Jump to content

Nokia 8110 4g. Pievienojieties revolūcijai.


Recommended Posts

2020.11.21. , 10:11, vvv teica:

Pie banānhakeriem kaut ko lasīju, mēģinājumi uz 8110 dabūt androīdu notiek... Entuziasti vēl nav rimušies ņemties...

Bij jau reiz mēģinājums arī uz N9 uzstutēt Androidu. Strādāt jau strādāja. Šķiet 4.0 versija. Bet piezvanīt nevarēja.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Šeku reku 8000 4G apskatiņš. Vienvārdsakot nekā tur laba nav. Pie grūtāka uzdevuma uzreiz viņš jūtami iebremzē. Tīri kā podzinieks, protams, nav smādējams. Bet cerēt uz viedtālruņa funkcionalitāti gan nevajag.

 

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 26 minūtēm , raivix95 teica:

Pie grūtāka uzdevuma uzreiz viņš jūtami iebremzē.

Jā, tā ir ar KaiOS. Kaut kā viņi pavisam lēni attīstās. Pirms kaut kāda gada lielījās, ka miljards no trešās pasaules valstīm sāks lietot internetu un tas notiks no KaiOS telefoniem. 2018. gadā, vasarā pirmais globāli pieejamais KaiOS telefons iznāca ar KaiOS versijas numuru 2.5.0, gandrīz pēc gada atjaunināja OS uz 2.5.1, pagājušā gada rudenī jaunākajos modeļos sākās 2.5.2, tad tagad iznākušie KaiOS nokijas (vairāk kā gads pagāja kopš iepriekšējiem) ar OS numuru 2.5.4. Mīņājas uz vietas. Nebūs viņiem miljards lietotāju nekad, ja šitā turpinās.

Abi jaunie Nokia KaiOS telefoni uz procesora, kāds bija savā laikā kaut kādām Lūmijām, kaut kādiem lētā gala androīdfoniem. Daudz mazākā KaiOS, droši vien, būs vairāk bremzīga, Lūmijās Windows pavisam labi darbojās, uz švakiem dzelžiem...

Pirms 38 minūtēm , raivix95 teica:

Bet cerēt uz viedtālruņa funkcionalitāti gan nevajag.

Galīgi nevajag cerēt. Nav tas viedtālrunis. Tas ir podziņnieks ar atsevišķām viedtālruņa funkcijām (apgraizītām). Un kā podziņnieks, lietošanas ērtuma ziņā tālu atpaliek no podziņnieku zelta laikmeta labajiem podziņniekiem.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 29 minūtēm , vvv teica:

Lūmijās Windows pavisam labi darbojās, uz švakiem dzelžiem...

Ar Lūmijām tur ir atsevišķs stāsts. Ir man bijušas visādas Lūmijas - bet kopumā tur bij tā, ka viņas labi darbojās ar savu out-of-the-box sistēmu. Kad sāka apgreidoties uz WP10, tad vairs maz kas tur bij labi. Arī ar Snapdragon 400 ielādes laiki dažreiz bij neciešami ilgi. Multitaskings kliboja, RAMs ātri aizsitās. WP8.1 savukārt joprojām atceros ar prieku - jā, aplikāciju maz, bet pamatfunkcijas darbojās teicami un saskarne vienkārša. Bet ko nu mēs te miroņus cilāsim...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nupat tikai kā apjēdzu, ka man kā dedzīgam Lūmiju fanam joprojām ir gan pats pirmais, gan pēdējais modelis. Nu jau vairs tikai vēstures liecības, funkcionalitāte 0, zvanīšanai tik der.

 

20201130_201956.jpg

Labots - raivix95
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Vai kāds jau ir iepircis to 8000? Var padalīties iespaidos?

Link to comment
Share on other sites

2020.11.13. , 00:54, aoma teica:

Arī tagad ir profesijas, kur ikdienā labāk turēties pie podzinieka

Pacelšu drusku mironi - par šo vispār tīri interesanti, jo agrāk vismaz bija priekšstats, ka celtniekiem/šoferiem/strādniekiem smārts nav vajadzīgs, bet mūsdienās figu - pat tajās profesijās skatos, ka cilvēki jau bez gudrā ķieģeļa jau nekā. Pēdējo reizi, kad bija remonta darbi, skatos ka abiem strādniekiem pa CAT androīdam - i materiālu sarakstus tur rakstīja, i rasējumā loga aiļu izmērus pa taisno caur zilzobi no lāzera tālmēra iepūta. Pazīstamie šoferi vispār bez smārtfona nekā - offline kartes telefonā ielādētas, piegādes lokāciju saraksts no noliktavas atnāk kā *.kml fails - atliek tikai uzspiest, un atverās kā waypointi jau kartē.

