Jump to content

Lūdzu iesakiet skaļruņus un pastiprinātāju


energys
 Share

Recommended Posts

Sveicināti!

Vēlētos iegādāties jaunus grīdas skaļruņus (stereo, trīskanālu) + pastiprinātaju (ar radio un varbūt arī citām fīčām, tai skaitā interneta radio). Plānots izmantot, lai atskaņotu skaņu no TV un portatīvā (caur ārejo Creative sound blaster karti). Perspektīvā varbūt pirkšu arī CD pleijeri. Pamatā skatāmies filmas, koncertus. No mūzikas patīk dažādi stili gan roks, gan deju mūzika. Piemēram, Metallica, Iron Maiden, Queen, Rammstein, Depeche Mode, Armin van Buuren, Prodigy, Chemical brothers, Tiesto utt. Klausos gan CD, gan mp3 ripus, gan šo to flac. Uz šā brīža mūzikas centru nekādu atšķirību nespēju sajust :)

 

Lai būtu priekšstats, tad 90tos gados esmu lietojis pamatā radiotehnikas ražojumus (35nieces, 90nieces). Tagad telpas trūkuma dēļ, philips mūzikas centrs (kādus 15gadus jau).

 

Uz ko ieteiktu skatīties? Kaut ko no radiotehnikas? Yamaha? Pioneer? Vai kādi citi ražotāji? Budžets būtu vēlams līdz kādiem 1500EUr (ja protams teiksiet, ka pieliekot vēl dažus simtus iegūšu n reizes labāku skaņu, tad var apspriest arī budžeta palielināšanu). Vēlētos jaunu, jo negribas uz lietotiem iegrābties (zinu dažus cilvēkus un esmu redzējis viņu attieksmi pret tehniku...). Liepajā nav kur kaut ko paklausīties, pakonsultēties, tāpēc laikam jāmeklē kāds kantoris kur Rīgā aizbraukt paklausīties un uzreiz iegādāties vai arī pēc tam pasūtīt caur kādu i-neta veikalu.

 

Paldies jau iepriekš!

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Apsveicu ar ieiešanu HiFi pasaulē, vismaz gatavošanos to izdarīt :)

 

Daži jautājumi, uz kuriem vēlams atbildēt, lai sekmētu diskusijas turpināšanos. Paldies, par jau labi iesākto tēmu ar saturu.

 

- Kādu mūziku klausies ?

- kas ir mūzikas avots: youtube, deezer vai cd ?

- kas ir skaņas karte: tv headphone out, laptop onboar karte, cd atskaņotājs u. C. ?

- ko vēlies no jaunās sistēmas, skanējuma ? Kas ir tava reference, ko esi dzirdējis un tevi apmierināja ?

- ko šobrīd lieto(sistēmu), kas apmierina, kas nē ?

- kāds ir budžets un uz kādām pozīcijām paredzēts dalīt ?

- Cik lielā telpā ir paredzēts lietot sistēmu ?

- Kāpēc gribi grīdas skandas ? Ko domā ar trīs kanāliem, 3 joslas ?

 

No lietotas audio tehnikas it īpaši no skandām un stereo plikajiem pastiprinātājiem nebūtu jābaidās vai nu tā darbojas vai nē, nav mašīna, kur 101 elements var izjukt vēlāk. Ar resīveriem var būt kādi ""pigori" un tie parasti ir padārgi labojami, jo jāmaina vesalām platēm.


Ja vēl nelasīji, tad vari pārlasīt blakus tēmu tieši par tavu budžetu -> 

 

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12, centīšos atbildēt:

- gribu kvalitatīvu skaņu, kura skanētu labi gan klusu, gan pagriežot skaļāk. Neko vairāk par radiotehnikas tumbām arī neesmu dzirdējis. Agrāk bija ar radiotehniskas pastiprinātaju un kaut kādu krievu ekvalaizeru (ja nemaldos kādi 12 bīdamie uz kanālu). Pie citiem ir dzirdētas S90 ar kaut kādu panasonic resiveru (5,1 un kaut kas ap 120 vai 150 W). Šim nepatika, ka kaut kābasi nebija. Tad vēl dzirdeju kaut kādas JBL (ja nemaldos) grīdas tumbas - ļoti maz un sen, kāds bija spriedums, neatceros :)

