Jump to content

Nokia 8110 4g. Pievienojieties revolūcijai.


Recommended Posts

 Kāpēc tēmai tāds nosaukums, pateikšu vēlāk.

 Varbūt atceraties, pagājušā gada MWC tika izziņots Nokia podziņtelefons Nokia 8110 4g. Ar skaistu stāstu par orģinālā Nokia 8110 «atkārtotu ielādēšanu» un fragmentiem no filmas Matrica. Telefons iznāca vasarā, oficiāli nonāca arī Latvijā.

 Es sekoju telefonu jaunumiem, īpaši interesē tieši podziņtelefoni. Nekas jauns, kas mani uzrunātu, podziņtelefonu tirgū nav jau vairākus gadus, podziņtelefoni iznāk pavisam maz, tikai dažiem ražotājiem, tikai vecmāmiņu telefoni un vienkārši (zvani + SMS) telefoni. Absolūti iztrūkst podziņsmartfoni, kādi bija Symbian ziedu laikos, pats pēdējais iznāca 2011. gadā, viss, kopš tā laika podziņsmartfonu niša ir tukša, ja neskaita dažus Blackberry telefonus.

Tagad sāk izskatīties cerīgi. Podziņsmartfoni sāk parādīties. 2017. gadā Indijas mobilo sakaru operators izlaida JioPhone ar operētājsistēmu KaiOS. Indusi ļoti atsaucīgi uzņēma jauno telefonu, jauno sistēmu, īsā laikā KaiOS kļuva par otro izplatītāko Indijā, uzreiz aiz Androīda. Pats KaiOS ir bāzēts uz Firefox OS, novārtā pamestas atvērtā koda operētājsistēmas. Cik saprotu, Firefox OS brīvi pieejamā koda dēļ, KaiOS ir pievilcīga sistēma tiem, kas saprot, ko ar kodu darīt. Cik palasīju par KaiOS telefoniem, tā sistēma vēl diezgan jēla, pavisam jauna kā nekā, toties potenciāls esot labs. Pašlaik pasaulē ir iznākuši tikai daži tālruņi ar KaiOS, daļa no tiem pie mums nenonāks, jo paredzēti tikai Āzijas tirgiem. Pie mums, ja nekļūdos, tagad ir divi - Nokia 811­0 4g un rudenī iznākušais CAT B35.

 Stāsts par ko. Uzskrēju internetā rakstiem, pēc kuriem var saprast, ka Nokia 8110 4g tika silti sagaidīts hakeru sabiedrībā, šo telefonu visai ātri uzlauza (jailbreak), parādījās iespējas likt uz tā programmas no malas, hakeri padarīja šo telefonu krietni gudrāku. Ir izveidojusies entuziastu grupa, kas izspiež no šī tālruņa nedokumentētajām iespējām visādus brīnumus. Re, mājas lapa. No tās arī paņēmu vienu saukli, ko ieliku tēmas nosaukumā.

 Pats telefons nav nekāds knapais, ir 4g (iedomājies, 4g podziņtelefonam), ir spēcīgs brauzera dzinis, ir tam ļoti vērtīga funkcija - to var lietot kā 4g WIFI pieslēguma punktu (ideāli, ja kaut kur dabā vajag internetu planšetei). Pašlaik šis varētu būt pats advancētākais podziņtelefons pasaulē (no aktuālajiem modeļiem).

 Man šis tālrunis nepatīk, nekad neesmu lietojis slaiderus, nezinu, vai tāds būtu man ērts. Ar interesi gaidu MWC 2019, varbūt tur tiks izziņots kāds jauns gudrais podziņnieks, kurš man iepatiktos, kuru varētu arī nopirkt lietošanai. Sev pēdējo reizi telefonu pirku 2013. gadā, gribētos tā kā kaut ko jaunu. Vecie modeļi, ko pārmaiņus lietoju, jau sāk uzrādīt visādas vainas, vienam korpuss pat sāk lūzt. Ja pavisam nekas interesants neparādīsies jaunumos no gudrajiem podziņniekiem, apsveru iespēju nopirkt šo banāntelefonu.

 Vai kādam no jums, biedri, ir lietošanā šis telefons? Varbūt kāds no jums ne tikai lieto, bet ir arī iesaistījies banānhakeros?

