Jump to content

Lenovo B50-30 touchpad nedarbojas


ExDec
 Share

Recommended Posts

Tātad, problēma pavisam vienkārša.

Draudzene pēc vairāku gadu lietošanas beidzot izlēma, ka jāiztīra viņas Lenovo B50-30 laptops. Tad nu pieķēros un smuki un prātīgi visu atjaucu, iztīrīju putekļus un saliku vietā. Ieslēdzot sākotnēji viss ok - viss darbojās, nekādu problēmu. Bet pēc pāris minūtēm touchpad vienkārši atteicās.

Pirmā doma bija, ka "aizmucis" touchpad kabelis (šleife), jo šitam modelim baigi neērti viņu pievienot mātesplatei. Tad nu atjaucu, bet nekā - viss vietā. Drošības pēc gan vēl pabakstīju, pārbaudīju, vai ir stingri.

Nu ok, domāju, ka jāpārbauda, pirms atkal visas skrūves salieku atpakaļ - ieslēdzu, viss strādā. Nu labi, ieāķēju vietā korpusu un touchpad nedarbojas vairs. Atkal pacēlu, sāka darboties.

Tad nu sāku domāt, ka varbūt vaina pašā šleifes novietojumā, bet beigās viņš pavisam atteicās strādāt arī tādā pozīcijā, kā darbojās pirms tam. Papildus tam arī neviena no touchpada klikšķu pogām nedarbojas (pārbaudīju arī pa taisno uz plates nospiežot). Tā kā kaut kāda draiveru nesaderība? Mehānisks defekts? Tomēr šleife (un kur vispār pie mums var šamās iegādāties, kaut kā negribas no eBay gaidīt)?

 

Varbūt kādam ir kādas idejas?

Jāpiebilst, ka konkrētajam laptopam virsū vēl Windows 8.1, kas gan pašlaik upgreidojas uz Win 10. Bet domāju, ka ne tur problēma, jo visu laiku bez problēmām viss strādāja.

Un nē, nav ar klaviatūras kombo atslēgts touchpad.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
Pirms 26 minūtēm , ExDec teica:

ka jāiztīra

nekad nevajag grābstīties tur, ja vis iet ......

Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , alusbundza teica:

nekad nevajag grābstīties tur, ja vis iet ......

Protams, ka ar putekļiem pildīts portatīvais dators strādā ļoti labi, nekarst vairāk un tā tālāk un tā joprojām. Droši vari čāpot tālāk, ja nevari palīdzēt, draugs.

Šeit vairāk problēmas radījis iepriekšējais datora atvērējs bija, kas bija pazaudējis gandrīz visas skrūves arī no datora iekšpuses (saskrūvēju visu atpakaļ tagad kā vajadzētu būt), tāpēc es visnotaļ pārsteigts esmu, ka tas dators ātrāk neatteicās.

 

Bet ok, meklēšu jaunu šleifi, varbūt tiešām tikai tajā vaina.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , drunk_lizard teica:

ir bijusji varianti, manupraat dellam, kur ja 6 mm vietaa ieskruuvee 8 mm, tiek safista hdd piesleegvieta ?

Iekšpusē nekur nav ne 6mm, ne 8mm skrūves, saliku 3mm. Un skrūves arī ieliku diskdzinim, vienam atsevišķajam USB štekerim un pie eņģēm (par to vislielākais šoks, ka tur nebija skrūvju vispār). Būtībā nekur tuvumā pat touchpadam.

 

Upgreidoju uz Windows 10, iztīrīju programmatūras drazu, saliku korektus draiverus (liela daļa no vecajiem vienkārši uz Win 10 atteicās sadarboties). Tagad arī Synaptics draiveris touchpadam tikko uzlikās bez erroriem, bet pats touchpad joprojām nereaģē.

Link to comment
Share on other sites

Skrūvēm pēc remonta vienmēr jāpaliek pāri.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu iepriekšējam remontētājam diezgan lieli pārpalikumi izveidojušies, spriežot pēc tā, ka iekšpusē iztrūka 6 skrūves un pašam korpusam vēl 7.

 

Pašlaik mēģināšu sadabūt jaunu šleifi un tad redzēs vai tiešām tikai tur problēma. Ja kas cits izrādīsies pie vainas, tad nu na**g, tas dators nav tik daudz vērts, lai viņā ieliktu lielākas naudas summas. Lai lieto ar USB pelīti un miers.

Link to comment
Share on other sites

Tam cilvēkam nav jāiegulda nekas, bet tev ir jānovērš defekts, ko izraisīji.

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

laikamTak
pirms 6 stundām , ExDec teica:

Iekšpusē nekur nav ne 6mm, ne 8mm skrūves, saliku 3mm

vītnei ir diametrs un garums

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • ExDec locked this tēmaa
Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...