Jump to content

Audiosistēma dzīvoklī


Feņka
 Share

Recommended Posts

Labdien! 

Pirms ko rakstu, gribu, lai ir skaidra viena lieta. No mūzikas, skaņas pasaules praktiski neko nesaprotu - mašīnā lēts kenwoods (nav slikti), skrienu ar bezvadu austiņām, bija 50 eiriki, arī nesūdzos. Viss pārējais nāk no datora, TV. Nopirku dzīvokli un beidzot gribu ienirt auss orgasmu pasaulē... esmu centies pildīt mājasdarbu un lasīt netu, bet informācijas ir TIK daudz, ka plebejam kā man, nekas nav skaidrs. 

Saprotu, ka jāaizbrauc un uz vietas jāpakalusās. Bet, lai netērētu veikalnieku laiku, varbūt var kāds ieteikt sēriju/ražotāju, kam uzmest aci. 

Vēlmes:

Esmu nabags ar hipotekāro un vēl kapitālais jātaisa, teiktu... līdz 500 eirām (jau dzirdu, ka kāds menopauzes dusmās sit pa klaviatūŗu)

Esmu bass whore - pārējo īsti nesaprotu, galvenais, lai nečarkst :D

Klausās spotifaju, YT, filmas no portatīvā. Mūzikas gaume - praktiski viss.

Ir neliela nostaļģija par RRR skandām, patriots n-shit, pērc savējo... bet šeit arī domas dalās, citi saka, ka ir OK, citi noliek. Aizbraukšu paklausīties. S-300 varētu būt pa kabatai.

Un, ja salīdzina plebeju ražotājus - pioneer, sony, blaupunkt, kenwood, kenwoods un blaupunkts patīk. 

Grīdas skandas (bail uzrakstīt tumbas, tad vēl atradīs un nositīs) un pastūzis, tas viss kas vajadzīgs, ne? Vai sabi un centrālo arī vajag?

 

Saku vēlreiz, manas zinašanas ir 0, ja kādam vajag palīzību ar ķīmiju, mierīgi varam sarunāt :D

PALDIES!!

 

Link to comment
Share on other sites

nu ko , piektdiena, jaunbiedrs, s90 - aiziet ?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

IMG-0534a.jpg

 

bija man tāds setups reiz ar H150 (ala s90 f) -nostalģiski bija labi ?

Link to comment
Share on other sites

Uzprasi kaimiņiem kāda mūzika un cikos viņiem patīk! :D :D :D 

Pa lielam priekš dzīvokļa neko jaudīgu nevajag, jo tāpat skaļi un ar lieliem basiem klausīties nesanāks..... 

 

Normālas plaukta skandas būs pilnīgi pietiekami. 

Link to comment
Share on other sites

Jūtu līdz kaimiņiem..

Bija man arī kādreiz kaimiņos šāds audiomāns.. Šim gan bija tāda necila 100 euro vērta 5.1 sistēma, bet nu pietika lai pēc viskija pudeles naktī divos uzspēlēt serenādes kratot dvēseli..

Nu nav dzīvoklī jābāž estrādes aprīkojums. 

Jā ok, saprotu, ka var patikt klausīties neskaļi bet kvalitatīvi.. Bet tās mājas ir tādas, kādas ir, un skaņas izolācija ir čābīga..

Sorry par oft..

 

  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

Jābraukā pa veikaliem un jāklausās ;)  ja gribi visu jaunu, tad budžets tāds maziņš... es savulaik pačakarējos, kamēr dabūju, kas patīk... un tad sāk gribēties visu pa daļām upgreidot ;)  bet nu līdzīgi... nepilnu gadu pēc ievākšanās jaunajā dzīvoklī lielāko daļu savācu... kaimiņi man forši un izolācija jaunajā projektā superīga.

gāju pie apakšējā kaimiņa klausīties pie kāda skaļuma un ko dzird! ;) 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 22 minūtēm , 138 teica:

Tas tur ir asw1? S90f sabiedrībā viņam ir kāda jēga?

5.1 filmām..kad s90 bija fronts..subs bija dziļāk..tā uz foto boja tuvāk izvilkts lai kadrā lien

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Jautājums ar ko parsvarā tās ir parefzēts lietot ? Tv vai dators ? Kas ir pašreizējā reference ? Pie kāda dzirdēts sets, kas likās ļoti ok un pilnībā apmierināja.

