Jump to content

Nokia 8110 4g. Pievienojieties revolūcijai.


Recommended Posts

Pirms 21 minūtēm , energys teica:

Skatījos Samsungus, ir tāds A40, cena ap 200, bet, kā būs ar veikspēju?

Šo nopirku meitai. Ir OK. Arī lielu negribēja. Toreiz bija mazākais no LMT salonā piedāvātajiem modeļiem. A40 ir svaigs modelis, iznāca aprīlī.

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Kompaktie smārtfoni ar 5,8 collu ekrāniem.... Figeju.

Drīz televizoru pie auss liks.

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

Pirms 13 minūtēm , vvv teica:

A40 pat topā ticis. Starp kompaktajiem. 2019. gadā kompaktums kāds nu ir tāds ir :D.

Par A40 biški bail, ka pēc kādiem 2 gadiem, nepaliek par galīgu bremzi. Cilveki jau telefonu grib nopirkt ilgam laikam, nemainīs kā jauniesi ik pa gadam vai diviem :) Un A40 pēc parametriem gandrīz 2x švakāks kā nākamais A50.

Tajā topā ir interesants arī Sony xz2 compact, pie tam mazāks ekrāna izmērs. Tikai cena, cena... :)


Pirms 6 minūtēm , VebKamera teica:

Kompaktie smārtfoni ar 5,8 collu ekrāniem.... Figeju.

Drīz televizoru pie auss liks.

Es jau arī gribētu mazāku, bet visi tagad tikai planšetes ražo :D Pats lietoju Z3+ un, ja būs jamaina telefons, tad pat nezinu uz ko. Esošās 5.2 collas jau ir gandrīz par lielu, kur nu vēl 6 collas un vairāk...

Link to comment
Share on other sites

Pirms 39 minūtēm , VebKamera teica:

Figeju

90os bija anekdote. Jo biezāks džeks, jo mazāks viņam mobilais telefons.

Link to comment
Share on other sites

pirms 6 stundām , aoma teica:

Izlepis esi.

Tikai viena nianse. Tas bija vairāk kā pirms 20 gadiem. Tagad laiki citi un tehnoloģijas citas. Kāpēc neiet līdzi komfortam? :)

Es neesmu no Tavas paaudzes, bet pirmais telefons Ericsson A2618 mani arī apmierināja. Tagad tādu es vairs negribētu.

Labots - Zoom
Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , Zoom teica:

Kāpēc neiet līdzi komfortam?

Neviens nenoliegs, ka lielākā ekrānā ir komfortablāk skatīties bildes, filmas, spēlēt spēles, lasīt internetu... Kas tādā veidā telefonus lieto, ļoti labi. Bet, ja telefons tam visam netiek lietots, piemēram, man izveidojušies telefona lietošanas paradumi galīgi neprasa lielu ekrānu. Tad es saku, ka lielekrāna telefons man ir nevis komfortabls, bet rada liekas neērtības, izmēri tādi, ka katrā kabatā neieliksi, vajadzīga arī saudzīgāka lietošana, plīst tie lielie ekrāni diezgan. Manai lietošanai komfortablāks ir podziņnieks. Nedomāju, ka es vienīgais tāds. Diemžēl mūsdienās labu podziņnieku vairs nav, turpat 10 gadus vairs nav.

  • Patīk 3
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

VebKamera
pirms 2 stundām , Māšuks teica:

Mazs un laba kamera

 

Bija šitas modelis. Biju nemērā laimīgs, īpaši dēļ kameras un neskatoties uz Sony trulajām bloatware aplikācijām. Nolietoju gadus 3, bet tad parādījās hārdvēres gļuks, kuru remontēt nebija mērķtiecīgi - pārsniedza telefona cenu.

Link to comment
Share on other sites

Māšuks

A nebija kautkāda iespēja atinstalēt tās liekās sistēmas programmas?

 

Ja nelieto nekādus tur rijīgos app tad tā truba ir pat ļoti ok. Ebay šitam cena gana smieklīgi maza.

Link to comment
Share on other sites

laikamTak
1 stundu atpakaļ, vvv teica:

man izveidojušies telefona lietošanas paradumi

man podziņtelefons darbā, bet pie auss liekams multimediju izklaides centrs brīvajā laikā. И ЧО? katram savi paradumi. vai tāpēc tos jāsludina par vispareizākajiem un jāiesaka citiem?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 38 minūtēm , laikamTak teica:

vai tāpēc tos jāsludina par vispareizākajiem un jāiesaka citiem?

