Jump to content

Kroņvīruss


Raimonds1
 Share

Recommended Posts

Pirms 44 minūtēm , marrtins teica:

iesākumā skaidri jādefinē

boot.lv forums ir reāls.

мы реально на самом высоком уровне находимся ©

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, vvv teica:

boot.lv forums ir reāls.

Jautājums jau bija cits :) 

Labots - marrtins
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Nu ko - testēsimies vairāk un mērķtiecīgāk un pēc tam kritīsim panikā par "sasirgušajiem" un pozitīvo testu īpatsvaru pieaugumu :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Ak jā, rādās, ka ierobežojumi ir tikai sākuma stadijā 😜
 

Citēt

 

Latvijai nonākot augstākajā no četrām valdības šodien atbalstītajām Covid-19 izplatības riska kategorijām, līdz ar citiem ierobežojumiem darbotos tikai pirmās nepieciešamības preču veikali, slēgtu izklaides vietas un tiktu ierobežoti veselības aprūpes pakalpojumi.

(..)

Tā paredz četras riska kategorijas, no kurām pirmā ir viszemākā un ceturtā visaugstākā. Šobrīd esam trešajā riska kategorijā, skaidroja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

(..)

Viens no šiem faktoriem ir Covid-19 hospitalizēto pacientu skaits. Tam sasniedz 80% no slimnīcu kapacitātes, tiktu sasniegta ceturtā riska kategorija.

Tāpat ceturtā riska kategorija tiktu sasniegta, ja saslimšanas gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju par 50% pārsniegtu vidējo Eiropas Savienības (ES) rādītāju.

Pēdējais faktors ir mirstības rādītājs. Ļoti augsts risks iestātos, ja mirstība Covid-19 pacientu vidū pārsniegtu vidējo ES rādītāju.

 

Kāda tur bija tā slimnīcu kapacitāte… 250? It kā pirms 2 nedēļām "mums kapacitāte pietiek, ar visu var tikt galā. Nav nekāda pamata uztraukties par šo" (© Krišjānis Kariņš), bet nu šorīt hospitalizēti esot bijuši ne daudz, ne maz, kāds 171 (jebšu 68% no 250).

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , ieleja teica:

gan veicamos testus daudzkārt pavairot (cik noprotu, valdības sēde rezultējās ar tādu lēmumu)

Yeah, right…

https://www.tvnet.lv/7095867/attalinatas-macibas-7-12-klasei-lidz-15-novembrim-vairak-testu-un-piemaksas-medikiem

Citēt

Tāpat nolemts līdz nedēļas beigām būtiski palielinēt testēšanas jaudu par vismaz 60%, lai dienā varētu veikt vismaz 8000 testu. 

https://www.tvnet.lv/7096007/var-but-ari-sliktak-ar-ko-jarekinas-ja-covid-19-izplatiba-sasniegs-augstako-limeni

Citēt

Paredzētā testēšanas jauda šajā situācijā  būtu vidēji 6000 Covid-19 izmeklējumi dienā.

Pēdējā laikā tas veikto analīžu skaits lēkā no ~2.2k līdz ~5.5k dienā. Pēc rakstiem spriežot, neizskatās, ka to testu skaitu plānotu "daudzkārt pavairot".

Link to comment
Share on other sites

Krievijā, Omskas pilsētā, neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas  pie reģionālās Veselības ministrijas ēkas durvīm atvedušas vairākus smagi slimus Covid-19 pacientus, kurus slimnīcas atteicās pieņemt vietu trūkuma dēļ.

Pirms 5 minūtēm , binary teica:

Pēdējā laikā tas veikto analīžu skaits lēkā no ~2.2k līdz ~5.5k dienā.

bija minēts, ka brīvdienās testē mazāk.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 8 minūtēm , binary teica:

Pēc rakstiem spriežot, neizskatās, ka to testu skaitu plānotu "daudzkārt pavairot"

 

Varbūt ne daudzkārt, bet nu vismaz nedaudz:

Citēt

Valdība lēmusi jau šīs nedēļas laikā palielināt Covid-19 testēšanas jaudu par 60%, proti, līdz 8000 testu dienā. Tas darīts ar domu palielināt jaudu vēl nākotnē.

