Jump to content

Meža īpašnieki, un pieredze meža apsaimniekošanā.


alusbundza
 Share

Recommended Posts

2019.05.12. , 20:08, alusbundza teica:

man ar tādi aug, zāģēju nost un izmantoju par mietiem žogiem, jo uzskatu, ka ozoli nav perspektīvs koks 

 

Tavā pusē, ja nemaldos, esot atrasti daži mastu un kuģu būves ozoli vēl paslēpušies, tas ir gari un bez zariem uz stumbra, bet tiekot turēta atrašanās vieta noslēpumā. Es arī nesen tādus slaidus ozolus redzēju Piltenes mežos.  Tā ir liela vērtība, bet viņi visi aug jauktā mežā, ne jau birzēs vai ozolu cirsmās.

Link to comment
Share on other sites

ImissimI
pirms 18 stundām , inteens teica:

Koki ar visām saknēm izgāzti, mīksta zeme, cietā augsnē šitā  nebūtu. 

Dažus kokus nolauztu pusstumbrā, nu, tas jau arī nav oki, tādu tikai malkā.

Izskatās, ka 1/3 ir lauzti.

 

Daudz barības vielu + augsts gruntsūdens līmenis + blīva audze = švaka sakņu sistēma un vājš stumbrs. Bet atkārtojos - nedomāju, ka viss uz 10 izdarīts, būtu kaut ko šajā gadījumā mainījis.

Link to comment
Share on other sites

Bundž' biiš tirš. Parasti meža malā kokiem ir stiprākas saknes, kā malu nopiļī tā viss gar zemi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Nedaudz vēstures https://ciklons.tvnet.lv/6184556/vejgazes-jasatira-lidz-pavasarim

"

– Tam, ka valsts meži cietuši nedaudz mazāk, ir gan subjektīvi, gan objektīvi iemesli. Valsts meži tomēr izvietoti lielākos meža masīvos nekā privātie, kuros vidējais meža īpašuma lielums ir kādi desmit hektāri. Ja blakus īpašumā veikta kailcirte un piesliešanās aizsargjoslas nav, vējš varējis labi ieskrieties.

Turklāt valsts mežos mežkopības līmenis jau izsenis bijis augsts – tie vienmēr kopti ar vislielāko atbildību. Loģiski, ka meži, kuros ir augsta meža kopšanas kultūra arī pret dabas stihijām ir izturīgāki."

Labots - Raimonds1
Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , Raimonds1 teica:

Nedaudz vēstures

Psihenē internetu iedeva?

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau šoreiz Raimim ir taisnība?.

 

p.s. ņemot vērā vēl to, ka desmitiem tūkstošus gadu daba ļoti veiksmīgi ir pašregulējusies un saglabājusi sevi, lai homo debilis varētu "regulēt un apsaimniekot"?... laiks rādīs cik ilgi, kamēr daba nolems, ka vajag pašu homo debilis nedaudz "paregulēt"?.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Pabeidzu šī gada jaunaudžu kopšanu un izgāju cauri, kas apmēram sanāk pa platībām.

 

~8.75ha Egle, Bērzs, Melnalksnis, Priede. 0.5-4 gadi vecas jaunaudzes.

~7ha Egle, Bērzs, Apse, Priede 5-17 gadi vecas jaunaudzes.

 

Izsmērēju gandrīz 80 kg "Cervacol extra" pastas šajā rudenī. Galotnei un galvenajiem dzinumiem. Pasta taisīta uz kvarca smilšu bāzes.

Pirku Baltic Agro, tur bija uz to brīdi labākā cena - https://www.balticagro.lv/zemkopjiem/citi-augu-aizsardzibas-lidzekli/37/

Tad jau pavasarī redzēšu cik un ko ragainie būs apēduši.

 

Iepriekšējā periodā smidzināju ar Plantskydd, bet tāpat daudz nograuza pavasarī. Plantskydd jāsmidzina 2x sezonā - pavasari nokavēju. Ar Cervacol pietiekot līdz nākamajam rudeni.

Nākamgad lielākiem kociņiem smidzināšu to ķiti, kas uz aitu taukiem, jo lai visu apsmērētu ar pastu aizies baigi daudz laiks un arī pasta.

