Jump to content

Ledusskapis ar 0 temperatūras zonu


The_Saint
 Share

Recommended Posts

Pētot ledusskapjus ir pamanīts, ka vairāki ražotāji piedāvā ledusskapjus ar 0 temperatūras zonām, katrs tehnoloģiju sauc pa savam (Bosh vitafresh, Liebherr biofresh, LGNatureFresh utml.), kā arī kastes ar bīdāmām gaisa atverēm, lai labāk kontrolētu mitrumu.

 

Kādam ir praktiska pieredze ar šada tipa ledusskpajiem un vai šīm fīčām tiešām ir vērā ņema ietekme uz produktu glabāšanu, jeb tīrs marketologu sapnis, lai pārdotu dārgāku iekārtu?

Link to comment
Share on other sites

Stepselis
Pirms 9 minūtēm , The_Saint teica:

Kādam ir praktiska pieredze ar šada tipa ledusskpajiem un vai šīm fīčām tiešām ir vērā ņema ietekme uz produktu glabāšanu, jeb tīrs marketologu sapnis, lai pārdotu dārgāku iekārtu?

Pieredze nav, bet padomā loģiski:

1.Vai ir produkti, kam nepietiek ar +3- +5grādi.

2.Cik ilgi kaut ko tādu taisies glabāt?!

3.Kādu citu mitrumu dabūsi citā nodalījumā?!

Link to comment
Share on other sites

Tīri teorētiski tas nav nekas slikts - ar ventilatoru dzenam gaisu no saldēšanas kameras. 

Link to comment
Share on other sites

The_Saint
Pirms 4 minūtēm , Stepselis teica:

Pieredze nav, bet padomā loģiski:

1.Vai ir produkti, kam nepietiek ar +3- +5grādi.

2.Cik ilgi kaut ko tādu taisies glabāt?!

3.Kādu citu mitrumu dabūsi citā nodalījumā?!

 

1. nu doma par svaigām zemenēm, mellenēm utml. kas parasti nākamajā vai aiznākamajā dienā normālā ledusskapī ir jau krietni bēdīgākā paskatā. Neesmu saldēšanas eksperts, bet doma, par to, ka ja viņas stāvot 0 grādos turētos ilgāk šķiet pajautāšanas vērta.

2. par dažām dienām ilgāk

3. Ronalds atbildēja jau.

Link to comment
Share on other sites

Man ir 4 gadus vecs LG, nekāda vaina. Ir atvilkne gaļai un atsevišķa dārzeņiem, augļiem. Neesmu taisījis testu, vai ir kāda atšķirība no pārējā ledusskapja, bet pagaidām nekas nav sabojājies. Var uz dažām dienām gaļu ielikt, var teiksim gurķus un tomātus ilgstoši uzglabāt.

Link to comment
Share on other sites

Lai nezaudētu  mitrumu, liec noslēgtās kārbās. Lai VISĀ ledusskapī būtu vienāda temperatūra, vajag tādu kam iekšā ventilators kas cirkulē gaisu. Nu un tādiem, parasti arī displejs ar iestādīto temperatūru.Uzliec tipa +1C un būs visā ledusskapī +1jo ventilators samaisīs. Pārējais ... nu tāds mārketings . .

Link to comment
Share on other sites

Beidziet zēni, visiem NoFrost ledusskapjiem ir tādas zonas kur papildus gaisu pūš ailē, bet nu 0 grādi tas gan ir kaut kas jauns, viņā tehno būtība ir tāda! Paņem paņemsi tomātu ar 0 grādiem, un tam jau gandrīz kristāli veidojās, nezinu gan, drīzāk marketings.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

2019.04.21. , 12:15, Stepselis teica:

1.Vai ir produkti, kam nepietiek ar +3- +5grādi.

2.Cik ilgi kaut ko tādu taisies glabāt?!

Piemēram steiku gatavināt, ilgums +/- mēnesis

Link to comment
Share on other sites

Stepselis
pirms 2 stundām , ivo teica:

Piemēram steiku gatavināt, ilgums +/- mēnesis

Kādā temperatūrā to dara?

Link to comment
Share on other sites

Autoram:

1. nulle grādu pēc celsija ir ūdens sasalšanas temperatūra. Pārtika, kuru ikdienā lietojam, visai stipri ir pildīta ar ūdeni. Ieliec tādā vietā - esi sasaldējis, lai vienkārši ilgi glabātu kaut ko, vienalga vai gaļas gabalu, vai salātus, jebko;

2. Nekādus salātus nesaglabāsi ilgāk glabājot tajos 0 grādos. Drīzāk otrādi - tikko tos  "atlaidināsi" tā šie izskatīsies pēc "pļekām", īsumā - labāk tos izmet.

3. Nofrost, kā arī ventilatori dzesēšanas kamerās- pie vienas vietas. Uz pārtikas raksta +5 - 6 grādi, vai kas tml. Tā arī glabā un viss būs OK.Arī pēc pārdevēja uzrakstītā termiņa. Protams, te ir arī smadzenes jāieslēdz un jāpadomā par to, ko turi ledusskapī.

 

Tātad - aizmirsti par nulli, paņem vienkārši ledusskapi un neiespringsti. Ja vēlies ko ilgi glabāt - tad saldētava. Ja vienkārši glabā ikdienā lietojamos produktus, tad lieto vienkārši ledusskapi. Ledusskapi. Neskatoties uz visādiem mārketinga brīnumiem.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

vislielāko skādi ledusskapī nodara tas, ka iztvaiko mitrums un produkts izžūst. Vislētāk, ērtāk un labāk ir likt trauciņos.

Zemeņu pūku augšanu temperatūra neietekmē, jo enzīmu ietekmē auglis sāk sadalīties.

Labots - Murlo
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

OK, paldies par atbildēm, apstiprinājās pārdomas, ka kārtējais marketologu brīnums.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...