Jump to content

Phone amplifier projektiņš


Iesacejs69
 Share

Recommended Posts

Jurkins

Vari simulēt pa femtosekundes miljondaļai, bet, ja devaisa modelis ir greizs tāds, ka visas nianses nav ņemtas vērā, (kā tas parasti arī ir), tad no nekā nevar dabūt kaut ko.

Link to comment
Share on other sites

ImissimI

Ļoti interesanti bija. Paldies ka ieliki video. Didzi! 👍

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Iesacejs69

manai laboratorijai neliels papildinaajums:

microvoltmeter_laboratory_v3_57_1436137.jpg.063e7c31b53b9e3070b5b899119a371d.jpg

f5263-millivoltampermetr.jpg.2513d6d912b19ac4aa691019677b54b9.jpg

Pirmais tiks upgreidots atbilstoshi manaam vajadziibaam.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Gan jau sākuma komplektam pietiek ar drošinātājiem uz speciāliem paliktnīšiem. Var stundām ilgi sēdēt un skatīties uz šiem

iedomājoties cik sulīgi skanēs iemīļotie skaņdarbi.

p.s. bet vispār malači 😁

p.p.s es reiz tā domāju, kur vēl varētu būt vājais posms... ideja bija, ka telpā nepieciešams speciāls gaiss - ar stingri limitētu mitrumu, pie tam H2O molekulām jābūt strukturētām un ar atmiņu, ar precīzi 21% (var aiz komata kaut ko, lai izklausītos zinātniskāk) cirkulāri polarizētu skābekli un stingri kontrolētu ozona daudzumu u.t.t.

  • Atbalstu 1
  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

pirms 16 stundām , Iesacejs69 teica:

profesionaals sharlataanisms!!!!

 

Ticamībai būtu vismaz kontaktvirsmu apzeltījuši.

Link to comment
Share on other sites

Vai tad rādija bumba nebija pie vainas, kad dzelzī kaltie bruņinieki baidījās tai pietuvoties, un uz priekšu bīdīja, pateicoties garajiem šķēpiem.

@karalis Mateušs, varbūt maldos, bet kaut kāds krutais izgudrotājs tai pasakā pieminēts bija.

Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

Shodien aaraa liist, taadeelj padarbojos ar hobijprojektu.

 

Shodienas teema: lampu flicker troksnis.

Probleema: lampaam 1/f frekvence augsta, flicker troksnis - [pa]liels.

Tad nu paciiniijos.

 

Standartaa man Ua=230V; Ia=1mA. Katoda atkaarottaajs

 

Paproveeju ECC81 un 12AY7. Piemaas uzvedaas labaak. Piedevaam, 12AY7 ir bisku augstaaks ''parastais'' troksnis, vienam eksemplaaram - ash 1,5..2 reizes! Neskatoties uz to, ka kopkatoda sleegumaa 12AY7 it kaa ir maztroksnjainaakas.

 

Paproveeju ECC82, te gan naacaas parezminaat Ua liidz 70V, Ia palielinaat liidz 2mA. Domaaju - jaabuut labaak. Jo - lielaak Ia: lielaaka kopeejaa elektronu pluusma; mazaaka potenciaalu delta - visam it kaa vajadzeetu labveeliigi ietekmeet. Nee, rezultaats suudiigaaks kaa abaam ieprieksheejaam.

 

12BH7 - arii nekas iipash.

 

Man sanaak, ka mazaakais pink noise un flicker noise man ir ECC81.

Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

Taa kaa man projekts oldschooliigs, izmantoju DIP8 korpusa OPampus.

Probleema - taada korpusa izveele ir nekaada, jaunie modelji vispaar netiek shaados korpusos razhoti.

dip_parejas.thumb.jpg.b7928a67851f7a487e4a18c3b554b6b4.jpg

 

Tad nu sacepu paarejas no DIP8 uz SOT23-5 un SC70. Gan 1 kanaala, gan 2 kanaalu variantam.

Iipashi nesaspingu ne celinju izvietojumam, ne pat korpusam [panjeemu lielaako abiem variantiem].

Tiiri testam. Kad/ja kas derees, taps naakoshaa/iistaa versija. Ar optimizeetu celinju izvietojumu.

Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

eku/reku [manupraat] interesantas nianses servo teemaa.

 

Teema jau taapat nav vienkaarsha. Jaadabuu aperiodiska paarejas raksturlikne. Zems troksnju limenis. Korekta izieshana darba rezhiimaa. Kaut kaadu phase reversal noveershana. Bet - tas veel ir tikai saakums!

 

Luuk, sheema:

servo_sample.thumb.jpg.4c0763f376a52104f2a588cbb1b32828.jpg

C26: polipropileens - jo tam vismazaakaas nopluudes.

Papildus: R70/C22 un R69/C23 - LPF. Kaapeec? Jo leeniem OPampiem, kaadi parasti tiek izmantoti servo, nedriikst padot augstas frekvences. No RF tie saiet zaraa/skarbi detektee. Pat desmiti kHz tiek detekteti [netieshi uz to noraada THD grafiki].

ar R82 notrimeejam/komprenseejam OPampa ieeju Offset.

VD9 un VD10 - gan aizsargaa ieeju no paarsprieguma, gan nodroshina labu/aatru izieshanu rezhiimaa peec aparaata iedarbinaashanas.

 

Kaadas ir probleemas?

Vesela chupa!

1. OPampa bias un offset ieejas straavas. Kaut arii tipveida straavas ir paardesmit pA, max veertiibas - ar kaartu [vismaz] lielaakas. Un pieaug 10X, t pieaugot par 20oC. Tb., t pieaugot no 20oC liidz 60oC, bias straavas pieaug reizes 100! Neder!