Šito - http://aes.lv/lv/produkti/darza_un_koku_aizsardzibai/trico/

 

Bērzs sākumā baigi cimperlīgs - jākopj, lai zāle nenogāž gar zemi. Ja baigi lielā kūla paliek, tad ziemā peles kokiem apgrauž mizu pie pašas zemes un ir pipec.

Stādiem jābūt labiem citādi liels papīrenes procents sanāks galā. Taisni jāiestāda - nevar iemest slīpi kā egli. Man stirnas vai staltie arī bērzu apkoda šur tur.

 

Melnalksnis aug baigi labi šobrīd. Ir kaut kas apsalis, bet fiksi dzen atvases. Laicīgi konkurenti jāizretina un pavasarī var izmantot pa spraudeņiem.

 

Ar priedi es nezinu, kas man tur sanāks. Ieauga labi, bet pēc tam tikai noskaidroju, ka nav labi, ja tuvumā vai kopā aug apses. Tur ir kaut kāda zaraza - priežu apšu rūsa.

A man tur pilns ar apšu atvasēm, jo iepriekš tajā nogabalā auga arī apses. Ta redzēs, dabūšu pasvīst ar krūmgriezi, bet varētu būt arī ka cīņa ar vējdzirnavām.

 

Vēl pēdējais LAD projekts līdz 30 decembrim šogad iesniedzams.

http://www.lad.gov.lv/lv/aktualitates-un-kalendars/aktualitates/pieejams-atbalsts-mezsaimnieciba-956

Naudas gan tur maz, bet nu kaut ko iesniegšu, kas zin, kad atkal kaut kas būs vaļā, jo periods beidzas.

 

******

Uz DIY variantu ar aitu taukiem no @alusbundza nesaņēmos, negribējās eksperimentēt un slinkums bija arī ķēpāties. Citas tautas metodes ar aitu vilnas kušķu karināšanu liekas nereāli priekš tām platībām, ko man vajadzēja apstrādāt.

Labots - ImissimI
Papildināju ar saitēm..
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
alusbundza

šonedēļ sāku piestrādāt mežā, nekā daudz nav, visus baļķus vēl neizvilku ārā, bet šodien  skaisti sniegs birdina …..

 

DSCF7469.JPG


ja, kādam ir interese, tad varētu nodemonstrēt (ielikt video), kā pareizi nozāģēt - nogāzt koku vēlamajā virzienā, esmu šajā ziņā profs, tikai jāsarunā man kāds, kas filmē , bet ja interese nav, tad nesagādāšu sev neērtības …..

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

alusbundza
Pirms 11 minūtēm , Tārps teica:

palikušajiem celmiem.

tieši tā, pēc celmiem var pateikt, vai čigāni zāģējuši

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , alusbundza teica:

kā pareizi nozāģēt - nogāzt koku vēlamajā virzienā

Godīgi sakot ir baigās šausmas un stulbības utubē redzētas, kur ķipa rāda 'kā pareizi koks jāgāž', tā ka tirpas skrien pa kauliem skatoties.

Mož uztaisi arī, varbūt kāds dēļ tava video paliek dzīvs.

 

Taisnu, skaistu, veselu koku nolaist, kur gribas jau nav baigi lielā māksla, drīzāk vairāk tās nianses, kas laika gaitā nāk klāt pie katras situācijas. Lai nesaplīst stumbrs. Lai 'krēsls' nesanāk. Lai aizzāģējumu slīpums nav pa daudz nav pa maz. Cik dziļu aizzāģējumu konkrētam kokam taisīt. Kad ir jāzāģē 'nepareizi', lai vismaz puslīdz 'pareizi' nolaistu utml.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bundža, no kuras puses esi? Man Jūrmalsgalā sniega nav. Pēc meteoradara sanāk, ka kautkas ir ticis gan Kurzemei, gan Vidzemei.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

esmu ziemeļkurzemē,

Pirms 57 minūtēm , ImissimI teica:

ir baigās šausmas un stulbības utubē redzētas,

ne tikai jūtūbā, es ir dzīvē redzējis , kā daudzus gadus vīri mežā nošancējuši, bet nemāk koku nogāzt droši, brīnums, ka vēl dzīvi 

šitā nedarīt ....