 

Ja esi bassheads, tiešam patīk, ka bass domimē par visu dziesmu, tad noreikti jāskatas grīdas skandas vai 2.1 izpildījums.

 

Budžets ir vairāk kā ok, pirmajam setam, ja lietots arī nebaida.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , Kaspars12 teica:

Ja esi bassheads, tiešam patīk, ka bass domimē

Tad ir tiešām ieteicams pirms pirkuma labi izpētīt, kāda dzīvokļa sienām skaņas caurlaidība un kāda kaimiņiem dzirde un pacietība.


Pirms 45 minūtēm , Regisss teica:

kaimiņi man forši un izolācija jaunajā projektā superīga.

 

1 stundu atpakaļ, Feņka teica:

vēl kapitālais jātaisa

Topika autoram, acīmredzot, nav jaunais projekts.

Link to comment
Share on other sites

Veči (pieņemu, ka dāmu te ir tik, cik šobrīd Itālijā pensionāri), katru otro vārdu neķeru. Runājiet kā ar autistisku bērnu. 

Par dzīvokli - protams izčekotu kaimiņus un cik ļoti sienas izolē. Kaimiņi tikai augšā un pie vienas sienas. Iepriekšējam īpašniekam bija liela/laba (jā, tas ir vienīgais kā es varu apzīmēt) skaņas sistēma, nu uz klusāko viņš neklausijās, kaimiņi nenāca. 

Par basiem - protams, dzīvoklī neieliksi 1000W vūferi un netaisīsi sienas masāžu, vienkārši, basam jābūt labam/kvalitatīvam (nezinu vai tam ir kvalitāte pēc sound džeku domām).

Esmu dzirdējis RRR S90 patika, čomam ir samsung mājas kinozāles sistēma (4 grīdas skandas, vūferis, centrs), ir labi, tikai skaņā tāda... (fuck me, man nav labāks izskaidrojums) dūmakaina/zema. Tas zemums nav runa par basu, visa skaņā izklausās zema, arī izslēdzot vūferi. Aizņem daudz vietas. 

Lietošana - telefons/dators mūzikai un filmām.

Link to comment
Share on other sites

Tās vecās RRR tumbas ir vienkārši "kalbasai" ne mūzikai. Ja ir normālas grīdinieces, tad subs nav vajadzīgs. Es subu ņēmu tikai lai būtu pilna 5.1 sistēma... Filmās baigi noder. Mūzikai pieslēdzu tikai kad laižu 5.1 stereo. Klasiski skan bez suba.

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 15 minūtēm , Regisss teica:

Tās vecās RRR tumbas ir vienkārši "kalbasai"

Mans nezinātniskais, diletantiskais un spekulatīvais viedoklis ir tāds, ka deviņdesmitnieču bass, lai arī varbūt ne tik precīzs kā labām grīdiniecēm, tomēr varētu būt ne tik izplūdis kā lētā gala 5.1 subiem.

 

 

  • Atbalstu 3
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Ronalds teica:

Normālas plaukta skandas būs pilnīgi pietiekami. 

 

pirms 2 stundām , Stasss teica:

Nu nav dzīvoklī jābāž estrādes aprīkojums. 

Izcēlu tev svarīgāko.

 

Pirms 41 minūtēm , Feņka teica:

Esmu dzirdējis RRR S90 patika, čomam ir samsung mājas kinozāles sistēma (4 grīdas skandas, vūferis, centrs), ir labi, tikai skaņā tāda... (fuck me, man nav labāks izskaidrojums) dūmakaina/zema. Tas zemums nav runa par basu, visa skaņā izklausās zema, arī izslēdzot vūferi.

Varbūt viņam kāa basu mīlim vienkārši treble nogriezts lejā, bass augšā un rezultāts iznāk tāds, kāds iznāk.

Viss atkarīgs no tā, ko esi dzirdējis iepriekš. Es te atkal iepļūtīšu par savām S30 - esmu starā, jo iepriekš klausījos 2.1 Lodžiteku - vairs neklausos. S50 ir maksimums dzīvoklim, bet arī principā vairāk piemērotas kam lielākam.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , 138 teica:

tomēr varētu būt ne tik izplūdis kā lētā gala 5.1 subiem.

Par plastmasniekiem nav runa... Bet nu bez basiem tām 90niecēm, tur viss OK, bet vidi un augšas? Nekas...