 

Link to comment
Share on other sites

Nu visu laiku tak nedaudz palielina :D  Nez, kādēļ šis "nedaudz" būtu tik ļoti jāuzsver?

image.png.635a19d4680d7faa3fe4c106ab1652e4.png

Link to comment
Share on other sites

Pirms 26 minūtēm , binary teica:

Kāda tur bija tā slimnīcu kapacitāte… 250?

Bet vai tas nav izsmiekls? Es saprotu, ka ikdienā nav nepieciešams tur miljons gultu, bet ar 1.1 miljardu gadā, manuprāt, vajadzētu spēt palielināt pēc vajadzības bez īpašas kviekšanas par kapacitātes trūkumu.

Pirms 1 minūtes , binary teica:

Nez, kādēļ šis "nedaudz" būtu tik ļoti jāuzsver?

Tajā delfi rakstā tur saliets tik daudz ūdens, kas uzsvērts, kas nē - neiedziļinājos tik dikti.

Link to comment
Share on other sites

image.png.6175adb8092573495979b45dd90eebf7.png

Par šo pirmīt arī aizdomājos. Foruma biedram, kurš to slimības gaitu apraksta, tak draudzenei darbā līdzīga situācija - cik sapratu, tad pēc slimošanas jātaisa analīzes, pat ja slimība nav bijusi saistīta ar COVID-19.

Kāda tagad ir kārtība uzņēmumos, kuros COVID-19 analīzes bija obligātas? Kurš apmaksā?

Link to comment
Share on other sites

https://earth-chronicles.ru/news/2020-10-28-145370

 

Перейдите на эту страницу, нажмите «Session 1» и перейдите к 1:01:33, чтобы услышать точную цитату: «Our current best estimates tell us that about ten percent of the global population may have been infected by this virus. This varies depending on country, it varies from urban to rural, it varies between different groups.» («Наши текущие наилучшие оценки говорят нам, что около десяти процентов населения мира могло быть инфицировано этим вирусом. Это варьируется от страны к стране, от города к деревне, от группы к группе.)

Link to comment
Share on other sites

Protams, ticības jautājums 😁, bet "organizācija" nejauši izpļāpājusies, ka mirstība tomēr ir 0.14%.

Link to comment
Share on other sites

Cik gan nožēlojami izskatās neaptēstu personu mēģinājumi šeit izpausties ar naidīgas valsts propagandu, kuras vienīgais mērķis ir svešām rokām radīt haosu un iznīcību svešā teritorijā.

Kā teikt, vārds izmaksā mazāk kā lode, bet nogalina vairāk.

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , abi teica:

vārds izmaksā mazāk kā lode, bet nogalina vairāk.

Cik noprotu, pusBaltkrievija jau ir izmirusi, tikai dažiem izdevies izbēgt.

Link to comment
Share on other sites

Tur oficiālie dati patreiz ir pa +900 dienā plus pāris aizgājēji. Cik īstenībā hz. Ja ņem analoģiju ka oficiālie dati par pirmdien aizturētajiem iedzīvotājiem bija ~30, bet reāli ir zināms par vismaz 580 personām....

Link to comment
Share on other sites

Un vēl... ierašanās Viļņas lidostā bija kā nonākšana kaut kāda čuhņā / aizkrāsnē. Ārpus ES ir neiedomājami ka uz katra stūra nebūtu dezinfekcijas automāti ar spirtu reāli saturoši līdzekli un kur nu vēl situācija ka visa lidostā vienīgais uzpildītais dezinfekcijas aparāts būtu atrodams nomaļā tualetē (pārējie visi tukšas butaforijas). Tas tik tā, kliedzošs piemērs, ir virkne citu. Pie tik nenopietnas attieksmes nav nekāds brīnums ka tikko trijās lielākajās Lietuvas pilsētās tika izsludināta karantīna. Leiši, un gan jau latvieši ar, "sen nav sisti". Nebaidīšanās no vīrusa būs jāapmaksā ar cilvēku ciešanām, no tā nekur neizbēgsi, tai skaitā, no saslimušiem idiotiem saslims arī kāda daļa to kas centās akurāti aizsargāties.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , abi teica:

Cik īstenībā hz

Nu redz, ja būtu linku palasījis (angļu val.), tad būtu izlasījis, ka pat "organizācija" (kurai autoritātes tic) atzīst, ka inficēto ir krietni vairāk. Tas nozīmē, ka mirstība ir krietni zemāka. Iepriekšminētais nekādi nenozīmē, ka slimība ir fufelis. Tieši otrādi. Bet nu davai, tad teiksim kā ir.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 47 minūtēm , Jurkins teica:

Bet nu davai, tad teiksim kā ir.

