Jump to content

SSD upgrade


Dboy
 Share

Recommended Posts

Chocoton
pirms 2 stundām , Stasss teica:

Tik tiešām ieteiktu ar šo kantori vairs nesadarboties.. Tas vairs nav tas veikals, kurš bija..

Nezin 18 gadā ar siem nebij nekādu problēmu !Paņēmu videni kura maksāja pāri 200 erikiem.... Pēc  pus gada  negaisa laikā,viden palika  tumša!

Izņemot nekādus  vizuālus bojājumus neredzēju-aizbliezu  garantījā...Aptuveni pēc mēneša atnāca atbilde ka  videnei  ir  fabrīkas brāķis un iedeva  citu pirkuma kodu tās apmērā  :thank_you:!

Labots - Chocoton
Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , Chocoton teica:

Nezin 18 gadā ar siem nebij nekādu problēmu !

Nebija. Kopš šeftmaņi ir braļukas, vairs tā nav.

Link to comment
Share on other sites

Chocoton
Pirms 22 minūtēm , Stasss teica:

Nebija. Kopš šeftmaņi ir braļukas, vairs tā nav.

A vai tad  1a  visu laiku nav bijis Lietuviesu veikals!

Nezinu -Velosupēdiem  vienmēr esmu pircis detaļas tieši no Lietuvas  veikaliem...Nekādu problēmu...vis pa trešdaļu lētāks un piegāde 5eiro līdz jebkurai norādītai adresei...

Labots - Chocoton
Link to comment
Share on other sites

2018 gada beigās Kesko (Senukai) iegādājās 1a grupu un tagad to menedžē leiši

Link to comment
Share on other sites

Pirms 46 minūtēm , Chocoton teica:

A vai tad  1a  visu laiku nav bijis Lietuviesu veikals!

Nebija gan. Pirms dažiem mēnešiem pēc veca paraduma tur pasūtīju vienu sīkumu - nobrīnījos gan par sačakarēto interfeisu, visu iepriekšējo gadu darījumu saraksta pazušanu, banku Paysera u.t.t., pie tam, mantas piegādi sola ne vairs kā agrāk, pāris dienu laikā, bet vismaz nedēļu. 

  Nu nez, pirkt ko Lietuvā vai Polijā ... Pēdējā laikā esmu pārgājis uz Amazon.de, Amazon.co.uk, Amazon.com - tā pati nedēļa, reizēm pat mazāk paiet. Protams, ledusskapi vai ko citu lielu un smagu jau jāskatās tepat pie mums :D .

 

   Lūk, nesen no Amazon.co.uk > uz Latviju, no Vācijas apmēram tāpat.

Untitled.jpg.bfb88e7899c1789a3838f7c5f9e85c80.jpg

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

1a rēķini arī tādi jocīgi palika pēc bŗļuku pārņemšanas, agrāk bija normāli, ar rekvizītiem, juridiskām adresēm, izsniedza tas un tas, saņēmēja paraksta vieta, r\ekins der\īgs bez paraksta, sagatavots eletroniski. Tagad kaut kāda "špargalka". Privātai personai tas pie kājas, protams, bet juridiskai tas īsti neder.

Vairākus gadus tur tika ņemtas preces, bet nu būs jāmeklē cits veikals.

 

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
2020.08.6. , 10:36, raiviic teica:

Pamatojums - 5 gadu garantija

Ir arī kādreiz idevies izmantot to garantiju? Vai arī tas viss tikai ir uz papīra un ar realitāti mazs sakars.

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , AndrisBB teica:

Ir arī kādreiz idevies izmantot to garantiju? Vai arī tas viss tikai ir uz papīra un ar realitāti mazs sakars.


Samsunga SSD neviens vēl nosprādzis, tpu-tpu-tpu.

Ir nācies izmantot Seagate 5 gadu garantiju HDD, pašās garantijas beigās. Nācās gan aizsūtīt uz FI vai SE. Atsūtīja jaunākus refurbišētus HDD ar 6 mēn. garantiju. Vietējais vairumnieks kompensētu nelielu % naudā, ņemot vērā nolietojumu.