 

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, alusbundza teica:

es ir dzīvē redzējis , kā daudzus gadus vīri mežā nošancējuši, bet nemāk koku nogāzt droši

Es savā ~15 gadu "karjerā" no 1990.gada normālus gāzējus redzēju tikai sākumā, kad kaut kur vēl strādāja ar TDT-55. Līdzko uzradās forvarderi, vairs nebija nekādas vajadzības koku nogāzt precīzi. Pietika tikai aptuveni, lai forvarders varētu aizsniegt no "voloka". Un tad ielaid tādus darboņus izlases cirtē... rezultātā kaut kas starp vējgāzēm un kailcirti?. Protams, bija arī patīkami izņēmumi.

 

Kā ir tagad, nezinu, mežā jau ~15 gadus eju tikai pēc sēnēm.

Labots - Jurkins
Link to comment
Share on other sites

Varbūt Jūs profi varētu pakonsultēt, kā pareizi nogāzt aizlauztus kokus vai zarus? Piemēram, man īpašumā ir šādas nestandarta situācijas:

1) vējs izgāzis tādu normala lieluma bērzu r saknēm. Tas apmēram 35 grādu leņķī ir iekritis blakus stāvošā kokā;

2) kādus 5m no zemes aizlauzts bērzs un iekāries blakus kokos;

3) Ozolam liels zars aizlauzts un iekritis blakus kokos.

Ar normāliem kokiem nav problēmas, katru gadu vairākus nogāžu, bet šiem pagaidam bail iet klāt :) Skatījos internetā, ka iesaka tādus likvidēt ar virvju zāģiem (zāģa piemērs), t.i. speciāli zāģi, ko uzvelk ar virvi augšā un konkrētajā vietā nozāģē (velkot aiz virves ). Bet, tādus var nopirkt pamatā tikai aiz dīķa.

Kādi ieteikumi, kā pareizi nogāzt?

Link to comment
Share on other sites

Nekādi īstenībā. Ja bail, ta bail, nevajag. Tur vajag čuju poņu un ņuhu, nevar vienkārši tā pateikt zāģē šite un mūc uz dienvidiem līdz ko sāk svērties..

 

Ja nevar bez pārāk liela riska nogāzt, es sarunātu fiskaristu, kas var pieturēt, vai nocelt nolūzušo daļu, bet tur arī kurš katrs feģa neder.

 

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 18 minūtēm , ImissimI teica:

Nekādi īstenībā. Ja bail, ta bail, nevajag. Tur vajag čuju poņu un ņuhu, nevar vienkārši tā pateikt zāģē šite un mūc uz dienvidiem līdz ko sāk svērties..

 

Ja nevar bez pārāk liela riska nogāzt, es sarunātu fiskaristu, kas var pieturēt, vai nocelt nolūzušo daļu, bet tur arī kurš katrs feģa neder.

 

 

Nu pašam jau vien būs kādreiz jāpieķeras. Tas nav biznes, tikai palīdzu malku lauku radiem sagādāt. Tā jau nav bail no normāliem kokiem, parasti arī nokrīt, tur kur aptuveni plānots :) Vienreiz gadījās, kad pilnīgi neizskaidrojami koks krita uz pretejo pusi. It kā nebija ne šķībs, ne vējš no tās puses. Arī pareizi iezāģēju, bet beigās koks kaut kā savērpās un krita pretēji :(

 

Pats neesi mēģinajis ar tiem rope-saw? Paskatoties video, izskatās, ka varbūt var pat uztaisīt no kādas vecas ķēdes, izgriežot liekos zobus āra, pieliekot virzi un pareiz atsvaru.

Link to comment
Share on other sites

Tā izskatās. Šķiet, ka ķēde ir šaurā, droši, ka vieglāk raustīt. Neesmu gan ar tādu uzparikti zāģējis.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
pirms 9 stundām , energys teica:

kā pareizi nogāzt aizlauztus kokus vai zarus? Piemēram, man īpašumā ir šādas nestandarta situācijas:

nevaru neko ieteikt, jo ir jāredz dabā, iespējams, ka garā trosē var ar traktoru  pavilkt, lai nokrīt uz zemes


pirms 8 stundām , energys teica:

Arī pareizi iezāģēju, bet beigās koks kaut kā savērpās un krita pretēji :(

tad jau nav pareizi, vai arī koks ir bijis iepuvis

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Koku gāšana ir bīstama nodarbe, labāk vienmēr ņemt līdzi ķīļus/lāpstiņu. Vienreiz, kad Valsts mežā fenderēju sauso skalu malku, gāžot egli, uz muguras uzlidoja sauss zars, un mugurkaula skriemelim kaut kādu asaku nolauza. Raudādams rāpoju mājās un solīju sev, ka nekad vairs nefenderēšu kokus. Tomēr izveseļojos un turpinu Valsts mežā zāģēt sausās egles/priedes, jo zagti skaliņi vienmēr jestrāk deg.

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

alusbundza
Pirms 22 minūtēm , Mielestapa teica:

Koku gāšana ir bīstama nodarbe,

ja zina, kā tas jādara, tad nekā bīstama tur nav, 90-tajos 6 gadus mežā nostrādāju, arī kursus esmu izgājis, un pēc tam pats mācību centrā ''Buts'' esmu iesācējiem kursus pasniedzis, galvenais ir mežā ievērot visus drošības noteikumus, esmu dažus bīstamus kokus zāģējis arī pilsētā, kas aug tuvu ēkām, bet tur vēl atsūtīja palīgā pacēlāju, un vispirms tika nozāģēti visi lielie zari, kas vilka stumbru uz ēku pusi

Link to comment
Share on other sites

Lāpstiņa bija pats pirmais, kas tika iegādāts tulīt pēc zāģa. Iezāģējumu taisa seklu bet ar palielu leņķi nevis kā (vismaz manis redzēto 90-tajos) vairums zāģermaņu - izzāģē šauru trīsstūrīti līdz puskokam. Vēl piedevām vienā vai otrā pusē pārzāģē nejauši drošības josliņu. Kokam sākot gāzties, tas šaurais trīsstūrītis aizveras un drošības josliņai ir jālūzt. Un tanī brīdī var notikt viss kas. Labi, ja tā josliņa nolūzt vienādi. Ja nē, tad koks sagriežas, maina virzienu, vēl stāvot nokrīt no celma u.t.t. Arī iepuvušam kokam sekls iezāģējums nozīmē, ka drošības josliņa paliek vairāk vai mazāk veselajā daļā. Savukārt paliels leņķis nozīmē, ka drošības josliņa nolūzt, kad koks jau ir pareizajā virzienā ieguvis pietiekoši lielu kinētisko enerģiju un dabas spēki? vairs nevar to pamainīt.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

alusbundza
pirms 1 stundas , Jurkins teica:

Iezāģējumu taisa seklu bet ar palielu leņķi

tieši tā, atkarībā no koka resnuma, drošības joslu atstāj no 2 - 5 cm, un to jau ar zāģi var mizā iezīmēt abās pusēs, pēc tam no vienas puses vairāk kā pusi nozāģē līdz atzīmei, ieliek lāpstiņu, un zāģē no otras puses līdz atzīmei, pie tam zem drošības joslas ap 5 cm vajag nedaudz iezāģēt, (skujkokam), lai neplīst, - nesabojā pirmo baļķi

 

slīpam kokam, lai nesāk krist pirms laika, iezāģē  aizāģējumu, un tad dur zāģi kokam cauri, atstājot paredzēto drošības joslu, un tad nozāģē atlikušo ārmalu

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
ImissimI
(labots)

Mazliet ne pa tēmu šodienai, kad pasaules gals, vīruss, krīze utt. ir aktuālāk, bet nu piedodiet.

 

Sakarā ar pagājušās vasaras sausumu un karstumu baigi savairojās visādi kaitēkļi skuju kokiem it sevišķi tas mizgrauzis - tas arī viens no iemesliem kāpēc egles papīrenei cena nokrita.

 

Ir prognozes, ka šogad tas kukaiņu uzlidojums turpināsies.

https://www.delfi.lv/news/versijas/agnis-smits-eglu-astonzobu-mizgrauzis-latvijas-mezos.d?id=51928335

 

Pagājšvasar man kādas 20-30 egles šur tur nokalta, šogad uzmanīgāk pasekošu līdzi un varbūt kādu pleķi nogāzīšu, kur salikt tos kukaiņu slazdus.

