Jump to content

Kroņvīruss


Raimonds1
 Share

Recommended Posts

Ar domāju, ka nereāli, moš, ja iespringtu, Vatikānā līdz vasaras vidum pusi varētu sapotēt, papu ieskaitot. 

Link to comment
Share on other sites

par vakcinēšanu, ja varam uztaisīt 8000 testus dienā, tad atļaušos pieņemt, domājams arī 8000 dienā varam novakcinēt.

6 mēnešos pa 2x sanāk 0.5m.

Daži paši gudrākie un skaistākie atradīs veidu kā pašiem bez valsts novakcinēties, tā ka man šķiet reāli. izrādas ka valsts arī ko plāno, pamatā balstoties uz europas iniciatīvām.

https://www.vm.gov.lv/lv/jaunums/planots-vispirms-pret-covid-19-vakcinet-medicinas-darbiniekus

Labots - Joiman
Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Daļa ļautiņu atteiksies vakcinēties, jo vakcīnas satur smagos metālus un amonija nitrātu, kas izraisa Pārkinsona un Alheimera slimības, autismu, kā arī Kernel power 41 kļūdu cilvēka gēnu ķēdē.

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

Strādā pie vakcīnas izstrādes?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
pirms 3 stundām , Mielestapa teica:

Daļa ļautiņu atteiksies vakcinēties, jo vakcīnas satur smagos metālus un amonija nitrātu, kas izraisa Pārkinsona un Alheimera slimības, autismu, kā arī Kernel power 41 kļūdu cilvēka gēnu ķēdē.

Koncentrācija, protams, konspirologiem neinteresē. :crazy_pilot:Būtu labi tiem ļautiņiem, no kuriem noteikti liela daļa ir pīpētāji, paprasīt, kāds ir cigarešu saturs un kāda tur situācija ar smagajiem metāliem, arsēnu, formaldehīdu, amoniju, benzolu un citiem ne tik jaukiem komponentiem, kuri tiek ievadīti organismā vairākas reizes dienā. Uz tā fona vakcīnas saturs kā piliens okeānā.

 

 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 18 minūtēm , Mezavecis teica:

Būtu labi tiem ļautiņiem, no kuriem noteikti liela daļa ir pīpētāji, paprasīt, kāds ir cigarešu saturs un kāda tur situācija ar smagajiem metāliem, arsēnu, formaldehīdu, amoniju, benzolu un citiem ne tik jaukiem komponentiem, kuri tiek ievadīti organismā vairākas reizes dienā.

No smēķēšanas taču nerodas imunitāte pret infekcijas slimībām.😁  Viens krievu ārsts, kura vecvectēvs bija viens no pirmajiem vakcinētājiem Krievijas impērijā, teica, ka ir svarīga kolektīvā drošība un atsevišķu cilvēku dzīvības neko nenozīmē. Viņam, kad 90-tajos gados mācījās Pēterburgā, stāstīja mācībās par vienu gadījumu, kad potējot pret tuberkolozi inficēja ar neārstējamu tuberkolozes formu. Viņš vienkārši ieteica krieviem izvēlēties drošas importa potes.

Link to comment
Share on other sites

pirms 12 stundām , raivix95 teica:

Apbrīnoju jūsu pacietību te cepties. 

Kopumā liekas, ka cilvēki sāks mirt nevis no covida, bet gan no depresijas. Nevar jau vairs saprast, kam te ticēt un kam - nē. Ziņas skatīties/klausīties labāk vairs nevajag, ja gribi saglābt kaut kādas saprāta paliekas. Tā cilvēku baidīšana ar pārspētiem rekordiem tepat vai kaimiņos ir pilnīgs vājprāts. Cīnāmies ar slimību vai cenšamies pārspēt rekordus? Kā tad tur īsti ir? Viss, kas cilvēkam ir jāzina - ka vīruss joprojām aktuāls. Tie cipari tik dzen visus vēl lielākā stresā, bet būtībā jau neko mūsu ikdienā nemaina.

Uz veikalu vairs negribās vilkties - tos maskās ģērbtos sagrautos, nomāktos tautiešus vairs nespēju skatīties. Nu cik tad var? Riebīgi jau sāk kļūt tāda pasaulē dzīvot.