Nē. Nav tādu vispareizāko. Man viens paziņa, viņš ābolfans, viņam ir viens pats aifons, droši vien, jaunākais katru gadu, ā, nē, vēl viņam ir ābolviedpulkstenis. Nekā cita viņam nav. Nav mājās datora, televizora, radio, fotokameras... Ļoti labi iztiek tikai ar telefonu, tas viņam vienīgais gadžets. Un ko? Jāsaka, cepuri nost viedtelefonu ražotāju priekšā, kādā līmenī mūsdienās ir viedtelefoni.

Link to comment
Share on other sites

Ir tikai viens labākais telefons - tas, kas tev kabatā. Tas pac attiecas uz sievu, auto u.t.t.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jau vakar KaiOS oficiālajā lapā lielījās, ka palaiduši vacapu globāli KaiOS ierīcēs. Man vacaps telefonā parādījās jau maija sākumā, ne visos reģionos tas bija vienlaicīgi, lietotāj no UK tika pie vacapa jūnijā..., tagad ir visiem.

Šodien arī mūsējie tehnoloģiju apskatnieki par šo jaunumu uzrakstījuši.

Link to comment
Share on other sites

VebKamera
2019.07.21. , 22:01, Māšuks teica:

Ebay šitam cena gana smieklīgi maza.

 

Kur? Ir atrasts kas cenas izteiksmē īpašs? Es biki raustos pirkt - viņiem nav vienkārši nomaināma baterija un ja viš ir riktīgi lietots, tad tā baterija var būt jau ar galiem. Bez tam var būt jau minētais hārdvēres gļuks, kura dēļ viņš var kļūt nelietojams. Ja tiešām ir dabonams pa medusmaizi es iespējams, ka pat saņemtos nopirkt izklaidei.

Ar Sony bloatwari ir grūti - viņus ne tā īsti var nobloķēt, ne atinstalēt. Vieglāk laikam atrast kādu alternatīvo firmvēri un pāršūt visu.

Link to comment
Share on other sites

Māšuks

https://www.ebay.co.uk/itm/4-3-Sony-Ericsson-Xperia-Z1-Compact-D5503-4G-Unlocked-Phone-16GB-4-Colors/372135680790?_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20160908105057%26meid%3D59128aa9342b4c45a8bf7186d52cf01e%26pid%3D100675%26rk%3D4%26rkt%3D15%26sd%3D150884270443%26itm%3D372135680790%26pg%3D2481888&_trksid=p2481888.c100675.m4236&_trkparms=pageci%3A6f8aaca5-b21f-11e9-bfd8-74dbd180f9cd%7Cparentrq%3A3e99e85116c0a4e884173f57fff2cc82%7Ciid%3A1

 

Šiten un jauni viņi ir. Man pašam ir doma paņemt, jo gada beigās vairs uz manas Lumia 650 neiešot Whatsapp


image.thumb.png.0f3be9ec2857c31a06da760bb5c71ce5.png

Link to comment
Share on other sites

Beigās vēl nesanāk Sany ne Sony.

Link to comment
Share on other sites

Krieviņi paziņojuši par jaunu KaiOS tālruni. Kā var saprast, tas ir pašu krievu brends, telefons, laikam, paredzēts Krievijas tirgum. Cik var noprast no lasītā internetā, Krievijā podziņnieki ir ļoti populāri, Nokia 8110 4G tur arī cieņā, līdz šim tas viņiem bija vienīgais oficiāli pieejamais KaiOS telefons.

Link to comment
Share on other sites

Kaut kādi telefoni viņiem ir, pārsvarā ķīniešu ražojumi, uz kuriem uzlīmes ar krievu brendu nosaukumiem. Divi modeļi YotaPhone bija vairāk pašu izstrādājums, bet neaizgāja, pārāk dārgi un ne tik labi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Dažos Latvijas internetveikalos parādījušies jaunie Nokia 2720 flip: https://www.salidzini.lv/cena?q=nokia+2720+flip

Cena paliela, pat jāsaka, nepievilcīga priekš podziņtelefona. Nezinu, cik pie mums maksāja 8110 4G tirgošanas pašā sākumā, bet vēlāk tam cena kritās, tagad internetā var nopirkt pat zem 50 eiro, tas ir pat lētāks par dažu labu dumjfonu. Iespējams, ka 2720 arī ar laiku kļūs lētāks.

