Jump to content

Agrāk zāle bija zaļāka jeb Materiālu mācība vēl nebija topā


_dunduks_
 Share

Recommended Posts

Gribēju pārādīt, ka agrāk zāle bija zaļāka un ražotāji vēl prata ražot lietas, kas nebeidzas trešajā dienā pēc garantijas (lai gan saprotu, kas šis īsti nav tas gadījums).

Tatad, šodien beidzot atteica strādāt mūzikas centra pults. Zināju, ka beterijas nav mainītas sen, tāpēc meklēju jaunas.

Liels bija mans pārsteigums, ka pultī esošo bateriju derīguma termiņš bija beidzies jau pirms 12 (!!!) gadiem (termiņš redzams vertikālās baterijas apakšā). Es saprotu, ka pulti lietoju reti, bet vismaz man tas bija pārsteigums, ka beterijas vispar var dzīvot tik ilgi. Rēķinot, ka baterijām termiņš ir ~ +3 gadi, tad var rēķināt, tās pultī gulēja vismaz gadus piecpadsmit.

Nez vai pats mūzikas centrs nodzīvos otro bateriju komplektu :)

 

sony_aaa.thumb.jpg.bc60dbb8f05df7b6c682c3b5e7fff4da.jpg

 

p.s. audi 80 ar gāzi šoreiz liksim mierā.

Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

Pirms 26 minūtēm , _dunduks_ teica:

 

p.s. audi 80 ar gāzi šoreiz liksim mierā.

Škodai bača 2032 pultī nodzīvoja 12 gadus, ikdienā lietota. Tā, kā nekādu brīnumu te nav.

Link to comment
Share on other sites

Ir sadzīves tehnika, kas iet. Un iet. Un iet. (LCD TV 10+, mūzikas centrs (tika uzdāvināts tālākai lietošanai) 15+, ledusskapis 10+(arī uzdāvināts tālākai lietošanai)...  OK, mobīlie noveco ātrāk nekā garantija beidzas, bet tas jau cits stāsts.

Labots - M@R$$
Link to comment
Share on other sites

Ar mūzikas centra pulti ir bijis līdzīgi. Pults reti izmantota, vienā reizē nedarbojas, jāmaina baterijas, vecās tādas, kādas neatceros vairs pircis sen, sen. Datumu uz baterijām toreiz skatījos, bija vecs, neatceros precīzi.

Pirms 10 minūtēm , M@R$$ teica:

OK, mobīlie noveco ātrāk nekā garantija beidzas

Tu domāji softiski noveco, vai dzelziski? Dzelziski ilgdarbīgus telefonus vēl gadus desmit, padsmit atpakaļ ražoja. Mūsdienās, laikam, tādu grūti sameklēt.

Link to comment
Share on other sites

Vakar ieliku pultī jaunu kvalitatīvu baču, var redzēt ka ies vismaz 20 gadus. Ne kā jūsu vecās šņagas.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , vvv teica:

Tu domāji softiski noveco

Reti kurš jau to vairs piedzīvo, jo zirneklis ekrānā ciemos parasti atnāk ātrāk, nekā gaidīts..

Link to comment
Share on other sites

Sievas lūmija piedzīvos gan :D. Pirka 2015. gadā. Jāskatās, kā izpaudīsies atbalsta pilnīga pārtraukšana šā gada decembrī.

Link to comment
Share on other sites

nu nez.. pat mans p10lite jau garantijas laiku pārdzīvojis.. softiski miris noteikti vēl ilgi nebūs.. šo laikam nemainīšu kamēr neapniks vai nenosprāgs..

 

un visā visumā.. tā masveida elektronikas sprāgšana ir mīts.. kādam paveicas.. kādam ne.. es pats pa garantiju tehniku esmu dzīvē laikam tik 1x devis.. un 1x izmantojis atteikuma tiesības.. 