Link to comment
Share on other sites

Paldies par atbildēm! 

Nedaudz paliek skaidrāka bilde - pietiks ar mazāku sistēmu un, ja ņemu grīdas, tad var iztikt bez voofera.

Tad, ja patīk grīdas tumbas (estētiski), pietiks ar divām labām skandām un pastūzi?  Kādus pastūžus iesakat? Ko ar centrālo?

Link to comment
Share on other sites

Centrālo nevajag..tas kino...vienkārši 2 tumbas un pastūzis

Link to comment
Share on other sites

Pastūzis ir resīveris? Vai viņus dala? 

Labots - Feņka
Stila kļūda
Link to comment
Share on other sites

Resīvers skaitās ar radio, bt un.c fīčām...tālāk dalās 2.1, 5.1, 7.1 u...tt..pastūzis parasti ir stereo bezcradio. Resīvers biežinupurē skanējumu funkcijām...vienādā cenā stereo būs labāks...

Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , Feņka teica:

līdz 500 eirām ...

Esmu bass whore - pārējo īsti nesaprotu, galvenais, lai nečarkst

divus šitos: http://www.yoursound.lv/lv/jbl-lsr305p-mkii? un vienu šito: http://www.yoursound.lv/lv/jbl-lsr310s

jā... ir virs 500, bet var pirkt pa daļām (piem. subu piepērkot vēlāk)... nebūs jāčakarējas ar pastūžu piemeklēšanu skandām u.tml... labāku kaut ko tajā cenu kategorijā būs grūti atrast...

pašam labāk patīk http://www.yoursound.lv/lv/jbl-308p-mkii, jo savāktāks bass (lasi - mazāk jūtms (ironija, ne? skaļruņi ta mazāki...)), bet tas vēl vairāk pastiepj budžetu...

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

ja gribas ar rociņu ērtāk regulēt skaļumu, var piepirkt ko šādu: http://www.yoursound.lv/lv/jbl-nano-patch-pasivais-skaluma-kontrolieris

jā mēsls, bet darbiņu paveic... var pameklēt ko līdzīgu, varbūt labāku/lētāku, vai pats uzmeistarot, ja rokas no +/- pareizās vietas...

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Athlons, tavs ieteiktais variants pa to cenu galīgi nav ok deals dzīvoļa lietotajam, statīvi jāmeklē, vajadzētu arī skaņas karti normālu ar simetriskajām izejām, vēl pa 80 euro skaluma regulatoru ņemt, nopietni ? Optikas nav, bt nav, pults arī nav. Cilvēks uzsāk tikai savu audio celu un tie plakani skanošie monitori, par kuriem iztērēs 700 euro ne visiem var patikt, price/performance galīgi ne priekš šīs tēmas.

 

Autoram vienkārši uz savu vai drīzak zem budžetu jāaizbrauc paklausīties 3 ss sistēmas, kas būs jau istabā, varēs nojaust kā skan, tad vienu no tām 3 paņem, kas patika.

 

Otrs variants nejāties uz paņemt jaunus edifier R2730DB vai kādu edifier s530db ja gribas vairāk basiņa. Pa savu cenu būs izcils price/performance. Pults, optiskā ieeja prieks tv, aptx bluetooth. Skan šīs datortumbas vairāk kā labi priekš savas cenas, ja vajag ballīte arī sanāk un kaimiņus arī var patraucēt. Turklāt paliks vēl nauda kādam tv vai datorgaldiņam. Neredzu šeit iemeslu maukt pa pilno budžetu, lieki tas ir. Par startpību sanāks istabā vel kosmētiskais remonts neliels.

Labots - Kaspars12
  • Patīk 2
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Tikai, autor, kad taisīsi to kapitālo, savu audio turi pa gabalu no epicentra. Ik pa laikam var redzēt tumbas, kas noķēzītas ar krāsu - fuj fuj fuj...

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Kaspars12 teica:

edifier R2730DB vai kādu edifier s530db ja gribas vairāk basiņa

kur pie mums tādas var iegādāt?

Link to comment
Share on other sites

Te nu jāpiekrīt Kasapram, Athlon tu ka jau tehnisks džeks tev tādas uzpariktes der un patīk ..bet nu kamoon ne jau katram tās domātas...

