Jump to content

DIY Audio Pastiprinātājs, TDA7294 vai ko citu.


spameris
 Share

Recommended Posts

pirms 2 stundām , Klusu teica:

Maģa priekšpastiprinātājam

Eu, nu davai nestrīdēsimies. Piekrītu pilnīgi Taviem 1. un 2. Tā arī darīja. Tāpat Tu labi saprati, ko es domāju ar trokšņu samazināšanu. Astoņdesmitajos pieejamā elementu bāze un informācija par elektroniku bija no PSRS. Mēģināja darīt visu ko. Un šādi mēģināja samazināt trokšņus. "Suhova" priekšpastiprinātājs uz KT3107 un K544UD2 K544UD1A.

 

 edit: Atzīstu savu kļūdu. Pagājuši +30 gadi, atmiņa nav tā ideālākā. Runa bija par citiem maztrokšņojošiem traņiem. Tev, @Klusu, taisnība, KT3107L bija maza Rb, tāpēc paralēla slēgšana praktiski neko nedeva. Bazars toreiz biaj par to, ko darīt, ja tas "L" nav pieejams.

 

Labots - Jurkins
Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , Jurkins teica:

ko darīt, ja tas "L" nav pieejams.

Manā laikā (kad strādāju veiksmīgā Valmieras uzņēmumā) ņēmām sauju ar KT315 un mērījām, mērījām, mērījām. Un, tavu brīnumu, atradās pa kādam tranim, kurš klusāks par to aprīnojamo L. Ielodējot shēmā, bieži izrādījās, ka nekā.... Bet no saujas (ja ne pirmās, tad no parējām dažām) atradās pa kādam brīnumam. Tiesa, slēgumi bija visai interesanti, kolektora strāvas bija jānoķer pareizās u.t.t...

Kad jau bija iespēja dabūt 3107 čupām, šitas viss piemērojās uz gandrīz jebkuru ar lielāku burtu.

 

Bet nekas nebija labāks par plato galvu un 38. Ja nu varbūt 76......

Link to comment
Share on other sites

Nu toreiz retais varēja teikt

1 stundu atpakaļ, WildGun teica:

ņēmām sauju ar KT315...

?, pat par KT315

Link to comment
Share on other sites

A kas  ar šitiem КТ368ВМ? savulaik, kad 80-tajos strādāju RRR, man palūdza piegādāt. Nesen vienu tādu pamērīju, pastiprinājuma koeficients salīdzinoši neslikts, par trokšņiem nezinu.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
spameris

tās tumbas jau kādu laiku ir lietošanā, vairāk, vai mazāk viss ok, bet vienu problēmu īsti nesaprotu. Tām tumbām ir pieslēgts bluetooth adapteris, pa vidu skaļuma poga ar 50k poci un tālāk pastiprinātājs. Tad kad skaļums ir apmēram pa vidu ir diezgan liels fons, tad kad ir max skaļums tad fona nav vispār. Šķiet tieši fons vislielākais, kad skaļums pa vidu. Īsti nesaprotu uz kuru pusi rakt.

 

Bet, kad ir max skaļums, tad ir liels risks tur kautko nokurināt, un paļauties kāds tur telefonā par skaļumu būs slēdzoties klāt nevar.

Link to comment
Share on other sites

bildes, kā viss izskatās ? pocis  ir pie masas > ?

Link to comment
Share on other sites

spameris

varbūt ja var vari paskatīties 2 lapā, tur tās tumbas ir, priekštats droši vien būs. Ja vajag varu protams atraut tur vaļā viņu to tumbu. Tai skaidu platei (tumbas kastei) jau man īsti nekādas masas nav. Ieskrūvēts pocis pastmasas plāksnei un pielodēti vadi.

Link to comment
Share on other sites

Vadi ekranēti? Tā grūti tev ko ieteikt neredzot īsi montāžu.


Vadi gari..u.c.

Link to comment
Share on other sites

spameris

Šādi izskatās. Nekāds šedevrs jau nav :) , bet kā jau teicu fons nav kad pocis ir uz max.

20200605_215220.jpg

20200605_215241.jpg

Link to comment
Share on other sites

sākt ar to ka atvieno to BT. kā tad uzvedas ? fonē ?  

tad atvienot poci vispār - noīsināt pastūža ieeju ? fonē

ar "atvērtu" ieeju bez poča ? fonē ?


tā grūti teikt pēc bildēm kur problēma.


ņemot vērā kādi tur "makaroni" - fons var būt  no jebkā...

Link to comment
Share on other sites

ja nav mērinstrumentu - tautas "metode" fona sakārtošanai ja nav mēraparātu:

 

1. noīsinām ieejas uzīso. izejā pieslēdzam austiņas ( nu tādas lētās, kuras nav žēl nokurināt :D) = citreiz pietiek barošnas +- un masas vadus pabīdīt tālāk no trafa - kluss. šis ir 100Hz fons no barokļa.

2. zemes cilpas - izpaužas tā, ka fons parādās tad kad pieslēgti 2 kanāli ieejā - ar to grūtāk cīnīties, bet iespējams.  Labākais variants - dubultais mono ar 2 trafiem. Vēl var atdalīt ieejas zemi no spēka zemes ar 10R rezistoru bet tad platei jābūt jau uzkonstruētai tā lai nav celiņi jāgraiza..  Var būt tā ka ar vienu signāla avotu ok, ar citu fonē. Parasti šis zemes cilpu fons nav tik liels lai to dzirdētu no attāluma.

ilimzns-Excellent-Posts-on-Ground-Loops.pdf

Labots - osscar
  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

spameris

šķiet ka problēma ir atrisināta. Stāsts apmēram tāds. Atvilknē mētājās divas TDA7294 plates, domāju pārlikšu pastiprinātāju uz tām paskatīšos vai problēma tāda pati, pārlieku un fak problēma tieši tā pati. Izrādās kautkas ar vadiem, kas no skaļuma poča uz katru no platēm. Bet tomēr jocīgi tie vadi, kas uz katru no platēm gāja bija divu kanālu ekranēti vadi, jo nebija man tanī brīdī  īsti citu ko uzlikt. Biju salodējis abus kanālus kopā. Uzliekot roku uz vada pat sāka fonēt, interesanti arī ka fonēja abi vadi tādēļ īsti neticu ka abi bija beigti. Pagaidām arī atstāšu tās TDA7294 plates, jo tas frankenšteins, lai gan strādā labi šķiet tomēr ir nedaudz par jaudīgu un viena nepareiza kustība un skaļrunis beigts, vienu no izdevās kādu    brīdi atpakaļ sačakarēt (25 ZT-3). Samaionīju abus uz 25ZT-4-8 . Varbūt kautkad , kad uznāks iedvesma kauto lodēt uzlodēšu  īstu vīru shēmu kādas te kungi prezentēja :)

 

P.S.

Spēka zeme un ieejas zeme bija atdalīta ar 10R.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...