Kad skaties uz cigarešu iepakpojumiem arī nenāk depresija? 

kā māk - tā baida. Jo reāli daudziem daļai ir diezgan vienalga. Miera pēc zem zem deguna vai pat zoda tā maska karājas. Kamēr katram ģimenē kāds nenomirtu, un tā nebūs, jo tik briesmīgs covids nav - tāpat ignorēs. Visi (nu labi, daļa) zina ka nevajag lietot alkoholu, cukuru, smēķēt....  un? kādi 5-10% labi ja tiešām to ievēro. 

 

Tie cipari un briesmu stāsti ir vajadzīgi lai zīmētu stulbeņiem vīziju - kādas būs sekas, ja visiem viss būs vienalga. Jo vienaldzīgāk uzvedīsies un vairāk aizpildīs slimnīcas, jo skarbāki paliks ierobežojumi. Varēs visi sēdēt mājās ar bērniem, un mēģināt vienlaikus strādāt no mājām. Super. 

Link to comment
Share on other sites

Ja visi mobilizētos, kā mana ģimene pavasarī, tad pēc 3 nedēļām LV kovida nebūtu vispār. Bet kam gan to vajag. Ja var šitā fisināt līdz pavasarim. 

Galu galā pēc kalendāra bija laiks 3.p.k. - laiks pārmaiņām. 

 

Visvairāk uzjautrina viedoklis, ka "valsts uzspiež maskas un vēl nezin ko". Manuprāt, valstij kā "budžeta mašīnai" būtu racionālāk ļaut visiem vājākajiem nomirt un pārējiem strādāt tālāk. LV kādi 20- max 40000 nomirtu. Liela daļa būtu pensijas vecuma. Bet tas izskatītos nesmuki. Un ciniski. To atļāvās tikai Lukašenko mēģināt. kādi rezultāti - nezinu. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 19 minūtēm , Usins teica:

Ja visi mobilizētos, kā mana ģimene pavasarī,

Nu nav visi tādi, kas dezinficē telefonus utt. Visu cieņu, bet atslābsti - jārēķinās ar to, ka sabiedrība ir daudzslāņaina. Galvenais ir mēģināt argumentēti nolikt pie vietas covididioutus un radīt cilvēkiem apjausmu, ka vajag mazgāt rokas utt. ;) 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , Racer teica:

vajag mazgāt rokas

Šis tiek uzsvērts, ka es tagad nevaru saprast - tiešām pirms 2020. rokas mazgāja tikai retais? :dntknw:

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 18 minūtēm , marrtins teica:

pirms 2020. rokas mazgāja tikai retais?

Tā tas varētu būt, un maz ticams ka tagad īpaši kas mainījies.

Pirms Covida tak ziepes un dezinfektanti bij pilni plaukti un nevienam nevajadzēja.

Ja jau visi būtu lietojuši arī pirms tam, tad tak nevajadzētu pirkt pēkšņi mega daudzumos.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Laikmeta iezīme

https://www.delfi.lv/kultura/news/culturenvironment/ari-latvijas-popmuzikus-skaris-covid-19-saslimusi-vairaki-makslinieki.d?id=52704143

 

Aišpura un Račinska atklāsmēm, iespējams, būs tikpat liela ietekme uz noteiktu sabiedrības daļu, kā infektologu un epidemiologu skaidrošanai. Tā nu tas ir!

  "Par notikušo pirmais savā "Twitter" kontā jau ceturtdien, 26. novembrī, paziņojis mūziķis un producents Arnis Račinskis, dienu vēlāk par saslimšanu publiski "Facebook" raksta arī grupas "The Sound Poets" līderis Jānis Aišpurs.

 

"Runāt par saslimšanu publiski ir mana un Arņa izvēle," sarunā ar "Delfi" saka Jānis Aišpurs. "Pārējie katrs savu iemeslu dēļ par to nerunā. Tas bija parasts ikdienas darbs studijā, kādi cilvēki nāk, kaut ko raksta, kaut ko producē. Pēc pāris dienām saņēmu zvanu no cilvēka ar pozitīvu analīzes rezultātu, ka esmu viņa kontaktpersona. Faktu, ka esmu bijis kontaktā ar saslimušo, uzzināju pagājušās svētdienas vakarā, bet jau mazāk kā pēc diennakts bija skaidrs, ka saslimis esmu arī pats. Kopš svētdienas vakara sēdēju mājās. Bērni jau savlaicīgi bija aizvesti pie viņu mammas. Attiecīgi ievēroju to, kas ir jāievēro," stāsta "The Sound Poets" līderis.