- Šobrīd ir philips mūzikas centrs no 2000šo gadu sākuma. Bieži filmām pietrūkst skaļuma. Skaņas kvalitāte ir ļoti atkarīga no tumbu izvietojuma. Ja noliek zemāk par kādiem 50cm, tad pilnīgi pazūd augšas un vidus aŗī ir samocīts. Ja p[aceļ augstak un uzliek kaut vau uz skapja, tad augšas un visi dzirdami (cik nu tur var būt kvalitatīvi), bet pazūd basi.

-telpa ir 3x5m un plānots likt pie garākās sienas aptuveni ar 3,5-4m attalumu starp tām (tāds nu ir planojums un mēbeļu izvietojums).

- grīdas gribu, jo domāju, ka no tam būs labāka skaņa (vairak pļurņiki, lielaka kaste) :) Jā ,domāju 3 joslas, jo palasīju, ka tās esot labākas.

- no lietotām baidos, jo man šķiet ka kā jau visām elektriskām lietām, tad tām ir kaut kāds resurss un nolietojums. Ja bieži bliež max skaļumā, tad domāju, ka nolietojas gan tinumi, gan skaļruņu materiāls. Tapat pastiprinātājam. Nekas nav mūžīgs.

- to tēmu pārskatīju.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

RRR vari paklausīties viņu veikalā, ja vēl tāds ir, par tādām naudu netērētu, vienīgie, kas skan muzikāli no rrr ir Giant, bet ne pa to cenu. 

 

Telpa ir laba, nav ne liela, ne maza, tur arī pietiek labas plaukta skandas, kas nebūt neskan slikti, tev vienkārši nav nācies pagaidām labas dzirdēt. Grīdas var ņemt, bet vai 3 labas joslas sanāks jaunas pa to summu ar pastiprinātāju, šaubos. Uz tām joslām gan nebūtu jāieciklējas. Jāklausās kā skan, var nopirkt arī lēto magnāt vai citu ražotāju galu ar 3 joslām pa 400 euro pāri un sapņot par savām joslām, bet beigās labas 2 vai 2.5 joslu skandas tādas lētās mārķetinga 3 joslas skanējuma ziņā sapogās vienos vārtos. 

 

Paklausīties Rīgā var rrr, yamaha škiet bija elkor, tad avex ir Dali, monitor audio, heco, magnat, Bowers & Wilkins, yamaha, lai gan yamaha NS sērija man nepatīk kā skan, nu ok, tā  jau arī neko daudz nemaksā. Pārējie brendi, ko tur tirgo uz 1k būs ļoti jauki skanoši. CIta lieta cik tur uz vietas ir.

 

hi-fi.lv ir arī yamahas, mission, Wharfedale, Q Acoustics, dali, rega, Bowers & Wilkins un citi varbūt mazāk zināmi brendi.

 

Noteikti ir vēl kādi veikali, bet šos vismaz zinu. Te biedri piemetīs klāt vēl kādus veikalus.

 

Vari arī ss interesantākos piedāvājumus apstaigāt, paklausīties, uzzināt dazādus viedokļus , ne tikai salona pārdevēju. Arī ss pārdevējiem telpas būs tuvākas "dzīvei", ne salona iekārtotās, kas reizēm baigi lielās attiecībā pret tipiskā lietotāja vidi. 

 

Par lietotu tehniku gan esi sabiedēts, daļa biedru lieto tehniku, kas nav šīs 2000 gades, ja arī kaut kāds pocīts jāiztīra, tad tas nav nekas salīdzinot ar to laiku tehnikas kvalitāti, ko var dabūt par salīdzinoši zemāku naudu. Pašam ir marantz, kas vecāks par pašu un vēl drīzākais bērni varēs lietot. Tās pašas pārvērtētās s90, jau drillē ap 20-30 gadu un vēl drillēs, protams, mitros pagrabos turēta tehnika, vai pālī lietotā ir cits stāsts, bet nopietnas, kvalitatīvas skandas nelieto ballīšu rīkošanai, tādas nepērk tīņi, kuriem vajag basu un pēc iespējas vairāk. Visa 90s gadu HiFi skandu pasaule uz urā skan, cita lieta ir vienīgās parolona piekares, tās sairst, par to varbūt kāds biedrs sīkāk zinās, cik desmitgades vecas tās ir un kāpēc tā izjūk.

