Jump to content

Vai mūsdienās var salikt pasīvās dzeses PC?


Žaks Noriss
 Share

Recommended Posts

Bērni aug, radās ideja par pasīvās dzeses PC priekš bērnistabas. Capital tirgo kaut kādu aizvēsturi par 650 eur. 

 

Pašam salikt uz kaut kādu pussvaigu Ryzen ar 8 GB RAM un 256 GB SSD gribētos. Jautājums ir par kasti, plati un barokli. Ir kaut kas pie mums pieejama? 

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Nu līdz kādiem ~30W TDP, moš bik vairāk var mēģināt, ja keisam ir klusi propelleri priekšā un pakaļā.

Labāks variants ir, ja keiss atļauj, CPU dzese ar 12-14cm fan un uzliec apgriezienus uz min. Pašam ir 150W TDP Xeon CPU ar BeQuiet uz min apgriezieniem un neko tur nedzird.

Link to comment
Share on other sites

Vai tad tur torenti visu laiku kačāsies, vai, ka vajag tik klusu? Man pēdējā kaste ar standarta box dzesi bija pietiekoši klusa, lai nekādīgi netraucētu.

Capital jau tāpēc ir aizvēsture, ka nelielas jaudas tik var nodzesēt pasīvi. Ja arī ir kāda "jaudīga" pasīvā dzese, tad tā arī nebūs lēta.

It kā jau ir pat pa padsmit naudiņām uz kādiem 47W, bet tomēr, it kā tas dzelzis ir liels. Ja tur iekšā nav kāds šķidrums, kas varētu nodrošināt tā koncentrētā karstuma pārnešanu uz visu to dzelzi, tad es neriskētu ar proci. OK, tā ir tikai CPU dzese. Vēl jau barokli vajag atbilstošu, kas ir bez ventilatoriem. Tie arī uzreiz ir manāmi dārgāki. Jā, var kaut kādas kastes iepirkt, kur jau ir baroklis komplektā, kā portatīvajam, bet tur tā kaste būs mazā, iespējams, nevarēs pasīvo dzesi priekš CPU ielikt.

Link to comment
Share on other sites

5 minūtes un atslēgas komponentes:

https://1a.lv/order/shopping_cart?content=MzExNzC2tDK0NjU0tbAwAjIA

 

P.S. Es gan neredzu jēgu tā sasprindzināties.. it īpaši, ja jāprasa citiem.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pielietojums toč NAV spēlēm. Tik cik ar iebūvēto GPU velk, bet ne vairāk. Pielietojums standartiņš - ofiss, filmas, tīmeklis.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Bet pats palasījos un sapratu, ka laikam jāatmet ar roku pilnīgi pasīvai dzesei... Ja viens pats baroklis tuvojas 300, kastes arī jāsūta no eBay vai kā tāda...

Link to comment
Share on other sites

martinno

Nu, nav jau tik traki.
Man, protams, slodze krietni mazāka - plate ar J3355 CPU un šis baroklis: https://www.silverstonetek.com/product.php?pid=458
V 1.0 ir ar pasīvo + aktīvo dzesi - nesasniedzot 55 grādus, vents nesāk griezties. Pie manas lietošanas, šobrīd ne reizi neesmu dzirdējis to ieslēdzamies.

 

Par CPU klusu dzesēšanu - var paņemt pasīvo dzesi un uzmaukt pa virsu klusu 12cm ventu - to arī nedzirdēsi.

 

Pa lielam - pieņemamā budžetā var salasīt ne pilnīgi pasīvu, bet ļoti klusu kasti.

Labots - martinno
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Skaidrs, baroklis ar ventilatoru jāņem jebkurā gadījumā. 

Link to comment
Share on other sites

kāds iemesls pasīvai dzesei? neturēsi taču tāpat ieslēgtu non-stop.. vēl jau variants ir ūdensdzese.. ja ar gaisu neder..

paņem psu ar 14cm ventu... arī cpu var uzlikt klusos 14cm un pat 12.. un būs pilna laime.. + jebkurā modernā mātesplatē BIOS var saregulēt un iestatīt silent režīmu. 