Diezgan drīz pēc 2720 flip izziņošanas 5. septembrī, internetā izlasīju, ka telefonu jau paspējuši uzlauzt, banānhakeri arī saberzējuši rokas, gaida telefonu, lai varētu tam pieķerties... Iespējams, šis būs ne mazāk interesants modelis kā 8110 4G.

Pirmās lietotāju atsauksmes jau ir, nedēļu pēc izziņošanas tas jau bija nopērkams Vjetnamā. Telefonam ir jaunāka KaiOS versija kā Nokia banānam, jācer, ka iepriekšējās versijas kļūdas novērstas. Var jau būt, ka banānam vēl būs kāds atjauninājums, bet pagaidām nekādu ziņu par to nav. Jāskatās, ko banānhakeri izdarīs, lasīju viņu forumā par plāniem OS no 2720 pārkopēt uz 8110. Jāsagaida nopietnāki lietotāju apskati, redzēs, vai šī KaiOS nokija būs labāk izdevusies kā iepriekšējā.

Manis paša pirmie iespaidi par abiem jaunajiem Nokia KaiOS telefoniem (2720 flip un 800 tough) ne visai. 800 tough varētu būt labs laivu braucienā, kādā ekstrēmā pārgājienā, bet ikdienai tādu lielu negribētu, savukārt 2720 flip ir atlokāmais, nekad man tāds nav bijis, es sev gribētu klasiskas formas podziņnieku ar KaiOS, pagaidām priekš Latvijas tādu nav, pie mums tirgo poļu Maxcom ar KaiOS, bet tam, kā var saprast, nav latviešu valodas, triecien drošais un ūdens drošais CAT B35 savukārt arī liels izmēros. Atliek cerēt, ka KaiOS popularitātes pieaugums turpināsies, tad ar laiku būs visādi KaiOS telefoni pie mums.

Link to comment
Share on other sites

Tam salokāmajam krāmam ir whatsapp, tas ir nais, bet vai tas tur arvien būs pēc gadiem pieciem (zinot kā ir noticis ar whatsapu uz simbian)?

Turklāt, par whatsapu runājot,

Citēt

everytime when u want to reply whatsapp u open and close ipen close open close open close open clise open close open close open close aaaargh ...

- rakstīts kādā atsauksmē arēnā.

 

Atbīdāmajam krāmam arī esot whatsap un tas laikam nav jābīda vaļā-ciet lai atbildētu uz whatsapu, bet atbīdīšanās esot

Citēt

not exactly great

-  saka kāds onkulis jūtūbē par pilnīgi jaunu telefonu, tātad tā ir tik sūdīga kā vissūdīgākajiem veco laiku bīdāmtelefoniem, neatminos vai nokijai kaut kas tik šausmīgs bija bet esmu turējis rokā vienu lētā gala sonī ēriksōn (iespējams, tas bija W205), tas bija maksimāls sūds. Es te negaidu ņeržas gultņus kā 8800, bet nevajag ņeržas gultņus lai slaideris bīdītos akceptējami, bija man reiz sonī ēriksōns W595, tur viss bija čotka un tas telefons nebija dārgs.

 

Šie nokija krāmi, lai arī viņi ir kaut cik lietojami, tomēr man rodas iespaids ka mārketings te tik ļoti spiež uz retro haipu un ne uz ko citu, ka uzbūves kvalitāte un ilgmūžība ir pilnīgi nesvarīga, apmēram kā šim fotoaparāta izstrādājumam:

 

Karoč, @vvv, paldies par topiku, uzspiedi uz jūtām, būs reiz jāsaņemas atrast kādu nedārgu 8800. Vai E52. Vai 6310i. Vai 3720. Vai jānopērk aķis tam N70 kurš man mētājas kastē. Eh.