 

Galvenais jābrauc, jāklausās, pēc iespējas vairāk, lai saproti, kas kā skan un galvenais cik maksā. Pēc tam izdomāsi vai gribi jaunu dacia, kia, renault vai tomēr lietotu mercedes, audi, bmw vai citu klasi nopietnāku skandu pāri pa to pašu naudu.

Labots - Kaspars12
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pārlasīju vēlreiz to ieteikto tēmu. Tur maz kādu modeļu iesaka, vairāk dažādi strīdi :)

Ar to parolonu ir kā ir - darba autiņam pēc 8 gadiem pilnībā polsterējums sabira. Auto protams ir nedaudz citi ekspluatācijas apstākļi.

Nav jau vēlēšanās vairākas reizes uz Rīgu braukt un klausīties. Tas tomr aŗī kaut ko maksā. Ideāli būtu, ka vienā vietā pēc iespējas vairāk var "apgrābstīt".

Kā saprotu, tad 1,5k EUr ir par īsu... Ja būtu 2k, tad ir reālak kaut ko nolasīt? Neesmu tik bagāts, lai par vairakiem lāgiem kaut ko meklētu un pirktu, tāpēc gribas vienreiz normali ieguldīt un tā teikt uz mūžu :) Tajā tēmā marantz modelis bija ieteikts par aptuveni 850-900EUr. Tas būtu labs variants? Vai tad kaut ko vēl labāku ap 1k EUR var atrast? Un kādas tad tumbas būtu labi piemeklēt?

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
pirms 8 stundām , energys teica:

gribas vienreiz normali ieguldīt un tā teikt uz mūžu

 

Te nu tu sanāc baigajās pretrunās ar sevi, jo uzskati ka pēc n gadiem tehnika ir "sadilusi" un nolietota :D

 

es tomēr ieteiktu vismaz 2x atbraukt uz Rīgu, pirmajā visu paklausīties un, tad vēsu prātu, lai viss nosēžas, visus +- savilkt un tad otrā reizē jau braukt pirkt preci ar lēmumu, kas nebūs balstīts tikai uz emocijām.

 

es tomēr palieku pie tā paša viedokļa, pie kā otrā tēmā, ka līdz 2k setupam jāizaug, būs vilšanās attiecībā pret iztērēto naudu citādi. Tāpēc paklausies dažādus komplektus, lai saprastu vai vēlies maksāt nx summu par nelielu pieaugumu, kas ir katru reizi paceļot budžetu.

 

 

Labots - Kaspars12
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Ja es tagad sev ko vāktu no jauna, ņemtu šo http://www.hi-fi.lv/products/lv/192/3987/sort/1/filter/0_0_0_0/YAMAHA-R-N602-Silver.html

Ar skandām jau arī man būtu grūti. 

Ja būtu gatavs pabraukāt, tad atlikušajā budžetā, iespējams, ar @kevins varētu sarunāt, ka uztaisa (tieši tā, uztaistītu) tieši to, ko tev vajag.

Man tādas aizdomas, ka tavā gadījumā nenāktu par sliktu kādas plaukt skandas, kuras varētu nolikt nedaudz tuvāk vienu otrai, nevis tik tālu, kā plāno, un tad klāt kādu normālu subi.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12 - domāju, ka nenonāku pretrunās. Ja pats lieto, tad zini, kā Tu to lieto (atbildīgi, nepārslogojot, nečakarējot). Kad pērc no sveša, tad nezini ne kā lietots, ne varbūt kur un kādos bēniņos vai pagrabā tas ir mētājies.

