Jump to content

JBL E100 Upgrade


kevins
 Share

Recommended Posts

Pārvedu visu uz Rīgu.Istaba krietni klusāka/slāpētāka--uzreiz pavisam cits skanējums.Agrāk  pirms upgrade A klasi reti izmantoju.. tagad pie min skaļumiem skanējums ir WOW-ļoti jūtams! Vēlreiz paldies @kevins 

Jā,protams, šobrīd istaba ir kāda ir -nu mēbeļu ziņā.Izvietoju aparātus apakšā pagaidām. A klasē pārāk karst.. ilgi nedrīkst klausīties ☹️ ? Vēl deva reālu pienesumu tās DIY plāksnes zem tumbām. Tur arī interesanti.. plāksnes stāv uz trīs(nevis kā ierasts četrām) gumijotām ķepiņām plus pašas tumbas uz plāksnēm arī stāv ar trīs gumijotām ķepiņām-oriģinālās tika noņemtas-tās izmantoju tikai ,kad jātransportē. Efekts konkrēti saklausāms.

 

Tagad CD atskaņotāja lomu pilda Marantz cd 67. Iepriekš bija Pioneer ELITE aparāts--ļoti nožēloju,ka pārdevu ?☹️ Tagad būtu varējis  viņu ar ārējo DAC sakombinēt .Būtu oriģināls komplekts.. 

56756568.jpg

543654654.jpg

medium22.jpg

medium33.jpg

Small1.jpg

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
pirms 7 stundām , andys22 teica:

stāv ar trīs gumijotām ķepiņām-oriģinālās tika noņemtas-tās izmantoju tikai ,kad jātransportē. Efekts konkrēti saklausāms.

tiešām? , kāda varētu būt atšķirība starp 3 un 4 ķepiņām?

Labots - alusbundza
Link to comment
Share on other sites

Uz nelīdzenas grīdas 3 punktu atbalsts ir stabilāks :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , andys22 teica:

Vēl deva reālu pienesumu tās DIY plāksnes zem tumbām.

Kas tās ir par plāksnēm zem tumbām? Kur var nopirkt?

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Nav mēģināts skandas vienkārši likt uz labiem spike un uz grīdas pa tiešo, 6-8 mazi punktiņi uz grīda sīkums, toties skandas kā iecementētas. Galvenais pirms likt spike, piedzen skatuvi/izvietojumu, lai nav visa grīda caurumos meklējot sweet spot :D

 

Šobrīd sanāk dubultā gumijoti punkti, kas tomēr kustās kopā ar skandu un nav labākais risinājums! Vai šāds risinājums ir saudzējot kaimiņus ?

Link to comment
Share on other sites

Nopērc betona celiņu plāksnes, un dzīvo laimīgs. Var jau protams, pie kādiem tēlniekiem vai kapu pieminekļu kantorī pasūtīt kaut ko smuki apstrādātu no granīta. Galvenais tur ir masa, jo vairāk, jo labāk.

Link to comment
Share on other sites

Izmaiņas skanējumā tika saklausītas salīdzinājumā--tumbas bez plāksnes-vienkārši uz grīdas/tumbas ar plāksni. Audiofīlu valodā tās būtu kā Isolation platform ?? Un jā kā biedrs Jema rakstīja par trīs punktu atbalstu -tas ir stabilāks par četriem punktiem. Tāpēc arī iedomājos tā pamēģināt.Bija apnicis vienmēr stiķēt kartona gabaliņus apakšā ,lai nekustās. Turklāt par tiem Spike arī  domas dalās. Tā jau viņi vizuāli smuki izskatās ,bija doma tādus agrāk ņemt,bet tad salasījos internetā gudrības un paliku pie  Padomju laiku lielās flīzes 30kg -- pa brīvu mētājās materiāls -liku lietā :D:D Šobrīd ,protams mazliet piepūlējos un uztaisīju smukākas DIY platformas. Divas ideāla izmēra flīzes bija liekas-nokrāsoju un OK sanāca. Es neesmu eksperts ,bet cik pats nopratu no lasītā internetā,ka ar to vibrāciju slāpēšanu nav tik viennozīmīgi. Spike ideja-ka tam ir mazs saskares laukums ar zemi un tādā veidā kaut kas slāpējoties..Savukārt izolācijas platformas sastāv no Gumijas  un plāksnes.Tur kaut kā vibrācija pāriet siltumā un izzūd/mazinās... Vai tā ir un kas ir labāks nezinu.