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Iemesls ir "bija tāda vēlme". Sapratu, ka tad jāņem Atoms un 2 GB RAM. Un domu atmetu. 

Link to comment
Share on other sites

Man parakstā esošai 200ge mierīgi pasīvi dzesējas...viņam var pa 9 eur pasīvo radiatoru nopirkt...kāds vecs liels am2 ligzdas kooleris arī pasīvi tiek labi galā...arī  piekrītu ka 30w cpu labi var nodzesēt...


Par mazajiem 10w pentiumiem nemaz nerunājot

Link to comment
Share on other sites

Man liekas ka vajag plati kura ventilatorus regulē atkarībā no temperatūras . Vismaz manam vecajam kompim (ar 60W proci) var salikt pie kādas proča temperatūras sāk darbināt un tālāk audzē apgriezienus ja temperatūra aug. Papildus proča ventilatoram ir pieslēgti divi lēngaitas (klusie) lielie ventilatori , kurus regulē mātes plate, bet ... tos dzirdu tik kad startē kompis, pārējā laikā negriežas ( laikam griezās kad istabā temperatūra bija krietni virs 30 grādi.. Viens kastes priekšā un otrs kastes aizmugurē. Nu un labs , kluss baroklis ar lielo ventilatoru, kas apgriezienus regulē atkarībā no temperatūras. . Nu naktī nedaudz dzird , bet tad jau var dzirdēt vismazāko troksni. Uz proča ir līdzīkgs šim  dzesētājs . Orientēts ar ventilatoru uz leju, lai plūsma uz augšu , kur pretī stāv barokļa ventilators. Principa , ja labi noveicas, var pat negriezties ne viens, jo siltais gaiss ceļas uz augšu un pašplūsmā strādā ka radiatori mājās jo kaste ir vertikālā. Tik regulāri jāizpūš putekļi. Manā saprašanā šāda tipa proča dzesētājs ir visoptimālākais klusai dzesēšanai. Vienīgā problēma-jāpārliecinās pirms pērk , vai ielīdīs kastē. Ja kompja  kaste horizontālā, tad, domāju , būs grūtāk uztaisīt beztrokšņa.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Tak sen visas mobo regulē imho pēc temp..+pats var mainīt pie cik grādiem lai cik apgriez..u.t t...līknes bīdīt un savus profilus taisīt ..


Un imho tas neo ar savu 30-50 proc veiktspejas pieaugumu..ja salidzinu pret lētākiem/ vēsākiem cpu..sanāk dārgi...priekš ofisa/filmu kastes

Link to comment
Share on other sites

shadow118

Nav jau obligāti jāņem pilnībā pasīvais baroklis, daudziem augstā gala barokļiem nemaz venti negriežas, ja noslodze ir zem noteikta procenta

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Senčiem (klusuma mīļotājiem) laukos atvaļinājumā internetam, filmām, ofisa darbiem sakombinēju Ryzen 5 2400GE (35W) proci (ar iebūvētu Vega 11 video) ar pabaisa izskata, pavazātu Thermalright Macho dzesi. Darbojas pasīvā, bet kastei gaisu iekšā pūš divi Noctua 140 mm ventilatori, par ārā pūšanu atbild viens Noiseblocker 140 mm karlsons. Ventilatori darbojas klusi (600~700) apgriezienu, nedaudz dzirdama tikai gaisa plūsma, senči apmierināti.


Par barokļiem runājot, piemēram, Corsair RM650i puspasīvā barokļa ventilatoru nespēj iekustināt pat līdz sarkankvēlei uzkarsēta Radeon Vega 56 videokarte (mēģināju ilgi un dikti).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Anonīms Alkoholiķis

Un vel ar papildus kit var pasīvi dzesēt gpu. Un tad ir sanākusi plītiņa kur cept olas vai grillēt vistiņu.

Labots - Anonīms Alkoholiķis
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...