Jump to content

Iesakiet, lūdzu, plašu atskaņotāju līdz 300 Eur!


darklight
 Share

Recommended Posts

Sveiciens visiem vinila guru! Lieta tāda: paziņa grib uzdāvināt vīram jaunu plašu atskaņotāju (ir vairāki veci, bet neviens īsti nedarbojoties) un jautā man kā tehniskam cilvēkam padomu. Problēma tikai tā, ka manas darbības ar platēm beidzās vairāk kā pirms 20 gadiem, kad pārstāja skanēt brīnums Vega. Tad nu pajautāšu šeit esošajiem speciem. Gribot, lai ir automātisks - galviņa pati atrod plates sākumu. Belt drive tā kā skaitās labāks par direct? Vai nav nozīmes mājas lietošanā? Zemāk ir trīs varianti, ko pati bija atradusi, bet man šķiet, ka pirmais nebūs īstais. Diez vai tas USB ir nepieciešams. Kas tā Audio-technika vispār par zvēru? Uz ātro, palasot atsauksmes, redzēju, ka skanot lieliski, bet ātri lūstot. Tad kuru no šiem, vai vispār ko citu labāk? Budžets līdz 300 Eur, verķim jābūt pieejamam diezgan ātrā termiņā, slēgts tiks pie tīri kvalitatīvas sistēmas.

https://www.1a.lv/tv_audio_video_konsoles/audio_aparatura/plasu_atskanotaji/audiotechnica_atlp120usbhcw

https://www.1a.lv/tv_audio_video_konsoles/audio_aparatura/plasu_atskanotaji/audiotechnica_atlp3bk_fully_automatic_beltdrive_stereo_turntable?gclid=CjwKCAjw5pPnBRBJEiwAULZKvu6JwbJFxk4G4xm_PJhIweZ7kpWotmODlSWwCSaAOo2XuR9RXzz9vBoCPZ8QAvD_BwE

https://www.pioneer-audiovisual.eu/eu/products/pl-30

Labots - darklight
Link to comment
Share on other sites

Var paskatīties kaut ko no šiem, esot labi un gan jau budžetā ar var iekļauties.

https://www.project-audio.com/en/

Direct vai belt, man liekas pilnīgi vienalga, skan abi. Par to automātu gan es nezinu - manuprāt nav viņi populāri un nav vajadzīgi. Klasisks atskaņotājs ir pusautomāts t.i. ar autostopu. Nu un visi tie USB un citi pribambasi arī nav vajadzīgi - tādi parasti ir lētajam galam. Klasiskam atskaņotājam vads no galviņas pa taisno pie izejas konektoriem un visa skaņas apstrāde notiek tikai pastiprinātājā.

Link to comment
Share on other sites

Pirmais ir manuālis, un šķiet, ka pat ne pusautomāts. Tas ir DJ verķis, direct drive. Pofig par USB, tas domāts lai unikālo skračojumu varētu iefailēt.

Salīdzinājumam no auto pasaules - pirmais ir pilnpiedziņas traktors, pēdējie - miniveni :) .

Ja jāizvēlās no minētajiem 3, tad jāzin pārējās sistēmas dizains. Ja vairāk velk uz pro - tad pirmais. Ja vairāk velk uz smuku dizainu, tad es ņemtu Pio.

Link to comment
Share on other sites

Un vēl - svars. Pirmajam ir 10kg. Varēs lekt kazačoku blakus un adata neleks pāri celiņiem. Par tiem automātiem gan es nebūtu tik pārliecināts.

Link to comment
Share on other sites

tas pirmais ir vizuāls techniks 1200 klons ( lietotas ap 350 - 500+ eur) ...tikai technics  wow and flutter ir 10x labāks....pārējiem vispār auzas..nav tā piķa vērti....bet ja gribas jaunu tad ok.

 

Link to comment
Share on other sites

Par to automātiku Ivo pareizi saka. Atskaņotājam jābūt ar ''manuālo ātrumkārbu'', pilnīgi bez kādiem navorotiem un jo smagāks, jo labāk. Tur jau tieši tas kaifs, kad ar trīcošu roku mēģini adatu trāpīt uz pirmā gabala sākumu. Tikai tā var izjust analogās skaņas burvību ? Es arī balsotu par pirmo atskaņotālu. Pats gan nekad modernu ražojumu nepirktu. īstie atskaņotāji tika taisīti tikai pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados.