Aišpurs saka – šis gadījums apliecina to, cik jaunais vīruss ir lipīgs. "Iespēju robežās mēs visu ievērojām. Nekādu ķermenisko kontaktu, nekādu apskāvienu. Viens otram tuvumā negājām. Taču ar visiem diviem metriem joprojām atradāmies vienā telpā. It kā neesi ciešā kontaktā, tomēr tā ir noslēgta telpa. Strādāt ierakstu studijā jau šobrīd nav aizliegts. Līdz kaut kādai robežai mēs varam darīt savus darbus. Tomēr šis gadījums parāda to, ka pat ievērojot drošības nosacījumus, tu nesi līdz galam pasargāts. Ok, mēs varam satikties divas mājsaimniecības, ne vairāk kā 10 cilvēku… Bet draugi, mīļie, tas ir tieši tik vienkārši, tam vairs nav nozīmes. Slimība ir ļoti lipīga!" saka mūziķis.

"Vakar (slimības ceturtajā dienā) piefiksēju, ka nejūtu smaržu. Vēl mazliet garšas sajūtas bija, tomēr tad izbeidzās arī tās. Simptomu buķete ir bijusi diezgan bagāta. Sākumā bija lielas muskuļu un locītavu sāpes. Faktiski bez diezgan stiprām pretsāpju zālēm nevarēju ne pasēdēt, ne pagulēt. Liels fizisks diskomforts. Komplektā nāca galvassāpes un temperatūra – tas bija slimības pirmajā dienā. Tad otrā diena bija normāla. Trešajā atkal parādījās galvassāpes, drudzis un temperatūra. Ceturtā diena atkal bija pilnīgi normāla. Bet tad atkal pēkšņi uzkāpa temperatūra un sākās drudzis."

Slimības piektajā dienā, kad notiek mūsu saruna, mūziķis saka – temperatūras neesot, jūtoties samērā labi – kā tad, ja pirms pāris dienām bijusi saaukstēšanās, bet "iekšā kaut kas vēl sēž" .

Par ārstēšanos nekādu specifisku ieteikumu neesot. "Jādzer ļoti daudz šķidruma, jālieto minerālvielas, vitamīni. Jāstiprina imunitāte. Tas arī ir viss, ko šobrīd varu darīt. Kā mēs zinām, zāles pret Covid-19 īsti nav. Šobrīd vienkārši ir jāsēž mājās, jānovēro sevi, ja ir iespējams, jāseko līdzi skābekļa piesātinājumam asinīs," saka mūziķis.

"Es pievienojos Arnim un runāju par saslimšanu publiski, tāpēc, ka stāsts nav par mani vai maniem kolēģiem. Drīzāk stāsts ir par neticību un savā ziņā pat aroganci šajā situācijā. Slimības nopietnības nenovērtēšanu. Pat varētu teikt, ka cilvēkos ir iezagusies neliela vieglprātība. Ja pavasarī pie ziņas par 20 inficētajiem mēs visi saķērām galvas, tad tagad pie aizvien pieaugošās statistikas esam pieraduši pie cipariem un mums ne silts, ne auksts. Tas ir iemesls, kāpēc gan Arnis, gan es izvēlējāmies par to runāt. Tas ir cilvēka dabā – pierast pie apstākļiem ļoti ātri. No kategorijās būtiski un svarīgi ļoti ātri pārceļam uz plauktiņu – pierasta lieta. Manuprāt, tas šobrīd notiek ar šīs situācijas novērtēšanu. Es nevēlos nevienu mācīt, tikai atgādināt, ka šī slimība nav izdomāta un ir ļoti lipīga."

 

Link to comment
Share on other sites

Tie pēdējie teikumi neviennozīmīgi. Vai joprojām mums jāsaķer galva par katru saslimušo? Pamazām tomēr covidu jānoliek tajā plauktiņā, kur atrodas visi gripas paveidi un citas slimības ar līdzīgu raksturu, un jābeidz celt ažiotāža ap to visu. Jāpierod un jāsadzīvo.