Ir reiz Intel SSD nosprādzis. Vairumnieks bez vārda runas nomainīja uz jaunu un lielāku.

Link to comment
Share on other sites

Piedodiet par offtopiku šajā topikā par 1a un velosipēdiem, bet varbūt kādam te ir viedoklis no pieredzes vai no benčmārkiem - kuri šobrīd ir ok nedārgi SATA SSD?

Ir varbūt kaut kas, kas ir ne sūdīgāks, bet lētāks par Samsung lētuci PM881 (kurš neizskatās pārāk slikti salīdzinājumā ar etalonu, ir ņiprāks par te minēto lēto desu Kingston A400, un 256GB versijā maksā man pieņemamus EUR50)?

 

Te minētajam Goodram CX400 iekš harddrivebenchmark.net ir maz papagaiļu, kaut vairāk nekā tam kingstonam (SA400S37/240G), bet iekš userbenchmark.com CX400 nav, bet dažiem citiem ir papagaiļi iekš userbenchmark.com bet nav iekš harddrivebenchmark.net, karoč apnika man salīdzināt zaļus pagaiļus ar sarkaniem.

 

Ņemt to PM881, vai varbūt uz rakstāmmašīnas ar i5 otro paaudzi es šākātā nesajutīšu atšķirību starp viņu un A400 vai CX400?

Link to comment
Share on other sites

Stas, tev ir vērā ņemamas zināšanas par nosaukto SSD modeļu un nosauktajai proceroru ērai atbilstošo SATA paaudžu parametriem, vai tev vienkārši atkal ir viedoklis?

Link to comment
Share on other sites

A tu vari jebkurā pašsaprotamā lietā nesaskatīt kaut kādu ūber problēmu apakšā? Tev tie pāris papagaiļi kaut ko maina? Ja maina - tad lūdzu, jājies..

Jā, pateicu viedokli - daži papagaiļi neko nemaina un atškirību nejutīsi.. Kā vēl trūkst?

Cieto disku evolūcija - HDD --> SSD --> NVME  - ja starp pirmajiem diviem ātrdarbības atšķirība ir graujoša, tad starp pēdējiem diviem tā ir maz jūtama/nejūtama. Kur nu vēl vienas arhitektūras robežās..

Tu tur renderē ,editē, hvz, ko dari, ja satraucies par pāris papagaiļiem 50 Eur diska robēžas??? Mļe.....


P.S.. Tu jau esi tas, kuram jebkuru kuiņu vajag apspriest, paanalizēt.. A piepisas, ka man redz esot tikai viedoklis...

Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , Stasss teica:

Tu jau esi tas, kuram jebkuru kuiņu vajag paanalizēt..

Tieši tā! :king2:

Bet tu esi tas, kuram par jebkuru kuiņu vajag pateikt Savu Ahūni Kompetento, Zināšanās Un Faktos Balstīto Viedokli :mrgreen:

 

Pirms 13 minūtēm , Stasss teica:

Cieto disku evolūcija - HDD --> SSD --> NVME  - ja starp pirmajiem diviem ātrdarbības atšķirība ir graujoša, tad starp pēdējiem diviem tā ir maz jūtama

Yeah right, tu man kaut ko ofigenna jaunu pateici.

 

Pirms 11 minūtēm , Stasss teica:

Tu tur renderē ,editē, hvz, ko dari, ja satraucies par pāris papagaiļiem

Par pāris nē, bet tam PM881 it kā ir par vairāk nekā pāris vairāk nekā tiem kingstonam un gudramam, un jā es daru kaut ko, kur, visticamāk, no dajebkura SSD lietas ielasās ciešami ātri, bet ja no 50EUR SSD tas notiks >=2x ātrāk nekā no 30EUR SSD, tas būtu nais un viens no iemesliem ņemt to 50EUR SSD, bet ja nu ir tā, ka konkrētā kompūtera atbalstītā SATA paaudze ir pudeļkakls un tamdēļ man nebūs nekādas atšķirības starp 30EUR SSD un 50EUR SSD, tad es ņemu to pa 30.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , 138 teica:

es šākātā nesajutīšu atšķirību starp viņu un A400 vai CX400

Tev ļoti būtiski, vai OS/softs ielādējas 10 vai 15 sekundēs (kaut drīzāk 10 vai 12)? Kaut kādu starpību jutīsi (varbūt) starp SSD un NVMe, bet citādi - nevis papagaiļus skaties, bet ražotāju. Un tie ir Samsung, Intel, iespējams WD, kas SSD lauciņā jaunpienācēji, bet nez vai labākai HDD ražotājs sāks graut reputāciju ar draņķīgiem SSD. Jau teicu - visur lieku tikai Samsung EVO vai Pro, bet nesen eksperimenta pēc 3 nesvarīgos dzelžos ieliku WD pagaidām OK, tad jau pēc 2 - 3 gadiem redzēs kas notiek.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , raiviic teica:

nevis papagaiļus skaties, bet ražotāju

Kingston jau arī nav gluži kooperatīvs Ipiķos :)

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , 138 teica:

Kingston jau arī nav gluži kooperatīvs

 Tikai  RAM ir OK, pārējais, sevišķi CF un SD atmiņas kartes, arī daļa SSD - nu nav tas. Tāpat kā Samsung - SSD ir super, bet CF un SD kartes, tikai Lexar un SanDisk prot tiešām kvalitatīvas izgatavot.

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, ir tāds Adata SU800, kurš 512GB maksā tikpat cik PM881 256GB, un papagaiļos izskatās ļoti labi.

https://ssd.userbenchmark.com/Compare/Samsung-PM881-SATA-256GB-vs-Adata-Ultimate-SU800-512GB/m976302vs3913

Ir kāds labs iemesls, lai viņu neņemtu? Neskaitot Samsung fanbojismu?

 

Salīdzinājumam - salīdzinājums ar, ē, 480GB gadījumā nebūt vairs ne lēto Kingston "lēto" desu:

https://ssd.userbenchmark.com/Compare/Kingston-SSDNow-UV400-480GB-vs-Adata-Ultimate-SU800-512GB/m138433vs3913

 

un ar WD lēto zaļo desu:

https://ssd.userbenchmark.com/Compare/WD-Green-480GB-2018-vs-Adata-Ultimate-SU800-512GB/m594502vs3913

Labots - 138
Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , 138 teica:

Ir kāds labs iemesls, lai viņu neņemtu?

SSD tagad ražo kam vien nav slinkums, bet turos pie pārbaudītām vērtībām. Adata - nu nav gluži kaktu kantoris, bet atkal - mana pieredze ar CF un SD kartēm - kā arī 

pirms 4 stundām , 138 teica:

kurš 512GB maksā tikpat cik PM881 256GB

2x ietilpīgāka, bet gandrīz 2x lētāka manta par daudz populārāka (pamatoti) ražotāja ražojumu - kas tad vēl, ja ne lētā desa.

( Intereses pēc (pēc reklāmas) paņēmu vienu Adata NVMe M2 - salīdzinot ar tajā pat keisā esošo Samsung NVMe - uz Adata varētu gandrīz olas cept, kaut arī komplektā nāk dzesējoša uzlīme (nez vai ko dod, ja nu vien pāris grādus noņem.)

pirms 4 stundām , 138 teica:

ar WD lēto zaļo desu

Par WD - var jau būt ka SSD jomā savādāk, bet HDD laikos vienu zaļo pamēģināju, bet turpmāk tikai Black vai Blue (nu gan keisā tikai NVMe un SSD).

 Un kā jau kaut kad esmu teicis - turos pa gabalu no lētām mantām, tāpat kā neizvēlos un nevienam neiesaku lētākos internetveikalus, bet vismaz no vidējās, ja ne augstākās cenu grupas. Lēts, ne prece, ne pakalpojums nevar būt labs jau "pēc noklusējuma".