2. shaadi trimeejot OPampu, uz taa inverteejoshaas ieejas ir OPampa ieejas drifta U. Kas noziimee: ja OPampa ieeju Offset ir liidz 1mV [piemeram], tad tas ''liidz 1mV'' ir uz inverteetaa izvada. Kur probleema?

Probleema ir diodees VD9 un VD10! Shiis diodes veido I nopluudes uz GND, kas par sho ''liidz 1mV'' atskjiras no lietdriigaa signaala.

 

Testam.

1N4148. Caur 1K/1Ohm padodu 1mV un 10mV testa U. Uz 300K slodzes nomeeru U kritumu ''peec'' diodes.

Pie 10mV testa spanja U kritums ir ap 100uV; pie 1mV U kritums bija ap 10uV. Taatad, Rint diodei ir ap 30M. Bet, atkal nianses - shis Rint dramatiski kriit, pieaugot t. Atkal - t pieaugot no 20oC uz 40oC, Rint kriit par kaartu!!!

Secinaajums - shaads OPampa sleegums neder! Arii diodes neder!

Ok, trimeeshanu paarceljam uz neinverteeto izvadu. Bet, pat shaadaa keisaa, t pieaugot lidz 60+oC, Rint 1N4148 nokriit tik traki, ka shiis diodes neder!

 

Ok, njemam BAS45A.

Padodu 10mV un uz 300K skatu I nopluudes. Kas tad tas? I pluust preteejaa virzienaa! Izraadaas, BAS45A mums ideaali straadaa kaa fotodiode! Piedevaam, videeji apgaismotaa telpaa [saule iekshaa nespiid, daljeeji tumshota ar aizkariem] uz 300K mieriigi sameeru liidz 100uV. Secinajaumi - arii shiis diodes neder! Jaa, nopluudes straavas ir nieciigas, bet - ne velti taas Datasheet noraadiitas pie konkreeta apgaismojuma. Diezgan stulbi - uzrazhot izcilas diodes [ar mazaaam nopluudes I], bet ielikt caurspiifdiigaa korpusaa! Tatad - BAS45 arii neder!

 

Skaidrs, ka jaameklee citas diodes ar mazaam nopluudes I. Sliktaakajaa gadiijumaa - izmantoshu tranjus diodu sleegumaa.

 

Par OPampiem. Skaidrs, ka LF411 neder.

Tas, kas man iepatikaas: piem., TLV9301 un OPA991 ieejas nopluudes straavas paliek nemainiigi zemas liidz pat 80oC. Shis ir fundamentaali labaak kaa ''tipiskiem'' FET Opampiem. Ja kaads skata OPampu servo teemai, ir veerts paskatiit shos.

 

Luuk, it kaa parasts integrators, bet cik daudz probleemu!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

taa kaa DO35 korpusaa ar super mazas poluudes diodeem nav nekaads cukurs [jaa, ir FJH1100, bet pienjemu, ka taa arii ir fotoelements], noleemu ''upgreidot'' BAS45

bas45_upgraded.thumb.jpg.aeaa19907ba2b5c23069293a35f88928.jpg

Shaadi probleema ar foto EDS ir atrisinaata!

 

p.s. BAS45 uz 1M pat kreeslainaa telpaa var dabuut 1..2mV EDS no parastas LED galda lampas [40+cm attaalumaa]. Taatad, juusu servo par 1..2mV shaados apstaakljos vienkārši ''aizpeld''...

Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

Shodienas toolis:

lukturitis.thumb.jpg.f54a342cb950e410c2aa5da707ab1b1f.jpg

 

Lukturiitim LED diodiite tiek spiidinaata ar suudiigi filtreetu PWM.

Spiidinot diodes un stabilitronus, labi vareju redzeet, kurus apspiidinot, veidojas DC drifti, kuru deelj uzrodaas 50KHz [frekvence, ar kuru modulee LED straavu].

Kopumaa sanaak, ka 14 diodes katram kanaalam jaaliek termotrubinjaas.

Jaa, protams, ja korpuss nosleegts, var to nedariit. Bet, ja korpuss pusatveerts + ir ciinja par kvalitaati, naaksies saspringt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Iesacejs69

Shoreiz pastaasts nedaudz par citu teemu.

Hobijprojekts - tas ir labi. Bet, naudas pelnishana - ne mazak svariiga. Domaajot par naakosho naudas pelniishanas projektu, noleemu paleeenaam atdziivonaat lieljaudas impulsnieku [ar augstu lietderiibu] projektu.

Un te arii pastaasts.

Savulaik shii projekta teemaa noleemu paskatit peec partneriem/finanseejuma. Uzjautaaju vienam pazinjam. Tas aizsuutiiija pie sava tehniskaa vecha [jaa, Didzis vaardaa - nezinu, kas cilveekiem ar taadu vaardu ir ar to iignumu].

Tas Didzis 15min laikaa man radiija skaidru sajuutu, ka neveelos taadu partneri/koleegji/cinjubiedru. Kaut kaada iignuma, njerksteeshanas, negatiivisma pilna energjija un runa, kas savaa negatiivismaa jau paarsniedza meloshanas robezhas.

 

Bet neko; iz visa shii, pienjemot leemumu, ka darboshos pats [vismaz shajaa faazee], tapa skaidrs, ka naakoshais posms peec funkcionalitaates [jaudas parametru] izspieshanas naaksies paciinities ar EMI temu, nolemu nopirkt:

https://www.siglent.eu/spectrum-analyzers/ssa3000x-plus-series

un

https://www.siglent.eu/product/1150840/siglent-srf5030t-near-field-probe-set

 

Siglent iedeva labu cenu, tikai arii ne bez lazhaam - EMI softa licence taa arii izpaliek. Naaksies pingot.