Hmm, liek aizdomāties Tavs teksts par to, ka līdz labam komplektam ir jāizaug. OK, kāds tad būtu normāls komplekts, no kura sākt šo izaugšanu un kuru negribētos jau pēc gada vai dažiem mainīt nost?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Es tev nevaru pateikt, kas ir tava sistēma, to tev pašam klausoties jāatrod. Iespējams, paklausoties skandas pa 400 euro pārī izpildīs visas tavas uzliktās prasības un ja tu objektīvi paklausīsies blakus skandas pa 1.2k euro, iespējams, tās labās atšķirības ko iegūsti samaksājot 3 reizes vairāk tu nejutīsi vai liksies pārāk nenozīmīgas, lai maksātu 3x vairāk. 

 

Pilnīga analoģija ar skābu vīnu un sapelējušu sieru. Līdz tam ir jāizaug un jāsaprot vai to maz vajag.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

JU - Tevis ieteikto modeli es arī pamanīju dēļ tā, ka ir stereo, visādas fīčas un cena pieņemama :) Vienīgi, ja paņems kādas 150W tumbas, tad ar to 80W jaudu būs pietiekoši, lai normāli iekustinātu? Vēl šim modelim nav HDMI, TV tad caur optiku jāslēdz? Man ir šāds modelis: kdl-43w807c

Lai pieslēgtu wi-fi tīklu, tad vēl kaut kas speciāls ir vajadzīgs (skatos, ka aizmugurē ir kaut kādi ieeja vai tā ir antenai)?

Plaukta tumbas nebūs risinājums, jo tad man tās ir jāizvieto pilnīgi pa stūriem (būs kādi 4.5-5m attālums starp tām). + domāju, ka kvalitāte būs zemāka un dēļ basiem vajadzēs arī subu. Kādi ir plusi, lai izvēlētos plaukta tumbas? Mazāki izmēri? Ieguvums finansiāli? Cits?

Link to comment
Share on other sites

Es jau tieši pieminēju, ka ar plaukta skandām komplektā būs jāņem subis, bet ar domu, ka tieši plauktinieces kaut kur varēs izvietot arī mazākā attālumā vienu no otras, grīdinieces jau ir grūtāk kaut kur nolikt.

Jā, tā Yamaha, protams, ir stereo resis, un nav tik ļoti domās par kaut kādiem AV savienojumiem. Tur tie 80W būs diezgan godīgi. Šajā cenā kāds AV resis ar 5.1 vai pat vairāk, un norādītiem kādiem 150W uz kanālu, var izrādīties reāli vājāks.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12, skābu vīnu un speciāli sapūdētu sieru es spēju novērtēt :) Bet šobrīd esmu pilnīgs analfabēts par mūzikas atskaņošanas iekārtām. 

OK, kādu iesācēju komplektu ieteiktu paklausīties? Teiksim to Ju ieteikto pastiprinātāju: http://www.hi-fi.lv/products/lv/192/3987/sort/1/filter/0_0_0_0/YAMAHA-R-N602-Silver.html

Tumbas klāt meklēt kaut ko no šīm?

https://www.rdveikals.lv/products/lv/208/85203/sort/2/filter/0_0_0_0/NS-F51-pair-.html

https://www.rdveikals.lv/products/lv/208/85265/sort/2/filter/0_0_0_0/NS-F350-B-1-gabals-.html

Vai varbūt https://www.rdveikals.lv/products/lv/208/85205/sort/2/filter/0_0_0_0/NS-F700-Black-1-gabals-.html

Bišķi nav skaidrs, ko viņi tur par tām jaudām raksta - tām dārgākajām nominālā jauda tikai 40W? Un kā būs ar apakšām, ja frekvence sākas ar 45Hz?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Par jaudu vispār aizmirsti, ja vien nepērc datortumbas, kur virsū figurē 500w :D Jāklausās. reāli 80w HiFi ir ļoti ļoti daudz tādai nelielai istabai.

 

Plaukta tumbas pa to pašu cenu neskanēs būtiski sliktāk, vienīgi tev baigi tālu viena no otras abos gadījumos sanāk, traki plata skatuve un pats sanāksi 2.5m attālumā no centra ?

Link to comment
Share on other sites

Ns-f51 paņemt klāt būtu kā jauns porsche uz kaut kādām jingling riepām.

ja no Yamaha, ņem kādas NS-777, būs optimāls variants.