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 13 minūtēm , Didzis teica:

sliktāks

pamatā noteikti ar elektrības patēriņu pildot vienu un to pašu darbu.. + mūsdienu sniegtajām atsevišķām ērtībām.. ledusskapja gadījumā kaut vai automātiskā atsaldēšana.. Manā redzeslokā nav īsti neviens pazīstams, kurš ik pēc dažiem gadiem mainītu ledusskapjus... ar tv citādi... mūsdienās arī tv morāli noveco.. bet katram jau savs.. piekrītu, ir ir tā patēriņa kultūra.. tiekšanās mūžīgi pēc jaunā utt.. bet nevar teikt, ka jaunais nebūtu labāks par veco.. viss jāskatās stipri individuāli..

Link to comment
Share on other sites

Pirms 26 minūtēm , CAP teica:

bet nevar teikt, ka jaunais nebūtu labāks par veco

Kopumā, jā. Attīstība notiek. Bet gan jau ir pietiekoši daudz piemēru, kad vecais netiek pārspēts, kad var teikt - «agrāk zāle bija zaļāka».

Link to comment
Share on other sites

superKrona

Kāpēc ledusskapim jāmaina trubas?

Manējs iet 20+, sievas mātei 6+ utt. Ledusskapjus maina tad, kad durvīm gumijas saplaisā. Ir dzirdēts, ka draugam vešene noplīsa, bet ar tikai tāpēc, ka mīlēja piebāzt pilnu + varbūt kāds defekts gultnim. Stacionārajā datorparkā no 100 datoriem 5 gadus nenodzīvo kādi 2 (ir kas bijis jāmaina- mātesplates problēmas), izņemot hdd, tie mēdz laikam biežāk nodilt, kādi 6 uz 100 sanāks.Portatīvie gan vairāk beidzas, pat ja pieņem, ka neaplej un nenomet zemē. LCD TV iet visi, kurus esmu pircis, jau 2 aizdoti tālāklietošanā "nabagākiem". Pastūzis (tuneris) 15+ neslēdz 1 no ntajām ieejām. Tas viss.

Automašīnām cits stāsts, tās dzīvo no -30 līdz +120 un viss mitruma spektrs.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

superKrona

Varētu būt laba reklāma sadzīves tehnikai kādai vienai firmai, kuras potenciālie klienti ir tie, kas spēj izdomāt, ka ir iespējams radīt iekārtu, kas sabojājas pēc garantijas beigām:

"Mūsu ierīces strādās vēl kādu brītiņu pēc garantijas laika beigām".

Link to comment
Share on other sites

Man vešene 4 gados caurrūsēja...jo nav nekāda aizsardzība...korpusam..sāka gar lūku laist ūdeni jo viss bija uzburbis zem gumijas...

Link to comment
Share on other sites

acīmredzot brāķis vai kāds lēts draņķis.. manis pirkta pirms 15 gadiem LG veļasmašīna bez neviena remonta un rūsas joprojām griežas Rīgas dzīvoklī, vienīgais, kas ir darīts.. filtrs ūdenim nomainīts.. + vienreiz atkaļķot mazo filtru nācās.. tas gan bija sen, kopš tā laika nevienu problēmu neesmu dzirdējis...

Link to comment
Share on other sites

Pirms 39 minūtēm , superKrona teica:

ka mīlēja piebāzt pilnu

A tu iestāsti sieviešu cilvēkam, ka nedrīkst bāzt pilnu tā, ka ar kāju jāpiespiež... Neizskalojušās melnās drēbes (balti pleķi, kuri nav, ja veļas mašīnu nepieštopē) nav pietiekams arguments, labāk to pašu lupatu izmazgās vēlreiz, kaut sadalot groza saturu uz pusēm, kas būtu tieši tik pat visa patēriņa ziņā, jo veļas mašīna tiek griezta divreiz, mazgājot melno lupatu vēlreiz.  Par tehniskām niansēm ,kā gultņi un nolietojums, nemaz nerunāsim...

 

Par tēmu, lielākā daļa elektronikas parasti salūzt nepareizi ekspluatējot, nevis no vecuma, tāpat vien. No manas pieredzes, mūzikas centram jau ir savi 10 gadi, TV laukos kkādi 5 būs, veļas mašīna vispār no 2000. gada kalpo, tika nomainīta dzensiksna un sildelements. Ledusskapim arī ir kkādi 10 gadi, bet tas lēnām prasās uz nomaiņu, nedaudz sāns ir satraumēts pārvācoties un konstanti aizsalsts "siltais" nodalījums. Ja jau saaudzīgi apietas, tad tās lietas kalpo ilgi, telefonu (Samsungs A3)  arī nopirku 2016, neprasās manīt...
Ja iedot cilvēkam, kas nelasa ne lietošanas instrukciju, ne ievēro kaut kādus ekspluatācijas noteikumus, tad dabīgi, ka labi ja garantiju noies...