Labots - andys22
Link to comment
Share on other sites

versatile
pirms 12 stundām , andys22 teica:

Jema rakstīja par trīs punktu atbalstu -tas esot pat stabilāks par četriem punktiem.

Ģeometrijas pamatus uztvert kā ezotērisku, nepierādāmu un nesaprotamu apgalvojumu - pasaka baigi daudz ko par ekstrēmo audiofilu un fizikas izteikti paralēlo keoeksistenci.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Un vispār - klausies to visu līdz 30-50% no tā, ko tas pastiprinātājs un tās skandas vispār var atskaņot un būs labi.

 

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
pirms 12 stundām , andys22 teica:

Izmaiņas skanējumā tika saklausītas salīdzinājumā--tumbas bez plāksnes-vienkārši uz grīdas/tumbas ar plāksni.

 

Kā tas tika realizēts ? Man tas izskatās vismaz 1-2min laika kā minimums, kamēr paņem malā tumbas, tajās pašās vietās noliek flīzes un uzceļ tumbas atpakal, pa vidu ir trokšņi un citas skaņas. Pēc tam palaiž mūziku.

 

Tas nevar būt obketīvs salīdzinājums un apgalvojums, jo:

- Pirmkārt laiks testam

- Otrkārt tu skaties uz tiem smukajiem padiem un tev jau no tā skan labāk. Redze ir spēcīga maņa :D

- treškārt izmainās dzirdes jūtībā pa šīm minūtēm, jo ir klusums ar dažiem pak bom pīķiem

 

Cita lieta, ka tas viss izskatās daudz labāk un kāpēc neizmantot, ja ir vizuāli labāk :)

 

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

@versatile Pielaboju ?  Daži vispār nezin tādas lietas.. es,piemēram, ar to saskāros sēžot uz trijkāju taburetes ? Pēc tam izlasīju netā par trijstūriem un tapa skaidrs ?

Labots - andys22
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Līdzīgi kā Kaspars12 raksta.. Nebiju baigi iedziļinājies un veicis aklo testu.. Nu likās,ka skan kaut kā minimāli labāk-asāk/ātrāk. Esmu novērojis,ka sakarā ar audio bieži nākas izteikties -man likās/man šķita.. Jo,protams, konkrētības Baigās jau nav..  No otras puses vienā Youtube klipā reāli parādīts tests-- plāksnīte uzlikta uz  asumiem-nu tā kā spike un pēc tam uz gumijas. Nomērot vibrācijas- ar gumiju ir mazākas.. Nu nez..  

Link to comment
Share on other sites

versatile
1 stundu atpakaļ, andys22 teica:

 Pēc tam izlasīju netā par trijstūriem un tapa skaidrs

Ar trijstūriem sakars mazs. Pietiek zināt, ka jebkuri 3 punkti definē tieši vienu plakni.

Link to comment
Share on other sites

Neesmu lasījis par teoriju, kas un kā īsti vispār tur notiek ar tādu plāksni apakšā, bet, iedomājies kaut vai vieglu laiviņu uz ūdens, un tad tādu smagāku, kaut vai tāda paša izmēra. Iekustināt, protams, būs vieglāk to vieglo laivu. Bet tā plāksne, uz kaut kāda lamināta ar apakšklāju, tieši tā arī darbojas, kā tāda smaga laiva. Ar šādu plāksni ir mazāka iespēja, ka skanda "iešūposies" pati no sevis radītajām vibrācijām, kā tas būtu uz kāda mīksta seguma. ja ir betona grīda ar pliku linoleju pa virsu, tad tādai plāksnei efekta gandrīz nebūs, ja nu vienīgi apakšas kaimiņi mazāk sūdzēsies, ja vēl tā gumija būs starp grīdu un plāksni.

Cik reāli tam visam pienesums, tad jāveic mērījumi basa impulsiem vai tml.

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , ju teica:

Bet tā plāksne, uz kaut kāda lamināta ar apakšklāju, tieši tā arī darbojas, kā tāda smaga laiva.

@kevins, @Kaspars12 - kā skanējumu ietekmētu kāda betona plāksne, uzlikta uz skandas?

