Jump to content

Thinkpad T460s NVMe noklājies. HELP!


Faustit
 Share

Recommended Posts

Iespējams, ka noklājies Thinkpad T460s NVMe disks. Ieslēdzot uzrādās:

 

2100: Detection error on Storage Device (M.2).

 

Pašlaik pie datora netieku klāt, lai mēģinātu kļūdu apiet ar kaut kādu HirensCD vai bootable usb W10 recovery, lai izdabūtu darbu bez kura pie eksāmena nepielaidīs. Tika mēģināts izņemt un ieskrūvēt apakaļ, bet bez rezultātiem. Boot order ir 1) Win Boot manager, 2) NVMe.

 

Backup tika taisīts, laiciņu pirms tā darba. Jautājums, vai kāds varētu aizdot vai pārdot NVMe ārējo lasītāju?

 

20 19 76 97

 

Atrodos Rīgā. Paldies par uzmanību!

 

Labots - Faustit
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

A nu nah*j pie Tritona (29413995), viņš profesionāli nodarbojas ar datu atgūšanu. Pēc konsultācijas, cilvēki parasti saprot nu i n4h, viņiem tos datus tik ļoti nevajag.

 

Ja var ticēt 

Bet ja esi gatavs pats eksperimentēt un potenciāli salaist visu lielākā'dēlī, tad droši uz uz fleša uzstādi būtojamu data recovery softu, un startējies no usb, lai izkopētu visu svarīgo no tā m.2. Vai tuvējā apkaimē nav neviena datora ar usb portu?

 

 

Labots - Anonīms Alkoholiķis
Link to comment
Share on other sites

Pirms 35 minūtēm , Anonīms Alkoholiķis teica:

Bet ja esi gatavs pats eksperimentēt un potenciāli salaist visu lielākā'dēlī

 

Offtopik:

Jā, dēlī ļoti viegli salaist. Kādu laiku atpakaļ sanāca ar parasto SATA SSD. Uzliku Win 10 uz SSD un no vecā, brūkošā HDD ar Win 7, nevarēju daļu no failiem nokopēt. HDD bija uzlikts kā ārējais kopējot. Flash atmiņa bija par mazu vienai reizei un gribēju pa taisno backup folderī iekopēt, tāpēc apmainīju vietām, lai nokopētu uz SSD no HDD. Pievienoju SSD kā ārējo, izlec paziņojums, ka nav tiesību vai disks ir bojāts. Ielieku atpakaļ SSD, 10 Windas vairs nav. ?

 

Gļuks ir zināms, bet vēl joprojām pastāv:

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-files/windows-10-corrupting-removable-hard-drives-work/f84057ed-a976-4a61-9b7b-ed53654ffb42

 

Paldies par info. Saglabāju nr.

Labots - Faustit
Link to comment
Share on other sites

Pēc pusstundas pie minētā datora izdevās, bet pēc ļoti dīvainas metodes. Nometu visus BIOS iestatījumus, mainīju tos, izņēmu RAM, atvienoju abas iekšējās baterijas, palaidu Ubuntu no zibatmiņas, lai mēģinātu noskenēt, bet NVMe neuzrādīja un kļūda nepazuda. Tad, paņēmu no laptopa izņemtu disku lasītāju, pievienoju ar eBay USB pārveidotāju (sk.zemāk) pie laptopa un ievietoju Hirens Bootable CD no 200X.gada. Izvēlos Boot from device, atveras Boot Menu un NVMe disks parādās. Iepriekš vispār nebija. Loģiski, ielogojoties izlec paziņojums, ka windows nevelk dzīvību, kritiska kļūda, bladibla. Nepieciešamākie faili tika nokopēti un pēc ~ 15 min atkal noklājās.

 

Izmantotie resursi:

HirensBootable CD (700MB matrica)

Laptopa DVD disku lasītājs ar pārveidotāju USB to 7+6 13Pin Slimline SATA Cable for Laptop DVD/CD-ROM HDD Drive Adapter.

Vaininieks: Transcend 110S 512GB NVMe SSD. Vēl 4 gadu garantija palikusi.

 

Slēgts.

Labots - Faustit
Link to comment
Share on other sites

  • Faustit locked this tēmaa
Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...