 

  • Patīk 1
  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , CAP teica:

pamatā noteikti ar elektrības patēriņu pildot vienu un to pašu darbu..

Elektrību cilvēks ir iemācījies ražot no atjaunojamiem resursiem. Ja ierīces saimnieks ir gatavs maksāt par elektrību vairāk, bet lietot senu tehniku, tad cieš tikai viņa naudas maks. Netiek nodarīts nekāds ļaunums ne dabai, ne apkārtējiem. 

Link to comment
Share on other sites

Nu nelielieties ar 15 gadu vecu un senaāku sadzīves tehniku. Tie jau bija citi laiki.

1 stundu atpakaļ, osscar teica:

Man vešene 4 gados caurrūsēja...jo nav nekāda aizsardzība...korpusam..sāka gar lūku laist ūdeni jo viss bija uzburbis zem gumijas

Lūk tā ir mūsdienu realitāte. Man elektriskā tējkanna kalpoja vairāk kā trīsdesmit gadus un nekādas problēmas, nekādas automātikas, nekādu krāsainu lampiņu. Tak sieva zin, ka nemainīšu, pa kluso izmeta un nopirka vietā jaunu un glaunu. Nē, nu forši, katru gadu tagad jauna tējkanna, tad ar zilām lampiņām, tad oranžām, bet nesilda, tad ūdens pēc plastmasas smird, tad dūmi nāk no slēdža ārā, u.t.t. Sieva neviena vārda nesaka, tikai pērk jaunu, jo zin, ko es par to, ka veco izmeta, teikšu. Putekļu sūcēju atī vajadzēja jaunu. Cik tad ar veco lamatu varot sūkt. Vienreiz skatos tepiķi ar veco sūc, jo jaunajam redz neesot tāda druka iekšā. Nah** tad vajadzŗja jauno pirkt? Mikroviļņu krāsns man no pašām pirmajām krievu elektronikām, būs pie četrdesmit gadiem. Ņaudēja, ka liela un neesot smuka. Pēc čaiņiku maiņas sieva kautkā par jaunu mikreni apklusa.

 

Pirms 5 minūtēm , raivix95 teica:

Ja ierīces saimnieks ir gatavs maksāt par elektrību vairāk, bet lietot senu tehniku, tad cieš tikai viņa naudas maks

Domā, ka jauna mikrene, kafijas dzirnaviņas vai tējkanna patērē mazāk elektrības? Fiziku neapmānīsi!

Labots - Didzis
  • Atbalstu 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Ir jau mantas kas atmaksājās nomainīt, jo būs kāds ieguvums naudā vai , vienkārši funkcionāli nevar ko jaunais, bet ledusskapi... tipa mainīt nost jo vecajam energoefektivitāte ***, bet jaunais ekonomiskāks un tam ***+. Bieži cilvēki uzķeras, bet neparēķina cik saekonomēs par to +. Nu sanāks ka atmaksāsies tik pēc 20 gadiem.  Bet pa lielam kas sāk ražot mantu kas ''mūžiga'', tam pēc laika pienāk grūti laiki. Nu nopirka klients mauriņa pļaujmašīnu un lieto 20 gadus. Man pašam tāda, bet firma kas to ražoja (vācu) ir ''aizgājusi labākos medību laukos''.  Otrs kas dzen labus ražotājus sākt ražot ne tik labas mantas- klienti, kas prasa lētāk un lētāk. Attiecīgi vai nu neražo, vai liec iekšā lētus materiālus. Ķīnieši ar saviem ''letučiem'' dzen postā normālus ražotājus.. Ir jau daļa kas saprot ka labs maksā dārgi, bet tādu , procentuāli, ir ļoti maz.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man 2 veļas mašīnām izkorodējusi pēda bundulim, vienai pa 10 gadiem, otrai pa 5 gadiem. Bet korpusam pietiek ar slapju grīdu, lai pie kājām sāktu rūsēt.