Sanagloju arī 20 putnu būrīšus mušķērājam un zīlītēm, ko sakabināt vietās, kur vairāk egle/priede tīri profilaksei - nelīdzēs neskādēs.

 

Tā kā ja tev īpašumā ir kāds skuju koku mežs, vajag pa brīdim uzmest aci, kas tur notiekas.

https://www.google.com/search?q=European+spruce+bark+beetle&tbm=isch

 

Labots - ImissimI
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

un, dēļ nebijušās ziemas, ir nenormāli daudz ērču, man suņi un kaķi ir pilni ar šiem, sievuls ravē ārā  

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
ImissimI

Es pa šito pašizolācijas laiku savos laukos esmu 70ha platībā noizolējies un izzāģēju atkal vienu grāvi no krūmiem (šogad kādi 2km kopā). Kamēr cenas zemē, zāģēju un kopju visādus mazvērtīgos pleķus un stūrīšus, vēl ceru pēdējās šķeldas čupas aizlaist. 

 

Kamēr biju aizbraucis iejaukt benzīnu uz māju, pie palīgstrādnieka esot pār pļavu atklibojis viens opis uz gadiem 80 un teicis - nu puis'! tu te cīnies kā jupis ar biezumēveli, bet nu malači gan!

 

1627360148_020-04-02at19_16_13.jpeg.f8f2d64440e9827e29d0c41376aef676.jpeg

 

@alusbundza Drīz papīrenei cena kāpošot atpakaļ, tualetes papīrs baigi iet no rokas! 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

alusbundza
Pirms 2 minūtēm , ImissimI teica:

Es pa šito pašizolācijas laiku savos laukos

malacis, es ar šodien bišk biju mežā, vakarnakt vējš 4 egles ar visām saknēm izgāza, šķūņa durvis ar visām eņģēm arī ....., 

Link to comment
Share on other sites

ImissimI

Mjā.. man iepriekšējais pūtiens nogāza 7. Šorīt aizlaidu apskatīties tipiskās vietas, par laimi nav nekas jauns klāt nācis mežā. Dēļu štābelim apsegumu gan norāva.

Manā pusē visu dienu vēl stipri pūta, neomulīgi mežā, bet baigi labi grāvis zāģējās, jo sanāca taisni pa vējam visus krūmus gāzt.

Labots - ImissimI
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Lai netaisītu jaunu topiku, ierakstīšu te. Šajā forumā gudra tauta apgrozās, gan jau kaut ko ieteiks. Un, ja arī nebūs par tēmu, varbūt vismaz kāds jautrs brīdis būs :)

 

Tātad radiem ir zeme ap 5ha. Agrāk visu apstrādāja, tagad tikai ļoti mazu dārziņu uztur, jo 80+ gados vairs nevelk. Lielākā daļa zemes jau aizaugusi ar kokiem un krūmiem. Kā minimums tur varētu kādus 3-3.5ha dot uz nomu, bet blakus nekādu interesi nemana. Dažās vietās 20gadus nekas nav darīts, tur nopietnāku bērzi un melnalšņi, citur, kur 5 gadus neko nedara arī jau garas maikstis izaugušas. .

Kopš Straujuma bija premjere, tiek katru gadu maksāts soda nodoklis par neapstrādātu zemi.  Neviens par to, ka aizaug tā īsti neuztraucās, jo uztvēra to tā - apstrādāt nespēju, nevienam šo zemi nomā nevajag, bet vismaz ir kur malku sazāģēt, nav jāpērk. Tagad, kad strādātāju vairs īsti nav un man vienam sāk piegriezties brīvdienas mežā pavadīt, ir jāsāk rēķināt - vai nebūs izdevīgāk palīdzēt to malku nopirkt. Bet, vajadzētu tad vismaz no tā soda nodokļa tikt vaļā...

Kādi ir varianti:

1) Pašam vai ar palīgiem visu izzāģēt. Bet, kur liks tik daudz malkas un ko tālāk ar celmiem? Sodīs jau tāpat.