Iz spektra analizatora sadaljas - atceros 30+ gadus senu pagaatni, kad chiniiiju AA radio stacijas uztvershanas kitinjus [taa bija pirmaa popmuzikas radiostacija, kas LV raidiija FM diapazonaa un kuru peec RU standarta buuveetie uztveereji nespeeja kjert]. Annas ielas JTS bija RU razhojuma spektra analizators. Uz to bija mega savlaiciigi jaapiesakaas, katra minute bija no svara.

Turot rokaas sho Siglent apparatusu... Starpiiba tik milziiga, ka pat salidzinaat nav iespeejams..

Link to comment
Share on other sites

CosmosDC
Pirms 23 minūtēm , Iesacejs69 teica:

Starpiiba tik milziiga, ka pat salidzinaat nav iespeejams..

Tā tas varētu būt.😁Man nav bijis tas gods pašam ar šiem dinozauriem strādāt, tikai cik bildes aplūkot un stāstus paklausījies esmu, bet nu jā, tas varētu būt labs kultūršoks.

Līdzīgi varētu būt tad, ja tavās rokas nonāks real-time spektra analizators, tad tur arī ir ko redzēt, salīdzinājumā ar "parastajiem" analizatoriem, cita pasaule nedaudz parādās.

Es saprotu, ka šim Siglent modelim tas TG ir iebūvēts un iekļaujas cenā (+/- 1.2k € ar PVN)? Tad jau tāds zolīds aparāts par to cenu.

Kādas vispār ir vēl alternatīvas šādā cenu kategorijā šādiem aparātiem? 

Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

jaa, TG ir iekljauts ciparaa [SSA neesmu redzejis opcijas bez taa].

Ir veel arii Rigol leetais gals, bet tiem gan dinamiskais diapazons suudigaaks, gan pamatiigi phase troksnji, gan arii RBW shim 1Hz [Rigol 100Hz].

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Iesacejs69

Arsaakushie tumshie vakari, atsaacies darbs pie shii projektinja.

Noleemu paarstrraadaat aizsardziibas un izejas komutaacijas moduli.

Un pie viena - saaku performances testus. Kaadus?

Nu, piemeeram - PSRR. Jebshu - apzinaati mainam katru no baroshanas spriegumiem un noveerteejam sho izmainju ietekmi uz DC u.c. parametriem.

Otra sadalja - noveerteeju kopeejo DC stabilitaati [jo man visas kaskaades ir DC saistiitas].

Un te saakaas probleemas. Noveeroju, ka pirmajaas minuutees ir palielinaata DC peldeshana. Jaa, protams, servo tiek galaa, bet taapat - kaads tai peldeeshanai ir iemesls?

Pirmaa doma - lampas. Izklausaas logjiski. Kameer sasniedz stabilus termaalos rezhimus, to I/U liiknes peld. Bet, interesantaaka bija nianse - ja es uz [burtiski] paaris sekundeem atsleedzu baroshanu, shii paaris min peldeeshana atsaakas no jauna! Taatad - taas nav lampas! Arii iisais uzmetums uz papiira pieraadiija - lampas taas nevar buut!

 

Naakoshaa doma - elektroliti. Bija paaris vietas, kur man elektroliiti shuntee Zener diodes un viss paraakums straadaa mazaas straavaas [ar kaartu 50..100uA]. It kaa viss bija izreekjinaats, bet... Multimetra piesleegshana pie paaris elektroliitiem paraadiija - jaa, sheit IR probleemas!

 

Tad nu - varbuut kaadam buus interesants mans mazais laboratorijas darbs par elektroliitu nopluudes I.

Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

Elektroliitu nopluudes I noraada kaa K*C*U, kur K=koefs; C un U attieciigi rated (nevis reaalaa/pievadiitais) kapacitaate un spriegums.

it kaa logjiski. Elektrodu virsmu laukums proporcionaals C, jautajumu nav. Jo lielaaks rated U, jo biezaaks izolatora slaanis jaaizmanto, attiecigi - jo garaaka elektrodu ''lenta'' - lielaaks laukums. Arii - jautajumu nav.

Tipiska K vertiiba 0.01. Jaa, impulsniekiem/baroshanai paredzeeto C koefi meedz buut arii 0.03 un pat 0.1, bet nu populaaraakais ir 0.01 [btw., pat Nichikon Audio kondensatoriem ir shaads koefs].

 

Interesantaka ir conditions piebilde: tipiski shii nopluudes I tiek meeriita 1...2 minuutes peec U pievadiishanas. Bet kas notiek ''agraak''? Internaatos var redzeet paaris teoretiskas bildes, kas leakage ir augstaaks, bet taads nopietnaaks info man netraapiijaas 1min laikaa.

 

Luuk, vienaa datasheet redzam interesantus ciparus:

 

capacitor_leakage_data_1_2_min.thumb.png.035153d7a995de04b9a5a8c67cbd9a29.png

 

Elna low-leakage kondensatori [ar mazu: 0.002 koefu], bet redzam, ka taads tas ir peec 2 minuutem. Savukaart, 1 minuuti kopsh '''starta'' nopluudes straava var buut ash 3 reizes lielaaka!