Link to comment
Share on other sites

Long John

Apgalvojumam par "full manual" gan atļaušos nepiekrist.

Krievam ir tāds teiciens- "вам шашечки или ехать" ?  Ja gribi vienkārši baudīt mūziku, nevis čakarēties ar kloķiem, automātam nav ne vainas.  Laba automātika ir gana drošāka par parastā cilvēka trīcošajām roķelēm, un  biežāk ļaus saglabāt gan dārgās adatas, gan plates.:)))

Sliktākajā gadījienā nepieciešams vismaz autostops (auto return), kas neļaus adatai plates beigās lieki strīķēt papīra uzlīmi.

 

Bet par  vecās paaudzes (vinila zelta laiku) aparātu izvēli gan balsoju ar abām rokām. Toreiz audio firmām  bija nopietna konkurence un halturēt nearēja atļauties. Mūsdienu aparāti galvenokārt ir vai nu ļoti primitīvi (prasti)  lētākajā galā , vai neadekvāti dārgi nopietnajā galā (salīdzinājumā ar līdzīgu "vintāžas" analogu).   

Labots - Long John
  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 16 stundām , Long John teica:

parastā cilvēka trīcošajām roķelēm, un  biežāk ļaus saglabāt gan dārgās adatas, gan plates.:)))

Kāds sakars ar trīcošām rokām??? Atskaņotājam tak ir mikrolifts adatas nolaišanai uz plates!

Link to comment
Share on other sites

Long John
Pirms 35 minūtēm , ivo teica:

Kāds sakars ar trīcošām rokām???

 

 

Es tikai mēģināju ar smaidiņu oponēt Didzim:

 

     "Tur jau tieši tas kaifs, kad ar trīcošu roku mēģini adatu trāpīt uz pirmā gabala sākumu"    :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Vinils ir jājūt ar roki, nevis jārausta mikrolifta kloķis. Labi, uz sākumu var ar mikroliftu trāpīt, bet, kad vajag fiksi palaist kādu citu gabalu, tā tikai der rokas vadība.

pirms 21 stundām , Long John teica:

Laba automātika ir gana drošāka par parastā cilvēka trīcošajām roķelēm

Labi, es nekad neesmu bijis parasts cilvēks un vēl atceros laikus, kad PSRS himna bija perfekti, bez būkšķiem un čarkstoņas sākumā, jāatskaņo no skaņuplates. Tie gan vairs nebija laiki, kad ,nolažojot himnas atskaņošanu, varētu tikt aizsūtīts uz sibīriju, bet meistarību lietot atskaņotāju vienalga uzdzina.

Link to comment
Share on other sites

raivix95
pirms 23 stundām , Long John teica:

Sliktākajā gadījienā nepieciešams vismaz autostops (auto return), kas neļaus adatai plates beigās lieki strīķēt papīra uzlīmi.

Kādu vēl papīra uzlīmi? Pat manam vecajam krieviniekam adata līdz uzlīmei pat nenonāk, tur pat aiz pēdējā treka arī brauc pa riņķi. Toņarmam nav gājiens tik liels.

Link to comment
Share on other sites

Long John

Nevajag jau tik burtiski uztvert- es jau tā tīri nosacīti uzrakstīju...:)   

Kaut gan- visādi aparāti redzēti. Piemēram, "Telefunken TS-860"  modelim  ir optoelektroniskais autostops- "širmīte" tonarma apakšējā kloķa galā iebrauc starp optopāri, tas dod jeļektronisku komandu un solenoīds vienkārši paceļ tonarmu, Direct Drive motors tiek izslēgts.  Kā noregulēsi kloķīša stāvoli, tā arī izslēgsies. Nekādas mehāniskas iedarbības uz tonarmu. 

Bet doma skaidra- saprātīgai automātikas pielietošanai "sadzīves" apstākļos nav ne vainas. 

Visādi DJ un himnu spēlēšanas varianti- tas jau pro-pielietojums ar savām specifiskajām prasībām.  

Link to comment
Share on other sites

Jā mans 1982 gada TS- 860  ar alumīnija priekšu (ir arī plastmasas)  nu jau laikam 9 gadus kalpo  bez problēmām ( ok ir biku moodots - bet tie ir mani tarakāni)

IMG-20180401-172029.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
darklight

Tātad atskaite: iegādāts tika Pioneer PL-30, kas bija viens no variantiem pirmajā postā. Skan labi, izskatās labi, automātika strādā, jubilārs priecīgs ? Vairāk neko arī nepateikšu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...