Jump to content

TV izvēle OLED/QLED

Upits
 Share

Recommended Posts

1 stundu atpakaļ, kaads teica:

laikam jau tagad tā preču zīme pamazām noriet

Philips tv brends ir pārdots jau padsmit gadus, paši Philips ražo tikai zobubirstes, skuvekļus un medicīnas iekārtas.

Pirms 53 minūtēm , 138 teica:

Philips tv brends ir pārdots jau padsmit gadus

tas neko diži nemaina, ja tā nozare tiek attīstīta tālāk. Arī eiropas auto zīmoli tiek pirkti un pārdoti, bet auto tiek tāpat ražoti veiksmīgi plus mīnus.

Zin...

Cenu pasaki

77" oled nav vairs kosmoss, ja trāpa uz iepriekšējo gadu izpārdošanu

Par ambilight. Šī arī tagad var dabūt Samsung un LG, bet par to ir jāmaksā. Un ja vien nedomā tālāk veidot HUE apgaismojuma ekosistēmu mājās, ir jābūt konkrētam fanaatikjim tad.

Edit: paskatījos cik maksā Philips Ambilight 77" Latvijā. Tad varbūt arī ir jēga pirkt kādu Samsung OLEd un stiķēt pašam klāt to ambilight.

Kuras LV populāras aplikācijas vai aplikācijas, kuras interesētu @kaads nav pieejamas? Un vai šim TV nav HDMI ieejas, kurai var pieslēgt Google TV/Apple TV kasti?

• Patīk 1
  • Love 1

Baigi specifiskam app jābūt, lai nebūtu uz WebOS. Un ar Google TV uzreiz cenai var likt klāt 1000€

pasaule neaprobezhojas ar LV. jaa, ''kasti var pielikt''. Jaa, ar Android ir +1000 EUR. vienkārši veersu savu necilo uzmaniibu - ja nu pilsonim ir aktuaali. Ja tikai ceeena, nah nav jaaskataas uz OLED, gaņaukad 138 lombardaa kaadu lietotu QLED atradiis. 

• Haha 1

Pirms 20 minūtēm , DM101 teica:

gaņaukad 138 lombardaa kaadu lietotu QLED atradiis. 

nav tik  daudz naudas, lai TV pirktu lombardā ,  pie tam vēl ne kabatas izmēra formātā :) 

Pirms 8 minūtēm , Racer teica:

Rekur perfekta atbilde! Neskatieties uz OS, bet uz pārējiem televizora parametriem. Līdz 100 eiro var nopirkt Google sertificētu labu kasti

Turklāt, kad pēc x gadiem pienāks brīdis, kad tā kaste vairs nebūs apdeitojama, tev būs tikai nederīga lēta kaste, kas jānomaina uz jaunāku, nevis nefunkcionāls televizors.

pirms 1 stundas , DM101 teica:

gaņaukad 138 lombardaa kaadu lietotu QLED atradiis

Nē sorry, nemāku televizorus :(

Pirms 48 minūtēm , Racer teica:

Rekur perfekta atbilde! Neskatieties uz OS, bet uz pārējiem televizora parametriem. Līdz 100 eiro var nopirkt Google sertificētu labu kasti, kas ļaus ļotil labā kvalitātē visādus Netflixus, Amazon utt. skatīties un papildus arī cita veida aplikācijas. HDMI CEC standarts eleganti ļaus visu pasākumu vadīt arī ar TV pulti. 😎

nee, nu shaads sajuusmas breeciens ir reeciigaakais, kas lasiits peedeejaa laikaa :D

zin - tu noveertee shaadu dibenaa ieliishanu? :D

goncljeg, kad saslauciigi sevis ejakuleeto, padomaa - iespeejams, ka ir cilvis, kursh negrib atseviskju kasti.