Link to comment
Share on other sites

Kurš vēl mūsdienās pērkot telefonu aizdomājas vai kāda aplikācija uz tā telefona darbosies pēc 5 gadiem? :D ja uhu em!

telefons maksā virs simta. lielākā daļa pērkot telefonus pa 1k nedomā viņus lietot ilgāk par 2 gadiem, a te uztraucās par 1 appu pēc 5 gadi :D man bērni biežāk telefonus maina

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

(labots)
1 stundu atpakaļ, 138 teica:

bet vai tas tur arvien būs pēc gadiem pieciem

Pēc pieciem gadiem tik pat labi pats vacaps var vairs nebūt. Kaut kad nesen lasīju, ka Cukerbergs grasās to nomērdēt, paša feisbuka mesendžeri liekot vietā, ja kaut ko nejaucu, tad ASV feisbuka mesendžeris jau apsteidz vacapu. Pagaidām vacaps KaiOS telefonos ir, un kā var saprast, ne bez paša vacapa centības, tas tur nokļuva, tā teikt, neatstāsim podziņtelefonu lietotājus neizspiegotus. Paskat, kā gugle sagrāba kontroli pār KaiOS telefoniem, cik tur miljonus dolāru iedeva KaiOS izstrādātājiem, un tagad podziņnieki saindēti ar gugli.

1 stundu atpakaļ, 138 teica:

Atbīdāmajam krāmam arī esot whatsap

Jā, vacaps ir kopš maija. Nav kā iebūvētā aplikācija, bet lejuplādējama no Veikala. Man pašam tas vacaps vienaldzīgs, meita gan piespieda viņu palaist, tagad meita man nevis īsziņas raksta, bet vacapā, ja kaut ko grib uzrakstīt. Neredzu tam loģiku. Varbūt es spriežu nepareizi, bet sākotnējā pamatideja tādam vacapam un tamlīdzīgiem bija ietaupīt naudu par SMS, bet ja tagad ir neierobežotie zvani un neierobežoti SMS, ko tur var ietaupīt. Līdzīgi sanāca man ar Skype lietošanu, kādreiz daudz sazinājos darba darīšanās caur skaipu, mobilo sarunu minūtes bija dārgas, ja garāka runāšana, caur skaipu tika runāts, kad parādījās operatoriem neierobežotā zvanīšana, arvien mazāk lietojām skaipu, pa telefonu varēja visu izrunāt nebaidoties, ka norunāsi daudz naudas, a tagad es pat to skaipu datorā sev neturu. Protams, protams, ja sanāk zvanīšana uz ārzemēm (ne Eiropu), tad mobilo telefonu lietot būs dārgi. Bet man nav zvanīšanas uz ārzemēm, uz Eiropu pa retam gadās, bet citur, nē.

1 stundu atpakaļ, 138 teica:

bet atbīdīšanās esot

8110 atbīdīšana ir ciešama, sākumā domāju, ka būs neērti, bet ātri pieradu. Tas, ka «not great», piekrītu, atbīdīšanas mehānisms ir pagalam prasts, tagad, pēc nepilna gada lietošanas, apmēram 9 mēneši, skatos tās plastmasas renītes padilušas, vienu laiku atbīdāmais vāciņš sāka grūti bīdīties, domāju, ka kaut kas salūzis, izrādījās kaut kādi netīrumi, izsūcu ar putekļu sūcēju, bīdīt kļuva normāli. Pati ideja tam bīdāmajam vāciņam nav slikta, pacelt klausuli - atbīdi, nolikt klausuli - aizbīdi, nav nekādu uztraukumu par taustiņu bloķēšanu... Vacapa ziņa, kad pienāk, ekrānā paziņojumu par pienākušo ziņu vari redzēt neatbīdot, bet tai paziņojumā tikai redzams, kurš sūtījis, izlasīt un atbildēt var, ja vāciņu atbīda. Neatbīdot vāciņu var tikai ieslēgt ekrānu, tajā būs tas, kas bija, kad aizvēri vāciņu, piemēram, lasi e-pastu, neizejot no e-pasta aizbīdi vāciņu, tad neatbīdot vāciņu nospied sānu pogu, ekrānā būs tas pats e-pasts, jā, vēl var ieslēgt vai izslēgt telefonu neatbīdot vāciņu, un vēl, noraidīt ienākošo zvanu var bez vāciņa atbīdīšanas.

Labots - vvv
Link to comment
Share on other sites

Pirms 26 minūtēm , vvv teica:

Neredzu tam loģiku.