Link to comment
Share on other sites

512mb ram, 4gb storage, 205 snapdragons, 240x320 pix 2.4 collu ekrāns. Sorry, bet tikai revolucionārs craps.

  • Atbalstu 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Savulaik Nokia N72 ļoti labi griezās ar iekšējo atmiņu 20 MB. Nevajag salīdzināt dzelžus, kas domāti Androīdam ar dzelžiem, kas domāti KaiOS.

Ja pareizi saprotu, ar revolūciju banānhakeri domājuši iespējas brīvi izrīkoties ar atvērto kodu, uz kura bāzes tā sistēma, iespējams, arī jaunu lietošanas pieredzi, kad parasts telefona lietotājs var kļūt par lietu radītāju savam telefonam.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 10 minūtēm , Stasss teica:

Blackberry ka rādīts tev. Ekrāns liels i pogu cik negribi..

Jā, jaunie Androīda BB ir ar iespēju rakstīt latviešu valodā, esmu tos papētījis. Ne tā kā īstie, kur nebija latvisko burtu.

Pirms 11 minūtēm , CAP teica:

kaka ir kaka

Jūs nedaudz nepareizi esat sapratuši. Nevajag skatīties uz šo salīdzinot ar mūsdienu viedtālruņiem. Tēma ir pavisam par citu nišu. Arī tavs viedtālrunis ir pēdējā kaka, ja to salīdzināsim ar nākammēnes iznākošo S10+ par 1600 €.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , vvv teica:

tavs

pilnīgi iespējams :D

 

atceros pirms gadiem 10-15 bija modē visādi fancy mobiļņiki.. māsai arī bija īpašā dizaina le fleur vai tml.. tad bija visādi atvāžāmi, izbāžami, izvelkami... :D nez.. mani apmierina klasiskais ķieģelis monolīts.. tevis minētais mobilais ar pēc kaut kāda banāna izksatās, ne mobilā tel.. :D

Labots - CAP
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, CAP teica:

pilnīgi iespējams

Nu un ko? Vai tagad tu nedrīksti kaut ko pateikt par savu telefonu, jo tā rādītāji ir gaužām pieticīgi salīdzinot ar kaut kur pasaulē esošo S10+?

Link to comment
Share on other sites

Klasiskā podziņniekam neredzu jēgu - cik gan bieži vajag ievadīt numuru? īssziņu tomēr arī vienkāršāk uzklabināt uz virtuālās klaviatūras. 

Nu jā, vēl kādam vecākam cilvēkam tā ir pierasta saskarne. Es vairāk gribētu sakarīgu viedtelefonu ar kādu 4" ekrānu un nelielām malām, sakarīgu baču ar vajadzētu. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 13 minūtēm , vvv teica:

gaužām pieticīgi

es gan tā neteiktu.. pilnīgi adekvāti rādītāji... :D nav mans mobilais kaut kāds nespējnieks un aizvēsture.. jā.. nu maksā gan lētāk kā tevis minētā provizoriskā S10 cena.. :D

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Pirms 43 minūtēm , vvv teica:

parasts telefona lietotājs var kļūt par lietu radītāju savam telefonam

Un tas viņam jādara tikai tāpēc, ka aparāts ir reāls hlams un nenodrošina kaudzi iespēju, kas mūsdienās pieejamas jebkuram tādas pat cenu kategorijas viedtelefonam.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , ju teica:

Es vairāk gribētu sakarīgu viedtelefonu ar kādu 4" ekrānu un nelielām malām, sakarīgu baču ar vajadzētu.

Saki, tevi arī neapmierina tās «lāpstas», kas tagad piedāvājumā?

Es īsziņas rakstu pavisam maz, dažas pa gadu. Zvanīt ievadot numuru sanāk bieži. Mans ideālais telefons būtu ar līdz pilnībai noslīpētu zvanīšanas funkciju (arī augstas kvalitātes dzirdamība), laba zonas tveršana, laba baterijas turēšana, laba e-pasta aplikācija, laba kamera arī varētu būt noderīga. Diemžēl šāda podziņtelefona nav. Neesmu atradis.