ja par kasteem - jaa, es vienu taadu suudu 100 naudu veertiibaa nopirku. gljukoja viss, kas var gljukot. no 4+ video playeriem naacaas sleegaaties turp/shurp, lai kaut ko skatiiitos. rezultaataa, peec 2 dienu chakara nometu stuurii. bet, es neshaubos, ka tev dikti nodereetu. nu. ja zin ieteiktu :D :D :D

• Haha 1
  • Kādas šausmas! 2

Racer ir daudz zinošāks par manu šajā tēmā. Nemācēšu spriest galīgi :)

Tik zinu, ka uz WebOS vispopulārākās aplikācijas mierīgi uzliekamas. Kam gribas izvirst, var stutēt virsū forkplayer un jāties. 

Man personīgi pietiek ar Netflix, Amazone Prime, YouTube, YouTube Kids un reizēm, bet tikai reizēm VLC, kaut gan īsti vairs nav aktuāli. Tādēļ arī nelienu iekšā sarunās par Android kastēm.

Pirms 17 minūtēm , DM101 teica:

nee, nu shaads sajuusmas breeciens ir reeciigaakais, kas lasiits peedeejaa laikaa :D

Es ļoti ceru, ka audio lietās tiešām esi joprojām spečuks - tas nomierinātu manu sirdi uz izkompensētu to, ka šajā tēmā maz ko jēdz...

• Patīk 1
  • Haha 1

Pirms 2 minūtēm , Racer teica:

Es ļoti ceru, ka audio lietās tiešām esi joprojām spečuks - tas nomierinātu manu sirdi uz izkompensētu to, ka šajā tēmā maz ko jēdz...

es skatos OLED no to razhoshanas pirmsaakumiem. Iespeejams, ka tagad ir kas labaak ar webOS, bet tad, kad man tas bija aktuaali, ar webOS appiem viss bija ljoti slikti.

Interesanti, kaadu mega jeegshanu tu te piemini. Sak, jaaceert datu apmainjas potokoli vai atteela apstraade? :D

Mani neinteresee jaaties ar visiem gadzetiem peec kaartas. Mani interesee gadzets, kas vienkārši pilda savas funkcijas. Tieshi tik vienkaarshi. 

Ja te paraadaas 3sho pushu kasteles, atkal teema - davai, dodiet infu, kura kastele [nevajag leetaako] straadaa taa, kaa jaastraadaa. Negljuko, bez kvalitaates zudumiem raada 4K, korekti [ne sliktaak kaa TV] upskeilo HD kontentu, ir ar forshu GUI, utjpr. Ar prieku nopirkshu. Bet, luugums, bez visiem ''nu, tur alternatiivo softu jaaielaadee'', ''nu, tur kodeki nepas'', ''tur reliize ne taa'', u.t.t. 

Pirms 18 minūtēm , DM101 teica:

Bet, luugums, bez visiem ''nu, tur alternatiivo softu jaaielaadee'', ''nu, tur kodeki nepas'', ''tur reliize ne taa'', u.t.t. 

Tas ir tieši tas pats, ko tu dari un ko tev patīk darīt ar tranzistoru kapsētām, tā ka lūdzu nedžadžo cilvēkus, kurus aizrauj iegūt specifiskas zināšanas, konfigurēt un meklēt labākos risinājumus cita veida tehnikai.

• Patīk 1
  • Atbalstu 1

Pirms 44 minūtēm , DM101 teica:

Ja te paraadaas 3sho pushu kasteles, atkal teema - davai, dodiet infu, kura kastele [nevajag leetaako] straadaa taa, kaa jaastraadaa.

Piemēram NVIDIA SHIELD TV Pro. Nu veca , bet neesmu manījis kādas problēmas. Pat var uzspēlēt kādas ne pārāk smagas spēles. Domāju ka ir arī kas jaunāks  kur viss iekšā un nav jālauza galva.  Nu ja Googlē ''nobanots'' tad jau gan viss ir slikti. 

