Jump to content

Macbook ekrānam zilgana ēna/pleķis


Har Me
 Share

Recommended Posts

Sveiki, 2017. gada Macbook Pro ekrānam parādījies dīvains defekts, kas kļūst vislabāk redzams, ja ekrānā atvērts vienkrāsains, balts fons - proti, uz ekrāna ir samanāms viegli zilgans pleķis/ēna. Vislabāk redzams kreisajā pusē, bet kaut kas mazāk izteikti redzams arī labajā pusē. Ekrāns nav fiziski bojāts vai jebkā cietis. Izdevās sagooglēt līdzīgus gadījumus pēc atslēgvārdiem "macbook bluish spots", piemēram - https://forums.macrumors.com/threads/bluish-spots-please-check-the-screen-of-your-macbook-pro-2016-2017-2018.2164173/

 

Problēma pēc būtības nav nopietna, jo to pirmajā momentā nezinātājs nemaz nepamanīs. Tomēr, zinot, uz kurieni skatīties, šis pleķis ir ļoti kaitinošs.

 

Zinu, ka Apple pastāv ekrāna pārklājuma remonta programma, taču manam ekrānam nav redzams, ka fiziski līmētos vaļā vai veidotos kādi burbuļi.

Jautājums vai kādam ar identiskiem simptomiem vai līdzīgu ekrāna problēmu ir izdevies dabūt Macbook cauri šai bezmaksas Apple remonta programmai, un kurā kantorī būtu izredzes?

 

Capital e-pastā teica, ka Apple nav izziņojis bezmaksas remonta programmu šādam defekta un maksas remonts ir 750 EUR. Tas, protams, nebūs lietotam datoram ar mazizteiktu defektu samērīgi un to es nedarīšu.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, MacGangreen said:

Capital vispār vajag apiet ar līkumu.

Nofočē to ekrānu, kaukā...

Recall programma kaukāda bija gan, bet varbūt jjaucu arr 2016. gada modeli. Tev jāgooglē ir pēc modeļa nummura nevis gadiem.

 

Rekur bildē ieskaties tur kur ir redzama melnā kursora bultiņa. Tur ir zilgans/tumšs pleķis un kreisajā pusē arī līdzīgi. Pēc Capital nākošā vieta, kur domāju doties, ir iDeal veikals/serviss. Taču reāli bijis vēl neesmu.

 

Datoram model identifier ir "MacBookPro14,3", šis te: https://support.apple.com/kb/SP756?locale=en_GB

Neko jēdzīgu sagooglēt par ekrāna remontu gan nesanāk.

 

img_2614-jpg.814681

Link to comment
Share on other sites

Liam Ethernety
pirms 16 stundām , MacGangreen teica:

 

 

Tapēc ka jāgūglē ir pēc model number. Sākās ar burtu A

Vienam un tam pašam nosaukumam var būt dažādas mātesplates.

 

Neko jūs tur nesagooglēsiet, vienīgā remonta programma ekrāniem ir par ekrāna pretatspīduma pārklājumu un tas ir kaut kas cits. Šī programma pat netiek internetā publiski afišēta, es par to uzzināju nejauši, nesot datoru uz tastatūras apkopi. Diez ko ētiski jau nav, vajadzēta publiski izziņot tāpat kā tastatūras remontus.

 

Tiem pleķiem vienīgais risinājums varētu būt aiziet uz iDeal klātienē un paprasīt vai nevar noformēt kā pārklājuma remontu. Varbūt piekritīs. Nu kaut gan nezinu kā tas strādā - ja viņiem bojātā detaļa jāsūta kaut kur uz Apple kā atskaite, tad to pleķaino ekrānu nevarēs izmantot kā pamatojumu remontam. Ja nav nekur jāsūta un viņi visu uz vietas dara, tad neredzu iemeslsu lai nesalabotu... Un lai Apple maksā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...