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , Kaspars12 teica:

Par jaudu vispār aizmirsti, ja vien nepērc datortumbas, kur virsū figurē 500w :D Jāklausās. reāli 80w HiFi ir ļoti ļoti daudz tādai nelielai istabai.

 

Plaukta tumbas pa to pašu cenu neskanēs būtiski sliktāk, vienīgi tev baigi tālu viena no otras abos gadījumos sanāk, traki plata skatuve un pats sanāksi 2.5m attālumā no centra ?

Jā, plānojuma dēļ man uz grīdas tumbas izdosies nolikt tuvāk vienu otrai, nekā plaukta. 

Ko saki par manis augstāk minētajām tumbām? 40W nebūs par maz tām dārgakajām? Labāk pameklēt paklausīties tās F350?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , energys teica:

plānojuma dēļ man uz grīdas tumbas izdosies nolikt tuvāk vienu otrai, nekā plaukta. 

Es gan īsti nesaprotu, kā tas iespējams, prasās bilde, lai gan, ja jau tur var ielikt grīdinieces, tad to virtuālajā augšējā daļā taču ir vieta plauktiniecēm?


Pirms 4 minūtēm , Kaspars12 teica:

Man nepatīk kā skan yamaha NS sērija

Man vienu brīdi bija NS-777, skanēja tiešām kaut kā ne tā (bass tāds nekonkrēts, pārējais tīri Ok), es gan to norakstīju uz mazo telpu, un to kas esmu diezgan tuvu. Es portus aizbāzu ar lupatām :) , palika labāk.

Link to comment
Share on other sites

Paskatījos svaigāko piedāvājumu, es, laikam, ņemtu šādas http://www.avex.lv/audio-video/akustiskas-sistemas/gridas-tipa-skalruni/magnat-transpuls-1500-black-gridas-tipa-akustiska-sistema-cena-par-gab 

vajadzētu gan nedaudz paklausīties, bet vajadzētu būt labam tesienam, jo, kā noprotu, detalizācija, skatuve un tml. tev, vismaz pašlaik, ne visai svarīga

Link to comment
Share on other sites

Vienkārši sakot, tad kreisajā pusē tumba būs gandrīz pašā stūri. Nāk neliels datorgalds (virs kura ir plaukts un līdz griestiem ir salīdzinoši maz vietas), tad TV plaukts (te ir neliela vieta, varbūt, ka pat sanāk vieta grīdas tumbai). Pēc tam ir durvis un blakus vieta grīdas tumbai. Bet tālāk sanāk vitrīna, kuras durvis vērsies uz tumbas pusi. Ja kādreiz vajadzēs vitrīnas durvis līdz galam atvērt, tad grīdas tumbu nedaudz pavelkot nost, to varēs izdarīt. Ja būs pieskrūvēta pie sienas, tad tumba var traucēt durvīm. 

Protams, ja tās plaukta tumbas ir zemas, tad viņas varēs izvietot virs plaukta virs datorgalda un otru kaut kur pie durvīm. Bet, jebkurā gadījumā, ja plaukta tumbas neizliks pa stūriem, tad pa sienu būs vadi...

 

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Par NS-777 tu pareizi dzirdēji, mēs objektīvi blakus tās klausījāmies ar magnat quantum 605 un ātri yamaha izslēdzām, tā bija kārtējā reize, kad vairāk nav labāk, 3 yamahas joslas izpalika labām magnat 2.5  joslām.

 

Ju, paldies par linku, nebiju redzējis tādus Kevina gatavos produktus veikalos, izskatās tiešām spec lab, kā skan būtu labi paklausīties. :D

 

Autor, telpa un izvietojums kādu 1/3 daļu no skanējuma veido, nav jēgas ne no 2k, ne no 1k euro skandām, ja tās čap lap ieliek. 