 

Cik mūsdienās vēl daudz to profesiju, kur tiešām podziņu tālrunis vēl joprojām ir ērtākais un praktiskākais?

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
2021.01.17. , 07:57, Māšuks teica:

Vai kāds jau ir iepircis to 8000? Var padalīties iespaidos?

 Iepirku, kad sāka parādīties mūsu interneta veikalos. Nedaudz paspaidīju, apskatīju, bet lietot nesāku, trūka laika un bija slinkums pāriet.

 Pagājušā nedēļas nogalē saņēmos un sāku lietot.

 Paņēmu melnā krāsā, lai arī biju izdomājis citu krāsu pārmaiņas pēc, toreiz, kad pirku, pārdošanā citā krāsā nebija, tagad ir nopērkams arī baltās krāsas modelis, pārējie varianti vēl nav nopērkami pie mums.

 Telefons paliels, lētākais 6300 arī līdzīga izmēra, par maziem jaunos nokijas kaios podziņniekus nenosauksi.

 8000 izskatās labi, korpuss no glancētas plastmasas, materiāls šķiet izturīgs.

 Rokā telefons ērts, noapaļotie stūri patīkami, no rokas ārā neslīd.

 Pogas no skata interesantas, bet ērtas tās nav, vertikālā virzienā šauras, uz tausti vienādas, biju pārsteigts, ka 5 pogai nav ierastie izcilnīši. 6300 pogas varētu būt krietni ērtākas, atsevišķas viegli sataustāmas funkcionālās pogas un lielākas ciparu taustiņu pogas. Centrālā navigācijas poga 8000 gan izdevusies.

 Par cik nepalietoju nemaz telefonu uzreiz pēc nopirkšanas, nezināšu daudz par tā iespējām iznākšanas brīdī, pagājušā nedēļā pēc ieslēgšanas tas uzreiz atjauninājās uz jaunāko pieejamo programmatūras versiju, atjauninājās arī vairākas iebūvētās aplikācijas.

 KaiOS versija šim 2.5.4. Pamanāmākais uzlabojums, iespēja mainīt teksta izmēru uz lielāku. Visu vēl neesmu izpētījis, no tā, ko ieraudzīju: ir parādījusies kontaktu sinhronizācija ar google kontaktiem, iepriekšējam manam telefonam (banāns) google kontaktus varēja tikai importēt; zvanīšanas laikā nu ir iespēja skatīt arī īsziņas, iepriekš nebija, var noderēt; ir uzlabots iebūvētais interneta pārlūks, tas nav vairs tik primitīvs kāds bija 8110.

 No Veikala aplikācijām šim modelim nav pieejams Google Duo, kā saprotu, tas tagad tikai uz 8110 pieejams, citiem kaios telefoniem kaut kas tajā nedarbojās, tāpēc to no Veikala lejuplādējamu un instalējamu atstāja tik priekš banāna.

 WhatsApp aplikācijā iespējami arī balss zvani, izmēģināju, darbojas labi, atkal nezināšu, kad parādījās, diez vai tas bija jau telefonam iznākot, visdrīzāk ar kādu atjauninājumu parādījās, uz 8110 nav. Vai WhatsApp balss zvani būs ar laiku pieejami visos kaios telefonos, nezinu.

 Telefonam jaudīgāks procesors, bet ievērojamu ātrdarbību salīdzinājumā ar banānu neredz, iespējams, programmatūra nav nostrādāta. Gaužām lēna tā KaiOS attīstība, trešais gads, joprojām OS pazaļa. Tomēr, teikt, ka progresa nav, nevar.

 Biju ļoti pieradis pie banānfona slidināmā vāciņa, nedomājot varēja pacelt/nolikt klausuli, ir labāk ar klasiskajām podziņām, mazāk kustību, mazāks spēka patēriņš. Ir taustiņu bloķēšanas taustiņš (*), bet konstatēju, ka telefonam esot kabatā pogas nejauši nesaspaidās, pagaidām taustiņu bloķēšanu nelietoju, automātisko atslēdzu.