Ok ja vēl pie darba galda tad ok...bet ja izvietot kaut kur blakus TV pretī dīvānam,  kur to pulti likt ? katram monitoram vajag strāvas vadu (ir dzīvoklī rozetes tieši pretī monitoram - diezin vai) , signāla vadi gari uz katru pusi,  katram sava on/off poga..tur vispār nekādas ērtības IMHO nav mājas jūzerim, vēl par tādu cenu....Tv nepieslēgsi, kā jau norādīja..optikas/BT nav..atkal kaut kāda kastīte jāliek..

Link to comment
Share on other sites

Man mājās pie TV ir tieši šāds setups kā iesaka Athlon, bet nu šaubos vai tas būs īstais, Normāls DAC ar pulti nāk apmēram kādi 400 EUR (SMS M500), kam ir XLR izejas un optika vai USB, ja grib vēl BT tad vispār kā minimums 100 EUR klāt. Un es savas LSR308 pirku lietotas, jaunas kā minimums par pāri vēl 400 EUR. Bet kā jau saka, katrai tumbai strāvas vads un vēl signāla vads. Man šis setups salikts pie kopēja pagarinātāja, kā ieslēdzu tā, gan DAC, gan tumbas palaižas, tad nav katru reizi jāslēgā un jālien aiz katras tumbas. 

 

Skan jau labi, var mēģināt sarunāt paklausīties, ja ir vēlme, bet pandēmijas laikā jau liegts ciemoties. Bet vai ir jēga, jo tas ir ārpus budžeta.

Link to comment
Share on other sites

pirms 16 stundām , osscar teica:

Resīvers skaitās ar radio, bt un.c fīčām...tālāk dalās 2.1, 5.1, 7.1 u...tt..

Ir jau arī stereo resīveri, bet nesamelošu cik tādi ir izplatīti starp mūsdienās ražotajiem.

Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , Kaspars12 teica:

jāaizbrauc paklausīties 3 ss sistēmas

Ja lietotu, tad var skatīties ne tikai eseskā, bet arī Tallinas 54 iemest aci, Banknote lombardos, varbūt vēl kādā man nezināmā krāmu bodē Rīgā. Labā Bode Dobelē mēdz būt skandas, turklāt pa lēto, bet tas ir Dobelē un telefoniski vai elektroniski ar viņiem sazināties nav iespējams.

Link to comment
Share on other sites

Rīgā Marijas ielas Labā Bode vismaz pirms kāda laiciņa bija vienas vintage skandas (brendu aizmirsu), Radiotehnikas S50 izmērā, €50, jēdzīgi skanošas, bet ar foam rot ( latviski - beigtu skaļruņa maliņu) vismaz vienai, ej nu vēl meklē kas to varētu pārlīmēt.

Link to comment
Share on other sites

2020.04.18. , 08:23, Kaspars12 teica:

ieteiktais variants pa to cenu galīgi nav ok deals dzīvoļa lietotajam, statīvi jāmeklē, vajadzētu arī skaņas karti normālu ar simetriskajām izejām, vēl pa 80 euro skaluma regulatoru ņemt, nopietni ? Optikas nav, bt nav, pults arī nav. Cilvēks uzsāk tikai savu audio celu un tie plakani skanošie monitori, par kuriem iztērēs 700 euro ne visiem var patikt, price/performance galīgi ne priekš šīs tēmas

nafig statīvus? varētu padomāt, ka nevar tos nolikt uzgalda blakus monitoram, televizoram or whtvr... nafig skaņas karti ar simetriskajām ieejām? vai ta nevar iebarot nesimetrisku signālu? pat ieejas līmeņa pārslēdzējs ir... skaļuma regulators pa 80 eirām tikai gadījumā, ja gribās ar rociņu regulēt, kā jau minēju, realitātē, parasti, visi apmierinās ar skaļuma kontroli kompī...

un plakani tie monitori toč neskan... ne tās klases monitori... 

un tāpēc arī subs, lai "bassgalva" var sagriezt līmeni cik patīk... par komforta fīčām: tālvadības pulti, optiku n'shit autors neko nebija ieminējies...

edifier... nu ja tas ir kvalitātes etalons, tad nu lai tā būtu...

