Jump to content

Stepes 103 pārvērtības, jeb kārtējais DIY


osscar
 Share

Recommended Posts

OK, par cik šodien ir aktuālas DIY diskusijas, iemetīši savu procesā esošo verķi (korpuss no  stepe 103, pārējais viss lielākoties no krājumiem) Esošais trafs dūc tapēc atradu šādu jaunu krājumos. Tāds eko būvējums no visa kas pa rokai, jo nepatīk ka mētājas neizmantotas daļas.  Šim trafam primārais saslēgts simetriski abās spolēs 120+120V =240V - izejā kādi 2x37V DC.  tāpēc uz kādiem 2x60-70W @ 8 omi var cerēt. Shēmu vēl precizēju. Trafs nedūc. filtrs  30 000 uf plecā ( šie lēti tme.eu - ap 2 eur gabm +-. - lemonā 4 eur) kaut ko pasūtot vēl šippings arī nosedzas.

Domā kādu skaļuma regulatoru ar enokderi  uztaisīt. Par priekšu vēl ideju nav - domāju par koka paneli, vai atstāt esošo ar caurumiem vai tjūnēt kaut ko. 

 

DSC00882.jpg

 

DSC00881.jpg

 

 

 

 

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Gala pakāpes visticamāk to-3 korpusos. jo ir jau caurumi un nebūs ar urbšanu jāmokas.

 

Varbūt kādam ir  kāds smuks  koka  dēlītis ar smuku  faktūru ? (vēlams Rīgā - kādu labu aliņu parādā nepalikšu)man visi beigušies jeb nodedzināti ? ...izmēri plus mīnus kādi 45 x 15cm. biezums 1- 2cm +- 

iekatam bilde- šāda bija man kļava:

 

 

DSC01399.jpg

Link to comment
Share on other sites

Tiešām nav nevienam smuks koka gabals ? pat ja ne Rīgā - var omnivu samaksāt ? ok būs jābrauc uz laukiem pašam meklēt...

Par shēmu  ir skaidrs - būs tas kas jau ir - tikai mazākā "izmērā" - jo detaļas 90% jau bija krājumos + plate ar nav jāizdomā...+ patīk kā skan.

 

Kaut kā tā no simulatora -  varbūt kaut kas vēl biku mainīsies gala versijā:

shem.jpg

DSC00885.jpg

 

cerams weekendā jau piešķilšu,,

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

ā, tas potenciometrs - miera strāvas regulēšanai - spicē nemāku viņu uzzīmēt savādāk...

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins
2019.07.9. , 10:57, osscar teica:

Varbūt kādam ir  kāds smuks  koka  dēlītis ar smuku  faktūru ?

 

 

Ja der, tad varu iedot gabalu brazīlijas ķirsi. Vienīgi jānoēvelē, bet to varu izdarīt. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vot skatos vienmēr @osscar tēmas ar tādu labvēlīgu skaudību ?, jo nevaru nobeigt (pabeigt nevis nokaut?) savas konstrukcijas - salodēju, pamēru... o forši... un zaudēju interesi. A mož tādu pakāpi pamainīt vai spoguli iemest savādāk vai ... salodēju, pamēru... o forši ... un zaudēju interesi. Ja nav forši , tad interese paliek. Kāpēc nav forši. Bet tiklīdz paliek forši, tā nākamais makets aizceļo uz "čūsku kasti" uz skapja?.

Vienīgi nesaprotu shēmu izvēli. Nu kaut ko interesantāku. Tu tak sen jau ņemies ar šīm mantām. Kā tur Rainis vai kurš tur teica - mainies uz augšu! Nu kādu sekojošo kaskodīti, divpolu korekciju u.t.t. Nu jā, bet katram savs. Tā kā tas nav uzbrauciens. Apsveicu ar vēl vienu (drīz) pabeigtu konstrukciju.

Bez tam @osscar  ar šiem piemēriem skaidri parāda, ka cilvēkam vajag nevis superlineāru pastiprinātāju, bet pareizo skaņas kropļotāju ?. Ja patīk kā skan, štrunts par THD!

 

Reku blakus tēmā minēju, ka viss labais(laterāļi, foršās LMkas) reiz beidzas. Bet vietā nāk šis tas interesants kā izrādās. Tas gan pozicionējas vairāk uz D klasi, bet nekas neliedz pamēģināt tradicionālā veidā. Jā, komplementāra pāra gan šim nekad nebūs, bet ir risinājumi.

 

Mierstrāvas regulatoru gan ieteiktu likt šāda veida (nomināli aptuveni), jo šis nemaina (ļoti maz maina) regulējošo spriegumu atkarībā no strāvas, kas caur šo plūst (KE pakāpes strāvas). Pie radiatora Q1.

2019-07-12 09_11_47-CircuitLab _ Editing _Welcome to CircuitLab_.png

Labots - Jurkins
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

(labots)
pirms 20 stundām , Volodja Zavituškins teica:

 

 

Ja der, tad varu iedot gabalu brazīlijas ķirsi. Vienīgi jānoēvelē, bet to varu izdarīt. 

