Jump to content

Dārgākas ausis vs. Sonarworks kalibrācija


Sgt. Pepper
 Share

Recommended Posts

Labdien biedri! 

 

Daudz esmu racies head-fi un šī foruma topikos, esmu nonācis pie DT 770/880, HD600/650 un ATH-M50 variantiem. Ņemot vērā, ka ausis tiks izmantotas galvenokārt miksēšanai tad atvērtā tipa šķiet labākas, taču pērkot aizvērtās ir iespēja izmantot arī trackingam vai dot mūziķiem referencei ierakstot... būtu divi zaķi ar vienu šāvienu. 

 

Ņemot vērā, ka budžets (ausis + amps) ir 300 eur tad domāju, vai ar Sonarworks ir iespējams dabūt HD600 neitralitāti uz M50x ausīm? Tad varētu atrast lietotas par 100-120 un par atlikušo nopirkt pieklājīgu ampu. +tādā gadījumā paplašinās ampu izvēle, jo tam nebūs jāvelk simtiem omi. 

 

Kādas domas? Ieteikumi? 

Link to comment
Share on other sites

Sgt. Pepper

Nejauši ierakstījos nepareizajā sadaļā... Ja kāds admins redz, pārmet topiku uz skaļruņiem un ausīm :)

Link to comment
Share on other sites

Sgt. Pepper

Izvēlētas un pasūtītas tika "Sennheiser HD58x jubilee" balstoties uz price/performance un neskaitāmām labām atsauksmēm. Gandrīz vai HD600, tikai uz pusi lētākas... Domāju, ka Latvijā tādas vēl varētu nebūt, tāpēc, ja forumiešiem @Tornis un @Kaspars12 būs laiks un interese salīdzināt 58x/600/650 varētu sarīkot klausīšanos ?

 

Pagaidām viss, topiku var slēgt vēl nesākušos. Gaidīšu ausis, tikmēr iedziļināšos DACos un ampos. Šobrīd šķiet, ka 150Ohm ir paceļami arī bez ampa, atšķirībā no HD600 un tamlīdzīgām augstomīgām ausīm. Varbūt ir vērts investēt tikai labā DACā vai arī funkcionālā interfeisā, kas noderētu arī ikdienā..? Paziņa grib atbrīvoties no Audient ID14 par foršu cenu... Jāpalasa, jāpadomā.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Sgt. Pepper said:

Gandrīz vai HD600, tikai uz pusi lētākas...

Nav tā. Ja ir atbilstošs skaņas avots tad ir nevis "gandrīz", bet gan HD600 skan par kārtu labāk :)Cena šajā gadījumā arī iespaido ne tikai smukumu ;)

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Ja es kaut ko nejaucu, tad autors jau pie manis ir bijis klausīties dažādas austiņas kādus gadus atpakaļ.

 

Ja sadomā, varam saorganizēt paklausīšanos sennheiser HD600 vs tavām, + pamēģināt matrix DAC ar austiņu amp, tad arī sapratīsi vai vajag tādus vai nē. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sgt. Pepper

Neko nejauc, biju ciemos kad domāju apgreidoties no Philips Uptown. Toreiz nopirku vēl vienas tādas pašas un klausos joprojām, bet tagad austiņas vajadzīgas studijas vajadzībām. Pēc iespējas neitrālākas, tonāli balansētas, utt utml. HD58x izvērtējot cenu/ieguvumu vajadzētu būt lēcienam uz augšu, pēc kura jau vērtēšu cik vērtīgs ir/nav pienesums no dārgākām austiņām.

 

@rubb Tieši tās kārtas "biezumu" laika gaitā nosakidrošu. ;) Taču pagaidām - Pielikumā ir FR, dempinga un kropļojumu līknes, tiešie salīdzinājumi ar HD600, HD650 un HD660S modeļiem, tā tīri teorētiski.

HD58X_evaluation.pdf

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Lai to 58x darbinātu ar sonarworks būs nepieciešama individuālā kalibrācija.

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Kopumā HD58X un HD6XX var skanēt super līdzīgi, ja kurināsi no kaut kāda skārļika vai citiem zemā gala interfeisiem. HD6XX/600/650 ir lielāks potenciāls, ja pārējo tehniku plāno ar laiku uzlabot.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...