Link to comment
Share on other sites

pirms 15 stundām , 138 teica:

kā skanējumu ietekmētu kāda betona plāksne, uzlikta uz skandas?

Kāds varbūt ir pētījis, bet šajā gadījumā, 

1. Kopējā masa palielinās, skandai vajadzētu labāk piespiesties pie grīdas, ja ir tas mīkstais apakšklājs zem lamināta vai tml., arī tur visu vairāk saspiest, it kā varētu uzlaboties

2. Smaguma centrs paaugstinās, līdz ar ko ir lielāka iespēja, ka skanda varētu vairāk iesvārstīties, kas atkal varētu pasliktināt skanējumu

 

Kāds var doktora vai tml. darbu taisīt, RTU gan sen jau (no kāda 1996/1997. gadiem) elektroakustikas nodaļa vai tml.

Link to comment
Share on other sites

Mana pieredze rāda, ka lielais vairums skandu pašas par sevi ir gana smagas, lai īpaši nedancotu no membrānu kustības. Izņēmums ir sabvūferi, kur nereti darīšana ir ar gara gājiena un augsta mms draiveriem, kam nav problēmu korpusu izkustināt. Tur redzu pienesumu papildus masai vai kāda cita tipa nostiprināšanai.

Link to comment
Share on other sites

Protams, te jautājums - cik mīkstai jābūt grīdai, lai kaut kādu efektu tiešām manītu no tādas plāksnes apakšā?

Ja arī skanda būs realtīvi viegla, tātad tur būs plānas sienas, arī ietaupīts uz kādām iekšējām stiprības ribām, līdz ar to tur jau būs citas problēmas, ko betona plāksnes ne augšā ne apakšā nerisinās. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Pagājis kāds laiciņs kopš akustiku upgrade. Viss skan un vēl pie tam KĀ skan. Tiešām liels paldies sound master Kevinam! Tumbas ir vestas un klausītas viskaut kur-gan mazā istabā,gan lielā istabā,gan nestas ārā brīvā dabā,gan salīdzinātas ar citām tumbām. Visur ļoti ļoti labi-skaļi skaidri spēcīgi.

                Sanāca ar draugiem uztaisīt eksperimentālu pasākumu -paņēmām nomā 2x18” sabvūferu un salikām visu kopā ar DSP. Privātmājas telpa ap kādiem 22-25m2. Nu te var runāt daudz un dikti… emociju jūra 😊 Skaņa BAIGĀ! Iestatījām Sabu līdz 90hz un JBL no 90hz. Visa māja trīc-pulsē. Katra nākamā dziesma kā pārsteigums- skan savādāk-vienai sitošāks bass,vienai dziļāks utt. Redz ar vienu dienu tomēr nepietiek-- vēl daudz ko varēja patestēt-pie citiem HZ krosēt, JBL aktīvi saslēgt ar diviem ampiem u.c. Tas būs jāatstāj kādai citai reizei.

                Kopumā var secināt,ka pie tādas tehnikas,kas izvietota dzīvojamā istabā jau parādās  robeža  starp veselo saprātu :D :D Tad logi trīc,tad skapja durvis sāk kustēties,tad paranoja ,ka pēkšņi policija klauvēs,tad liekas ,ka var skaļāk,bet varbūt jau var sabojāt-skaļruņus utt. Dažbrīd vēl gribējās ,lai JBL iedotu vēl vairāk midbass kick,bet tad laikam 10” būtu jākrosē augstāk.Tagad sanāca ,ka zemā bass joslā bija vislielākais laukums 2x18” pārējās joslās jau krietni mazāk. Midrange man ir 5” Lai viss būtu ideāli būtu vajadzīgas lielās melnās kastes un daudz $$$. Šeit bija tāds Home Fidelity un PRO krustojums. Esmu pilnībā apmierināts ar esošo tehniku. Domājams ilgāk klausoties/testējot varētu visu sakonfigurēt uz tādu zelta vidusceļu-skaļi un droši.

Foto 1.jpg

1906485969_foto2.jpg.dbbab5a9e6317bbf8ec515d6fbd5a86f.jpg192072602_foto4.jpg.a38992cfd95af5a674889d8afe834cd5.jpg402768160_foto3.jpg.f60c2b6b4e2c12b529e723b8781c7f75.jpg

  • Patīk 3
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...