Ja kas , tad ražotājs to SHIELD nav pametis novārtā- tiko atnāca svaigi atjauninājumi. Nu, jā tas Tegra procis joprojam iekabina daudzie jaunajiem citu ražotāju.

Edited by oxygen

1 stundu atpakaļ, DM101 teica:

Ja te paraadaas 3sho pushu kasteles, atkal teema - davai, dodiet infu, kura kastele [nevajag leetaako] straadaa taa, kaa jaastraadaa.

Tu kaut kādā  5 gadu pagātnē dzīvo, tad tiešām bij problēmas. Tagad tak nav problēmu - pilns ar Google sertificētām, vairākas esmu uzlicis un vismaz gadus 3 strādā ar dažādiem TV, bet nu viss mainās un ja interesē, paskatīšos kādu šī gada modeli ko ieteikt. 

Te jau cita lieta - cilvēks grib nopirkt normālu TV ar normālu OS un ja jāpiemaksā neadekvāta summa par iebūvētu Google (Androd) TV, tad vērts piepirkt kasti, nevis brēkt, ka viss slikti, ja pats esi uzrāvies uz sliktu pieredzi. ;)

Autoram vispār ir noteikts budžets. Ja kādam ir kas labāks iesakāms par to budžetu, tad liekam iekšā. 

• Patīk 1

Pirms 1 minūtes , Racer teica:

Tu kaut kādā  5 gadu pagātnē dzīvo, tad tiešām bij problēmas. Tagad tak nav problēmu - pilns ar Google sertificētām, vairākas esmu uzlicis un vismaz gadus 3 strādā ar dažādiem TV, bet nu viss mainās un ja interesē, paskatīšos kādu šī gada modeli ko ieteikt. 

Te jau cita lieta - cilvēks grib nopirkt normālu TV ar normālu OS un ja jāpiemaksā neadekvāta summa par iebūvētu Google (Androd) TV, tad vērts piepirkt kasti, nevis brēkt, ka viss slikti, ja pats esi uzrāvies uz sliktu pieredzi. ;)

Viss kaartiibaa, iespeejami vairaaki scenaariji. Es vienkārši par kopeejo komunikaacijas veidu - te ir nevis kaut kaada risinaajumu piedaavaashana, bet nepaartraukti reputaaciju testi ar sajuutu, ka lielaakaa dalja ir vienkārši apbizhoti.

Jaa, peedeejos paaris gadus pat neintereseejos, jo, kad to dariiju [arii visiem viss bija vienkaarshi], man nekas vienkaarshi nesanaaca. 

Jaa, Android paarmaksaashana ir neadekvaata, bet es vienkārši mineeju argumentu/pieredzi, attieciigi - pilsonim iespeeja izveeleeties. Tieshi taapeec, lai peec tam nav jaabljauj - mana miiljaakaa appa uzstaadiishana nav iespeejama, jaateeree milzu naVda par kasti.

Btw, kaada situaacija ir ar to Tizen? Daljai OLED arii sho liek.

Android "parmaksaashana" vairāk notiek, jo Android tikai tiek piedāvāts 8serijas un 9as Philips un Sony oled un vēl Panasonic. Veiksmīgi ir sakritis, ka pašlaik tieši LG un Samsung mainīja savus modeļus un atkratas no vecajiem par saldiem cipariem. Normālā gadījumā par 1,6k tev nedabūt 77" oled. Lg C5 (šī gada) modelis jau vairs nav tik saldā ciparà un maksas tāpat kā tas 8. sērijas Philips. 

Ehh tie laiki, ka tirgojām LG 55 fulhd OLED par 20 pakām 🥹

Pirms 32 minūtēm , Zin... teica:

Autoram vispār ir noteikts budžets. Ja kādam ir kas labāks iesakāms par to budžetu, tad liekam iekšā. 