2020.04.18. , 12:17, osscar teica:

Athlon tu ka jau tehnisks džeks tev tādas uzpariktes der un patīk ..

paldies par komplimentu, bet šeit nu toč nekā sarežģīta nav... tā pat ap 2.1 sistēmu grozamies...

ja budžets autoram būtu līdz 200, tad, varbūt, nav jēgas skatīties uz pro galu, bet 500 naudās jau lētais pro gals būs krietni kvalitatīvāks par tās pašas cenas home tehniku, tiesa ar mazāk bling bling un komforta fīčām... te nu autoram jāizvēlas, kas svarīgāks, skaņas kvalitāte vai rgb gaismiņas...

turklāt varu saderēt... ja autors salīdzinās to edifier 2.1 ar jbl 2+1, viņš to edifier negribēs...

protams pastāv arī tāda cilvēku kategorija, kuriem sagādā baudu tas, ka skaļāk iegriežot var dzirdēt kā skaļruņi "ģērbjas ārā" un korpusi plīst pa šuvēm... katram savs...

Labots - Athlons
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Tā ir kā tu saki, bet pazudušais autors vispār neko no tā nesaprot :D šim kaut ko user friendlī vajag iesākumam, ja aizraus, tad jau šis domās par upgrade.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
1 stundu atpakaļ, Athlons teica:

. ja autors salīdzinās to edifier 2.1 ar jbl 2+1, viņš to edifier negribēs...

 

Tu pats neesi abus blakus paklausījies. Tajā brīdī, kad izdarīsi, dzirdēsi, ka nekādi tur 3x nesanāks labāk, pat ne 2x, nerunājot par ikdienas iejājienu bez komfota lietām, kā pults, bt un optikas. Pieslēdzot tos moņus pie tv headphone out skanēs vēl sliktāk kā edifier pie optikas ieejas. 

 

Pielikt budžetam vēl 40%, lai nopirktu kaut ko ne īsti pa tēmu ir izcils ieteikums.

 

Cilvēks jautā pēc pirmā auto, tu iesaki pirkt chrysler ar piekabi, lai jautrāka ikdiena :D

Labots - Kaspars12
  • Atbalstu 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , Kaspars12 teica:

chrysler ar piekabi, lai jautrāka ikdiena

Bet kas šeit būtu ekvivalents audi 80 ar gāzi?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , 138 teica:

Bet kas šeit būtu ekvivalents audi 80 ar gāzi?

Es jau teiktu, ka Microlab 7/9 vai tas pats ieteiktais Edifier. Sistēmu no atsevišķajiem komponentiem šādā cenā var tikai lietotu dabūt, ja paveicas.

Link to comment
Share on other sites

suuc jautājums...s90 ar kautkādu 50w stiprekli ;D

Link to comment
Share on other sites

Pirms 59 minūtēm , osscar teica:

50w stiprekli

Tik stiprs tak pīkstuļus vislaik bliezīs ārā!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , Kaspars12 teica:

 

Tu pats neesi abus blakus paklausījies. Tajā brīdī, kad izdarīsi, dzirdēsi, ka nekādi tur 3x nesanāks labāk, pat ne 2x, nerunājot par ikdienas iejājienu bez komfota lietām, kā pults, bt un optikas. Pieslēdzot tos moņus pie tv headphone out skanēs vēl sliktāk kā edifier pie optikas ieejas. 

 

Pielikt budžetam vēl 40%, lai nopirktu kaut ko ne īsti pa tēmu ir izcils ieteikums.

 

Cilvēks jautā pēc pirmā auto, tu iesaki pirkt chrysler ar piekabi, lai jautrāka ikdiena :D

tā jau ir... Tev taisnība... lai cilvēks pērk ko lētāku, nafig to pro tehniku... būs pārāk laba... un tomēr tak interesantāk nopirkt audi ar gāzi, tad golfu, tad pasātu, tad cayene un tad, apstāties pie chrysler ar piekabi...

eju klusībā nokaunēties stūrī...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , Athlons teica:

lai cilvēks pērk ko lētāku

Man pie viena TV tiek izmantotas Edifier R2700, pie otra Monitor Audio Silvrer RX1 skandas. Klausoties visādu kompresētu audio kā, piemēram, SAT radio, es tur nekādu dramatisku atšķirību nejūtu. Nē nu var jau būt, ka JBL 305P MKII ir galvas tiesu pārākas...

 

Par pults, optikas, BT lietderību arī jāpiekrīt - visādas papildus kastītes dzīvi vieglāku nekādi nepadara. It sevišķi pērkot pirmo skaņas sistēmu, kad skaidrības, ko tad īsti vajag vēl nav.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...