Link to comment
Share on other sites

Kad pārgāju no SSD uz NVMe M2, nekādu starpību darbībā uz aci tā arī nesajutu, taču kaudzi neērtību gan. Skaidrs ka tā ir nākotne utt., bet patreiz tie ir lieki kreņķi un neērtības pašam. Ja vienreiz saliek PC un nekad vairs konfigurāciju nemaina, tad vēl tā, samierinies ka NVMe M2 visu laiku ir daudz karstāks par pieņemto, jo viņu vārda vistiešākajā nozīmē cepina videokarte, bet, ja aktīvi darbojies, maini konfigurāciju, tad baigi neērti ka, lai samainītu uz citu NVMe M2, vai palaistu datoru no cita SSD, ir katru reizi 2x jāizjauc dators, jārauj ārā videokarte, vai jāčakarējas ar lēkāšanu starp GPT/MBR un BIOS. Tur reāli var bez nerviem palikt. Daudz vieglāk ja pilnīgi viss ir kā standarts SSD/GPT – samaini, starts, izdari ko vajag, off, pārliec SSD, starts, izdari ko vajag, off, samaini SSD.... tas aizņem vien dažas sekundes.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 26 minūtēm , raiviic teica:

( Intereses pēc (pēc reklāmas) paņēmu vienu Adata NVMe M2 - salīdzinot ar tajā pat keisā esošo Samsung NVMe - uz Adata varētu gandrīz olas cept, kaut arī komplektā nāk dzesējoša uzlīme (nez vai ko dod, ja nu vien pāris grādus noņem.)

Es arī gada sākumā paķēru Adata XPG SX8200 256GB pa 35€ M79, bij bodē uz vietas. Nu nez, iekš HWiNFO un adatas tūļa vairāk par 45°C nav manīts. Varbūt Tu diendienālielus datu apjomus turpu šurpu dzenā, tad varbūt savādāk.

Link to comment
Share on other sites

Nu ne visi dzenāju, tas ADATA vairāk kā Temp disks fotošopam un video apstrādei, Samsung - plika sistēma, faliem ir 2 terabaitīgi SSD 9Samsung EVO).

Abi NVMe keisā kādu 5cm attālumā viens no otra, tiesa, ADATA tuvāk VGA, kas arī tomēr ietekmē.

Untitled.jpg.3f6bc5e4d2f225019f3345bc048d780a.jpg

Untitled2.jpg.cdb19c2a5118769b79b3c5e7f3b7216f.jpg

 

 

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, abi teica:

vai palaistu datoru no cita SSD,

Kur problēma ? Man otrā OS Linux uz atsevišķas SSD partīcijas. Gan palaist, izvēloties no kura (ar F11, vai kas nu kurai MB, speciāli nelieku izvēli startējot), gan pārinstalēt, nesačakarējot esošos, nav problēmu. Tas ka, VGA cepina NVMe un lai vismaz zem tās esošo nomainītu (otrajam piekļuve brīva), gan fakts, bet cik tad bieži mainīsi. 

Ir man viena karte un softs analogā video capturēšanai, kas normāli darbojas tikai uz XP, tā kā ir plauktā SSD ar XP un to softu, sanāk piešķilt kādu reizi  gadā, kad kāds kādu kaseti atnes (aizvien retāk par laimi) - pielieku pie brīvā kabeļa un nekas nav jāizņem.

Link to comment
Share on other sites

Laiks, automatizācija, dažādas OS un vajadzības. Dual boot, vispār nav variants, tas tik tā, ja paspēlēties ar otru OS gribās, lieka jāšanās. Nu OK, man nav standarta vajadzība, gadās uz 1 diska 15x dienā OS pārlikt, 200x SSD pārspraust.

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , abi teica:

gadās uz 1 diska 15x dienā OS pārlikt, 200x SSD pārspraust

Netēmē uz Ginesa rekordu :D ? Interesanti, ar ko jānodarbojas, pat lai 1x gadā ko pārinstalētu? Man W7 nu jau kādu sesto gadu griežas un nešķauda.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 15 minūtēm , raiviic teica:
Pirms 25 minūtēm , abi teica:

gadās uz 1 diska 15x dienā OS pārlikt, 200x SSD pārspraust

Netēmē uz Ginesa rekordu :D ?

Sunim, kad nav ko darīt, pautus laiza.