Ok, es tomēr nespēju turēties pretī @DM101 ieteikumam :meeting:

Par autora budžetu vēlamajā izmērā sanāk aš divi - trīs - četri gabali:

Samsung QE75Q70CATXXH 800€

https://veikals.banknote.lv/p/642058-samsung-qe75q70catxxh

LG 65QNED813RE 450€

https://veikals.banknote.lv/p/734607-lg-65qned813re

Samsung UE65AU7092U 435€

https://veikals.banknote.lv/p/835331-samsung-ue65au7092u

Samsung UE75CU7172UXXH 402.50€

https://veikals.banknote.lv/p/745862-samsung-ue75cu7172uxxh

LG 65UH950V 399€

https://veikals.banknote.lv/p/814377-lg-65uh950v

Samsung UE65TU7092 350€

https://veikals.banknote.lv/p/806674-samsung-ue65tu7092

Samsung UE65RU7372U 299€

https://veikals.banknote.lv/p/800792-samsung-ue65ru7372u

Pirms 39 minūtēm , DM101 teica:

Btw, kaada situaacija ir ar to Tizen? Daljai OLED arii sho liek.

Samsung ekskluziivs OS. Tāda pati situācija kā ar WebOS. Tā kā saing un LG ir populārākie Eiropā, tad aplikācijas pietiek. Samsung gadījumā gan jeblja ar audio formātiem, jo visus negremo. 

• Patīk 1

AndrisBB

Vaitad ir kāda jēdzīgāka kaste pat Apple TV bijusi? Pietam viņa diezgan lēta.

Priekškam pirkt kautkādus ķīniešu Androīdus? 🤷‍♀️

Edited by AndrisBB

1 stundu atpakaļ, DM101 teica:

Btw, kaada situaacija ir ar to Tizen? Daljai OLED arii sho liek

Principā, ja gribēsi standarta Tet, Go3, Netflix utt., tad problēmu nav. Ja gribēsi kādu Iptv listi, tad arī var, bet normāli caur Mediastation X (te gan biedri dejas ar tamburīnu labāk apguvuši, bet čakarīgi). Man mammai ir ar Tizen, pačakarējos, it kā strādāja, bet beigās uzliku Android TV boxi un var mierīgi tagad arī seriālus un filmas skatīties savādākā veidā. Tizen arī tur visādas Lampa ar torrent utt., bet čakars.

Mums nu jau vairāk kā pusgadu ir LG C42 OLED (mazāks gan nekā te tiek meklēts, bet gan jau softs tas pats). Dzelzis +/- OK, bet par softu neko diži labu pateikt nevaru. Biju cerējis, ka "smart tv" ir gudrāki :D

Neko daudz mums no viņa nevajag, filmu noma Tet un Go3, reizēm webu (bernistaba.lsm.lv, replay.lsm.lv), reizēm PC pieslēdzam caur HDMI. Normāla "unificēta" filmu meklēšana kā suga laikam nepastāv, jāver katru aplikāciju atsevišķi. Nopirkt filmu caur aplikāciju normāli nevar, ērtāk ir samaksāt caur PC, ielikt konkrētā servisa favorītos, pēc tam TV caur aplikācijā esošajiem favorītiem sameklēt nopirkto filmu. Aplikāciju TV labāk vērt vaļā tikai pēc tam, kad samaksāts, citādi TV var arī uzrādīt, ka nav nopirkts. Kaut kāds ērti lietojams play/pause ar TV pulti, šķiet, nemaz nepastāv. Ir arī gadījies, ka filma bremzē - "filmu vakars" gandrīz pārvērtās par "bezfilmas vakaru", beigās gan izrādījās, ka TV #((* VAJAG *&(#&&# RESTARTĒT!! Nēnu tiešām, TV, lai tas neraustītos, vajag restartēt…

Pierast jau, protams, pie visa var, bet nevarētu teikt, ka mēs par to LG C42 spiegtu no sajūsmas.

Ak jā, forši būtu, ja tā kaste mācētu pārslēgties uz HDMI, kad pieslēdz pie datora. Neprot. Izgooglējos, izmēģinājos, nesanāk.

