", ja pareizi aizpilda sadaļu II.

 

Ja kāds ir nesen pildījis W-8BEN un zina kaut ko par tiem 30%, "tax identifying number", saistību ar Latvijas VID utt., tad, lūdzu, padalieties pieredzē.

 

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...