 

Es pameeriiju paaris ''parasto'' elektroliitu nopluudes. Secinaajumi aptuveni sekojoshi:

a. pirmajos sekunzhu desmitos nopluudes straavas mieriigi ir 4..6..7 reizes lielaakas kaa peec taas 1 minuutes;

b. shiis nopluudes I palielinaas 2..3 reizes, elektrolita t palielinot liidz maksimaalajai. Taa ir laba zinja - nav kaapums 100..1000 reizes, kaa pusvadiitaajiem;

c. shiis nopluudes I nav baigi stabilas, gadaas, ka peeksnji samazinaas, pieaugot U. Arii nopludes straavas krishana pirmaajaas minuutees nav ''smuka'' - taa meedz krist ''gruudienveidiigi'', katraa uzlaades cikla taa liikne ir savaadaaka;

d. shai nopluudes I ir ''atminjas'' efekts. Jo ilgaaku laiku C bijis uzlaadeets, un jo iisaaka pauze izlaadetaa staavoklii, jo mazaaks tas saakotneejais palielinaatas nopluudes efekts;

e. ''paarlaadeeta'' [t.i., ja bijusi situaacija, ka/kad U uz C bijis augstaaks kaa tagad] izolatora slaanis nopludes I samazina liidz tuvu 0. Tb., ja atstaaj C ''nepiesleegtu'', bet uzlaadeetu, tad [kondensatoram palaadejosties] nopluudes I nokriit liidz ljoti mazaam veertiibaam.

 

Nepatiikams pasaakums. Katraa zinjaa, nevar paljauties ''man te uzlaades I reizes 3..5 lielaaks par nopluudes I''.

Veel nianse: lai minimizeetu nopluudes I, jaizvelas C ar minimaalo iespeejamo darba spriegumu! Sheit NAV speekaa standarta viedoklis ''labaak C ar lielaaku darba U, rezerve par ljaunu nenaaks!''

 

No kvalitatiiviem elektroliitiem atradu:

a. augstaak redzamos ELNA RLB;

b. Kjiinas Zonkas LLR;

c. Nichikon UKL seerija.

Shiem visiem nopluudes straavas 5..10 reizes zemaakas kaa ''standartam'', t.i.: 0.002CV

 

Nichikon no visiem ir pusliidz normaali pieejams Mouser, to chupinja ir celjaa pie manis.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

Taaks, atnaaca mani Nichikon.

 

Testaa piedalaas:

Panasonic ''parastie'' [ar 0.01CV nopluudi]: 22uF 250V; 100uF 100V; 47uF 100V, u.c.

PET filma 10uF 50V

un Nichikon UKL serija:

22uF 63V

47uF 63V

100uF 100V

22uF 160V

 

Testa spriegums: 12V

 

iisie secinaajumi:

a. nopluudes I tieshaam proporcionaala C [viena modelja C ietvaros] - logjiski;

b. nopluudes I pieaug, pieaugot rated U [pieaugums pie U=12V nav tik straujsh kaa raada datasheet, bet ir] - logjiski;

c. PET nopluude ar [vismaz - gruuti sameeriit] kaartu mazaaka kaa elektroliitiem.

 

Bet, galvenais - lai man piedod Nichikon, konkreetajaa situaacijaa es neredzu NEKAADU vinju kondensatoru paaraakumu.

Iespeejamie iemesli:

a. Panasonic nopluuudes noraada ar palilu rezervi [logjiski - iespeejami eksemplaari, kuriem nopluudes I ir lielaaka];

b. jaapaarbauda conditions, piem., Panasonic noraada, ka nopluudes I jaatbilst arii lifeline beigaas [peec 2000h pie Umax/tmax];

c. jaaskata, kas notiek pie lielaakiem U un t.

 

Bet nu pirmajaa posmaa esmu viilies...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

Jaunais modulis saaka straadaat bez paarsteigumiem. Ash garlaiciigi.

 

Bet, taa kaa shobriid jau ciinos ar atkaartojamiibu, reekjinu un novershu visas ''vietas'', kas rada palielinaatu parametru atskjiriibu no ideaala. Nu, lai [mazpartiju] seerijveida stanceeshanaa nebuutu paarsteigumu.

Shodien pastaastiishu par savu sapratni par teemu ''grade'' vai latviski tas varetu buut ''grupa/klase''.

 

Ideja: gan jau buusiet pamaniijushi, ka lielai daljai komponentu [piem., pusvadiitaaju] ir dazhaadas grupas.

Piem.: Tranzistoriem - peec pastiprinajuma [h21]; OPampiem u.c. [instrumentaalajiem/diff, u.c,] - Offset ieejas spriegums.

Pat suuda stabilitroniem - peec sprieguma/voltage.

 

Idejiski katra shii pusvadiitaaja ''atlasamais'' parametrs iekljaujas Gausa sadaliijumaa:

offset_sample.png.c18828d237f9675f4fc852bfa3b6c55c.png

Razhotaajs [''piedzenot'' parametrus] ir panaacis, ka bezgaliigi daudz eksemplaaru parametra videejaa vertiiba atbilst ideaalajai. Jo lielaaka reaalaa parametra nobiide no ideaala, jo mazaaka iespeeja, ka shaads eksemplaars ''traapiisies'' muusu kolekcijaa. Tik taalu logjiski.

BET. Kad/ja razhotaajs savu veidojumu dala grupaas, sanaak sekojoshi:

gauss_fail.png.91f64d6a4c1222eb305dac9c60728c24.png

A = ''labaakais/preciizaakais'' grade;

B = ''parastais''.

Un te saakas stulbakais - taa kaa A grade atlasiits ''labaakajiem'' eksemplariem, peerkot B grade juus dabuusiet visu ko citu, tikai ne to, kas ir tuvu ideaalam.

 

Nu, piemeeram. Stabilitroni. BZX79 seerija [parasti, 400mW, THT].

Standartaa ir B grade (+/-2%) un C grade (+/-5%).

Philips atradu, ka esot arii A grade (+/- 1%), bet reaali paardoshanaa taadus nemaniiju. Aciimredzot, razhotaajs atlasa peec pieprasiijuma.

 

Luuk, tad nu peerkam 51V zener.

B grade buus 50..52 V; bet C grade buus 48..50 un 52..54V (aptuveni).

Stulbi, bet sanaak it kaa 2 subgrupas: ''virs'' un ''zem'' ideaala.