Nu tak kopš sākta gala bija runa, ka inficēto ir reizes vairāk nekā oficiāli atrasto.

Link to comment
Share on other sites

Nu ko nozīmē inficējies? Te varētu ne pa jokam izkauties par šo terminu. Gripas epidēmijas laikā ārsti strādā ar milzīgu saslimušo skaitu un nav ne mazāko šaubu ka viņi visi ir inficējušies un gan jau ka viņu mājiniekiem arī tiek. Tas pats ar kronu, gan jau ka gandrīz visi cilvēki uz planētas ir dabujuši nelielu dozu kronas, jautājums ir tikai par to no kādas devas vai faktora rēķināt ka persona ir vai nav bijusi inficējusies – no fakta ka tā ir uzņēmusi vairāk par, teiksim, 10 000 dzīvām vīrusa vienībām, ka vairāk kā 1000 vienībām ir izdevies replicēties personas organismā līdz pirmajai paaudzei, no tādas vīrusa koncentrācijas organismā ka kāda noteikta veida tests spēj to identificēt, no vieglas saslimšanas vai vēl kādu kritēriju izdomāt.

Link to comment
Share on other sites

PCR tests, ko izmanot covid testiem, nenorāda cik daudz vīrusu ir paraugā. Tas pat nespēj noteikt, vai vīruss ir "dzīvotspējīgs". Tik vien to, ka paraugā ir vai nav vīrusa RNS koda fragments(i). Tests ir mega jūtīgs - tur nav nepieciešams būt aktīviem vīrusiem, pietiek, ka tavā paraugā ir kaut vai tikai maza daļa no vīrusa atliekām.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Skaisti. Cik % no tēvaiņa 100 kg sastāda testā paņemtais 1 miligrams? Pēc loģikas, lai tests kaut ko uzrādītu, tad katrā paņemtajā miligramā ir jābūt vismaz vienai vienībai. Nu tad rēķini cik vidēji ir jābūt vīrusa vienībām cilvēka rumpī, lai tests nostrādātu 10/10. Tas tā, nepretendējot uz jel kādu matemātisku precizitāti, vienkārši apaļi cipari.

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

Ne jau mirušo % un līķu kalni ir aktuāli. Problēma ir ar iespēju, ka nebūs kas strādā, jeb korelējot uz valsts iestādēm iet uz darbu.

Tagad iedomājieties - Berimors saslimst, šamēja sieva arī, izbēgušais katordznieks arī, beidzot slimība pievārē arī Vatsonu. Kas seram Baskervilam brokastīs pasniegs auzu tumi?

Doktora Vatsona pēdējie vārdi: dariet tak kaut ko, mister Holmss... :D

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, aoma teica:

Problēma ir ar iespēju, ka nebūs kas strādā, jeb korelējot uz valsts iestādēm iet uz darbu

Nedomāju gan. Lēciens no 170 slimnīcās uz 880k tas ir nereāli.

Link to comment
Share on other sites

Kas tie par cipariem?

Varbūt ne tā izteicos. Pašlaik notiek genocīds pret profesijām, bez kurām bada laikos varētu arī iztikt - mākslu, izklaidi, tūrismu, pārsvarā nevajadzīgiem servisiem, bet ēst ta gribās arī visstingrākajā ārkārtas situācijā. Lielveikalus tāpat ciet neviens netaisīs :)

Link to comment
Share on other sites

Just now, aoma teica:

Kas tie par cipariem?

Tie, kas nevar strādāt (guļ slimnīcās) - 170

Strādājošo skaits - 880k

 

Pirms 1 minūtes , aoma teica:

Pašlaik notiek genocīds pret profesijām

Jā, tas tiesa. Ir atšķirība vai tu esi slimnīcā slims un tāpēc nevari strādāt vai tu vesels, bet tev traucē/neļauj strādāt.

