Jump to content

Kroņvīruss


Raimonds1
 Share

Recommended Posts

scAvenger
Pirms 53 minūtēm , x_rays teica:

Eu no kurienes pēkšņi uzradās tas raustītās līnijas? Tak oriģinālā nebija.

Aptuvens pieņēmums, kā varētu būt, ja maskas netiktu valkātas. Protams, ka vienādojumā argumentu ir daudz, ja vispār tāds vienādojums ir.

Link to comment
Share on other sites

Ir links uz pētījumu ar'?

 

pirms 5 stundām , scAvenger teica:

Nav jau teikts, ka bez maskām tās līknes nebūtu drusku citādākas.

Tas attiecināms gan līknei uz augšu gan uz leju gan +/- tādai pašai. Atliek vienīgi minēt (jā - bez s!).

Link to comment
Share on other sites

Visa problēma jau ir tajā, ka valdība un galvenais Vinķele visu vasaru neko nedarīja. Plānu ko darīt, ja ir krīzes situācija ar covid 19 slimnīcās, vajadzēja izstrādāt jau laicīgi. Tad šitādi stulbumi nenāktu laukā, ka logu šķidrumu nevar tirgot benzīntankos, bulciņas Narvesenā var tirgot, bet avīzes un e-talonus nedrīkst. Valdība pieņem lēmumu, ka maskas jāvalkā bērniem skolā, nākamajā rītā Saeimas priekšsēdētāja saka, ka pastulbs lēmums un visdrīzāk Saeima to noraidīs. Nu loģiski , ka cilvēki netic vairs nekam. Keris jau arī ir ar mediķa izglītību, un ir mācijies arī infektoloģiju, tā kā nezin vai boot foruma eksperti ir ar augstāku kvalifikāciju. 

Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , aoma teica:

Tas, ka pilsētnieki varētu brīvdienās negāzties uz laukiem, neviens pat nav aizdomājies. Brīžiem uz ventspilenes ir jāgaida pāris minūtes, lai varētu izgriezties, kāds covid.

Pilsētnieki uzskata, ka vienīgais glābiņš no covida ir mukšana uz laukiem. Tas arī ir saprotams. Varbūt šajā situācijā ne pārāk labs scenārijs, jo vīrusu tādējādi izvazā plašākā teritorijā, bet masas tāpat koncentrējas pilsētās.

pirms 1 stundas , x_rays teica:

Eu no kurienes pēkšņi uzradās tas raustītās līnijas? Tak oriģinālā nebija. Un nē absolūti neatbalstu biedra Ieleja teikto.

Tapēc, ka tas ir sviests, un biedrs Ieleja visdrīzāk strādā VID. :D 

Viens sapļeckā kaut kādas līnijas uz bildes, pārējie taisa histēriju. #bootstilā :D

Link to comment
Share on other sites

Pirms 16 minūtēm , ieleja teica:

priekš manis ir pilnīgi pie D, ka kaut kādus talonus nevar nopirkt kaut kādos ierastos vigvamos, pannas svētdienās vai ko nu jūs tur specializētās FB grupās izbubiniet

 

Keris, Apinis u.c. sevi ir pierādījuši kā muldoņas, faktu manipulatoru un tāpēc ir diskvalificēti, neatkarīgi no iegūtās izglītības, Keris vēl poltikas opozicionārs, kas iedod papildus diskvalifikāciju

Man atkal nav ticības galma ārstiem un tādiem ārstiem kas atbalsta Vinķeli kā ministri , vispār ticība pat nevar būt. Žēl ka Jaunups neļāva Kariņam Vinķeli nomest, tad būtu cerība ka jaunais ministrs tomēr būtu gudrāks un bardaks arī būtu mazāks. 

Labots - Maris77
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 18 minūtēm , ieleja teica:

Keris vēl poltikas opozicionārs, kas iedod papildus diskvalifikāciju

Nu taisi tāda pati diskvalifikācija kā pozicionāriem, kam jādudina vienā stabulē, citādi...

Pirms 3 minūtēm , Maris77 teica:

cerība ka jaunais ministrs tomēr būtu gudrāks un bardaks arī būtu mazāks

Tik pat labi - lielāks bardaks. Un vispār - cerība līderim tie ir totāli maldi.