2) Meklēt kādu SIA, kas visu iztīra un arī celmus izrauj, bet, cik zināms, tad neko no tiem dižu nedabūs. Vienreiz jau bija kadri, kas piedāvāja visu iztīrīt, bet īpašniekam par to pirmie 3m no katra koka kas virs 10cm un viss pārējais aiziet viņiem. OK, iztīrīs, bet ko tālāk ar to zemi, ja blakus neviena zemnieka nav?

3) Ja iztīra, mēģināt tikt pie kādiem platību maksājumiem (pļaut zāli)? Ja jāmeklē kas izpļaus, tas vismaz mīnusos nebūs?

4) Pārvērst par mežu? Bet, te baida tas, ka pagaidām pēc īsta meža tas neizskatās. Būs papildus jāstāda, visa tā birokrātija ar papīriem, kad var kaut ko cirst, kad nevar, utt.

5) ...?

Ko varētu ieteikt radiem? Kā minimizēt zaudējumus un varbūt nopelnīt naudu papildus pensijām (vismaz priekš malkas ) :) Blakus kaimiņš jau noplēsās - izzāģēja, pa divi lāgi brauca un tīrīja zemi no celmiem ar traktoriem. Un tagad katru gadu uzar, ecē... un tā tas viss stāv tukšs...

 

P.S. Tehnikas nekādas nav. Zeme nav meliorēta. Pavasaros, tagadējās ziemās un arī rudeņos ir mitrs. Vasarā atkal sausums. Interesanti, ka pat blakus augoši koki - viens apkrīt, jo saknes nopuvušas, otru vējš nolauž un atklājas, ka sauss, nokaltis, trešais aug ok.

Capture.JPG

Link to comment
Share on other sites

2020.04.3. , 19:54, ImissimI teica:

Es pa šito pašizolācijas laiku savos laukos esmu 70ha platībā noizolējies un izzāģēju atkal vienu grāvi no krūmiem (šogad kādi 2km kopā). Kamēr cenas zemē, zāģēju un kopju visādus mazvērtīgos pleķus un stūrīšus, vēl ceru pēdējās šķeldas čupas aizlaist. 

 

Kamēr biju aizbraucis iejaukt benzīnu uz māju, pie palīgstrādnieka esot pār pļavu atklibojis viens opis uz gadiem 80 un teicis - nu puis'! tu te cīnies kā jupis ar biezumēveli, bet nu malači gan!

 

1627360148_020-04-02at19_16_13.jpeg.f8f2d64440e9827e29d0c41376aef676.jpeg

 

@alusbundza Drīz papīrenei cena kāpošot atpakaļ, tualetes papīrs baigi iet no rokas! 

neesi domājis nopirkt krūmgreizi. vismaz nav jālokās. Protams der tikai līdz 10cm diametrā

Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , Murlo teica:

neesi domājis nopirkt krūmgreizi. vismaz nav jālokās. Protams der tikai līdz 10cm diametrā

Man ir krūmgriezis. Jā, mazos var nopļaut, bet ar resnākiem jau ir čakars. Un īsti nesapratu, ko man dos krūmgriezis? OK, iztīrīšu, bet kas tālāk? Tāpat piestādīs soda naudu.

Link to comment
Share on other sites

@Murlo ar krūmgriezi tika noņemti sīkumi un resnāki ar motorzāģi. Tā kā devu prom šķeldā, man ar motorzāģi bija parocīgāk, jo vieglāk sagāzt salikšanai kaudzēs priekš fiskara.

 

@energys ja zeme nav meliorēta (https://www.melioracija.lv), tad var konvertēt par plantāciju mežu. To drīkst zāģēt kad un kā vēlies, vai pēc pieciem gadiem ja ierīkošanai tika ES atbalsts izmantots.

Vajadzēs piestādīt tukšās vietas un izretināt biežņas.

Labots - ImissimI
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 45 minūtēm , ImissimI teica:

 

@energys ja zeme nav meliorēta (https://www.melioracija.lv), tad var konvertēt par plantāciju mežu. To drīkst zāģēt kad un kā vēlies, vai pēc pieciem gadiem ja ierīkošanai tika ES atbalsts izmantots.

Vajadzēs piestādīt tukšās vietas un izretināt biežņas.

Būs jāpalasa par to plantāciju mežu, varbūt, ka tas ir risinājums. Jā, kā jau minēju, tad nav meliorēta zeme (arī šajā kartē balts plankums un tālāk meži)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...