 

Ideāli vienādmalu trīsstūra izvietojums, kur jau pēc tam nedaudz piedzen attālumus vadoties kā telpa ietekmē kopējo skanējumu. Tāpat abām skandām jābūt vienādā augstumā.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Pirms 8 minūtēm , ju teica:

Paskatījos svaigāko piedāvājumu, es, laikam, ņemtu šādas http://www.avex.lv/audio-video/akustiskas-sistemas/gridas-tipa-skalruni/magnat-transpuls-1500-black-gridas-tipa-akustiska-sistema-cena-par-gab 

vajadzētu gan nedaudz paklausīties, bet vajadzētu būt labam tesienam, jo, kā noprotu, detalizācija, skatuve un tml. tev, vismaz pašlaik, ne visai svarīga

Varbūt pareizi neizprotu terminus detalizācija un skatuve, bet man patīk klausīties mūziku mašīnā (tur ir labāka skaņas iekārta kā mājās :)) Patīk kā niansētāk var dzirdēt  soloģitāras un basenes, kad izpilda savu partiju (tā teikt improvizē).

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

 

Pirms 9 minūtēm , itanium teica:

Q Acoustics 3050i vairs nekotējas?

 

Varbūt foruma biedrs ierakstīs savu komentāru par Q Acoustics, biju ciemos pie viņa, kur tieši Q Acoustics grīdas skandas bija nomainītas pret KEF LS50 plaukta skandām, abas nodemonstrēja un bija atkal skaidrs, ka lielāks ne vienmēr ir labāks. Tie mazie KEF tos grīdas Q Acoustics sagrāva :D

 

Te ir tas pats stāsts par sliktām 3 joslām un labām 2, tāpat kā par labām plaukta skandām un sliktām grīdas. Tām norādītajām Q Acoustics tie 44Hz ir pie -6dB ? Tām pasām plaukta B&W Dm602 s3 ir 40Hz pie -6dB, par kādu kotēšanos Q Acoustics gadījumā var runāt :D Ir jādzird labas plaukta skandas un, tad mīti par grīdas skandām kā must have pazūd.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , Kaspars12 teica:

kādu kotēšanos Q Acoustics gadījumā var runāt :D

Okz, es par šīm pēc What Hi-Fi? vadījos - ierindas lietotājam grūti saprast, kam ticēt ?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 18 minūtēm , energys teica:

Ja būs pieskrūvēta pie sienas,

Nav jau obligāti jāskrūvē pie sienas, var likt uz statīva vai uz kāda skapīša, plauktiņa.

Pirms 9 minūtēm , energys teica:

Patīk kā niansētāk var dzirdēt  soloģitāras un basenes, kad izpilda savu partiju (tā teikt improvizē).

Tātad nav tik slikti ar tevi :) un vēl jo māzāk tev vajag to lēto galu no Yamaha.

Nez, iepērc to Yamaha resi (tam RDE vajadzētu būt pašlaik pat Buļļu ielas veikalā uz vietas), vai uzsūti laicīgi. Tad, kad brīvs, brauc uz Rīgu, savāc to resi, brauc uz to Avex, palūdz, lai saslēdz ar tiem Magnat, ja vien tev tur ir vieta tik paltām skandām. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
Pirms 6 minūtēm , itanium teica:

ierindas lietotājam grūti saprast, kam ticēt

 

Tieši tāpēc katrā otrajā komentārā uzsveru lielo nozīmi uz paklausīšanos, vēlams uz objektīvu, kur pārslēgšanas notiek pēc iespējas ātrāk un vēlams skaļuma līmeņi ir salāgoti.

Parasti šādas objektīvas paklausīšanās sanāk tikai pašam organizējot vai ejot ciemos pie biedriem. Jo paklausīties skandas A un pēc tam citur skandas B ir diezgan neobjektīvi. Tā var salīdzināt tikai kādas krasi atšķirīgas klases, ne līdzīgus produktus. Turklāt dažādās vietās vēl telpa pamatīgi visu izmaina.

Labots - Kaspars12
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

@energys Es pilnībā @Kaspars12 piekrītu! Ja neko labāku par rrr neesi dzirdējis, tad nez vai pats zini, ko gribi! Un iztērējot ļoti apaļu summu var būt vilšanās! Par skābajiem vīniem ir ļoti labs piemērs! 

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , Ronalds teica:

skābajiem vīniem

Kas tie tādi?