Link to comment
Share on other sites

Iesaku nestrīdēties ar demagogu. Man vecmutere arī saka, lai parafīna lampu saglabāju, jo kas to zin, kādi laiki pienāks.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , e = d teica:

Un tas viņam jādara tikai tāpēc, ka aparāts ir reāls hlams un nenodrošina kaudzi iespēju, kas mūsdienās pieejamas jebkuram tādas pat cenu kategorijas viedtelefonam.

Precīzi pateikts. Vieglāk paņemt par to pašu naudu viedtālruni, pat nesliktu varētu sameklēt. Bet vai tas ir interesantāk?


Pirms 4 minūtēm , Stasss teica:

Iesaku nestrīdēties ar demagogu.

Kur tu ieraudzīji demagoģiju? Kur tu ieraudzīji strīdus?

Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , vvv teica:

Es īsziņas rakstu pavisam maz, dažas pa gadu.

Man pat nerodas jautājums, kādēļ. :D Kad es lietoju podziņnieku, mani besīja pat ja man īsziņu atsūtīja, jo, īsās atbildes, jā nē nezinu, parasti pārauga garākās sarakstēs, kas tracināja un beigās tā pat atzvanīju. Pats ar diezgan ilgi turējos pie pogām, līdz kādam 2015. gadam, bet kad palietoju glāstamo, podziņnieks palika eksotisko lietu bariņā.

Tēmas telefons (vecais ar pelēko ekrānu) bija mans pirmais telefons, kuru pa 5ls nopirku no rokas. Telefons patika ļoti, tas likās slaidāks un kompaktāks par citiem populārajiem tā laika modeļiem. Neskatoties uz to, ka slaiderim bija izbirusi atspere un tas bija ar pirkstu tur un atpakaļ līdz galam, būtu to lietojis, kamēr sabirtu, bet bača neturēja pat dienu un atdevu atpakaļ. Ja tādam varētu iemānīt tādu noderīgu aplikāciju, kā smart id, bet tā, tāds hipsteru telefons.

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , romajo teica:

ka slaiderim bija izbirusi atspere un tas bija ar pirkstu tur un atpakaļ līdz galam

Cik lasīju, orģinālajam 8110, tam, ko izlaida 1996. gadā nemaz nebija atsperes atbīdāmajā vāciņā. Filmā «Matrica» tikai parādīja pašatbīdošu vāciņu. Pateicoties filmas popularitātei ļoti populārs kļuva arī tas telefona modelis, un par godu filmai Nokia izlaida ekskluzīvu šā modeļa variantu ar vāciņa atsperi. Ja tu saki, ka tev bija modelis ar atsperi, tātad tev bija tas ekskluzīvais variants. Es pats šo modeli no tā laika neatceros, pirmo savu mobīlo nopirku 1999. gadā, senāk vienkārši par mobīlajiem neko neskatījos.

pirms 1 stundas , romajo teica:

tāds hipsteru telefons.

Vai ne. Jo īpaši, ja pats noņemies ar telefona uzlaušanu, aplikāciju veidošana telefonam.

Link to comment
Share on other sites

Viņi visi bija ar vāciņu!

Link to comment
Share on other sites

jema, tu atceries. Bija tie divi varianti? Pirmais, kam vāciņš bez atsperes, un otrais, kam vāciņš ar atsperi? Tā vismaz internetā izlasīju.

Link to comment
Share on other sites

Atspere, kā tāda bija tikai Matrix-ā. Ar to atsperi biju domājis to, ka tai sliedē bij liekas metāla plāksnīte, kas bremzēja to vāciņu lai pats netaisās vaļā un tad kad taisīja vaļā vai ciet tas vienkārši pats paleca uz priekšu, kā jau slaiderim pienākas.

Link to comment
Share on other sites

Nu jā ... te nu mēs esam. 4G mazā, draņķīgā ekrānā. Līdzīgu efektu varētu panākt, kad žigulī (vai jebkurā briesmu krievzemes auto) iemontētu kādu ~3l dzinēju, bez sistēmas pārbūves.