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , superKrona teica:

Tad tev būs kāda aura uz salūšanu

Tā jocīgi sanāk, vecajam čaiņikam aura uz salūšanu nebija trīsdesmit gadus, bet jaunajiem katru gadu tā aura slikta.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 18 minūtēm , Didzis teica:

Tā jocīgi sanāk, vecajam čaiņikam aura uz salūšanu nebija trīsdesmit gadus, bet jaunajiem katru gadu tā aura slikta.

 

Tava padumjo laiku aura nav nekāda dižā valodniece – angliski nesaprot!

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , raivix95 teica:

Elektrību cilvēks ir iemācījies ražot no atjaunojamiem resursiem

Neko viņš vēl nav iemācījies, saule, jūra un vējš mūs ar iztikšanu nodrošināja tik tais laikos, kad elektrība vēl nebija izgudrota. Šodien mūs nodrošina fosilie resursi, radioaktīvie elementi, kurināmie meži, un kādu laiku tā vēl būs.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Man kaut kur ir nelietots padumjo laiku čaiņiks. Iepakojumā!

Didzim varu pārdot kā foruma biedram ar 50% atlaidi.

Cenu rēķinam pēc kvalitātes. Ja vidējs ķīniešu ir ap 20 EUR un velk 2 gadus, tad šis pēc te lasāmiem nostāstiem, ies 30. Tātad 15x ilgāk.

20*15=300.

Ar atlaidi pa 149 atdošu.

Labots - e = d
  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 33 minūtēm , abi teica:

Tava padumjo laiku aura nav nekāda dižā valodniece – angliski nesaprot!

Mācies krieveni, kad Putins pievienos tavu mīļo lielajai nedalājamai, anglene nebūs nekāda panaceja.

Link to comment
Share on other sites

Man abās dzīves vietās Electrolux veļenēm sildelements nosprāga. Jaunākajai dzīvoklī pusotrā gada laikā, iepriekšējām veļenēm tas tur gāja 10+ gadus. Mājā - 3,5 gadu laikā, kur iepriekšējā veļene nogāja 12 gadus, līdz gultnis nosprāga. Par laimi, iemācījos tos nomainīt. Ir cerība, ka iegādātie ļevaki izgatavoti no biezākas folijas, kā oriģinālie.

 

p.s.

tai, pēc 1,5 gadi nomainīja pa garantiju

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Es arī esmu no tiem, kas uzskata, ka tagad ražo, lai kalpotu pēc iespējas īsaku laiku. Pēc pieredzes:

Ledusskapis, sāka caursalt viena siena un regulāri norasoja ārpuse pēc 6,5gadiem

TV noklajās pēc 6 gadiem

HP dārgā gala nošbukam ekrāns pēc kaut kas 4 vai 5 gadiem

mūzikas centram viss darbojās, izņemot CD pēc kādiem 4 gadiem noklājās (kaut gan tika darbināts reti) un radio sāka gļukot - neķert.

CD pleijers sāka niķoties pēc 5 gadiem.

 

Un tas ir nemaz nerunājot par auto. Paskatāties kādus tagad nemotorus ražo, kuri nek... netur. Piemēram, ir autoparkā VW ar 1,4 motoriem. Vai ir kāds, kuram jau nav ķēde dažos gados izstaipīta un vēl visādi defekti neparādītos. Nav :( Tā kā bija zāle zaļāka.

 

Man jau nebūtu iebildumi regulāri pamainīt nelielas lietas - piem, telefoni, datori. Bet, lai tad cena ir pieejamāka un lai perfekti iemācās atkritumus apsaimniekot. Lai tiešām veltīgi neizniekojam resursus un nepied... dabu.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nu jā, bija man Electrolux vešene- tai sildelements bija pārklāts ar kaut kādu zaļu keramiku, kurai ''nelipa'' klāt kaļķi. Kad gribēju tādu pašu dabūt Elektrolux darbnīcā , Barona iela, šie  pat nebija dzirdējuši ka tādi esot. Nu arī cirkulācijas sūknišiem visas asītes no nerūsējošā. Vai esat tādus brīnumus redzējuši jaunajās? Diemžēl visi iet uz to ka tik lētāk. Nu neko neizdarīsi- lēts un labs nav īsti savienojami jēdzieni. Varbūt kāds teiks ka gan 20 gadus atpakaļ gan tagad tā vešene maksā 500$, bet aizmirs cik liela alga ( ne tik Latvija, bet arī pasaulē) bija tad un tagad. Tā ka tā vērtība ir kritusi pa vismaz 30%, attiecīgi arī bieži vien kvalitāte.Gribat tādu pašu kvalitāti- pērkat Mieli.