  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , ieleja teica:

tāds trampisms, - C-19 ir tāds gripas paveids

Tāds libertizms - viņš tak nemaz neteica, ka C-19 ir gripas paveids, bet pavērst to sev izdevīgā gultnē - no problem!

 

Tikmēr jau ir plāni pavasarim un vasarai.

Link to comment
Share on other sites

Nu var taču rīkot Dziesmu/deju svētkus. Dalībnieki klātienē uzstājas, tauta pa TV vēro un priecājas. Ar profesionālo hokeju tas strādā, strādās arī šajā gadījumā. Dabiski, ka cilvēkiem tomēr gribās kultūru, dalībniekiem savukārt gribās piedalīties, nevajag aizliegt ne vieniem, ne otriem. Ja rīkos vasarā, tad jau covids būs puslīdz pierimis siltajā laikā, varbūt ierobežotā skaitā varēs arī biļetes patirgot un kaut ko nebūt nopelnīt.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , raivix95 teica:

Ar profesionālo hokeju tas strādā, strādās arī šajā gadījumā.

Personīgi neinteresē, bet, pieļauju, ka klātienē aurot tomēr ir kas cits kā pie teļļuka?

Link to comment
Share on other sites

Dažiem i teļļuku nevajag - bildītes pašas rādās un auro tāpat.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 20 stundām , marrtins teica:

Šis tiek uzsvērts, ka es tagad nevaru saprast - tiešām pirms 2020. rokas mazgāja tikai retais? :dntknw:

Cik daudzi roku mazgāšanai katru reizi velta 20+ sekundes?

Link to comment
Share on other sites

Sinerģija... XD nu var gan gudri stāstīt. Es gan rakstīju savādāk, bet labi, lai iet 'gudri stāstīt'.

Labots - ImissimI
Link to comment
Share on other sites

Pat Godmanis nezinātu, ko iesākt, viņš parasti teica, ka jāsaspiežas ciešāk, jāsadodas rokās.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 26 minūtēm , Gestapo teica:

galveno sapratu...

Bet tak ir pieņemts likums par ārkārtas situāciju. Tas jau neattiecas tikai uz nāciju, bet arī uz likumdevējiem. Mēdijos stāsta, ka lai piesaistītu vecās - jaunās medmāsas u.c. medicīnas speciāl8istus, tiem vaig nokārtot atbilstības eksāmenu. Ja reiz ir ārkārtas situāciju, to eksāmenu nevar atlikt līdz situācijas beigām? Es tā saprotu, ja ārkārtas situācija, tad arī likumus var pieņemt un mainīt atbilstošā tempā.

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Pirms 40 minūtēm , Gestapo teica:

No uzrunas galveno sapratu...

 

Labots - Racer
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

 

Pirms 5 minūtēm , ieleja teica:

bet jūs gribējāt reālu “lockdown” ar komendata stundu, armijas patruļām un līdzīgām atrakcijām?

Nē, atvainošanos par to, ka ierobežojumi ieviesti jau pāris nedēļas, bet pirmie pabalsti tikšot izmaksāti nākamnedēļas beigās. Kaut kā nesimetriski sanāk. :( 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Hahaha, cenzūra... Propagandu gan cenzēs. Gan jau standarts: "tehniskās" problēmas.

Uzzināji Vairāk?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kāda cenzūra? Tēma par mudaku Pļaviņu un viņa sekotāju murgiem stāv kā stāvējusi.  

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , marrtins teica:

Uzzināji Vairāk?

Nē, neuzzināju. Bet nu uzrunu noskatījos facebook.

 

1 stundu atpakaļ, ieleja teica:

nedomā, ka cenzūra ir no tevis paša uBlock Origin?

Izmetu, nepalīdzēja.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , binary teica:

Nē, neuzzināju. Bet nu uzrunu noskatījos facebook.

Hehe, tur pie nestrādājošā video ir poga Learn More :)

 

Link to comment
Share on other sites

Nopietns jautājums. Vai ir kāds interneta resurss, kur neatšķaidītā formātā un bez reklāmām var izlasīt svarīgākās aktualitātes par valstī notiekošo gan covid gan necovid sakarā? Visi lsm, delfi un pārējā šļura neskaitās. Nu jau vairs pat reklāmu bloķētājs nelīdz. Vai tomēr labāk Panorāma jāskatās?

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...