 

Interesanti gan, kaa razhotaaji atdala rezistorus u.c. mega leeto snjagu. Nedomaaju, ka vinji paameera katru. Vai nu dazhaadas kvalitaates materiaali, vai arii - njem un paarbauda kaadu izlases kopu. Ja kaads straadaajis razhoshanaa vai lasiijis- klaajiet valjaa!

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

kaa tur bija?

''Jaunais modulis saaka straadaat bez paarsteigumiem. Ash garlaiciigi. '' :D

prot_fail_1.thumb.jpg.740839571db00b1f5e18edd78212e821.jpg

 

Shoreiz tiiri logjikas lazha. Izejaa man ir 0/-15/-30dB komutaacija, nebiju pareizi sastukojis kobinaacijas..

 

p.s. galvenaa shii aizsardziibas modulja fiicha - nemainiigi aatra reakcija uz DC izejaa, neatkariigi no DC amplituudas.

ja Uout=3..35V, 7Hz atskanjo bez probleemaam, 6Hz - uzreiz aiziet protectaa. Tb., aizsardziibas reakcijas laiks ap 100ms jebshu 0.1 sekunde. Shaada aizsardziiba reaali var ko aizsargaat, nevis taas standarta versijas, kas uz DC reagjee 2..20 reizes ilgaak [atkariibaa no Uout].

Labots - Iesacejs69
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Iesacejs69

Beidzot pikjeeros teemai Sennheiser HD800S. Piedoshanu, bet to produktu es nespeeju klausiities. Cita teema - kaa taadu murgu [ok, S versija ir bisku labaaka par 1.mo - tas nu jaatziist] vispaar vareeja palaist tirguu. Es pat nerunaaju par teemu: tajaa cenu kategorijaa.

Pamatprobleema: oktaava 5.5..11kHz ir vienkārši kaadus 5..10dB ''augshaa'' attieciibaa pret ''vidu''. Un papildus - chupa ar lokaalaam rezonanseem, kas sho probleemu tikai saasina.

Luuk, viiru nomeeriitais AFR, kas labi korelee ar manaam subjektiivajaam izjutaam:

HD800s_AFR.webp.ac6c9167f83f00d6018f486fec325d71.webp

Tad nu uztapa filtrs:

HD800_filter_sch.png.b12312e72969ecd68b882c8bea251e47.png

un filtra AFR [XLS formaataa]:

HD800_filter_att.png.2a13f358e7c98ca7d745ed0f5d433e90.png

Tuvaakajaas dienaas sapljikinaashu abu kanaalu/stereo variantu, tad jaapaklausaas, kaa tie 800.tie briinumi skan.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

taak, eku/reku prototips:

HD800_filter_prototype.png.e0d0686c4b24991145e027d0c39451f9.png

Finaala elementi nedaudz pamainiiti, saliidzinot ar sakotneejos sheemu.

Ieviesu trimerus, ar ko pamainiit katra rezhektora labumu/dziljumu.

 

Labaa zinja: ar shiem rezhektoriem var fundamentaali mainiit HD800S skaneejumu. Filtru ''dziljums'' ir ar rezervi, tb., subjektiivi ''piedzenot'' skaneejumu, trimeri nav galeejaas poziicijaas.

 

Tad nu ir veerts uzrakstiit HD800S reporta 2.dalju. 

Teikshu godiigi: shiis ausis peec pirmaa vakara paklausiishanaas vienkārši tupeeja lepnajaa kastee. Nu, sore, tas produkts nebija klausaams.

Ar rezhektoriem situaacija mainaas.

 

Tas 3..4kHz kritums AFR skaneejumu padara taadu ''smalkaaku'', ''intimaaku''. Shis kritums nav slikta lieta, jo, kaa zinam, ap 3.5kHz smadzene ir mega juutiiga - labak neliels kritums, nedod Dievs - kaads piikjiitis.

Salabotie augsheejie vidi un augshas skan patieshaam labi. Detalizeeti, nianseeti. Godiigi sakot, biju gaidiijis suudiigaaku rezultaatu delj lokaalajaam rezonanseem. Bet nee - ir laba mikrodinamika. 

Apaksheejie vidi - bez pretenzijaam.

Apakshas - te nu performance ir videeja. Gan AFR kritums, gan arii kopeejais potenciaals - nu, virs videejaa, protams, bet nekas mega.

Te vietaa divas piebildes:

a. te top skaidrs, kaapeec taa ''pieguljoshaa'' dalja pa perimetru ir taada plaana/leeta. Basu truuka/truukst. Jo plaanaaka taa malinja, jo vairaak var tos ''saglaabt''.

b. ja nebuut agraak klausiijies visa veida orto/izo dinamiku, es pret basiem nebuutu tik kritisks. Bet, man veel atminjaa pirms gadiem dzirdeetie planaarie izstarotaaji.

Par teemu - labaaka ''ambience'', ko dalja jau raksturo kaa soundstage iediigljus; laba kopeejaa detalizaacija - jaa, tas ir. Shajaa zinjaa - soli priekshaa HD600.

Aaa, veel nianse - juutiiba paaris dB zem HD600.

 

Izskataas, ka ir veerts prototipu parveerst kaadaa pusliidz noformeetaa produktaa.

 

Un jaa, iespejams, ka Audeze buus jaapaklausaas. LCD-2 jaunaa verija ar Fazor uzlabojumu vareetu buut interesants produkts nabadziigajiem klausiitaajiem.

Labots - Iesacejs69
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

pirms 17 stundām , Iesacejs69 teica:

Tas 3..4kHz kritums AFR skaneejumu padara taadu ''smalkaaku'', ''intimaaku''. Shis kritums nav slikta lieta, jo, kaa zinam, ap 3.5kHz smadzene ir mega juutiiga - labak neliels kritums, nedod Dievs - kaads piikjiitis.