 

Labots - M@R$$
Link to comment
Share on other sites

Nav tas 4g priekš tā mazā ekrāna paredzēts. 4g šajā tālrunī priekš padalīšanās ar internetu. Mazais draņķis var kļūt par ļoti ātra interneta pieslēguma punktu. Pie mums, laikam, nenonāca, bija modelim 3310 variants ar 4g, tieši tādam nolūkam radīts - dalīties ar internetu. Cik zinu, tāda funkcija ir arī viedtelefoniem, tik vai nebija tā, ka šīs funkcijas lietošana ļoti ātri nosēdina telefona bateriju. Podziņniekā pie tā piestrādāts, stundām nenosēžas, kad dala internetu.

Link to comment
Share on other sites

Nezinu. Lasīju lietotāju atsauksmēs, ka varot paņemt uz darbu, ieslēgt hotspota režīmā, līdz darba dienas beigām pietiek, vai gandrīz pietiek. Bija arī tādi teksti, ja dalot internetu pieslēdz pie lādētāja, lādētājs nespēj lādēt tik, lai baterija nesēstos.

Link to comment
Share on other sites

4g WIFI rūteris gan jau laba lieta. Es tam 4g telefonam iedomājos tādu pielietojumu, ir tāds telefons kādam, kurš nelieto smārtu, kuram nevajag smārtu, tikai telefonu... un ir planšete vai laptops, piemēram, mašīnā braucot pasažieris var izmantot internetu planšetē vai laptopā, vai arī «nebagāts bez bezlimita SIMkartes» savu viedtālruni...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

 Nopirku šo modeli. Nu jau nedēļa, kā lietošanā. Bija vēlme «aptaustīt» KaiOS un izmēģināt mūsdienu gudro podziņnieku. Pavisam nedaudz atlicis līdz MWC 2019, ceru, ka tiks paziņots kāds jauns gudrais podziņtelefons, bija ziņa, kurā minēts, varbūt būs atjaunotā Nokia 6310 versija, tas gan būtu labi, ja tā būtu, nedomājot tādu sev nopirktu. Lai tur kā, nenocietos un nopirku sev 8110 4G. Neliels apskats.

 Telefonu nopirku Single SIM, to piedāvājumā ir maz, pārsvarā visi tirgotāji piedāvā Dual SIM, gribēju tieši SS, jo labāks baterijas turēšanas laiks uzrādīts.

 Telefons ārēji izskatās labi, pēc bildēm internetā to nevarēja saprast. Korpusa materiāli neatstāj lētas plastmasas iespaidu, tomēr jau pirmajās dienās uz korpusa parādījās pa švīkai, laikam, neuzmanīgāk noliekot uz galda ieskrāpējās, tāpat taustiņi jau pirmajās dienās nedaudz padila, taustiņu materiāls tāda matēta gumijota plastmasa, vairāk spiežamiem taustiņiem matējums kļuva spīdīgs. Tātad materiālu kvalitētes ziņā nekas dižs.

 Baidījos, ka nebūs parocīgs slaideris, atbīdāmais vāciņš izrādījās ērti atbīdāms ar tās pašas rokas, kurā telefonu turi, īkšķi, pavisam īsā laikā piešāvos, tagad pat patīk, ka var atbildēt uz zvanu vienkārši atbīdot vāciņu, beigt zvanu vienkārši aizbīdot vāciņu, nav jāmeklē pogas, arī taustiņslēgs neprasās, tā vietā aizbīdi vāciņu.

 Pirmo reizi ieslēdzot tālruni parādījās valodu izvēlne. Valodu telefonā daudz, saskaitīju vairāk kā 60, izskatās, ka telefons pēc iebūvētajām valodām nav sadalīts pēc reģioniem, nezinu, es nepirku telefonu pie mobilo sakaru operatora, tur varbūt būtu speciāli LV tirgum paredzētie modeļi, uz kastītes kā reģions norādīts EU12, bet valodas telefonā ne tikai Eiropas, bet arī eksotiskās ar ne latīņu alfabētu.

 Paša telefona izvēlne krietni savādāka, ja salīdzina ar vecajiem Nokia telefoniem. Nesaku, sliktāka vai labāka, savādāka. Izvēlne ir vienkāršāka, bet vietām iespējas kaut ko iestatīt ir mazāk. Piemēram, nevar iestatīt atsevišķus signālus īsziņām, e-pastiem, viss tas zem viena - brīdinājumu signāli, tas ir mīnuss.