 Fotokamerai salīdzinājumā ar banānfonu nekādu uzlabojumu, tāda pati 2 MP kamera, lētākajam modelim 6300 tikai VGA kamera. Mūsdienās podziņtelefonus abižo šajā ziņā.

 Pamanīju, ka jaunajam telefonam iekš Google Maps, pašreizējās lokācijas noteikšana nav precīza. Iespējams, programmatūras nepilnība, jācer, ka salabos. Varbūt, pēc atjauninājuma, tas kļūdains.

 Akumulators izturēja divas dienas, kā jau ar jaunu telefonu, diezgan daudz vis kaut ko mēģināju, varētu būt, ka ikdienas režīmā pie maniem telefona lietošanas ieradumiem, akumulators būs jāuzlādē reizi trijās dienās.

 Tāds īss apraksts. :D

 Šos telefonus izvēloties, nav jāsaceras, ka nu tik būs smārtfons ar podziņām, tāpat nav jāsaceras, ka būs kaut kas tik pat funkcionāls kā podziņtelefonu ziedu laikos, nu jau vairāk kā pirms desmit gadiem.

 Skatīsies, kas nākotnē notiks ar KaiOS telefoniem. Negribētos, lai gudrie podziņnieki pazūd. Operētājsistēmai potenciāls ir.

 Šodienas labā ziņa, tas, varbūt, veicinās kaut kā KaiOS tālāku virzību, viens no Indijas mobilo sakaru operatoriem no šodienas piedāvā izdevīgu plānu par 22,60 eiro - jauns KaiOS tālrunis un, iedomājies, cenā iekļautas neierobežotas telefona sarunas uz diviem gadiem un pa 2 GB datu mēnesī arī uz diviem gadiem, gan jau Indijā būs miljoniem jaunu kaios lietotāju.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

raivix95

Izlasīju tavu ziņojumu. Aplauzos. Podzinieks ar akumulatora rezervi 3 dienām? Te tev nu bija. Es jau cerēju vismaz uz nedēļu. Appu piesaiste konkrētam modelim arī ir pamatīgs murgs. Lai arī Android pasaulē ir līdzīgi, bet nu tomēr...

Labāk tad izvilkt no pažobeles kādu 3310 vai 6310, būs vismaz nostaļģija un strādās kā pulkstens. Šitie kaut kādi nedacepti brīnumi par salīdzinoši lielām cenām.

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , raivix95 teica:

Podzinieks ar akumulatora rezervi 3 dienām? Te tev nu bija. Es jau cerēju vismaz uz nedēļu.

Kā podziņnieks nedēļu jums iztur? Ja daudz runā, nav nekāda nedēļa. Vienīgais telefons, kas man nedēļu izturējis bija Nokia 5110. Un nevis tāpēc, ka telefons tāds labs, bet tāpēc, ka toreiz runāšana bija pa pāris minūtēm dienā, jo mobilo sarunu minūtes bija dārgas. Neizturētu pat vienu dienu tas telefons, ja pa to es runātu tā, kā man tagad sanāk runāt.

Link to comment
Share on other sites

pirms 12 stundām , vvv teica:

Operētājsistēmai potenciāls ir

Indijā varbūt :D Izlasīju aprakstu - nu sūds, kas sūds, nesaprotu, kur rodas mazohisti, kas labprātīgi tādus lieto :D

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
pirms 1 stundas , vvv teica:

Kā podziņnieks nedēļu jums iztur?

Man glāstāmais nedēlu iztur. Nu varbūt ne tik ilgi, bet 5 dienas noteikti, tāka viss jau atkarīgs no lietošanas paradumiem. Podziņnieks ganjau mēnesi ietu :D

 

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 13 minūtēm , ivo teica:

kur rodas mazohisti, kas labprātīgi tādus lieto

Forumā bija, ka mazohisms ir arī kaut ko zemāku par aktuālajiem flagmaņfoniem lietot... Šeit jebko par mazohismu nosauc, ne tikai telefonu sakarā.

Paši jūs mazohisti ar savām daudzu simtu vērtajām lāpstām.

 

  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , vvv teica:

daudzu simtu vērtajām lāpstām

Tieši otrādi - ar to lāpstu var daļu ofisa darbu mierīgi izdarīt sēžot ezera vidū laivā vai mežā tornī (kas noteikti ir labāk, kā dirnēt ofisā). Es nemaz nerunāju par iespēju iegūt labas kvalitātes bildes un video, iepirkties, samaksāt rēķinus, lietot navigāciju, soc. tīklus un virkni specifisku aplikāciju, kas reizēm noder. Ar podzinieku ko? Tikai klaču uzsist un kādu sms nosūtīt. Mūsu laikos tas vairs nerullē. Tas cik bača velk - pilnīgi pie pakaļas, uzlādē cik bieži vajag.