Tā ir slimība daudzām austiņām, jo pareizi saki - kritums padara skanējumu draudzīgāku, bet noņem ļoti asumu dažāda veida smagākai mūzikai ar distortētām ģitārām, vokāliem un elektroniku.

 

pirms 17 stundām , Iesacejs69 teica:

Un jaa, iespejams, ka Audeze buus jaapaklausaas. LCD-2 jaunaa verija ar Fazor uzlabojumu vareetu buut interesants produkts nabadziigajiem klausiitaajiem.

Man ir bijis pre-Fazor LCD-2 un arī esmu klausījies vēlākās versijas. LCD-2 ir savādāka akustiskā formula nekā HD800, jo izstarotājs darbojas infinite baffle režīmā un ir puslīdz hermētiski piekļauts ausij (pats gan jau zini - liec virsū ausīm, un diafragma mēdz čaukstēt), kamēr HD800 ir tīrs open baffle. Es tāpat arī neesmu pārliecināts, vai ortodinamiskā draivera starošana caur magnētu redeli fundamentāli nečakarē viļņa fronti augstākās frekvencēs. Vismaz man to pašu smalkumu, ko dod HD800, nav izdevies arī no LCD-4 dabūt. Ā un man arī šķiet, ka ortodinamiskā diafragma augstākās frekvencē varētu nekustēties viendabīgi. Tas tā - amatiera minējumi, vari droši teikt, ka muļķības - vismaz zināšu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

ha, nee, ar to hermeetiskumu ir tieshi preteeji :)

izo/orto basu galaa darbojas nevis ''cieti'' [virzulja rezhiimaa], bet ''energjijas'' rezhiimaa [jo membraana ar kaartu vieglaaka].

Rezultaataa - basu tesiens nesamazinaas, pat, ja ir nehermeetiska sisteema! Sisteemas ''hermeetiskumam'' zuudot, pieaug membraanas gaajiens, jo samazinaas slodze uz to!

Shii ir MEGA fiicha orto/izo, bet vienlaiciigi - vaajaa ''vieta''. Ibo, ja topii nenoslogotas membraanas [austinjas nav uzliktas uz ausiim vai nepiegulj], membraanas viegli sapleest.

 

Chaukst, jo taa membraana ir mega ''maiga/juutiiga''.

Jaa, par interferenci pret/starp magneetiem - taisniiba. Taapeec arii gribu uzlaboto versiju, jo tai ir ''pielabojushi'' magneetu ''galus'', kas [kaa saprotu] ljaava palielinaat attaalumu starp magneetiem [nezaudeejot lauka Bl un homogeeenumu] un samazinaat to interferenci.

 

Nu, secinaajums viens - ideaalas austinjas buutu: uz basiem/vidiem: orto/izo, uz augsheejiem vidiem/augshaam: mini izmeera puktveida tviiteriitis.

 

Katraa zinjaa, klausoties, cik ''skjibas'' ir taas ausis [pat daargais gals - gan AFR skjiibums, gan THD, gan impulse response] - faak, tur nav ko saspringt uz ampiem. Tur viss ir slikti :D [sho neesmu teicis, mirklja vaajums] :D

 

Vo, jautaajums par LCD-4. Tur ir tas mega pienesums [kas atspoguljojas cenaa]? Internatos pieejamajos meeriijumos neredzu nekaadu mega benefitu. Un, buusim reaali, visa sisteema arii - liidziiga!

 

p.s. bet jaa, par ''smalkumu'' [peec AFR kaartiibaa saveshanas] taam HD800 es arii biju paarsteigts. Blin, tad kaa skaneetu taas HD800, ja noveerstu visas taas lokaalo atstaroshanos lazhas? :D

 

p.p.s. par tiem 3..4kHz un gjitaarmuziku +101. Bet, da 99% ausu tajaa diapazonaa saakas briinumi! Vinja garums ap 8cm, pretfaaze ap 4cm. Sanaak atstaroshanas starp ''garaakajaam'' malaam..

Labots - Iesacejs69
Link to comment
Share on other sites

pirms 14 stundām , Iesacejs69 teica:

ha, nee, ar to hermeetiskumu ir tieshi preteeji :)

izo/orto basu galaa darbojas nevis ''cieti'' [virzulja rezhiimaa], bet ''energjijas'' rezhiimaa [jo membraana ar kaartu vieglaaka].

Rezultaataa - basu tesiens nesamazinaas, pat, ja ir nehermeetiska sisteema! Sisteemas ''hermeetiskumam'' zuudot, pieaug membraanas gaajiens, jo samazinaas slodze uz to!

Shii ir MEGA fiicha orto/izo, bet vienlaiciigi - vaajaa ''vieta''. Ibo, ja topii nenoslogotas membraanas [austinjas nav uzliktas uz ausiim vai nepiegulj], membraanas viegli sapleest.

Par šo es nestrīdos. Vienkārši esmu novērojis, ka pārsvarā visas planārās ausis (arī elektrostatiķi) cenšas membrānu ļoti cieši saslēgt ar klausītāja ausi. Uzliekot nočaukst, kamēr "telpā" izlīdzinās spiediens un paspaidot kapsulu var pat ar bungādiņu just "piesūcekņa" efektu. HD600/650/800 un citas dinamiskās atvērtās ausis pamatā ir samērā brīvā telpā netālu no auss iekarināts draiveris bez īpaša "baffla".

 

pirms 14 stundām , Iesacejs69 teica:

Taapeec arii gribu uzlaboto versiju, jo tai ir ''pielabojushi'' magneetu ''galus'', kas [kaa saprotu] ljaava palielinaat attaalumu starp magneetiem [nezaudeejot lauka Bl un homogeeenumu] un samazinaat to interferenci.