Link to comment
Share on other sites

Tagad Ekonomikas ministrs Rīta Panorāmā stāsta, ka logu šķidrumu , eļļu , etalonus varēs tirgot, tuvākajās dienās būs labojumi šajā lēmumā. Nu cirks. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , ieleja teica:

jā un nē, pozīcija tomēr atbild par pieņemtiem lēmumiem

Tagad uz sitiena nevaru atminēties kādā kaut cik vērā ņemamā veidā tad tas ir līdz šim izpaudies, kad politikānis "uzņemtos" "atbildību"? Rotēt pa krēsliem? Nekas cits prātā nenāk.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1
2020.11.28. , 10:07, Raimonds1 teica:

Laikmeta iezīme

https://www.delfi.lv/kultura/news/culturenvironment/ari-latvijas-popmuzikus-skaris-covid-19-saslimusi-vairaki-makslinieki.d?id=52704143

 

Aišpura un Račinska atklāsmēm, iespējams, būs tikpat liela ietekme uz noteiktu sabiedrības daļu, kā infektologu un epidemiologu skaidrošanai. Tā nu tas ir!

  "Par notikušo pirmais savā "Twitter" kontā jau ceturtdien, 26. novembrī, paziņojis mūziķis un producents Arnis Račinskis, dienu vēlāk par saslimšanu publiski "Facebook" raksta arī grupas "The Sound Poets" līderis Jānis Aišpurs.

 

"Runāt par saslimšanu publiski ir mana un Arņa izvēle," sarunā ar "Delfi" saka Jānis Aišpurs. "Pārējie katrs savu iemeslu dēļ par to nerunā. Tas bija parasts ikdienas darbs studijā, kādi cilvēki nāk, kaut ko raksta, kaut ko producē. Pēc pāris dienām saņēmu zvanu no cilvēka ar pozitīvu analīzes rezultātu, ka esmu viņa kontaktpersona. Faktu, ka esmu bijis kontaktā ar saslimušo, uzzināju pagājušās svētdienas vakarā, bet jau mazāk kā pēc diennakts bija skaidrs, ka saslimis esmu arī pats. Kopš svētdienas vakara sēdēju mājās. Bērni jau savlaicīgi bija aizvesti pie viņu mammas. Attiecīgi ievēroju to, kas ir jāievēro," stāsta "The Sound Poets" līderis.

Aišpurs saka – šis gadījums apliecina to, cik jaunais vīruss ir lipīgs. "Iespēju robežās mēs visu ievērojām. Nekādu ķermenisko kontaktu, nekādu apskāvienu. Viens otram tuvumā negājām. Taču ar visiem diviem metriem joprojām atradāmies vienā telpā. It kā neesi ciešā kontaktā, tomēr tā ir noslēgta telpa. Strādāt ierakstu studijā jau šobrīd nav aizliegts. Līdz kaut kādai robežai mēs varam darīt savus darbus. Tomēr šis gadījums parāda to, ka pat ievērojot drošības nosacījumus, tu nesi līdz galam pasargāts. Ok, mēs varam satikties divas mājsaimniecības, ne vairāk kā 10 cilvēku… Bet draugi, mīļie, tas ir tieši tik vienkārši, tam vairs nav nozīmes. Slimība ir ļoti lipīga!" saka mūziķis.

"Vakar (slimības ceturtajā dienā) piefiksēju, ka nejūtu smaržu. Vēl mazliet garšas sajūtas bija, tomēr tad izbeidzās arī tās. Simptomu buķete ir bijusi diezgan bagāta. Sākumā bija lielas muskuļu un locītavu sāpes. Faktiski bez diezgan stiprām pretsāpju zālēm nevarēju ne pasēdēt, ne pagulēt. Liels fizisks diskomforts. Komplektā nāca galvassāpes un temperatūra – tas bija slimības pirmajā dienā. Tad otrā diena bija normāla. Trešajā atkal parādījās galvassāpes, drudzis un temperatūra. Ceturtā diena atkal bija pilnīgi normāla. Bet tad atkal pēkšņi uzkāpa temperatūra un sākās drudzis."

Slimības piektajā dienā, kad notiek mūsu saruna, mūziķis saka – temperatūras neesot, jūtoties samērā labi – kā tad, ja pirms pāris dienām bijusi saaukstēšanās, bet "iekšā kaut kas vēl sēž" .

Par ārstēšanos nekādu specifisku ieteikumu neesot. "Jādzer ļoti daudz šķidruma, jālieto minerālvielas, vitamīni. Jāstiprina imunitāte. Tas arī ir viss, ko šobrīd varu darīt. Kā mēs zinām, zāles pret Covid-19 īsti nav. Šobrīd vienkārši ir jāsēž mājās, jānovēro sevi, ja ir iespējams, jāseko līdzi skābekļa piesātinājumam asinīs," saka mūziķis.