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , ivo teica:

ar to lāpstu var daļu ofisa darbu mierīgi izdarīt sēžot ezera vidū laivā vai mežā tornī (kas noteikti ir labāk, kā dirnēt ofisā).

Ja ir tādas vajadzības, protams, lāpstu vajag. Arī visi pārējie labumi, ko lāpsta dod, ir forši. Neviens nenoliedz tavu lāpstu.

Tik kāpēc kārtējo reizi tā maldīgā pārliecība - es savu viedtelefonu lietoju pēc pilnas programmas, tātad visiem arī tā būtu jādara, un, kuri tā nedara, tie ir mazohisti kaut kādi.

Man pašlaik iegrozījies tā, ka uz laivu ezerā vai meža tornī strādāt netieku, man pa telefonu zvanīšana, viss pārējais datorā. Tas, ka tev ir savādāk, es saprotu, un nav man doma tevi sākt mācīt - ņem laivā vai mežā datoru, ar visu galdu un biroja krēslu, un zvanies pa podziņtelefonu, citādi tu mazohists.

  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Tas Nokia 8000 maksā tikpat cik Nokia 1.3 (£79.99).

Ir kāds praktisks iemesls kapēc izvēlēties pirmo? Kautkā vairāk pēc tīrākā "pārliecības" jautājuma izklausās, tāpāt kā iPhone the best, praktiski neredzu iemeslus kapēc lai viņu izvēlētos, gan ekrāna, gan applikāciju, gan iespēju ziņā salīdzinot ar to 1.3.

Ja tur slimi pirksti ka nevar fdiziski bez pogām, tas jau cits stāsts.

Link to comment
Share on other sites

@AndrisBB, ko tieši nesaporoti? Runa ir par PODZIŅU tālruņiem, kuriem smarts ir tikai fīča. 

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Nu pieņemsim man ir 80 ieriki un drīkstu piepirkties tikai Nokia veikalā. Kapēc izvēlēties to podziņnieku, ja pa to pašu naudu var dabūt to 1.3? To es nesaprotu?

Kapēc pirkt kautko sliktāku, ja var dabūt labāku? Tīri pārliecības pēc? Saprastu ja tas podziņnieks būtu uz pusi lētāks.

Parktisku ieguvumu tad nav. Vai esu palaidis kautko garām un tur ir kāds būtisks ieguvums?

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

dzincha
(labots)
Pirms 20 minūtēm , AndrisBB teica:

Nokia 1.3 (£79.99)

LV 100 eur.

performance nekāda salīdzinot ar redmi 9, kas arī ir ap 100eur.

vienīgi ja nu ekrāns 5.7” kādam labāk tīk nekā 6.5”

un podziņnieki ar smārtu kādreiz bija - e51,e52 utt. Ok whatsapp tiem neiet, bet jēga whatsapam, ja rakstīt tekstu jāspaida  ntās reizes poga, lai dabūtu pareizo burtu. Baigi lēni un neierasti- nesen pamēģināju uz vecā e52. 

Labots - dzincha
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
(labots)
Pirms 2 minūtēm , dzincha teica:

performance nekāda salīdzinot ar redmi 9, kas arī ir ap 100eur.

 

Nu es ņemu tīri no Nokias lapas, lai godīgāks salīdzinājums, skaidrs ka citus labākus price/performance variantus atrast.

Podziņniekus jau ar var lētākus un labākus visdrīzāk nopirkt.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Pirms 18 minūtēm , AndrisBB teica:

Tas Nokia 8000 maksā tikpat cik Nokia 1.3 (£79.99).

Ir kāds praktisks iemesls kapēc izvēlēties pirmo?

Ja vajadzīgs viedtālrunis, nav nekādu iemeslu izvēlēties pirmo, pirmais nav viedtālrunis.

Ja viedtālrunis nav vajadzīgs, labi zini, ka viedtālruņa funkcijas netiks izmantotas, pirmajam būs vairākas priekšrocības, dēļ kurām par izvēli ir vērts padomāt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Just now, vvv teica:

pirmajam būs vairākas priekšrocības

Nu tad nosauc tās priekšrocības, lai var saprast par ko ir runa.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 8 minūtēm , AndrisBB teica:

es nesaprotu?