 Par pašu vešenu kāju norūsēšanu: nu nav mums ka ārzemēs , siltās grīdas.  Piedevām nav pat telpā normāla ventilācija. Tas ka ir nosūce pie griestiem, vēl nenozīmē ka ir gaisa plūsma pie grīdas. Nu pārāk bieži esmu redzējis ka vannas izstabām blīvas durvis, kaut būtu jābūt škirbai durvju apakšpusē, kas nodrošinātu kaut kādu grīdas ventilāciju/žāvēšanu ja nav siltās grīdas.

Link to comment
Share on other sites

VebKamera
Pirms 11 minūtēm , oxygen teica:

šie  pat nebija dzirdējuši ka tādi esot

 

Bija man draugam līdzīgs gadījums, tik Stiga raiderim :). Esot tam verķim stūres mehānismā kaut kādi zobrati, kas to raideri groza. Pie mums raideri nopērkot, tie zobrati ir no kaut kādas plastmasas, kas protams, netur slodzes un kādu 2 gadu laikā sadalās, vislaik jāpērk jauni. Servisā saka - ir tikai plastmasas un citu variantu pēc kataloga nemaz nav. Bet šamais pabijis Zviedrijā un nejauši uztrāpījis kaut kādā tur Stigas veikalā, skatās - tur tiem raideriem tie paši zobrati no metāla stāv :) :).

Link to comment
Share on other sites

Man pieder ""93 pirkts Technics, skan joprojām labi.

Link to comment
Share on other sites

Man atdeva 97 gada Sony resiveru, zašibis, ņemot vērā, ka atdeva, jo dzīvoju Rubļovkas piepilsētā.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

2019.09.9. , 18:14, oxygen teica:

Ir jau daļa kas saprot ka labs maksā dārgi, bet tādu , procentuāli, ir ļoti maz.

Latvijā jā. Aizokeāna zemēs dominē pārsvarā DeWalt un Milwaukee rokas instrumenti, un ar lētām grabažām neviens nekrāmējas.

Labots - raivix95
Link to comment
Share on other sites

Pirms 29 minūtēm , raivix95 teica:

Latvijā jā. Aizokeāna zemēs dominē pārsvarā DeWalt un Milwaukee rokas instrumenti, un ar lētām grabažām neviens nekrāmējas.

Par Dewalt un Milwaukee verķiem tikai tās labākās atsauksmes.Starp citu rekomendēju iepirkt dewalt štrumus no UK līdz brexitam. Tur tuie ir krietni8 lātāki nekā šeit. Uz plauktiņa jau 7 DEWALTi 18V li-ion. Piegāde uz Latviju ar perceu.lv (ja titgotājs preci sūta tikai p0a UK, un tādu ir visai daudz).

Link to comment
Share on other sites

2019.09.9. , 17:45, Didzis teica:

Nē, nu forši, katru gadu tagad jauna tējkanna, tad ar zilām lampiņām, tad oranžām, bet nesilda, tad ūdens pēc plastmasas smird, tad dūmi nāk no slēdža ārā, u.t.t.

Varbūt ir vērts nepirkt lētos štruntus pa 10 eiro, bet kādu brendu paņemt? Ir cerība ka kalpos ilgāk. Man ir 2 tējkannas, vienai ap 10 gadi, otrai 7. Strādā. :)

Link to comment
Share on other sites

Man ir princips – vislētākā bleķa kanna, bez spirāles. Jebkura darbojas vismaz 5-7 gadi un dzeramajam ūdenim saskares ar karstu platsmasu nav.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...