Jump to content

Rozete ar papu nevis mammu


Jurkins
 Share

Recommended Posts

Sveiciens visiem.

Nolēmu dārzā nedaudz sakārtot akas saimniecību. Bez visādiem navarotiem. Sūknītis tiek pieslēgts ar pagarinātāju, kuram vienā galā (spraužas tīklā) ir paps, otrā mamma, kurā iesprauž sūknīša štepseli. Viss elementāti un vienkārši. Ar šo pašu pagarinātāju darbinu betonmaisītāju. Un sagribējās pielikt pie akas tādu pašu rozeti kā betonmaisītājam, lai nav jāmeklē, kur ir sūknīša vads nokarājies?. Tik tā rozete ir paps, lai varētu tam uzspraust uz pagarinātāja esošo mammu. Pat likās (gan jau likās), ka kaut kur esmu redzējis pārdošanā tādas rozetes. Bet nekur nevaru atrast, gūgli esmu izmalis ar visādiem atslēgas vārdiem. Depo man apgalvoja, ka tādu vispār nav. "Pārdevējs-konsultants" nekādi nespēja saprast, kāpēc nevar abos vada galos papus. Trīsfāzīgās var nopirkt, arī vienfāzes, bet ar trim puļķiem. Varbūt kāds ir manījis šādu mantu kaut kur.

Labots - Jurkins
Link to comment
Share on other sites

Kas liedz uzbūvēt pašam ka vajag!

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , jacobs teica:

Tavs vecais jau pamēģināja uzbūvēt ''ka vajag''... ?

Meiģin pārbūvēt ,bet vairs nestāv šim!,,,...:D

Link to comment
Share on other sites

@drunk_lizard

laikam nav īsti tas, ko autors meklē. viņam sūknim galā jau ir paps, kas karājas vadā, bet šis to papu grib pie akas pieskrūvēt, lai nepazūd.

Link to comment
Share on other sites

Pie sienas stiprināmās ar pappu nebūs, jo saprātīgi cilvēki domā par idiotu drošību. Iedomājies, kāds tādu pievienos pie pastāvīgā sprieguma un sīkais pieies un paraudzīs , kas tas ir.  Varbūt priekš lielajiem jefiņiem derētu tādas uztaisīt, pasaule kļūtu gudrāka.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Tārps teica:

Pie sienas stiprināmās ar pappu nebūs, jo saprātīgi cilvēki domā par idiotu drošību. Iedomājies, kāds tādu pievienos pie pastāvīgā sprieguma un sīkais pieies un paraudzīs , kas tas ir.

Tas nav arguments. Tad jau netirgotu, piemēram, vadus ar kontaktdakšām un otrā galā kailiem vadiem. Ja nu kāds izdomā ieštepselēt un «paraudzīt».

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu es šo problēmu atrisināju vienkāršāk un lētāk.

Ir aka ar tajā iemestu vibrosūkni. Nu zināms, ka sūknis ir "sūds" un ilgi nedzīvo, bet parastri jau savu garantijas laiku nokalpo ( ja ne, tiek apmainīts pa garantiju).

Pie akas groda iekšpusē pieskrūvēju virsapmetuma ligzdiņu, kurā "ieštepselēt" sūkni. Vairs nekādas mudžināšanās ar vadiem un viegli sūkni nomainīt.  Kaimiņi arī seko šai priekšzīmei.

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , Insekc teica:

Ir aka ar tajā iemestu vibrosūkni. Nu zināms, ka sūknis ir "sūds" un ilgi nedzīvo

Nevar vienreiz uz normālu sūkni sataisīt? Man sākumā bija spicīte ar kaut kādu Pedrollo sūkni šķiet. Nogāja vismaz 10 gadus, tagad droši vien aizrūsējis, jo pieslēdzu pilsētas ūdeni.

Link to comment
Share on other sites

Pie sienas stiprināmie papi izmantojas, piem, būvniecības konteineru pievadam, ģeneratora pieslēgvietai sūkņu būdai un tml.

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, pie sienas skrūvējamo štepseli daudz izmanto celtnieki. kaut vai tā pati mešalkai, kura ir jautājuma autoram. Parastam celtniekam uz pohām, ar trīcošām rokām, saspraust kontaktu un štepseli, kuri atrodas mīkstā vadā ir neiespējamā misija. A te, atspiedies pre celtniecības vsagoniņu, sasprindzini visus spēkus un ar abām rokām štepselē kabeli nekustīgā kontaktā.  ? Ja nopietni, es mājas apstākļos galīgi neiespringtu ar specifiskiem kontaktiem un štepseļiem. Priekš mešalkas uztaiītu pāreju uz parastu štepseli, bet ar sūkni viss sanāktu automātiski. Vienīgi obligāti jāizmanto pagarinātājs ar trim dzīslām, lai ir zemējums. Citādāk tak vēljoprojām var iepirkt pagarinātājus bez zemējuma. Tāds der tikai naktslampiņai. Sūknim obligāti jābūt sazemētam!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Pirms 36 minūtēm , Didzis teica:

pagarinātājus bez zemējuma. Tāds der tikai naktslampiņai.