Es saprotu, ka te daži ar klapēm uz acīm spītīgi turas pie viedokļa, ka pogas - tas ir kruta :D

Pirms 6 minūtēm , dzincha teica:

e51,e52

bija man abi divi, pirmais bija OK, otrs gļukoja tā ka maz nelikās. Tajā laikā bija OK telefoni, bet tikko kolēģiem parādījās smārti, tā man uzreiz parādījās kompleksi. Es pat WAZE it kā uz tā e52 palaidu, bet normāli protams viņa nebija lietojama.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
(labots)

Skaidrs ja tur baterija turētu būtiski ilgāk, sakaru kvalitāte labāka vai cena, bet tur nekas nav labāks, tik cik pogas uz ekrāna rēķina. Cik tad bieži tās pogas lieto? Nejaunu no papīra telefongrāmatas katru reizi numuru baksta iekšā. Izmērs visai minimāli mazāks, tas gan.

Nu varbūt ziemā ar cimdiem vieglāk, ja pēkšņi kāda situācija ka panikā jāzvana un tad ar ekrānu nevar.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Podziņnieks izturīgāks, baterija turēs ilgāk, kompaktāks izmēros, vienkāršāks pamatfunkciju lietošanā.

Pie mums nezinu, gan jau ir darba vietas, kur viedtālruņus neļauj, pie krieviņiem palasīju, tur daudz visādas militārās rūpnīcas, kurās privāto viedtālruņu lietošana nav atļauta, tad tur šos modeļus lieto, kaut ko lasīju, ka tur armijā kaut kādās daļās zaldātiņiem neļauj viedtālruņus, podziņfonus drīkst, tāpēc šādi modeļi tiek gaidīti.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Pirms 2 minūtēm , vvv teica:

baterija turēs ilgāk

Tu tak teici 3 dienas. Ja glāstāmajam atslēgs visas fīčas podziņnieka līmenī, tad pat ilgāk turēs.

 

Pat tu nevari izdomāt nevienu iemeslu kapēc ņemt podziņnieku. Tik cik life-style un pārliecības izvēle.

Pirms 5 minūtēm , vvv teica:

kurās privāto viedtālruņu lietošana nav atļauta

Arī tā Nokia nebūs atļauta. Piemēram AirBusā visus telefonus jānodod. Kamera viņam ir tāpat.

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , AndrisBB teica:

Nu varbūt ziemā ar cimdiem vieglāk, ja pēkšņi kāda situācija ka panikā jāzvana un tad ar ekrānu nevar.

Mans skolasbiedrs ceļu būvēs strādā, darba zvaniem podziņas lieto, viedtālrunis viņam nederēja, aukstumā nebija labs, ir viņam viedtālrunis, bet darbam podziņfons.

Vajadzības visādas. Nav tā - viedtālrunis pareizi, podziņtālrunis nepareizi. Nav viedtālrunis vienīgais gadžets, nav obligāti viss jādara tikai un vienīgi ar viedtālruni.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

@Andrisb u.c. - r saviem uzskatiem no sērijas, ka datoram klaviatūra nav vajadzīga, touch screen ir vienīgais veids kā datus ievadīt, varat iet risināt citur! ;) Ja nepielec par ko runā, tad kāpēc uzspiest savu viedokli kā vienīgo pareizo?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 minūtēm , AndrisBB teica:

Tu tak teici 3 dienas.

Trīs dienas, ja zvanīšana vairāk par stundu dienā, e-pasti sinhronizējas reizi 15 minūtēs, nav nekas atslēgts. Vieglākā lietošanas režīmā baterija turēs ilgāk. Skat, šajā tēmā aoma par 515 stāstīja, tas viņam mēnesi turējis bez uzlādes, man tas pats modelis 3, 4 dienas tik turēja. Kā lieto, tā jālādē.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Kur es kautko uzspiedu, kam vajag tie lai lieto cik uziet. Es tik saku ka pēc manām domām tāds ne pārāk loģisks pirkums (nu tiek kas nestrādā uz ceļiem). Ja jau fīču mazāk, tad jāmaksā uz pusi lētāk.

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , AndrisBB teica:

tad jāmaksā uz pusi lētāk

Ir pār daudz liela cena šiem nokijas kaios telefoniem, jāpiekrīt, nav nokija vienīgais ražotājs, kas kaios podziņtelefonus taisa, citiem ražotājiem tādi ir jūtami lētāki. Tas, ka tagadējie tā saucamie nokia ir labāki, tā raksta...

