Jump to content

Kur pielietot zināšanas, ko ieguvu caur hobiju


Kristaps Drivnieks
 Share

Recommended Posts

Kristaps Drivnieks

Čau! pirms ķeros pie topika, man mazliet jāpastāsta par sevi, lai jūs varētu labāk izprastu manu situāciju. Pirmkārt, sāku programēt 14 gados un kā jau lielākā daļa, agrāk vai vēlāk ir spēlējēs minecraft. Tā sanāca, ka man ieinteresēja kaut kas vairāk kā spēlēt. Sāku taisit pluginus (nē ne java). Taisīju priekš šī brīža Bedrock Edition versijas third-party server software PocketMine programmai. Sākumā tīri kā sirds lieta tā bija (veljoprojām ir). Gadu vēlāk nāca piedāvājumi strādāt par plugin developer daudzos serveros. Guvu labu pieredzi php un linux. Aizmirsu pielikt - mācoties php, daudzi resursi ieteica, ka jābūt vismaz basic html un javascript zināšanām. Principā iemācījos front-end figņu, lai gan man bija nepieciešams tikai php zināšanas, jo programmēju CLI aplikācijas. Pa ceļam sanāca pataisīt pāris mājaslapas. Tālāk paplašināju zināšanas vispārīgi par datoriem. Iemēģināju roku daudzās citās valodās, vairāk sanāca uz GoLang un Java. Pastrādāju hosting kompānījā un citos freelancer darbos. Tomēr pabeidzot devīto nebija doma doties par programmētāju, aizgāju mācīties par galdnieku, kas baigi neuzrunā mani un vēljoprojām sanāk sevi nosodīt, bet ir par vēlu ko mainīt. Sakarā ar slikto izvēli es pievērsos hobijiem un pastiprināju zināšanas programmēšanā, trešā kursa otrajā semestrī devos strādāt uz angliju, kur satiku cilvēku, pie kura varētu es strādāt šajā jomā, bet kompānija nevar pieņemt mani, ja nav nepieciešamie papīri par izglītību neskatoties uz prasmēm. Atgriezos latvijā mazliet "discouraged" un nesāku interesēties par iespējām, līdz šim. Jau labu laiku biju domājis aiziet pakonsultēties uz vietējām firmām, kas strādā šajā jomā. Starpcitu dzīvoju Cēsīs un viena no šādām firmām ir Draugiem Group. Neesmu to izdarījis, jo kaunējos likt sevi sarakstā pirms kāda, kas ir apguvis savas prasmes "elitā" skolā ar augstāko izglītība utt. utt. Baidos no: "pabeidz skolu tad runāsim, varēsi mums galdu uztaisīt" . Man īsti attalgojums neinteresē, vēlos darboties jomā, kas mani saista un kurā spēju augt, un attīstīties. Rakstu šeit, jo vēlos gūt kādu padomu no kāda ar pieredzi šajā darba tirgū. Pašreizējais plāns ir pabeigt šo kursu, kas ir pēdējais (ceturtais gads), iegūt vidējo un iestāties par programmētāju, kas man prasīs vēl 1.5 gadu, un tad, ja nepieciešams pabeigt augstskolu.

Vēlos dzirdēt jūsu viedokļus. Paldies

 

Github linki, lai apstiprinātu iepriekš teikto

Github: https://github.com/Chris-Prime

Un vecāks profils: https://github.com/PrimusLV

 

P.S. Iepriekš atvainojos, ja piemēsloju sadaļu

Labots - Kristaps Drivnieks
p.s.
Link to comment
Share on other sites

Es nezinu kādā kantori tu tur gāji bet mūsdienās darba devējiem (lielākai daļas) īsti neinteresē kāda tev izglītība, ja tu vari viņiem parādīt ka tu proti to ko tu runā.

Tas ka tev ir githubs tas jau ir labs sākums.

Sāc ar šo: Uztaisi sev kādu portfolio mājaslapu kur izliksi savus šedevrus (tas tevi jau izvirzīs krietni uz priekšu konkurencei tirgū), sāc pushot kādus open projectus githubā un ja tu uzskati ka tev ir +- sakarīgas zināšanas tad sūti visiem CV pēc kārtas (ja tu pratīsi sevi prezentēt un sagatavosies intervijai tad tevi paņems kaut vai tu nesen sāki programmēt).

 

Vari droši sūtīt uz web un java pozīcījām, visu kas tev nepieciešams priekš darba tu apgūsi pašā darbā.
https://www.cv.lv/

Situācija tirgū ir kā ir, un dažviet ņem galīgi svaigus fruktus un mēģina viņus samācīt. Galvenais izrādīt iniciatīvu visā, pasniegt sevi utt.

Labots - LagerLV
Link to comment
Share on other sites

Ā, un pilnīgi nav par ko kaunēties, ļoti liela daļa mūsdienās ir bez tās izglītības "elitārās" par ko tu runā.

Reku uz ātro atradu netā:
Self-taught developers dominate technology: 69% of the developers who responded to the survey are at least partly self-taught, and fewer than half hold a formal degree in computer science.

  • Patīk 3
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Man ir ko piedāvāt Minecraft virzienā. Gan developeriem, gan youtuberiem utt. :)

 

Ja ir interese droši raksti!

Labots - edzha90
kļūda tekstā.
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...