 Kontaktu katalogs ērts, katram vārdam var piešķirt, izskatās, neierobežotu skaitu numuru, attēlu, e-pastu, darba vietu, katram kontaktam var piešķirt savu zvana melodiju..., vienīgi, atverot kontaktus, pirmā brīdī neliela bremze, kādu sekundi tālrunis «domā», iespējams, to ietekmē, cik daudz kontaktu katalogā, man nav ļoti daudz kontaktu, nedaudz vairāk par 300, internetā komentētāji raksta, ka pie kontaktu skaita pāris tūkstoši, bremze jūtama, manā gadījumā tas nav kritiski. Kā trūkums, nav iespējams kontaktus grupēt. Vēl viena lieta, kas pirmajā brīdī pietrūka, pat nesapratu, ko darīt, nav iespējams kā vecajos Nokia telefonos pārsūtīt kontaktus no viena telefona uz otru caur bluetooth, lai importētu kontaktus, var sinhronizēt google kontaktus, Outlook kontaktus vai importēt no vcf faila, jāizveido vecajā tālrunī kontaktu eksports uz vcf failu, šis fails jāieraksta atmiņas kartē, atmiņas karte jāieliek telefonā, tad var importēt.

 Īsziņas nav sadalītas pa mapēm (ienākošās, izejošās...), viss vienkopus, sadalās sarakstu pavedienos, pavedienā īsziņas viena zem otras.

 Ļoti laba e-pasta aplikācija, e-pasta iestatīšana vienkārša - ievadi e-pasta adresi un paroli, viss gatavs, e-pasta konts izveidots. Mans inbox.lv e-pasts uzstādījās bez problēmām, visas mapes redzamas. Šim telefonam, tādam, kāds tas ir, neuzlauztam, nav iebūvētās aplikācijas, kas ļauj atvērt pdf failus, doc failus, tas ierobežo e-pastu pielikumu skatīšanos, var atvērt tikai attēlus. Tādā ziņā vecie labie simbian telefoni bija krietni priekšā.

 Ir vienkārša piezīmju aplikācija. Ir kalendārs, kalendārs pavisam švaks, ja salīdzina ar vecajām Nokia, nevar pat dzimšanas dienas ierakstus izveidot, tādu ierakstu, kas atkārtojas, nevar izveidot, arī notikuma brīdinājuma laika izvēle stipri ierobežota. Toties ir iespēja kalendāru sinhronizēt ar google kalendāru, tā arī izdarīju, google kalendāru attēlo pilnībā, ar visiem google kalendārā izveidotajiem notikumu brīdinājuma laikiem. Te jāsaka, google savu dzeloni ir iedzēlis arī podziņtelefonos, bez googles vairs nekur. Arī google kartes ir telefonā, telefonā ir iebūvēts gps, kartes aplikācija zibenīgi parāda tavu atrašanās vietu, krietni labāk, kā bija simbian tālruņos, var veidot maršrutus, navigācija telefonā nav, lasīju, ka dzelziski navigācija tiek atbalstīta, ar laiku varētu būt arī navigācija, ja līdz tādam apdeitam šis telefons tiks, ja ne šis, tad varbūt kāds cits KaiOS telefons būs ar navigāciju, varbūt.

 Pārlūks spēcīgs. Visas lapas, kurās mēģināju iet, atvēra, pat internetbankā var ieiet, vecie simbiāņi ļoti daudz kur vairs internetā netika, ne ar iebūvētajiem pārlūkiem, ne ar Opera Mini, pat boot.lv forumā nevarēju pierakstīties no saviem vecajiem tālruņiem. Turpat pārlūkā atskaņo arī video, vecajos simbiāņos video no pārlūka nevarēja skatīt, tika atvērta video atskaņošanas aplikācija, ja spiedi uz video.

 Fotokamera, gandrīz nekāda. 2 megapikseļi. Ja nu galīgi nav pa rokai fotoaparāta, tad var izmantot, kaut kāda bilde jau sanāks. Mēģināju QR kodu noskanēt, neliela izmēra, neizdevās, pat to kamera nespēj, lielāka izmēra QR kods gan veiksmīgi noskanējās.

