Jump to content

MacOS paplašinātais failu atvēršanas dialogs ar galeriju


Krotow
 Share

Recommended Posts

Vai MacOS ir iespējams programmās izmantotajā failu atvēršanas dialogā parādīt attēlu galerijas skatu līdzīgi kā Finder logos? Vēlams pēdējās OS versijās - Mojave vai Catalina.

Iemesls - ofisa dokumentos (LibreOffice) jāievieto daži desmiti fotogrāfiju. Dzimtais failu atvēršanas dialogs programmām ābolsistēmās atļauj tikai 3 standarta skatus (ikonas, paplašinātais saraksts un vienkāršais 3 rindu saraksts). Izvēloties attēlus no lielākas kolekcijas diez ko ērti nav. Finderī failu sarakstu var apskatīt arī kā galeriju. Gribētos šo skatu ieslēgt arī failu atvēršanas dialogiem programmām. Vai to vispār var izdarīt?

Link to comment
Share on other sites

Source takš ir pieejama! Visas iespējas izmainīt! :D 

 

Ja nopietni - no fidera drag&drop vai copy/paste nestrādā?

Link to comment
Share on other sites

Pēc ilgas googlēšanas atklājās ka MacOS paplašinātais failu dialogs reiz bija Mavericks un vēlāk kaut kur ap High Sierra ticis izravēts. Cilvēks savā 2012 gada Mac Air pirmo reizi atjaunojis OS - pa tiešo uz Mojave - un uzrāvās :( Tomēr atradām variantu - ikonu skats failu atvēršanas dialogā un bildi apskatīt ar Space (nospiežot Space, parāda rāmi ar lielo bildi un otrreiz nospiežot tas pazūd). Tā jau var strādāt. Tikai nesaprotu, kāpēc MacOS nevar kaut vai noteikt rādīt lielākas saraksta ikonas - teiksim 64x64 vai 256x256), kas problēmu automātiski atrisinātu. Apple tā kā skaitās UI dizaina piemēra rādītāji... jocīgi kaut kā.
 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...