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Nu jau gan jautājums no vecbiedra. Saprotu, ka tagadējā jaunatne vairs neko nejēdz, bet manos vidusskolas laikos (70-tie) un arī pēc tam, jēdziens "skābulītis"(galvenokārt ungāru) bija visiem zināms un lietots regulāri visos pasākumis, kā arī zināms, ka daudz kvalitatīvāks par "saulesdūrienu", "žogu krāsu" vai "trīs cirvjiem" .

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Jā, Raivi, arī bulgāru ''Monastirskaja Izba'' nebija slikts un tad tie visi mums bija, tautas valodā skābulīši...

Vēlāk kad visus veikalu plauktus aizņēma tikai, šķiet alžīru ''zelta smiltis'' arī tas bija lietojams, ja pārvērta karstvīnā...

Eh, jaunība....

Link to comment
Share on other sites

Pirms 55 minūtēm , raiviic teica:

"žogu krāsu"

KAs tas? A tā leģendas Солнцеда́р un 777, kā jau leģendas, dzirdēts ir garšots nav :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Tad tu daudz esi pazaudējis, vismaz vienreiz no tā ''Ņeķerjaiķe vremja darom, pohmeļaiķes solncedarom'' novelties vajadzēja paspēt...

Lai, tomēr, tas man tas gadījās šķiet profenē, kad nauda paknapāka...:)

Labi, nepietaisīsim tēmu...

Labots - jacobs
Link to comment
Share on other sites

laikamTak

Nu tad iesakiet topikstarterim pie viena arī kādu labu skābulīti ar ko apmazgāt tunbas un stiprekli, kad tie tiks iegādāti.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 57 minūtēm , laikamTak teica:

arī kādu labu skābulīti ar ko apmazgāt tunbas

Labs vīns ir degvīns, labs auglis ir gurķis!

  • Patīk 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , ju teica:

 

Esmu uz šīm blisinājies un nesaprotu kaut ko. Komerciālā tumbā BOM's ir 20-30% cenas, ko tieši no tā visa par 150EUR var uzbūvēt, nezinu. Paklausīties noteikti vajag, es arī gribētu redzēt kādus mērījumus tiem ledusskapjiem. Var jau būt, ka Magnāts vienkārši grib izdempingot JBL sintēzi ārā no tirgus.

 

Minēšu, ka tirgoju nost savus Genelec 8050A. Moš interesē tāds variants.

 

Genelec-8050A-Frequenzgang.jpg

 

Genelec-8050A-Maximaler-Pegel.jpg

 

Istabā spēlē līdz 35Hz, sados pa mici daudzām tovertumbām.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , jema teica:

KAs tas?

Tu taču arī no vecās paaudzes :).   "Žogu krāsa"  - nu visi krāsainie, hvz ko bez spirta saturošie, kādi tik nebija, Agdam, tas pats Solncedar u.c. surogāti.  Mums, skolniekiem pat bija tik daudz saprāta, ka r vienreiz nomēģināšanu pietika, lai ko labāku, tos pašus ungāru/bulgāru lietotu :devil:  .

Link to comment
Share on other sites

Pētot to ieteikto Yamaha 603 , atradu vēl šādu (nedaudz dārgāks) 803

Ļoti maz review, bet vismaz pati Yamaha to pozicionē kā ļoti labu :) Esot ļoti kvalitatīvas detaļas, papildus fīčas (piem, automātiski regulē skaņu) nu un ir jaudīgāks.

Vai ir vērts pārmaksāt tos 250EUR?

 

P.S. Te ir kaut kāds muļķīgs ierobežojums uz postu skaitu, no rīta pēkšņi paziņoja, ka esmu sasniedzis max atļauto postu skaitu dienā. To kaut kā var apiet? :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , energys teica:

no rīta pēkšņi paziņoja, ka esmu sasniedzis max atļauto postu skaitu dienā.

Noteikumus jau neviens nelasa, ja kas, līdz ar noteikumu apstiprināšanu esi piekritis pēc nāves nodot orgānus šī portāla rīcībā.

 

pirms 8 stundām , energys teica:

Vai ir vērts pārmaksāt tos 250EUR?

Tas 603 ir ļoti optimāls variants. Ja šitam visam neņem ātro kredītu, tad jau var arī piemaksāt. man jau šķiet, ka tur tā fīča nav īpaši nepieciešama.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...