 Ir šim telefonam superīga iespēja, tas var tikt izmantots 4G interneta dalīšanai caur WIFI. Izmēģināju, strādā ļoti labi. Pievienojos ar datoru caur WIFI, interneta ātrums lielāks, kā manam Lattelecom pieslēgumam. Ir iespēja internetu no telefona dot arī caur USB kabeli, forši, jo telefons caur USB uzlādējas, interneta dalīšana caur WIFI stipri sēdina akumulatoru.

 Kas vēl. Baterijas izturība. Pirmajā dienā, kad telefonu kārtīgi pētīju, ik pa brīdim visu mēģināju, telefona baterija izturēja visu dienu, vakarā akumulators uzrādīja māzāk par 30 %, svētdien biju tālākā braucienā, kopumā vairāk kā divas stundas telefons atradās interneta dalīšanas režīmā, no rīta uzlādēts, līdz vakaram izturēja. Tagad telefons uzlādēts naktī no svētdienas uz pirmdienu, apskatījos, akumulators uzrāda vēl 45 %, šonakt lādēties nelikšu, iespējams, līdz rītdienas vakaram izturēs, tas jau sanāks 3 dienas. Pie manas telefona lietošanas - zvanīšana aptuveni 1 stunda dienā, izskatās, telefona akumulators turēs stabili pilnas 2 dienas, varbūt pat 3. Vecie simbiāņi 3, 4 dienas turēja. Telefons ļoti lēni uzlādējas, pilna uzlāde ilgāk par 3 stundām aizņem, nezinu, kāpēc ražotājs tā izveidojis, lai baterijas uzlādēšana saudzīgāka, varbūt...

 Pagarš apraksts man sanāca, apniks vēl biedriem lasīt. Kaut, cik nu biedriem podziņtelefoni interesē, varbūt neviens i nelasīs.

 Apkopojot. Nemāku teikt, izdevies šis telefons, nav izdevies. Ne tuvu nav tas, ko es gribu. Podziņas šim modelim nav īpaši ērtas, prasīja pierašanu. Pati operētājsistēma izskatās pavisam zaļa, pieļauju, ka nav vairs tik traki, kā komentēja internetā, kad tikko šis telefons parādījās (pagājušās vasaras vidū), atjauninājumi ir bijuši, šis tas uzlabojies ir, bet vienalga, daudz kā pietrūkst, ja salīdzina ar tiem pašiem vecajiem simbiāņiem, kaut vai multitāskings, šis jo īpaši pietrūkst. Kas ir skaidri redzams, sistēmai ir potenciāls, daudzas lietas tiks uzlabotas, tad telefoni ar KaiOS kļūtu krietni ērtāki, līdz ar to pieprasītāki. Nevar jau zināt, kā notiksies, vai KaiOS dzīvos ilgi, vai nē. Pēdējā laikā esam pieredzējuši, kā pavisam nopietnas telefonu OS aiziet pa skuju taku.

 Nokia mājaslapa pagaidām vēl nav latviski, angliskajā versijā šim telefonam devīze skan šādi - For the originals, latviski tas varētu būt - Orģināliem cilvēkiem. Sava patiesība tajā ir. Kad es satikos ar radiniekiem, man piezvanīja, izvilku savu telefonu, visi, kas ieraudzīja, kā es noslidinu vāciņu, izrādīja interesi - eu, parādi... Ja man būtu bijis parasts tālrunis, neviens pat nepamanītu.

  • Patīk 2
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Aizmirsu uzrakstīt. Balss zvanu kvalitāte ļoti laba. Gan es labi dzirdu, gan otrā galā, kā man teica, ļoti labi dzird. Ir šim telefonam VoLTE (balss sakari caur 4G), tik pagaidām Latvijā neviens operators to nenodrošina. Interneta komentētāji, kuri tiek izmantot VoLTE, uzteic šo modeli, esot perfekti.

Link to comment
Share on other sites

baterijas darbības laiks gandrīz kā manam glāsteklim ar 5,2" :D

 

saprotu, ka priekš tevis tā ir revolūcija, bet vairumam tas būtu pamatīgs downgrade.. nē nu, ja vienīgi kā beigās pateici... izcelties gribas, gluži kā senos laikos ar iphone :D

 

volte spēj nodrošināt faktiski jebkurš mūsdienu mobilais.. es gan nesaprotu kāpēc operatori LV šo fīču nav palaiduši, bet nekas kritisks.. pa lielam kāda starpība vai runājot ir 3G vai 4G..