Vienīgā jēga ko redzu whatsapam podziņtelefonā ir iespēja lietot savu sociālo loku whatsapa grupas. Tikai, ja tajās grupās mēdz sūtīt bildes un video.. tā, cik šitām nokijām ir storage un vai ar viņām var atvērt jūtūbi?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , 138 teica:

cik šitām nokijām ir storage un vai ar viņām var atvērt jūtūbi?

4 GB iekšējā atmiņa. MicroSD karte līdz 32 GB. Jūtūbi var skatīties, ir pat atsevišķa jūtūbes aplikācija, var skatīties arī no pārlūka. Es kaut kā telefonā jūtūbi neskatos :D.


KaiOS vacapā var bildes un video saņemt/sūtīt. Nav tik iespējas veikt zvanus.

Link to comment
Share on other sites

raivix95
pirms 8 stundām , vvv teica:

Pēc pieciem gadiem tik pat labi pats vacaps var vairs nebūt. Kaut kad nesen lasīju, ka Cukerbergs grasās to nomērdēt, paša feisbuka mesendžeri liekot vietā

Ja tā notiks, es atgriezīšos pie SMS, bez domāšanas.

Link to comment
Share on other sites

Jūtūbe kļūst nepieciešama kad tev whatsapā kāds atsūta linku uz video.

Klavieres nez, bet čellus, podus, ledusskapjus un dīvānus ar velosipēdu pārvadāt ir iespējams, lai arī ne ar kuru katru.

Link to comment
Share on other sites

Kādu brīdi pavazājos ar Nokia 8110 4G, manuprāt, ka ja cilvēki atmestu vēlmi samelēt šajā aparātā veco "banānu", tā vietā to uztvertu par parastu podziņtelefonu - tīri lietojams aparāts, ar samērā apbrīnojamu bačas izturību. Viss ir pietiekami vienkārši, intuitīvi saprotams, kalkulātors nav jāmeklē zem kalendāra utml, kā dažiem citiem projektiem sākuma stadijās. Toties kādiem jābūt mazohistiem lai tajā šķirbā, sauktu par ekrānu, mēģinātu skatīties youtube...Varbūt caur lupu.

Kad vel to trubu nēsāju, whatsapp'a nebija priekš KaiOS'a, bet arī diez vai ikdienā gribētu no podziņieka bakstīt MSG Whatsapp'ā. Vispār liekas šī ir viena no lielākajām projekta problēmām - apšu veikals tā arī ir kā pārtikas veikals LV 1991. Ja šo situāciju nelabos, domāju, ka šim projektam vienīgās izredzes būs uz zvanīt gribētājiem, kas pilnīgi neko citu no tā verķa negaida.

 

Tiem Whatsapp'a jēgas meklētājiem - Whatsapp's ir kā bezmaksas saziņa uz ārzemēm kur operātori prasa sālītus ciparus:

1) Es nezinu nevienu mobilo operātoru LV, kam būtu bezlimita zvani pa visu pasauli, katram ir kaut kāda minimālā deva pa EU, bet arī tam par bezlimitu neesmu dzirdējis, kur nu priekš visas pasaules.

2) Neņemiet LV par izejas punktu Whatsapp'a kā tāda jēgai, ir arī citas valstis ar citiem tarifiem. 

Piekrītu, ka pērkot trubu, uztraukties par kaut kā suportu uz tās, pec 5 gadiem ir absurdi, jo pec 5 gadiem pati tehnoloģija/aķis/utml noliks šo trubu plauktā.

 

Vai kāds ir mēģinājis uz tā 8810 4G to google's asistentu? Man grūti iedomāties ko tas vispār spēj piedāvāt tik triviālam apartātm.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Funkcionāli watsaps ir outdated craps. Telegrams ir šiem gadus priekšā. Tā kā ir ļoti ticams, ka Facebook to likvidēs un pāries uz kaut ko modernāku.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Delphin teica:

Vispār liekas šī ir viena no lielākajām projekta problēmām - apšu veikals

Kad ziemā telefonu nopirku, aplikāciju veikalā bija tikai dažas aplikācijas, neatceros, nedaudz vairāk par 10, kā toreiz sapratu no pusgadu veciem apskatiem, divas trīs aplikācijas bija papildinājušas veikalu pirmajā pusgadā. Vēlāk aplikācijas sāka nākt klāt pa kādai. Tagad veikalā jau diezgan aplikācijas papildinās, paši KaiOS aktīvi aģitē rakstīt aplikācijas, palaiduši vietni izstrādātājiem. Apskatījos, veikalā tagad ir ap 150 aplikācijām, no tām lielākā daļa spēles (ap 100). Aplikācijas  pārsvarā ir visādas nejēdzīgas figņas, bet gan jau kāds var atrast arī ko priekš sevis noderīgu. Vienīgā aplikācija, ko es sev esmu uzinstalējis un šad tad lietoju ir sporta aktivitātes aplikācija, skaita noieto/noskrieto/ar velosipēdu nobraukto attālumu, vidējo ātrumu, ir tajā aplikācijā savas kartes, kurās atspoguļojas maršruts, kādreiz tas interesanti. Pēc manām domām, projekta galvenā problēma, ka attīstība notiek pavisam lēni, paši viņi lielās, ka KaiOS ir 3. OS pasaulē, lietotāju skaits pieaug, līdz šā gada beigām cer, ka būs 150 miljonu lietotāju, bet nav nekādu biežu OS apdeitu, vairāk kā gads pagājis, kopš Nokia ar KaiOS tirgošanā, KaiOS versijas apdeits tikai viens noticis, redzēs, vai vēl apdeitos uz nākamo versiju, to, kas jaunajos Nokia KaiOS modeļos būs. Varbūt tas tikai sākumā, varbūt ar laiku viss ieskriesies, nezinu, kā izskatījās sākums Android OS telefoniem pirms padsmit gadiem, bet komentētāji bieži velk paralēles, pirmie Android telefoni arī nav bijuši OK.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Delphin teica:

Vai kāds ir mēģinājis uz tā 8810 4G to google's asistentu?

Esmu tikai pamēģinājis, bet nelietoju. Nav latviešu valodā. Pēc aprakstiem saprotu, ka diezgan daudz var izdarīt caur to. Var piezvanīt kādam ar balsi, šis varētu būt noderīgi, uz simbiāņiem kādreiz tiku izmantojis, kad pie stūres, uz simbiāņiem tas darbojās labi, bet šim, kad mēģināju, diez kas nav, kontakta vārds jānosauc angliskā izrunā, tad asistents tevi saprot.

Link to comment
Share on other sites

Jaunie nokia podziņnieki no 1a.lv izpirkti. Pāris dienās. Kā karstus pīrādziņus izgrāba. Neskatoties, ka cena tik augsta. Pat nobrīnījos. Pieņemamu Android viedtālruni par tādu cenu var nopirkt.

Link to comment
Share on other sites

Ja pareizi atceros, toreiz, kad salidzini.lv ieraudzīju, pie 1a.lv uzrādījās vienai krāsai 5, otrai 4, 1a.lv bija vienīgais, kur prece nopērkama, tajos pārējos veikalos uz pasūtījumu.

Plauktos nepūs, interese par šiem modeļiem liela, kā noprotu no internetā lasītā. Vācu amazonā melnais modelis ir numur viens vispārdotāko topā starp vecmāmiņu telefoniem :D


Numur 16 starp visiem telefoniem.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Intereses vadīts nopirku Nokia 2720 Flip. Jau vairākos internetveikalos tirgojas. Pirku 220.lv, tur sākumā cena bija precīzi 96 eiro, tagad, skatos, par pāris eiro cenu pacēluši. Šodien rīta pusē atnāca sūtījums uz pakomātu, sūtījumu izņēmu, bet pa dienu nebija laika pētīt, vakarā iepazinos vairāk. Padomāju, varbūt kādam forumā interesēs, tādēļ uzrakstīšu komentāru par pirmajiem iespaidiem. Lūdzu, nepārmetiet man, ja izplūdīšu, kaut nebūt negribu to darīt, bet zinu, ka īsi neizdosies.

Iepakojums noformēts līdzīgi kā 8110 4G, komplektā pats telefons, baterija un lādētājs (precīzi tādi paši kā 8110 4G), kā arī īsās pamācības vairākās valodās, bija arī latviešu valodā pamācība, acīmredzot, LV tirgum paredzētais modelis, austiņu komplektā nav.

Pats telefons salocītā veidā kompakts, nedaudz biezāks un platāks kā banāns, bet krietni īsāks. Atlocītā veidā gan liels, garāks par banānu ar izbīdītu vāciņu, pēc internetā redzētiem attēliem nešķita, ka tik liels tas ir.