"Es pievienojos Arnim un runāju par saslimšanu publiski, tāpēc, ka stāsts nav par mani vai maniem kolēģiem. Drīzāk stāsts ir par neticību un savā ziņā pat aroganci šajā situācijā. Slimības nopietnības nenovērtēšanu. Pat varētu teikt, ka cilvēkos ir iezagusies neliela vieglprātība. Ja pavasarī pie ziņas par 20 inficētajiem mēs visi saķērām galvas, tad tagad pie aizvien pieaugošās statistikas esam pieraduši pie cipariem un mums ne silts, ne auksts. Tas ir iemesls, kāpēc gan Arnis, gan es izvēlējāmies par to runāt. Tas ir cilvēka dabā – pierast pie apstākļiem ļoti ātri. No kategorijās būtiski un svarīgi ļoti ātri pārceļam uz plauktiņu – pierasta lieta. Manuprāt, tas šobrīd notiek ar šīs situācijas novērtēšanu. Es nevēlos nevienu mācīt, tikai atgādināt, ka šī slimība nav izdomāta un ir ļoti lipīga."

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , marrtins teica:

Tagad uz sitiena nevaru atminēties kādā kaut cik vērā ņemamā veidā tad tas ir līdz šim izpaudies, kad politikānis "uzņemtos" "atbildību"? Rotēt pa krēsliem? Nekas cits prātā nenāk.

Uzņemas atbildību pamet ministra amatu un sēžas Saeimas krēslā uzņemoties vadīt kādu komisiju. Vai ja pavisam traki sagrēkojies, ka jāiet uz kāda uzņēmuma padomi vergot par 5000 mēnesī. :)

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , versatile teica:

Pie 10k km jau veselīgi būtu ne tik filtru, bet pašu eļļu mainīt.

Nu ja, nu ja, vispirms noņem filtru un notecina, pēc tam "uzlej" jaunu līdz vajadzīgajam līmenim. Un jā, IMHO tas ir  veselīgāk nekā "oo, 2.5k km nobraukti un nav jāuzlej!!!1one"

 

pirms 1 stundas , Maris77 teica:

Valdība pieņem lēmumu, ka maskas jāvalkā bērniem skolā, nākamajā rītā Saeimas priekšsēdētāja saka, ka pastulbs lēmums un visdrīzāk Saeima to noraidīs.

Nopietni? :D

 

Pirms 50 minūtēm , Raimonds1 teica:

Izlasīju, bet neskatījos. Tas "asimptomātisks" tiešām ir patiesi? Jebšu presimptomātisks?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Tam ir visam 2 aspekti.

Vispirms - daļa publikas pieradusi sīkus simptomus vispār ignorēt un uzskatīt, ka vispār jau ne ar ko tādu parasti neslimo un tie visi ir sīkumi un vispār nav īsta slimība. Tie ir tie kas arī gripas laikā velkas uz darbu, iet uz veikalu un dodas apraudzīt radus arī pie jau izsludināta gripas epidēmijas statusa. Tāpat kā pie COVID.

Otrkārt - noteikumi ir, epidēmija ir, aicinājumi nevazāties ir, simptomi arī ir, BET ĻOTI VAJAG! Iet uz darbu, pabeigt projektu, remontu, ierakstīt mūzikas klipu, nu vajag un viss! Nestāstīs, slēps, pašņaukāsies, paklepos, bet ies un darīs!

 

Tad nu viņi meklē un atrod attaisnojumus un apstiprinājumus, lai varētu visādi gudrēties un darīt, ko paši grib.

Žurnālisti TV bez maskām, ministrijas dāmām jauns manikīrs, sporta sacensības notiek, kaut kur kāds pateicis, ka COVID ir no jau zināmas vīrusu grupas un ir lipīgāki un letālāki vīrusi - izmantos jebko, lai varētu darīt un attaisnoties.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , ieleja teica:

Keris, Apinis u.c. sevi ir pierādījuši kā muldoņas, faktu manipulatoru un tāpēc ir diskvalificēti,

Boot foruma admini anulējuši šamējo diplpmus vai kā?

Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, Raimonds1 said:

Žurnālisti TV bez maskām, ministrijas dāmām jauns manikīrs, sporta sacensības notiek, kaut kur kāds pateicis, ka COVID ir no jau zināmas vīrusu grupas un ir lipīgāki un letālāki vīrusi - izmantos jebko, lai varētu darīt un attaisnoties.