Jū būtu labi - varu PM precīzus izmērus nosūtīt, bet ja kas pats nozāģēšu. ček PM

 

Jā Jurkin varētu eksperimentēt...bet negribas .. iepatīkas kāda shēma - un izrādās traņus vairs nopirkt nevar...sūtīt no ebaja feikus negribas.. ? ir man krājumos dažādi traņi...bet ne visi...piem tie paši draiveru/sprieguma pastiprinātāju traņi normāli nav pieejami ne japāņu ne ksc pie mums...atliek BD ( maza voltāža) vai MJE -  slikti parametri , zema Ft..ut.t..

kaut kā tā viss salodēts - tikai tranzistori atlikuši - nav visiem  radiatoriņi mazie VA traņiem , čainieši buksē..negribas lodēt pirms nav pieskrūvēti...lai augstumu kājām var ietrāpīt...laikam šonedēļ nepiešķilšu ?

 

DSC00887.jpg

 

bet nu ja D klase šādi var ( ok izskatās pilnīgs DIY šis brends no Bruno Putzey - zināms konstruktors zināmās aprindās :)) :

 

 

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/review-and-measurements-of-purifi-1et400a-amplifier.7984/

 

 

 

 

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , osscar teica:

un izrādās traņus vairs nopirkt nevar

Jā, nu Tev ir zināmā mērā taisnība. Lielākā daļa "DIY" shēmu ar dažādiem  traņiem skan atšķirīgi?. Mans uzskats ir vecmodīgs? - ja shēmā nevar aizvietot traņus ar daudzmaz līdzīgiem, tad "v topku" tādu shēmu.

Kaut ko jau var dabūt. KSA1381 + KSC3503 vēl var dabūt. 2SC4883 + 2SA1859 arī var dabūt. Gan ne fārnelī, bet mauzerī vai digikejā. No e-līča ir bēdu ieleja. Ar vienu dzelteno keksu ilgi strīdējos par 2SA970BL. Beigās viņš man atsūtīja izlodētus reālus tošibniekus.

 

Man kaut kur "čūskās" mētājas makets <95% salikts no samsung crt monitora?. Ja pareizi atceros tikai vienu trani nevarēju nekādi no šamā dabūt  - pnp otrajai pakāpei. Gan mērījās gan skanēja labi.

Link to comment
Share on other sites

jā vecajos devaisos ir labi traņi - bet sūtīt traņus no mousera vai digi - dārgi sanāk...ok ja liels pasūtījums tad vēl.,bet pārīti ?..lu1014d  tauta ar no vecām mātes platēm lasīja ?

Link to comment
Share on other sites

Ok  jāpaskatās.neesmu caur viņiem sutijis.

Link to comment
Share on other sites

DSC00890.jpg

 

korpuss +- gatavs - koka panelis arī sarunāts...jābūt smuki  ar to :D cerams

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

nekas baigi nenotiek, jo pastnieks bremzē - gumijas kāju n radiatoru nav, arī ledu  nav...kaut kā tā - koks apstrādāts - caurumi saurbti un daži vadi savilkti...gaidu pārējos sīkumus.

p.s pirmo reizi redzēju bd 139/140 on semi ar izolētu kolektoru - tobiš pilnīgi no plastmasas.

 

DSC00896.jpg

 

DSC00899.jpg

 

DSC00900.jpg

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Ai apnika gaidīt iztrūkstošās detaļas -  savācu no tā kas bija, trūkst gumijas kājas, pagaidu led indikatori + radiatori tik vienādi 2 tranzistoriem sanāca (pieskrūvēju tiem kuriem grūtāk klāt tikt) - līdz ar ko vadus nekārtoju pagaidām - tapēc tāds bardaks. Viss piešķīlās ar pirmo piegājienu. Miera strāva 100mA uz trani. Līdzspriegums izejā - precīzi 9mV abos kanālos. Troksnis/fons ar milivoltmetru mērot - ar atvērtu ieeju - 0.3mV ar noīsinātu -0,06mV - varētu vēl uzlabot - vadi jākārto - bet to darīšu kad visas detaļas būs. Katrā ziņā tumbās fona nav pat ausis piebāžot. ( mana lauku metode fonam - pieslēdzam izejā  jutīgas austiņas - nu 100+dB un bīdām vadus kamēr neko nedzird - reizēm vien pāris mm vada novietojumā ir nozīme - ok var oscilī vai mV lūrēt - bet ar austiņām ir vienkāršāk man)   Kļūdas pēc palaidu max. līmenī 100Khz...(domāju ka 10 kHz) - trafs sāka sīkt - brīnījos ka nav klipinga (skaidrs, ka augšas "gāžas" - bet to nepiefiksēju uzreiz)  - bet tikai sāka 2 harmonika sinusoīdu kropļot...laicīgi piefiksēju - radiators bija baigi karsts.? sanāca ap 95  @4 omi un ap 57W @8  omi max jauda pirms klipinga...ok, pa dienu tīklā vairāk šapnis - tad būs biku vairāk...? Bet protams trafs te ir vājais posms...nav diezko jaudīgs ...bet nu ir ok. 20 Khz izskatās ok.

DSC00907.jpg

 

 

DSC00906.jpg

 

DSC00905.jpg

 

DSC00903.jpg

Labots - osscar
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

beidzot sagaidīju ledus kuri iederas..protams pipuki mazie dzeltenie atsūtīja 12V , kaut biju sūtījis 24V variantu ( jo tādu rezistoru  biju platē  ielodējis - priekš 24V LED ). Biku vēl vadiņus sakārtoju un lētos čaina RCA nomainīju pret biku glaunākiem Čaina - šiem vismaz labs kontakts ( iepriekšējie reizēm bija jākustina - hvz sajūta ka pa mazu ārējais diametrs ) + man liekas vieglāk nostiprināt / pievilkt tā lai nekustas šāda tipa.

 

DSC00938.jpg

 

DSC00937.jpg

 

DSC00940.jpg

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...