• Patīk 1

Pirms 12 minūtēm , binary teica:

Mums nu jau vairāk kā pusgadu ir LG C42 OLED

Pirms pāris gadiem no plazmas beidzot sabriedu uz Oled :D Pakonsultējos ar @Zin...  un viņa bijušajiem kolēģiem, sapratu, ka LG ir labas matricas, bet pabriesmīgs Smart, tad nu smagi nopūtos un paņēmu Sony ar LG matricu un Android (Google) TV, bet godīgi sakot ne tikai dēļ OS. Sony ir daudz vairāk iestatījumu bildei, kas man ir būtiski, lai dabūtu tādu kā man patīk, bet tipiskajam lietotājam nevajag.

Nopērc to pašu Mibox pa kādi 50-60 eiro un nečakarējies ar visādiem datoriem caur HDMI utt. ;)

P.S. Šobrīd vasaras mājā pie vecās Panasonic plazmas skatos dajebko ar Tox Android kasti.

Pirms 12 minūtēm , Racer teica:

Nopērc to pašu Mibox pa kādi 50-60 eiro un nečakarējies ar visādiem datoriem caur HDMI utt. ;)

Šķiet, Mibox nepalīdzēs pret datora slēgšanu caur HDMI, ja softs/spēle, kurš ģenerē bildi, ir uz PC :)

Vēl jau nebūtu slikti, ja to TV varētu izmantot kā wireless display (tehniski var, bet ja saslēdz ar manu laptopu, tad baigie artifakti, nav lietojams), bet tad laikam aizture būtu pārāk liela.

Edited by binary

Tāds TV dabā neeksistē, kas atrisina Binary  problēmas.

Nu ok eksistē - all in one PC

• Haha 1

pirms 4 stundām , Zin... teica:

Autoram vispār ir noteikts budžets.

varētu jau palielināt budžetu līdz 2k, bet nedomāju ka izmaiņas iekš TV būs tā vērtas

Pirms 22 minūtēm , Zin... teica:

Tāds TV dabā neeksistē, kas atrisina Binary  problēmas.

Agrāk eksistēja, bet tie nebija "smart tv".

Tiešām TV(!!!) pultij grūti pielikt play/pause/seek pogas?

Tiešām kaut kādā ekosistēmā ir grūti ieviest kaut kādu nebūt API, kuru aplikācijām jāimplementē, lai caur home screenā esošu meklētāju varētu meklēt saturu visās uzinstalētajās aplikācijās/servisos?
Tiešām kaut kādam PIN laukam, kurā jāieraksta cipari, jāliek lietotājam ar kursoru meklēt ciparus zem tā lauka tā vietā, lai ļautu spiest uz pults esošos ciparus, lai ievadītu PIN? Tak tas pats attiecas arī uz tekstu - pirms 25-30 gadiem ar ciparu tastatūru mobilajos varēja jebkuru tekstu uzrakstīt, tagad ar "viedā TV" bluetooth pulti to nevar, jālēkā pa burtiņiem uz virtuālas klaviatūras.

To visu varētu atrisināt un padarīt lietojamu, bet nu tas, kas tagad ir tajā LG "viedajā TV", izskatās pēc gadus 9-10 veca bērna pirmajiem soļiem programmēšanā un UI veidošanā.

• Patīk 1

Nez, vismaz es jebkuru saturu palaižu no telefona, ja interesē kas specifisks. Atrodi saturu Google meklētājā, palaižu uz app telefonā un "Play on TV".  Atkrīt bakstiishanaas pa TV ekrānu. 

Aizdomas, ka LG Tv app  uz telefona vai planšetes varētu daļu problēmas atrisināt. 

Nevajag aizmirst, ka TV dzelži ir ļoti švaki un ar ierobežotu atmiņu.

Par wireless display - daargais Samsung un LG gals tagad nāk ar bezvadu bloku, kur slēdz klāt HDMI.