Cik atceros, tad fazor ir vienkārši plastikas uzlikas magnētu stieņiem, lai tiem būtu plūdenāka forma. Neesmu dzirdējis, ka būtu īpaši mainīta magnētu ģeometrija. Attiecīgi šaubos par attālumu no diafragmas, jo visi Audeze LCD sērijas magnētu sendviči ir puslīdz vienāda izmēra. Iespējams, ka mainās difrakcija.

Why do Fazor wave guides improve the sound?

pirms 14 stundām , Iesacejs69 teica:

Katraa zinjaa, klausoties, cik ''skjibas'' ir taas ausis [pat daargais gals - gan AFR skjiibums, gan THD, gan impulse response] - faak, tur nav ko saspringt uz ampiem. Tur viss ir slikti :D [sho neesmu teicis, mirklja vaajums] :D

Nu es N reizes esmu izteicies, ka aiz HD650 ir iespējami dažādi ieguvumi, bet par to visu maksā ar AFR šķībumu. Es tā arī neesmu varējis paņemt pie dziesmas Axel Grell, huļi pēc HD650 viņam šķita, ka HD800 ir kaut kas ok. Man ir nelaba aizdoma, ka HD580/600/650 ausis vienkārši gadījuma pēc sanāca tik labas.

 

pirms 14 stundām , Iesacejs69 teica:

Vo, jautaajums par LCD-4. Tur ir tas mega pienesums [kas atspoguljojas cenaa]? Internatos pieejamajos meeriijumos neredzu nekaadu mega benefitu. Un, buusim reaali, visa sisteema arii - liidziiga!

Nu ir smalkāka skaņa par labu LCD-2 un tonalitāte ir pareizāka nekā HD800, bet nu nav tā "skatuve", ja to tā var saukt. Domāju, ka tie magnēti joprojām maitā visu. Gan jau diafragma uztaisīta mega viegla ar augsta Z "spoli", lai uz lampām var kurbulēt. Audeze gan ļooti ilgi ir bijušas problēma ar ražošanas procesu konsistenci, kas novedis pie nenormāla raksturlielumu razbrosa. Klīst baumas par eksemplāriem - vienradžiem, kas skanējuši pasakaini, bet pēc kāda mēneša visi kā viens nosprāguši. Mēļo, ka pie vainas ir membrānas spriegojums. Ja tiec klāt, var iečekot Focal Clear/Utopia, tiem viens no retajiem izrāvieniem dinamiskā austiņu draivera žanrā. Nav perfekti, bet nu - vismaz frančiem uvažuha par centienu.

 

pirms 14 stundām , Iesacejs69 teica:

p.s. bet jaa, par ''smalkumu'' [peec AFR kaartiibaa saveshanas] taam HD800 es arii biju paarsteigts. Blin, tad kaa skaneetu taas HD800, ja noveerstu visas taas lokaalo atstaroshanos lazhas? :D

Ir DIY kiti ar dažādu materiālu absorbējošām uzlikām, ar ko [var censties] ārstēt to super agro atstarojumu, bet AFR un CSD grafikos es baigo uzlabojumu redzējis neesmu. Tika izveidots arī maziņš Helmholca rezonators, ko ielīmēja HD800, lai kautos ar to pīķi. Tas deva zināmu uzlabojumu un Sennheiser to nospieda HD800S versijai. Cik esmu klausījies, nav tā, ka HD800S pret HD800 tikai iegūst - bass kļuvis nedaudz nenoteiktāks. Es cilvēkiem parasti iesaku ieķert HD800 par kādiem 600EUR un tad koriģēt elektroniski.

Labots - RudeWolf
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69

peec manas saprashanas:

a. dinamiskajaam, mainot spilvenu giasa ''caurlaidiibu'var piekorigjeet basu level un taa kritumu. HD600/650 basa alja pietiekoshi [AFR diezgan ok] ar taadaam pusmiikstaam ''shaibaaam''. HD800 pat ar plaanu/bliivu bass kriit - tur vairs nav mega opciju. Japaskata, vai patiesiibaa nav kaut kur citur baigaas spraugas;

b. izo/orto to hermetiskumu taisa, lai samazinaatu membraanas gaajienu. Jo liels gaajiens izdemolee to membraanu [arii THD aug, jo Bl jau nav konstants].

Es gan teiktu, ka tie ir nevis plastikas, bet kaada [iekshaa] metaaliska prieksmeta uzgalji. Buus jaapaskata veelreiz, bet man skjiet, ka arii [vismaz formaali] vinji magneetu sistemu sauca savaadaak. Bet, protams, iespeejams, ka pietiek uzlikt uzgaljus un nomainiit name.

Jaa, par tiem HD800 uzlabojumu centieniem esmu lasiijis, bet - tieshi taa, fundamentaala uzlabojuma jau nav. Tur dereetu visu konstrukciju no A liidz Z paarskatiit. Ne bez iemesla RRR saviem 6GDV piikstuljiem, piem., zem kupola lika vati - tur tachu arii veidojas nosleegts tilpums/rezonanses.

Es pienjemu, ka - tieshi taa, 600/650 ''na haljavu'' tik labas sanaaca.

Un, savukaart, HD800 tika palaistas tirguu, jo meerkjauditorijai [arii autoritaateem/testeriem] paari 60 un dzirde velk knapi 10kHz. Ar taam ausiim paraadiijaas ''dzidrums''.

Ja uzlike kaut kaadus vokaalus, HD800 skan ''dzidri''.