Link to comment
Share on other sites

Normāli, nekas īpašs, pārlasi variantus versija iet/neiet tā kā vajag.

Tikko kārtējo reizi PC nokārās, Samsung NVMe M2 sarkans, 54 grādi – tā arī nepaspēja failu pārkopēt. Uz mana dēļa M2 ligzda ir tieši zem videokartes, knapi saredzēt no malas var un tur ir tiešām karsti.

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , abi teica:

Normāli, nekas īpašs, pārlasi variantus versija iet/neiet tā kā vajag.

Tu tak teici, ka kaut kāds tur LTSC da best... pārējais metams.. ko ta tur testēt?

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , abi teica:

Normāli, nekas īpašs, pārlasi variantus versija iet/neiet tā kā vajag.

 Tev nav ienācis prātā, ka ja vienīgajam ir šādas problēmas, tad nez vai vaina softā/dzelžos? Ir man jau daudz klientu ar W10, gan Home, gan Pro - tā arī tavas problēmas nav redzētas. Pats arī uz sava rezerves laptopa, kuru lietoju reti, uzliku W10 Pro, lai pie klienta datora nejustos kā džungļos. Pilnīgi skaudība pārņem, ka neviena no tavām problēmām neparādās, jūtos apdalīts :D . Ak jā - sapratu, nelietoju kāda supertrupercool uzlaboto, bet oriģinālo, no M$ lejuplādēto un legāli aktivizēto (no W7 vai dažus no W8), kā arī jau ar W10 pirktos, kur pirmais darbs - visu nost un svaigu OS.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

pirms 6 stundām , raiviic teica:

2x ietilpīgāka, bet gandrīz 2x lētāka manta par daudz populārāka (pamatoti) ražotāja ražojumu - kas tad vēl, ja ne lētā desa.

Paldies, tu man liki paskatīties, kur nez tas lētums (kuru man neizdevās ieraudzīt papagaiļos) varētu būt apslēpts.

Huh, čipi ir 3D TLC (vai tik 3D TLC nav tā pati tehnoloģija, ko Samsung sauc par V-NAND TLC), Micron ražojums. Man rodas aizdomas, ka šī Adata varētu būt absolūti identiska šim paša Micron (pazīstams kā Crucial) produktam (lai arī mani nedaudz izbrīna, ka izlaista pusotru gadu pirms tā) - jo arī kontrolieris tas pats un papagaiļi atšķiras vien tik, ko varētu norakstīt uz mērījumu izkliedi.

Crucial, saki, arī ir sūds "pamatoti nepopulārs ražotājs"? Nu, samsungfanbojuprāt, varbūt :)

Link to comment
Share on other sites

Nu katram ražotājam, arī labākajam, var gadīties brāķi, un kaktu kantorim kāds ļoti labi izdevies eksemplārs :D .  Ar Crucial arī gadījās interesanti. Nu jau pirms diezgan daudziem gadiem, kā pirmo iegādājos tieši samērā lētu Crucial (neatceros konkrēto modeli, bet vēlāk par to ne visai labas atsauksmes lasīju). Pēc kādas nedēļas sāka gļukot (te bootojas, te nē) un pēc mēneša čau. Aizstiepu pa garantiju, esot fabrikas brāķis, izvēlējos ar nelielu piemaksu paņemt lētāko 128GB Kingston (sen jau izmests, jo tik mazu nevajag). Papētīju info dažādos forumos un aprakstos, nācu pie slēdziena, ka labākie kontrolleri ir Intelam un Samsung, paliku pie Samsung, jo lielāks garantijas laiks un ne mirkli neesmu nožēlojis.

 Bet atkārtoju vēlreiz - neinteresē cena, bet popularitāte un garantijas laiks (gan ražotāja, gan produkcijas).