 

Visam ir vienmēr galējības. Ja man saka, ka ir traks vīruss, kurš bez maz vai visu dzīvo nobeidz, bet tai pat laikā parlamenta/valdības pārstāvji pārkāpj noteikumus, kurus paši ieviesa, tad tas nestimulē vienkāršos iedzīvotājus ticēt visai šai jezgai. Un vainot viņus nav par ko!

 

Cik Tev bērni?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 46 minūtēm , Raimonds1 teica:

Tad nu viņi meklē un atrod attaisnojumus un apstiprinājumus, lai varētu visādi gudrēties un darīt, ko paši grib.

Davai. Finansē manu palikšanu majās, tikko es jutīšu kaut mazāko diskomfortu. Labprāt :D 

Link to comment
Share on other sites

Nu kā lai es ticu šādai speciālistei? Pēc viņas teiktā sanāk, ka vasarā sabiedrība cītīgi ievēroja tos noteikumus un likumus, kurus viņi postulē, bet rudenī visi kā sarunājuši - vairs nē?

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 16 minūtēm , Jacob teica:

tai pat laikā parlamenta/valdības pārstāvji pārkāpj noteikumus, kurus paši ieviesa,

Kuri tad pārkāpj? 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , marrtins teica:

Nu kā lai es ticu šādai speciālistei? Pēc viņas teiktā sanāk, ka vasarā sabiedrība cītīgi ievēroja tos noteikumus un likumus, kurus viņi postulē, bet rudenī visi kā sarunājuši - vairs nē?

Nu bet protams. Pieliešu eļļu ugunijj nedaudz. UK likumus pamainīja, lai tikai ļautu vakcīnai ienākt. Tagad nekādi tiesu darbi nedraudēs farmācijas kompanijām, ja būs komplikācijas. Un mēs te sakām, ka viss tikai tautai, tikai par brīvu. Hmm, nu labi domājiet paši. 

128158486_2786155744992500_4714431236086450778_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

superKrona
Pirms 2 minūtēm , x_rays teica:

Tagad nekādi tiesu darbi nedraudēs farmācijas kompanijām

Nevajag pārspīlēt un izdarīt nepamatotus secinājumus.

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Valdība virza grozījumus Krimināllikumā par kriminālatbildību saistībā ar aicinājumu neievērot Covid-19 ierobežojošus pasākumus. Nezin kāds būs paredzamais sods, droši vien notiesātais tiks iemests bedrē, kur to saplosīs ar Covid slimas čivauvas. 

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
pirms 10 stundām , x_rays teica:

Taja interesantajā bildītē ir viena likumsakarība. "Mandatory face masks" Pievērsiet uzmanību līknēm. Ta kā vai tas darbojas, vai ne, seciniet paši. 

Nav jau daudz to variantu, ko var darīt lietas labā. Ja maskas, distancēšanās un citi pasākumi rada vairāk cilvēkiem neērtības un valstij izmaksā relatīvi maz, tad lockdown izmaksas atstāj iespaidu uz ekonomiku. Arī medicīnas sistēmas pārslodze un liels mirušo skaits rada valstij lielus zaudējumus.

 

Vismaz vairākās valstīs vienīgais efektīvais līdzeklis ir lockdown, jo citi pasākumi dabā vienkārši nedarbojas, kam iemesls ir uzticības līmenis valdības lēmumiem un to ievērošana. Tāpēc vērojama tik liela atšķirība starp Skandināviju.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , superKrona teica:

Nevajag pārspīlēt un izdarīt nepamatotus secinājumus.

Izlasi vispirms, un tad runā :D 

Pirms 1 minūtes , Mezavecis teica:

Nav jau daudz to variantu, ko var darīt lietas labā. Ja maskas, distancēšanās un citi pasākumi rada vairāk cilvēkiem neērtības un valstij izmaksā relatīvi maz,

Bet Tu kā pats redzi, ka tajas līknēs msku ieviešana nedod vispar nekādu efektu. Liknes iet uz augšu. Un jēga?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , ieleja teica:

sajūta, ka tu meklē vismazākās druskas, lai attaisnotu masku nelietošanu, nedistancēšanos un jebko, ko valsts vara piedāvā C-19 ierobežošanai?

Es defaultā apšaubu visu, kas nāk no varas "pārstāvjiem" (tas ir visās jomās, ne tikai Covid sakarā), kamēr es neatrodu viņu teiktajam pierādījumus vai pamatojumu. Paldies par linku uz publikāciju par maskām, šobrīd eju cauri - izskatās ticami, ar nelielām niansēm, kurām varētu pieπsties.