Ja uzliek kaadu trance/vocal trance [tur tas problemaatiskais spektra gals ir piesatinaats], vienkārši rodas jautaajums: ''wtf''? :D

Link to comment
Share on other sites

2021.12.22. , 13:40, Iesacejs69 teica:

Es gan teiktu, ka tie ir nevis plastikas, bet kaada [iekshaa] metaaliska prieksmeta uzgalji. Buus jaapaskata veelreiz, bet man skjiet, ka arii [vismaz formaali] vinji magneetu sistemu sauca savaadaak. Bet, protams, iespeejams, ka pietiek uzlikt uzgaljus un nomainiit name.

Ir viņiem arī Fluxor tehnoloģija, bet tas ir vairāk par magnētu struktūru, nevis par ģeometriju. Interesanti būtu izveidot orto diafragmu, kam ir segmentēti tinumi, lai panāktu kaut ko līdzīgu koaksiālam draiverim. Tipa - AF dod tikai uz vidus segmentu.

 

2021.12.22. , 13:40, Iesacejs69 teica:

Un, savukaart, HD800 tika palaistas tirguu, jo meerkjauditorijai [arii autoritaateem/testeriem] paari 60 un dzirde velk knapi 10kHz. Ar taam ausiim paraadiijaas ''dzidrums''.

Viens ir tas, ka bagātais audiofīls vai eksperts nereti ir večuks aiz 50 un viņam saskrūvētās augšas varbūt pat ir labāk (skan kā jaunībā!).

Otrs - audiofīli nereti klausās minimālistisku džezu vai cita veida mūziku, kas īsti akustisko sistēmu tā pa īstam neslogo. Uzliec kaut ko ņiprāku un tevi ar pirkstiem nobadīs, ka klausies ausu makdonaldu un vai nedzirdi, cik draņķīgs ieraksts - putrojas un ausī griež! Tas nekas, ka putrojas un ausī griež dēļ tā, ka sistēma vienkārši tupa padodas ar jebko, kam ir plašāks spektrs un skaļums nedaudz virs fona. Es forumos parasti rēcu par tiem visiem "good for classical" izstrādājumiem, kas strādā tikai ar tiem pāris izredzētajiem ierakstiem.

P.S. Pa manam sistēmas "burn in" 80% gadījumos ir klausītāja pūles atrast ierakstus, kas vismazāk izceļ sistēmas mīnusus.

  • Patīk 2
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 27 minūtēm , RudeWolf teica:

Pa manam sistēmas "burn in" 80% gadījumos ir klausītāja pūles atrast ierakstus, kas vismazāk izceļ sistēmas mīnusus.

Šo vajadzētu saglabāt un izmantot kā mantru audio veikalos, kur spečuki rekomendē vadu sildīšanu un burn in (kā arī nesen redzēju audiofīlu SSD disku) :D

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Iesacejs69
9 hours ago, RudeWolf said:

Ir viņiem arī Fluxor tehnoloģija, bet tas ir vairāk par magnētu struktūru, nevis par ģeometriju. Interesanti būtu izveidot orto diafragmu, kam ir segmentēti tinumi, lai panāktu kaut ko līdzīgu koaksiālam draiverim. Tipa - AF dod tikai uz vidus segmentu.

 

Viens ir tas, ka bagātais audiofīls vai eksperts nereti ir večuks aiz 50 un viņam saskrūvētās augšas varbūt pat ir labāk (skan kā jaunībā!).

Otrs - audiofīli nereti klausās minimālistisku džezu vai cita veida mūziku, kas īsti akustisko sistēmu tā pa īstam neslogo. Uzliec kaut ko ņiprāku un tevi ar pirkstiem nobadīs, ka klausies ausu makdonaldu un vai nedzirdi, cik draņķīgs ieraksts - putrojas un ausī griež! Tas nekas, ka putrojas un ausī griež dēļ tā, ka sistēma vienkārši tupa padodas ar jebko, kam ir plašāks spektrs un skaļums nedaudz virs fona. Es forumos parasti rēcu par tiem visiem "good for classical" izstrādājumiem, kas strādā tikai ar tiem pāris izredzētajiem ierakstiem.

P.S. Pa manam sistēmas "burn in" 80% gadījumos ir klausītāja pūles atrast ierakstus, kas vismazāk izceļ sistēmas mīnusus.

par to segmenteeto tinumu - redzeeju vieniem dargaa gala kadriem. Pretii dzirdes kanaalam bija maza orto spiraale, un tad lielaakaa laukumaa apkaart - papildus lielaa spiraale vidiem/basiem. Veel krutaak jau buutu taas spiraales atdaliit un pasiivi pakroset. Ash zheel, ka taa thenologjija diegan sarezgjiita [kaut viens skndinaavs tiiri veiksmiigi pusmaajas apstaakljos speeleejaas ar pashizgatavotiem panaarajiem tviiteriem home audio].

8 hours ago, Malis said:

Šo vajadzētu saglabāt un izmantot kā mantru audio veikalos, kur spečuki rekomendē vadu sildīšanu un burn in (kā arī nesen redzēju audiofīlu SSD disku) :D

jaa, pamatfiicha ir - tajaas kaut paardesmit h buus gan reize, kad buus labs noskanjojums, gan klausiishanaas apstaaklji [nee spilgtai gaismai, fona troksnjiem], traapiisies kaads tajaa briidii miljsh ieraksts, utjpr. ;)

Te gan ir zinaams pamatojums. Piem., biezais nopeerk kasti, sliktaa garastaavoklii atnaak maajaas [sekretaare minetu atteikusi], nekas neskan/viss slikti, bet ciesh paardeveejs [jo patiesiibaa viss skan labi, tikai biezajam spermatoksikoze].

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

gribēju tik apjautāties, vai jau kāds diktators, narkobarons, vai kāds cits turīgs vīrs jau saņēma savu austiņu pastiprinātāju ? Vai jau ir "tovarnij vid" pastiprinātājam ?

Labots - spameris
  • Patīk 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...