Ļoti labi der rokas elektroinstrumentiem visādiem: urbjmašīnām, lobzikiem, flekšiem… Tiem neprasās ar zemējumu. A garāks pagarinātājs ar zemējumu būs jūtami smagāks, priekš kam lieku smagumu staipīt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Apskati rokas instrumentus. Man ir vairākas makitas. Nevienai nav kontaktdakšas ar zemējumu. Nezinu, vai pilnīgi visi rokas instrumenti ir tādi, bet, cik esmu redzējis, tā ir. Makitām virsū ir dubultās izolācijas apzīmējums.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Paņēmu rokas ēveles instrukciju. Citāts no turienes: Darbarīks aprīkots ar divkāršo izolāciju, tādēļ to var izmantot arī, pievienojot kontaktligzdai bez zemējuma.

Ražotājs, domāju, nav glups.

Link to comment
Share on other sites

Adrians56
Pirms 12 minūtēm , drunk_lizard teica:

lielaaku glupiibu reti kad gadaas dzirdeet... rokas instrumentiem kaa reize zemeejums ir obligaats!

zemēsi plastmasas korpusu? ??

Link to comment
Share on other sites

Te instrukcija triecienurbjmašīnai. Tai ir metāla korpuss (daļējs). 23. lapā apakšā pa kreisi zem virsraksta Strāvas padeve, tieši tas pats teksts, ka var izmantot bez zemējuma.

Link to comment
Share on other sites

Apstiprinu. Metabo perf. Makita lenķa slīpm. Kinpower ? pulieris, Bosch urbjmašīna, Divas  dažādas Skil slīpmašīnas, šķiet iekaramajam dubļu sūknim arī. visiem vadi bez zemējuma.

 

Autors var mēģināt pāriet uz IEC standartu, kompakta ligzdiņa, no veciem barblokiem var salasīt. 

 

Vispār tiešām, parastu dziļo ligzdu, un divi nerūsejoša metāla.stienīši. Ko varētu mēģināt ar alvu ielipināt lai nenāk ārā. Tam ka tie gali pliki jau nozimes nav jo tur jau pateretajs

Link to comment
Share on other sites

Paldies par komentiem. Manam gadījumam vienīgais pareizais no tā tripus.de. Bet nu par tādu ciparu es (ar netrīcošām rokām ?) laikam labāk vadā iespraudīšu. A bet tie visi pārējie ... šamos tak nevar dabūt parasto mammu ne ar zemējumu ne bez virsū. Sasipušies ar saviem standartiem ?. (labi, gan jau ir fiška, tik es nesaprotu). Vispār jocīgi, ka neražo šādu ''sirpotrebu". Manuprāt, daudz kur būtu ērta lieta.

 

p.s. ko nozīmē, uz normālu sūkni sataisīt? Negribu un nerakšu es vadu zemē. Man sūkni vajag tikai vasarā laistīšanai. Un pilnīgi pietiek ar "rodņičoku". Gribējās pa lēto ? ērtības palielināt. Nu nesanāks laikam.

Starp citu, viens smieklīgs fakts. Šitas man 20 gadu laikā ir trešais "rodņičoks". Ar katru nākamo tīkla vada garums samazinās apmēram par 1.5m ?. Bizness, mļaķ!

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , vvv teica:

Paņem šādu kontaktdakšu

Aha, gūgle šitādu bildi izmeta. Variants.

Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , vvv teica:

Tiem neprasās ar zemējumu. A garāks pagarinātājs ar zemējumu būs jūtami smagāks, priekš kam lieku smagumu staipīt.

Pagarinātāju ar zemējumu jāizmanto tapēc, ka cilvēki ir stulbi. Tak simts punktu celtnieks parastā pagarinātājā, bez zemējuma, iespraudīs nedēļu zem lietus stāvējušu mešalku, vai mazdārziņa īpašnieks pieslēgs sūkni un, laistot dārzu, ūdens šalts tiks arī motoram. Es vēl labi atceros kā krievulaikos  cilvēkus nosita ar strāvu sūknis Kama. Vai muterīte, slavenās veļmašīnas Rīga palaišanas pogu, spieda ar koka skaliņu, jo slēdzis bija slapš un sita pa nagiem.  Tais laikos cilvēka dzīvībai nebija vērtība un komunistu vara neiespringa ar zemējumiem mājsaimniecībā. Galvenais, lai iļjiča spuldzīte deg. Priekš kam mūsdienās pirkt pagarinātātāju bez zemējuma es nesaprotu. Pagarinātājs ir universāla manta un vienmēr jaŗēķinās, ka tajāvar iespraust elektroiekaŗtu, kurai zemējums ir obligāts. 