Par to, ka TV mēdz uzkrāties. Tā ir tehnika, gadās ar jebkuru. Arī mans Android tv mēdz tādu joku izdarīt, pat PlayStation 5 mēdz izdarīt tā, ka vienīgais glābiņš ir restarts un tur dzelži un softs ir n-reizes augstākā plauktā.

Man ir relatīvi veci Tv, kuri izmantojas kā monitori. Ir izmēģinātas vairākas pultis no Ali, tiek izmantota arī klaviatūra un pele. Nav nekas ideāls, bet skatīties var. Esmu skatījies video kā meitene bez rokām un kājām šuj somiņas un citus izstrādājumus. Gludina. Vienīgais, kas viņai ir - mute un zobi. Man par laimi ir abas rokas.

Principā TV arī vajadzētu būt vnk monitoram, kur vari "pārsviest" komandu no telefona vai planšetes, lai ņem saturu no x vietas (YouTube, netflix, Amazone, Plex, vietējā mājas medija servera, ja tāds ir). Viss pārējais ir sekss. Bet katram savs.

• Patīk 2

Pirms 18 minūtēm , Zin... teica:

(YouTube, netflix, Amazone, Plex, vietējā mājas medija servera, ja tāds ir). Viss pārējais ir sekss.

Jā, IPTV ir arī tādi kanāli, bet tur tomēr vajag normālu IPTV pleijeri. Ā, vēl vecāku kods jāievada, parasti 4 nulles... :D

• Haha 1

Pirms 28 minūtēm , Zin... teica:

Aizdomas, ka LG Tv app  uz telefona vai planšetes varētu daļu problēmas atrisināt. 

Tā tik vēl trūka - bakstīt telefonu, lai paskatītos TV :D

Nu mēs datorā sameklējam. Bet vienalga stulbi, ka to jādara "kaut kādā iekārtā", nevis ērtā veidā pašā TV. Nu tas ir apmēram tas pats, kas aizbraukt ar autobusu līdz ofisam, tikai vispirms ar auto jāaizbrauc līdz pieturai, no kuras kājām jāaiziet līdz tramvajam, ar kuru var aizbraukt līdz autobusa pieturai - varēt jau var un lielākā daļa "viss ir labi, dzīve ir skaista, citādāk nemaz būt nevar" tipa personāžu pat centīsies apgalvot, ka tas ir vienīgais pareizais veids.

Pirms 31 minūtēm , Zin... teica:

Nevajag aizmirst, ka TV dzelži ir ļoti švaki un ar ierobežotu atmiņu.

Muļķības. Ļoti švaki dzelži ar ierobežotu atmiņu ir kaut kādos "smart ring" un 2000. gada Nokia 3310, nevis modernos TV. Lietojama UI un kaut kādam starp-servisu API nevajag ne 4 kodolus pa 2.8 GHz katram, ne 16GB atmiņas.

Pirms 35 minūtēm , Zin... teica:

Par wireless display - daargais Samsung un LG gals tagad nāk ar bezvadu bloku, kur slēdz klāt HDMI.

Nu tam LG C42 ir iebūvēts. Minu, ka problēma laptopa galā - dzelzī vai Windowsā. Ar telefonu necik daudz netestēju, bet cik uz pusminūti pieslēdzu un pabakstīju, tad ar to artifaktu uz TV nebija.

Pirms 23 minūtēm , Zin... teica:

Principā TV arī vajadzētu būt vienkārši monitoram, kur vari "pārsviest" komandu no telefona vai planšetes, lai ņem saturu no x vietas

Tad to nevajag pozicionēt kā "smart tv".

• Patīk 1

Klau, bet ja Nas normāli caur lan iet uz TV, SMB šāres utt., tad kāpēc nevarētu arī no PC spēles caur tīklu uz TV laist bez visādām tur tipa Plex pārkodēšanām utt. ? Varbūt ir kāds variants caur tīklu? Tur es galīgi nezinošs.