Pirms 4 minūtēm , aoma teica:

mākslu, izklaidi, tūrismu, pārsvarā nevajadzīgiem servisiem

Pareiz! Marš rakt ogles, art zemi, gāzt kokus, likt bruģi. Sākums 5:00, beidzam un auss ~24:00 :lol:

Link to comment
Share on other sites

Nū... bez picas piegādātājiem esmu izticis un iztikšu, man pašam patīk gatavot. 😆 Kurjeri ir ok, ja pašam slinkums braukt uz bodi, bet nu tie visi fitnesi, mākslas studiju pulciņi, jeb kā viņus tur sauc, citi nodarbju un treniņu rīkotāji, pareizās ēšanas, "zaļās dzīves" mācītāji... Brrr. Vajag atrast sev hobiju, tad pēc darba būs ko darīt, un nevajadzēs maksāt citiem, lai izdomā tavā vietā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , ieleja teica:

vajadzētu tik izdomāt kādu amatu, kurā ieceltais varētu noteikt, ko citiem darīt, gribēt, varēt

Hehehe - jokdaris :D

 

Bet Pasaules Valdnieks tak jau beigts.

Link to comment
Share on other sites

Stepselis
Pirms 13 minūtēm , ieleja teica:

vajadzētu tik izdomāt kādu amatu, kurā ieceltais varētu noteikt, ko citiem darīt, gribēt, varēt

Nav gluži amats, bet tas jau sen ir izdomāts - mārketings!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
pirms 15 stundām , Raimonds1 teica:

Šis džeks translē reālo situāciju epicentrā no infektoloģijas centra palātas. Vismaz skeptiķiem ir ko parādīt, ka tiešām kāds smagi slimo, nevis stāsta par iesnām. Jācer, ka viss beigsies labvēlīgi.

Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , Mezavecis teica:

tiešām kāds smagi slimo

Es bijis smagā stāvoklī slimnīcā. Varat ticēt, varat nē, bet tad galīgi prātā nav doma ko translēt vai rakstīt internetā... 

Bet to ka daži smagi slimo neviens nenoliedz! 

  • Atbalstu 4
Link to comment
Share on other sites

pirms 12 stundām , marrtins teica:

Tie, kas nevar strādāt (guļ slimnīcās) - 170

Strādājošo skaits - 880k

Es slimnīcā neguļu (tfu tfu tfu), bet neteiktu, ka šobrīd varu strādāt.

pirms 11 stundām , aoma teica:

(..), bet nu tie visi fitnesi, mākslas studiju pulciņi, jeb kā viņus tur sauc, citi nodarbju un treniņu rīkotāji, pareizās ēšanas, "zaļās dzīves" mācītāji...

Par fitnesu varētu piekrist, bet par "citi nodarbju un treniņu rīkotāji" īsti nē - ne katram pagalmā ir baseins un futbola laukums.

Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , Mezavecis teica:

Vismaz skeptiķiem ir ko parādīt, ka tiešām kāds smagi slimo, nevis stāsta par iesnām.

Vakar mazliet palasīju. Skeptiķu komentāri pa lielam:

* "šis ir fake profils"

* "šī slimība (tāpat kā spāņu gripa, mēris, bakas utt utjp) nekur nepazudīs, bet ierobežojumi nevar būt mūžīgi"

Diemžēl nestādos priekšā, ko ar tādiem skeptiķiem var padarīt…

 

Ak jā, vakar pa radio bija kaut kāds raidījums par to COVID, pa ausu galam dzirdēju, braucot uz vietējo veikalu. Tur bija viedoklis - daļa sabiedrības pavasarī ar pašu COVID nekādā veidā nesaskārās, taču cieta no ierobežojumiem (piemēram, zaudēja darbu), tad nutas pastiprina to skepsi.

pirms 1 stundas , Ronalds teica:

Varat ticēt, varat nē, bet tad galīgi prātā nav doma ko translēt vai rakstīt internetā... 

Nu tad varam pieņemt, ka viņam viss ir vieglā formā - štrunta 39.5°C un skābekļa balons uz vēdera, tas tāds ignorējams sīkums.

Labots - binary
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 21 minūtēm , binary teica:

sapratu

to viņš pateica, kad sekotāju bija ap 3,1k.. tw burbulis plešas.. pats šim nesekoju, bet burbulī parādās posti.

Link to comment
Share on other sites

Neesmu bijis slimnīcā smagā stāvoklī, bet aizpagājušo pavasari visa ģimene dabūjām tādu gripu, ka maz nelikās. Pirmo reizi mūžā biju uz slimības lapas. To apmēram nedēļu pat būtā neiebridu.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...