Korpuss izgatavots kvalitatīvi, ārēji telefons izskatās solīdi. Vienīgais, nepatīk glancētās plastmasas virsmas no abām pusēm, kas savāc pirkstu nospiedumus un nešķiet izturīgas pret skrāpējumiem. Salīdzinot ar banānu, šis jauns izskatās labāk nostrādāts.

Ekrāns liels. Ciparu pogas ļoti lielas. Pogas nesalīdzināmi ērtākas kā 8110 4G. Ir papildus divas podziņas - virs zvana pacelšanas un virs zvana nolikšanas pogām, ir papildus skaļuma regulēšanas pogas labajā sānā, ir papildus poga kreisajā sānā, ar ko izsaukt Google Assistant.

KaiOS versija šim telefonam jaunāka. Galvenais iemesls, kāpēc pirku telefonu, gribējās uzzināt, kas jauns sistēmā. Iespējams, ka pēc kāda laika būs jauninājums banāntelefonam uz jaunāko OS versiju, bet, tik pat labi, jauninājuma var arī nebūt. Saistībā ar OS jaunumiem visu vēl neesmu izpētījis, bet vairāki uzlabojumi man iepatikās. Ir telefonā failu pārlūks, banānam nebija, failus varēja kārtot pieslēdzot pie datora vai arī džailbreikojot telefonu un instalējot failu pārlūku no banānhakeru mājaslapas. Attīstīta ir telefona sinhronizācija ar google kontu. Tagad telefonu var piesiet google kontam iestatījumos, un ieķeksēt, ko vēlies sinhronizēt, iespējas trīs - kalendārs, kontakti, google mail. Iepriekš pilnvērtīgi sinhronizējās tikai kalendārs, jāteic, gļukaini tas darbojās, biežāk paziņojumi no google kalendāra neatnāca nekā atnāca, kontaktus varēja tikai importēt no google konta uz tālruni, sinhronizācijas nebija. Kalendāru vēl neesmu testējis, bet kontaktu sinhronizāciju pārbaudīju. Jā, var neko neimportēt, iestatījumos tik pievieno google kontu, ieķeksē, lai rāda kontaktus un visi googles konta kontakti telefona kontaktos. Katrreiz, kad atver kontaktu aplikāciju, notiek sinhronizācija. Tomēr, nekas pilnvērtīgs tur nav. Ja tālrunī saglabā jaunu kontaktu, google kontā pēc sinhronizācijas tas nenonāks, vienīgi izdzēšot telefonā kādu kontaktu, tas izdzēsīsies arī google kontā. Vēl viena lieta, telefona atmiņā saglabātajiem kontaktiem ir vairāk papildiespēju ko pievienot, piemēram, kontakta attēls google konta kontaktam nav pievienojoms telefonā, līdzīgi google kontaktam nevar pievienot savu zvana melodiju. Kaut kāds uzlabojums ir, bet līdz pilnvērtīgam risinājumam nav tikuši, varbūt ar kaut kādiem nākotnes jauninājumiem, šo nostrādās līdz galam, bet pagaidām tas izskatās kā iespējas demonstrējums. Es pats tādu google kontu telefonā nemaz negribu, pamēģināju atvērt Google kartes, tur izleca paziņojums, jūs esat pierakstījies ar google kontu, gan jau būtu līdzīgi jūtūbē, internetā un tā tālāk. Grib Google savos nagos arī podziņfonu lietotājus, nepietiek viņiem ar Android viedtālruņu lietotājiem... :D Par kontaktiem runājot, parādījusies jauna iespēja bloķēt kontaktus, melnais saraksts vai kā viņu pareizi sauc. Tieši kontaktu aplikācijā patika jaunās papildus podziņas pielietojums, poga «atpakaļ» agrāk bija viena, tā pati, kas «beigt zvanu», tagad divas, abas strādā līdzīgi, tik ar «beigt zvanu» pogu no aplikācijas iziet tā, ka pa jaunu ieejot aplikācijā, nonāc sākumā, ar jauno «atpakaļ» pogu no aplikācijas iziet tā, ka pa jaunu ieejot aplikācijā nonāc vietā, no kuras izgāji. Banāntelefonā «beigt zvanu» pogai sākotnēji bija viens variants, pēc atjauninājuma otrs variants, kā kuro reizi kas ērtāk, tagad ir izvēle. Jauna iespēja - ekrānuzņēmumi, agrāk nebija, kaut kā čerez žo varēja datorā telefona ekrānuzņēmumu izveidot, tagad vienkārši taustiņu kombinācija zvaigznīte un restīte. Jaunums ir arī izvēlne pie izslēgšanas, var izslēgt, restartēt, notīrīt atmiņu, bloķēt.