Pirms 13 minūtēm , AndrisBB teica:

Arī tā Nokia nebūs atļauta. Piemēram AirBusā visus telefonus jānodod. Kamera viņam ir tāpat.

Tur, kur šos pamanās lietot, kaut kā vēl nav sapratuši, ka podziņtelefons var būt ar kaut kādu viedumu, bija kā anekdote krieviņu forumā, lietot ļāva, tad pamanīja, ka fotokamera, nu neko, pats telefona īpašnieks ar naglu izbakstīja kameru un turpināja lietot.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
(labots)

Nu visa doma tai KaiOS bij, lai varētu ražot lētākus telefonus, kas iet uz vārgākiem dzelžiem, bet atbalsta kautkādas modernās fīčas kā Feisbuki, kartes, kameras utt, priekš Indijas un citiem tirgiem, kur mazāk naudas. Kas visai loģiski, reāli risina kādu problēmu.

Bet te treknajos rietumos jau viņus tirgo pa tādām pašām cenām kā entrī levela smārtphonus. Nokāš no nostaļģijas vadītajiem mazliet vairāk, bet reāli neatrisina nekādu problēmu. Nu tur 1% varbūt, kā jau te pieminētajiem ceļstrādniekiem, bet nu tas ar tāds aiz matiem pievilkts piemērs.

Labots - AndrisBB
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Protams, pie mums viedtālruņus lieto vairākums, tas normāli, bet podziņtelefoni arī nekur nepazūd.

Reāls piemērs, ne aiz matiem pievilkts, mana māsīca, vājredzīga, nav tā, ka neredz, kaut ko redz, pamēģināja vietālruni, nevarēja, podziņtelefonu uz tausti lieto bez problēmām.

Link to comment
Share on other sites

dzincha
pirms 2 stundām , ivo teica:

bija man abi divi, pirmais bija OK, otrs gļukoja tā ka maz nelikās.

Arī lietoju abus. E51 bija gļuks ar pēdejos sw update, kad paceļ zvanu tā šis nokaras. 
e52 ar kaut kas bija ievilkts ar OTA, bet to gļuku varēja dziļi settingos novērst un tad viss ok. 
e52 ar opera mini vēljoprojam darbojas. Forumus lasīt var, fb atvērt var.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , dzincha teica:

E51 bija gļuks ar pēdejos sw update, kad paceļ zvanu tā šis nokaras.

Bija. Ja pareizi atceros, LMT klientus tas skāra vairāk. Bija vēl pēc tam viena firmware update, kas šo gļuku salaboja, iespējams, to daudzi nepamanīja, jo bija jau pārgājuši uz jaunākiem modeļiem.

E52 korpusa uzbūve nebija veiksmīga, pirmajām partijām dalījās vaļā korpusa priekšpuses rāmītis, manam arī šī vaina parādījās, pavisam drīz pēc nopirkšanas, nesu uz LMT servisu, tur par velti nomainīja visu priekšējo paneli. Citādi, E52, manuprāt, ir pats labākais klasiskās formas viedtālrunis, kāds Nokijai vispār ir bijis, pēc tā jau arī vairs nekā nebija Nokijai no klasiskās formas viedajiem telefoniem, viens vai divi, ne tik izdevušies.

Link to comment
Share on other sites

2021.03.2. , 00:18, vvv teica:

8000

Īpaši neceru uz tādiem brīnumiem, bet varbūt tomēr - vai šim beidzot ir iespēja papildināt T9 vārdnīcu ar jauniem vārdiem?

Un latviešu T9? (kaut kam no iepriekšējiem nokia kaiosiem laikam bija, kaut kam nebija, neatceros kuram)

Link to comment
Share on other sites

Pirms 32 minūtēm , 138 teica:

vai šim beidzot ir iespēja papildināt T9 vārdnīcu ar jauniem vārdiem?

Iepriekšējiem Nokia kaios modeļiem jau bija iespēja papildināt ar jauniem, trieciendrošajam un atlokāmajam. Banānam nebija. Jaunajā 8000 ir. Es pats nelietoju T9, tāpēc nemācēšu teikt, cik labs šim T9. Papildināt ar saviem vārdiem, kā lasīju internetā, varot arī no datora, tur .txt fails, kurā var pievienot.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...