 

Par distancēšanos tak piekrītu 100%. Pēc iespējas distancējos kopš seniem laikiem un neciešu, kad kāds svešinieks pienāk "pa tuvu" :sarkasms:

Labots - marrtins
Link to comment
Share on other sites

Just now, ieleja teica:

bet vakcīna ir brīvprātīga

Pati vakcīna varētu arī "brīvprātīga", vienīgais, ka varētu tik ieviesta sistēma, ka bez pierādījumiem par vakcinēšos ārā no mājas iet nedrīkstēs. Nu uz papīra - ir tak brīvprātīga.

Link to comment
Share on other sites

Just now, ieleja teica:

(iespējams, ka kaut kādas profesijas būs bez izvēles brīvības)

Nu redzi pats. Ja Tu strādā kaut kada profesijā, Tev vienkārši pateiks, vai nu potējies vai zaudē darbu. Un pofig, ka Tev var būt komplikācijas. Nevienu nekrata.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , x_rays teica:

Tev vienkārši pateiks, vai nu potējies vai zaudē darbu. Un pofig, ka Tev var būt komplikācijas.

Tu vari sūdzēt tiesā darba devēju par šo. Tas nav aizliegts.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , x_rays teica:

vai nu potējies vai zaudē darbu.

Nu neko nepadarīsi. Ja savā darbā saslimstot apdraudēsi citus, tad... Nu kam ''krītamā kaite '' arī neļauj braukt par autobusa šoferi. 

 Bet nav jau mums , Z. Koreja . Tāpat ir kaudze kas ... tipa ticība aizliedz pārliet asinis, kur nu vēl potēties.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Just now, e = d teica:

Tu vari sūdzēt tiesā darba devēju par šo. Tas nav aizliegts.

Izskatās, ka Tu esi optimists :D Man gan liekas, ka Tavi advokāti būs stipri vājāki par darba deveja advokātiem šāda procesā.

Link to comment
Share on other sites

superKrona
Pirms 7 minūtēm , x_rays teica:

Izlasi vispirms, un tad runā

Slinkums meklēt likuma grozījumus. Stipri izskatās pēc "visiem jākļūst par pedofiliem", ja apstiprināsim konvenciju par vardarbību pret sievietēm un vardarbību ģimenē.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , oxygen teica:

Ja savā darbā saslimstot apdraudēsi citus, tad... Nu kam ''krītamā kaite '' arī neļauj braukt par autobusa šoferi. 

Tu kaut ko jauc. "Krītamā kaite" neļauj vispar iegūt tiesības vadīt transportlīdzekli. Bet šeit politisks lēmums tā vienkārši , heraks, un Tu gadiem esi darbojies a te saņem. Un nav svarīgi, vai esi slims, vai ne, atsakies, staigā mājās.

Pirms 2 minūtēm , superKrona teica:

Slinkums meklēt likuma grozījumus. Stipri izskatās pēc "visiem jākļūst par pedofiliem", ja apstiprināsim konvenciju par vardarbību pret sievietēm un vardarbību ģimenē.

Es par UK runaju, bet nedomaju ka LV bus baiga starpiba

Link to comment
Share on other sites

superKrona
Pirms 1 minūtes , x_rays teica:

atsakies, staigā mājās

Noziedzniekiem jau arī liek sēdēt cietumā, lai citus neapdraud

Link to comment
Share on other sites

Pirms 23 minūtēm , marrtins teica:

Par distancēšanos tak piekrītu 100%. Pēc iespējas distancējos kopš seniem laikiem un neciešu, kad kāds svešinieks pienāk "pa tuvu" :sarkasms:

Bet tagad ērti - frāze "pārāk tuvu nevajag, esmu apslimis" strādā ļoti labi, vakar pārbaudīju.

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Principā , tos potēšanas pretiniekus laikam laika tik paliecinātu tik ja būtu tā: Ja saslimsti ar kaiti, kurai ir pote, bet neesi potējies, tad visus ārstēšanas izdevumus sedz pats. Un tik nevajag brēkt ka man tiesības. Nu tāpat ka problēmas ar bērniem, mūsdienās- tiesības zin baigi labi, bet par pienākumiem aizmirst.  Ārvalstīs, tipa Vācija , cik esmu dzirdējis, bērnu nepieņems bērnudārzā ja nav potēts. Un , neko, katra brīva izvēle. Ja negribi, tad rēķinies ar sekām

Link to comment
Share on other sites

superKrona
Just now, oxygen teica:

tad visus ārstēšanas izdevumus sedz pats

Tiktāl OK, kamēr viņš nenodara ļaunumu pārējai sabiedrībai ar savu rīcību (slimības pavairošanu).

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...