Jump to content

Objektīva lēcas pulēšana


Kaspars12
 Share

Recommended Posts

Laba diena fotomīļi.

 

Ir lietošanā jauka mirolesa lēca - Panasonic Lumix 12-35mm f/2.8, bet ir šaize, uz priekšējā stikla ir švīka, kura rada žaķus ja gaisma spīd virsū. Latvijā servisiem nav detaļu. Uzmetu Panasonic supportam, bet pagaidām klusums.

 

Varbūt kādam ir gali un zina, kur to stiklu varētu dabūt ? Kā ir ar ideju, to vietu izpulēt/aizklāt ar kādu vielu, lai nav šķautnes, kurās gaisma laužas un rada redzamu efektu bildē.

 

Paldies.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , Kaspars12 teica:

to vietu izpulēt/aizklāt ar kādu vielu

Un rezultātā sačakarēt gan lēcu, gan dzidrināšanas slāni :D . Manuprāt vienīgais pareizais risinājums, sūtīt ražotājam remontēt, vai atrast servisu ja ne Latvijā, tad varbūt Vācijā, Somijā, Zviedrijā, kurš var lēcu nomainīt.

 Pats pirms kādiem 6 gadiem vienu Tamron nolidināju uz grīdas, mazliet salocījās maita - tika sūtīts ražotājam (ne es, serviss) un viss OK.

Link to comment
Share on other sites

versatile
Pirms 10 minūtēm , Kaspars12 teica:

Kā ir ar ideju, to vietu izpulēt/aizklāt ar kādu vielu, lai nav šķautnes, kurās gaisma laužas un rada redzamu efektu bildē.

Azmirsti.

Ja arī viss sanāks - tagad Tev ir prognozējami saules zaķi, bildējot pret sauli; iesaku a) nebildēt tieši pret sauli b) iemācīties spēlēties ar tiem zaķiem, portretiem labi der.

Pēc procedūras vis-vis-vis-vis-vislabākajā gadījumā Tev būs objektīvs ar neprognozējamiem asuma, aberāciju, zaķu un citiem gļukiem.
Un tas ir ar pieņēmumu, ka izdosies atrast materiālu ar identisku refrakcijas koeficientu, ieklāt skrāpējumā ne par plānu, ne par biezu, ne uz sānu.

Ar pulēšanu tu vispirms iznīcināsi jebkādu pārklājumu uz sava stikla, kas labāk viņu noteikti nepadarīs + ja švīka dziļa, mainīsi arī lēcas parametrus.

Es redzu Tev šādas opcijas:

a) atrast donora stiklu, izšķaidītu, bet eselu priekšējo elementu un pārlikt pašam vai aiznest Vadimam uz fototelpu (Ivaru no Briāna ielas neiesaku, 2x bija, abas reizes negribēja krāmēties; paziņoja ka 20 diafragmas lapiņas salikt atpakaļ neesot iespējams... izrādās, pa pusstundu ar abām kreisajām rokām un 2 aliņiem ir gan iespējams)

b) notirgot pa lēto un nopirkt citu

c) sūtīt uz ražotāja servisu

d) iemācīties sadzīvot ar gļukiem

e) ignorēt visu, ko es te rakstīju, ieliet superlīmi, nokaisīt ar sodu un tad pulēt ar smilšpapīriem, no rupjākā uz smalkāko...

  • Patīk 1
  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Tur jau tā lieta, ka Briāna ielas meistari labprāt nomainītu, bet stiklu neesmu dabūjis. Gaidu ziņu no ražotāja, bet klusums. Tu(raiviic) esi canon stiklu lietotājs un tur to rezerves daļu un tirgus izmēri ir nesalīdzināmi.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

versatile

Vari iemest ziņu fb foto grupās, sak, noprikšu jūsu zem belaz pakļuvušo stiklu, ja priekšējais elements vesels.