Kas ļoti nepatīk, joprojām nav izlabotas dažas kļūdas latviskojumā, joprojām kalendārā trešdiena ir trešdiens, diezgan stulbi sanācis ar zvana ilguma rādījumiem, to pārbaudīju angļu valodas variantā, tur viss pareizi, kad telefons latviski, zvana ilgums ir nevis, piemēram, 4 minūtes un 22 sekundes, bet 4 stundas un 22 stundas. Banāntelefonam vispār pēc pēdējā apdeita zvana ilgumu nerādīja. KaiOS galīgi nav piedomāts par skaitītājiem, nav iespēju redzēt kopējo zvanu laiku, nav patērēto datu skaitītāju, īsziņu skaitītāju, vecajos nokia podziņniekos, pat vienkāršajos, bija detalizēti - kopējais, izejošo, ienākošo zvanu ilgums, nezinu, kā ir citos mūsdienu podziņfonos, gan jau ir, KaiOS tā nav.

Par dzirdamību zvanu laikā. Apbrīnojami labi. Banāntelefonam dzirdamība ir ļoti laba, tad 2720 Flip ir vēl labāk. Skaļums klausulē arī lielāks, es noregulēju divas iedaļas zem maksimuma, banānam skaļums klausulē bija mazāks, man bija iestatīts uz maksimumu.

Būs vēlāk jāpatestē tīkla tveršanas spēja, akumulatora turēšanas ilgums, to tā nemaz nevar pirmajā dienā.

Jāatzīstas, neesmu sajūsmā par formas faktoru. Atbīdāmais banāns sākumā iepatikās uzreiz, ar vienas rokas īkšķi vāciņu atbīdīt bija viegli, bez pierašanas. Atlokāmais tā neiepatikās, iepriekš man nav bijuši atlokāmie telefoni, varbūt vajag laiku, lai piešautos veikli atvērt un aizvērt vāku. Ir ārējais ekrāns, kurā paziņojumi redzami, tas labi, kaut kāds info neatverot arī būs. Toties pogu spiešanas ērtuma ziņā šis ir super. Banāns šajā ziņā mēsls, pavisam draņķīgas pogas.

Un vēl, šim telefonam, pēc manām domām, nepiemīt tāds šarms, kā banānam, pašam pirmajam nokijas KaiOS telefonam. Banāns bija atdzimšana leģendārajam banānam no leģendārās filmas «Matrica». Nokia banānu pozicionēja kā telefonu orģināliem cilvēkiem. Turpretī  2720 Flip oficiālajā lapā bildes ar vecmāmiņu. Šis tāds vecmāmiņtelefons. Ir tam papildus pieejamības režīms, kurā Google Assistant poga pārvēršas par SOS pogu. Es gan, piemēram, savai sievasmātei tādu telefonu nenovēlētu, sapītos viņa tādā. Priekš šāda telefona vecmāmiņai jābūt advancētai.

Kas attiecas uz 2720 Flip uzlaušanas iespējām, tur viss kārtībā, banānhakeri visu dara, lielās fiškās šis džailbreikojams un rūtojams tieši tā pat kā banāntelefons. Es pats jau pirmajā dienā izmēģināju pieslēgties caur ADB, pagaidām vēl neko neizdarīju, tikai aktivizēju izstrādātāja režīmu. :)

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Onānims, i ir katrā  rokās!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

laikamTak
pirms 7 stundām , jema teica:

Onānims, i ir katrā  rokās!

Biedri, neatdosim sēklu kulakiem! :nea:

  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

2019.10.20. , 01:55, vvv teica:

Korpuss izgatavots kvalitatīvi, ārēji telefons izskatās solīdi.

Salīdzinot ar banānu, šis jauns izskatās labāk nostrādāts.

Pastāsti apdeitus par šo pēc kāda mēneša :)

 

2019.10.20. , 01:55, vvv teica:

oficiālajā lapā bildes ar vecmāmiņu

Uztaisiet tak arī telefonu kuram nekas nelokās un nebīdās, epta.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...