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
Pirms 44 minūtēm , Didzis teica:

vai mazdārziņa īpašnieks pieslēgs sūkni un, laistot dārzu, ūdens šalts tiks arī motoram.

nu man kā pavasarī sūknis dīķmalā nolikts, tā līdz vēlam rudenim bez jumtiņa, un divdzīslu vads aiziet (nav jau pareizi) bet nu tā jau kādi 5 gadi, visi dzīvi

līdzīgs šitam

Attēlu rezultāti vaicājumam “dārza sūkņi”

Labots - alusbundza
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

tas sūknis metāla rāmī un pārnēsājams, slēdzis iepakots ,

vienu sūkni man skudras apēda, tam gan biju metāla stieni blakus zemē iedzinis, un zemējumu pievienojis (dīķmalā mitrs), toreiz pēc divu nedēļu lietavām, skudras bija pūzni motorā ietaisījuši

 

Labots - alusbundza
Link to comment
Share on other sites

Pirms 48 minūtēm , Didzis teica:

Pagarinātāju ar zemējumu jāizmanto tapēc, ka cilvēki ir stulbi.

var jau izlīdzēties ar noplūdes automātu, bet tas gan arī maita dārgs ... zemējums arī neglābs, ja stulbenis veiksmīgi trāpīs pagarinātājā tieši fāzē, vai būs viegli aizķēris izolāciju, tieši tā, ka atsedzās fāzē, un tad tinot kopā, paņems to rokā.

pirms 11 stundām , drunk_lizard teica:

lielaaku glupiibu reti kad gadaas dzirdeet... rokas instrumentiem kaa reize zemeejums ir obligaats!

jā, okupantu borenēm ar tīra metāla korpusu tas prasījās. Vectēvs drošībai bija notinis ar kulofānu un izoleni. Ja pats vēl neesi pārgājis uz ko modernāku, nu tad neko.

 

Mūsdienu aparātiem, pamatā, nav nekāda jēga no pagarinātāja ar zemējumu, jo elektroinstrumenta pusē uz vada tāda vienkārši nav. 

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Protams, fleksim vai lobzikam nevajag zemējumu, bet es jau teicu, pagarinātājs ir universāla manta un nekad nevar zināt, ko tam galā pieslēgs. Tapēc vajag pirkt pagarinātāju ar zemējumu.

1 stundu atpakaļ, alusbundza teica:

nu tā jau kādi 5 gadi, visi dzīvi 

Visus jau nekad ar strāvu nenosit, tikai pa kādam ?

Link to comment
Share on other sites

Viss jau labi, ka ir trīsvadu pagarinātājs vai arī piecvadu...

Tikai tam pretī arī jābūt rozetei ar drošu zemējumu, aizsardzību...

Es arī izgatavojot savas iekārtas obligāti izmantoju pareizu štepseli, kabeli...

Vairāk gan savai sirdsapziņai, jo nekad nezinu, kāda ''pakaļā'' klients to iespraudīs...?

Link to comment
Share on other sites

Šim jau ūdens pievads virsū, laikam tas ir kaut kāds slapjās urbšanas instruments, tādam, nav brīnums, ka prasās.

Pirms 27 minūtēm , drunk_lizard teica:

nopietniem instrumentiem, kuri ir ar dzelzs, nevis suuda kaprona reduktoriem un kuri paredzeeti darbam aaraa

Arī ar dzelzi korpusā ir bez zemējuma. Un nestāsti, ka instrumenti, kuriem nav zemējuma, nav paredzēti darbam ārā, tādi bez zemējuma ir gandrīz visi, un ļoti labi darbojas gan ārā gan iekšā.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Savā privātmājā jau nu nav problēmas sakārtot zemējuma lietas. Cita lieta krievulaiku daudzdzīvokļu mājās, bet tas cits stāsts. Tādi nu culvēki ir, kamēr elektrība nenosit  kādu draugu, kaimiņu vai paziņu, tikmēr i neiedomājas par elektrodrošību. Lampiņas deg, sūknis pumpē un malkaszāģis zāģē, nafig to trešo vadu vispār vajag ?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es tak rakstīju, ka "pārdevējs-konsultants" nevarēja saprast, kāpēc nav labi dakšiņas abos vada galos. Kādi vēl zemējumi! Šos iezemēs tikai kopā ar zārku.

Labots - Jurkins
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...