Link to comment
Share on other sites

Ne ar objektīvu, bet Panasonic amatieru videokameras defektu, kur bija jāmaina kāda te neesoša detaļa, šie ātri pasūtīja no ražotāja  un pēc kādas nedēļas viss bija klāt.

Ir bijusi ar viņiem darīšana gan pa elektronikas, gan foto/video jomu ne reizi vien un vienmēr viss OK, tā kā varbūt sazinies - kā nekā tomēr Panasonic (Lumix ražotājs) oficiālais serviss.

SONY foto lietas arī SONY centrs iesaka remontēt pie viņiem, nav gan bijusi vajadzība.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

versatile

++ Fuji es arī sūtu uz leišiem, kur ir tuvākais ofic. serviss. Ļoti apmierināts ar ātrumu/kvalitāti/attieksmi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Kaspars12

Joprojām klusums. 

 

Ir kādi konkati ES, kur to varētu izdarīt ?

 

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pirmā un pēdējā lēca parasti ir ar dzidrinājumu, to nav iespējams izpulēt. Tas ir pārklājums, ja saskrāpēts, tad svizģec ir.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

 Kā jau teicu - tikai ražotājs vai sertificēts servisa centrs, kuri var pasūtīt un apmainīt bojāto lēcu.

Painteresējies pie šiem, ja nevar, varbūt ko ieteiks. Bet reālāk būtu meklēt Zviedrijā, Vācijā, UK.

http://www.panasonictools.lv/en/-en-p

https://www.panasonic.com/lv/atbalsts/informacija-par-servisiem.html

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Otrais links man uz divām ziņām ta arī neatbildēja. Paldies, pamēģināšu otro linku 

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
2020.03.2. , 20:34, Žaks Noriss teica:

to nav iespējams izpulēt. Tas ir pārklājums, ja saskrāpēts, tad svizģec ir.

 

Izrādas ir eiropā kantoris, kas piedāvā atjaunot optiskās lēcas stiklus ar skrāpējumiem, bet tas vairāk kaut kam daudz, daudz dārgākam atmaksājas

thumb_show.php?i=n3bpt53n&view

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Šobrīd gaidu atbildi no dažiem citiem, bet taustāmākais ir https://www.dkavs.co.uk , kas piedāvā par lēcu £97.00 +vat un ap £50+vat par darbu + shipping abos virzienos.

Link to comment
Share on other sites

kukkuru

Kā variants --varbūt ir jēga ieiet kādā optikā, kuri paši slīpē lēcas (vision express, optometrijas centrs). Viņiem ir ar ko lēcu nomērīt, izgatavot jaunu, uzlikt pārklājumus, vienīgi ir ierobežojums sagataves izmēros.

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Kaspars12

Sāga atrisināta, ja nu kādam noder.

 

Īsais-garais stāsts: lēcu beigās dabūju caur https://www.elektronika.lv/ 128 euro, piedāvāja arī pa ~60 euro nomainīt, bet nedeva nekādu garantiju, ka pēc tam bilde būs ok, jo varot nobrukt optiskā sistēma utt. Sanāca, ka es samaksāšu ~190 euro, bet beigās var būt sliktāk un pats vainīgs vien esi. Tāds variants saknē nederēja, nopirku tikai stiklu no šiem.

 

Sazvanīju Briāna ielas meistarus, jau ieprieks ar citiem stikliem bija palīdzējuši. Visu izrunājām, teica, ka uzņemsies, beigās regulēs, līdz rezultāts būs pieņemams. Tāds variants derēja. IZmaksas ap 50-60 euro. Aizvedu objektīvu ar stiklu. apskatīja, teica, ka šeit viss ok, būšot ap 25 euro. Tā arī beigās bija, 25 euro un esmu atpakaļ pie objektīva, viss tik labi beidzās, jo priekšas lēca stiprinājās uz fiksētā pozīcijā priekšā, neko optiskajā sistēmā nejaucot.

 

Paldies visiem, kas iesaistījās.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...