 Bet pircēju netrūkst nevienam ražotājam Crucial diezgan daudzās vācu, angļu datorbodēs tiek piedāvāts, tā kā gan jau man tikai toreiz nepaveicās, bet ar to pietika. Tāpat kā ar CF un SD kartēm - kāda gļuko - viss, tās ražotājs no mana izvēļu loka ārā.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , raiviic teica:

jūtos apdalīts :D

Tā arī ir, nav Tev datori ar elektrības jaudu mērāmu kilovatos, kam regulējot primāri jāskatās vatmetrā. 😁

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

Pirms 12 minūtēm , abi teica:

nav Tev datori ar elektrības jaudu mērāmu kilovatos

Kaut kad to darīji, ja atmiņa neviļ, bet varētu atsvaidzināt atmiņu un padalīties ar savas saimniecības setupu. Būtu interesanti..

Link to comment
Share on other sites

2020.08.15. , 01:33, 138 teica:

@Kazarms, saki šo no pieredzes, vai no kādiem benčmārkiem?

No pieredzes. Man vienā no laptopiem iepriekš bija 120 GB V sērijas Kingstons (V500 laikam), aizņemts ap 70 GB, tagad stāv 250GB Goodram CX400 aizņemts ap 150GB. Kompis gan būtojas gan strādā ievērojami ātrāk. Sistēma netika instalēta no nulles, bet taisīts klons no tā Kingstona.

Kaut kādus mērījumus ar CrystalDiskMark arī taisīju un atšķirības bija ap 150-200mb uz read/write.

Labots - Kazarms
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Ok, ticu.

Jūzerbenčmārkā V500 nav, bet ātrāks par A400 tas CX400 ir:

https://ssd.userbenchmark.com/Compare/SSDPR-CX400-256-256GB-vs-Kingston-A400-240GB/m614236vs3953

Un tomēr - CX400, gan 1xx gan 2xx gan 5xx GB versijās, ir tikai vienu-divus alus bārā lētāks par ašākajiem Adata SU800 / Crucial MX500 (tiesa, MX500 vispār nav 1xx versijas).

 

Bet cik vecā laptopā tev tas viss notiek?

Ai mīn, manā gadījumā, laptopā ar SATA-300, vai nesanāk tā ka SATA griestu dēļ man šie SU800 / MX500 nifiga nebūs ne kapeiku ātrāki par CX400?

Link to comment
Share on other sites

2013. vai 2014. gada Lenovo ar SATA 3, kam teorētiski max ir nepilni 600 MB/s .

Te reālie cipari no tā CX400 . Tikko nomērīju.

image.png.dfb1917ad7890c7eb471f975b30f690f.png

 

Būtībā man pietika ar to V500 gan ātrumam, gan apjomam atliektiem galiem, taču augstskolā pēkšņi bija nepieciešams pāris smagus softus uzkrāmēt lokāli un tad pirku kuru varēja dabūt uz sitiena no kaut cik jēdzīgiem budžeta SSD.

Pēc tam manā iespaidā arī kolēģis nopirka un apgreidoja V300 120GB uz šito un tur starpības bija vēl būtiskākas.


Pardon. Tā sērija saucas nevis V bet UV

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 22 minūtēm , Kazarms teica:

SATA 3, kam teorētiski max ir nepilni 600 MB/s

Hmm, kāpēc nepilni?

 

Pirms 26 minūtēm , Kazarms teica:

arī kolēģis nopirka un apgreidoja V300 120GB uz šito un tur starpības bija vēl būtiskākas

Tā varētu būt, ja ir SATA-600.

Man iekš laptopa, no kura šobrīd šo rakstu (kurš, tāpat kā tas, kurā es gribu ielikt to, ko nu galugalā nopirkšu, arī ir ar SATA-300), stāv šāds pats V300 120, un linux mint iebūvētais benčmārktūlis man saka 276MB/s average read (kas, ō!, ir vairāk nekā jūzerbenčmārkos - tur ir 238), neko vairāk viņš man nesaka bet nu jā, SATA griesti ir SATA griesti. Kaut kas, kas māk lasīties un rakstīties ātrāk nekā uz 300, lasītos un rakstītos precīzi uz 300, tātad. Laikam.


Pirms 40 minūtēm , Kazarms teica:

Pardon. Tā sērija saucas nevis V bet UV

Kura? Tava _500 vai kolēģa _300?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...