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , CAP teica:

saprotu, ka priekš tevis tā ir revolūcija

Jā, tā tas varētu būt, jo es netiku pircis sev telefonus jau gadus piecus vismaz. Iestagnējis esmu uz podziņtelefoniem, pagaidām nespēju tikt pāri paša uzstādītai barjerai - skārienjūtīgie nepatīk. Bet jauni podziņnieki, tādi, kas nebūtu dumjfoni, kaut kādi vecmāmiņu telefoni, vienkārši nav, šis bija pēc ilgiem gadiem pirmais podziņnieks ar kaut kādām gudrtelefona pazīmēm. Vēl pētīju CAT jaunāko modeli, tam arī KaiOS, beigās nosvēros Nokia virzienā. Kad pirku telefonu, domāju, tikai paskatīties, nevis lietot ikdienā, ir man vecie Nokia simbiāņi vairāki saglabājušies, kurus var lietot, pagaidām SIM karte jaunajā, pagaidām lietoju jauno.

Pirms 13 minūtēm , CAP teica:

es gan nesaprotu kāpēc operatori LV šo fīču nav palaiduši

Gan jau ar laiku. Pasaulē tā fīča arī tikai ieskrienas, vēl nav tā, ka visi piedāvā. Cik internetā lasīts, dzirdamība krietni labāka kā 3G. Kad būs, tad lietos.

Link to comment
Share on other sites

Bet kur tiešām fīča tām pogām, tieši ciparu klaviatūrai?! kur burti jāievada katru pogu spiežot n reizes .

Es saprotu vēl jēgu pogām "pacelt", "nolikt", bet viss pārējais taču ērtāk tomēr no skārienekrāna.

Jā, kādu kompaktāku aparātu , tā tīri uz 4", kārtīgu bateriju, optimālu procesoru, lai tā baterija nav pārāk bieza. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , ju teica:

Jā, kādu kompaktāku aparātu , tā tīri uz 4", kārtīgu bateriju, optimālu procesoru, lai tā baterija nav pārāk bieza

 

Tādus vēl jāpameklē  ir, ja negribi lietotu vai simtgadīgu modeli.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 13 stundām , vvv teica:

jau pirmajās dienās uz korpusa parādījās pa švīkai, laikam, neuzmanīgāk noliekot uz galda ieskrāpējās, tāpat taustiņi jau pirmajās dienās nedaudz padila, taustiņu materiāls tāda matēta gumijota plastmasa, vairāk spiežamiem taustiņiem matējums kļuva spīdīgs. Tātad materiālu kvalitētes ziņā nekas dižs.

Nevis nekas dižs, bet nožēlojami...

Link to comment
Share on other sites

Nepareizi noproti. HMD global taisa Nokia tālruņus.

Par to, ka komponentes tiek saliktas kopā Āzijā, nu tur nu nav starpības vai tas ir Nokia, Apple vai kas cits.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 57 minūtēm , itanium teica:

bet nožēlojami

Tā arī var teikt. Ir man vecie modeļi ar metāla korpusiem - 515, E52, E51. Tas bija pavisam cits līmenis. Toreiz, kad tos pirku, maksāja krietni vairāk. Šis modelis salīdzinoši lēts, zem 70 samaksāju interneta veikalā, nu nevar cerēt par tādu naudu premium korpusa materiālus.

 

Pirms 5 minūtēm , tomaatmaize teica:

Cik noprotu

Pareizi noproti. Nav vairs Nokia telefonu. Ir kaut kāda somu firma HMD Global, kas organizē ķīniešus ražot tālruņus ar Nokia logo virsū, kaut kā tā.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , vvv teica:

Ir man vecie modeļi ar metāla korpusiem - 515, E52, E51. Tas bija pavisam cits līmenis.

Par e51 piekrītu, bet e52 gan metāla bija akurāt tik daudz, cik tāda izmēra folijas gabaliņā.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , ju teica:

Bet kur tiešām fīča tām pogām, tieši ciparu klaviatūrai?! kur burti jāievada katru pogu spiežot n reizes .

Reliģiskā pārliecība. Racionālu argumentu tur nav.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...