Jump to content

Bezkontakta bankas karte


Zoom
 Share

Recommended Posts

Šodien man māsīca teica, ka šī ir redzējusi vienā Francijas TV kanālā sižetu par to kā nozog informāciju no bezkontakta bankas kartēm. Tālāk šo informāciju ļaundari varot izmantot dažādos krāpniecības nolūkos. Pēc šī sižeta viņa un viņas vīrs atslēdza bezkontakta opciju (dzīvo abi Centrāleiropā). Lai norēķinātos izmanto NFC tehnoloģiju. Banku mājas lapās raksta, ka maksimālais attālums, lai nolasītu karti ir 3cm. "Samaksāt" ļaundarim nevar, jo vajag reģistrēt termināli un citas darbības. Ja nu ir kāds rīks, kas 1m rādiusā skenē esošo karšu informāciju, tad kāda ir tā informācija. Gluži jau vārdu un uzvārdu personas kodu nedabūs, ja nu vienīgi kartes numuru. Vai ir kādi reāli pierādījumi par to, ka ir nozagti kartes īpašnieka dati un viņš apkrāpts? Vai arī tās ir lielas pupu mizas? Runa nav par fizisku kartes nozagšanu. Es personīgi uzskatu, ka šī tehnoloģija ir droša ar saviem trūkumiem (pie nozagšanas var iepirkties līdz 25EUR), bet labums tas, ka banka kompensē.       

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Gan jau ka var gandrīz tāpat kā ar mašīnām - kamēr viens ar repīteri grābstās ap veci kuram ir karte, otrs vicina otru-repītera-trubas-galu gar maksāšanas termināli. Šajā eiropas nostūrī visi šitie karšu zagļi ir daudz mazāk izplatīti kā pārtikušajā galā, bet ar izņēmumiem, kā piemēram uz jauno kolorādo vaboļu vilni attiecīgajā nomalē varētu sarasties. 

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Tieši tā - prasts pastiprinātājs.

Ja slinkums pin kodu ievadīt, rēķināmies ar sekām.

Link to comment
Share on other sites

Bankas nekad taisnību nestāstīs. Tas var kaitēt visai banku sistēmai. Peļņa ir tik liela, ka kompensācijas klientiem noraksta zaudējumos. Man arī ir bezkontaktu karte, bet nav nekādas pārliecības,ka to nevar attālināti noskanēt, Būs laikam jāatslēdz šis bezjēdzīgais pakalpojums.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Ja visi varētu tā pa labi un kreisi noskanet un izmantot tad pašas bankas celtu brēku... Kādēļ viņam būtu jācieš zaudējumi par neko? Vieglāk tad ir nepiedavat tādas kartes


Vēlu arī veiksmi noskanet to karti ja kabatā vēl man divi telefoni ieslēgti ar nfc un durvju ieejas kartes

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

es domāju atkal bik savādāk - ieej kkādā klubā, skaties - o pie kasēm baigās rindas ar dzert gribētājiem, ierubī savu aparātu un tad lēnu garu noslīdi gar to rindu. pieļauju, ka ciparu var novilkt nevājo kopā (tobiš pa visu nakti) tā prosta "pastaigājoties" gar leti šaipus visiem dzēroņām.

Link to comment
Share on other sites

Tīri teorētiski nodibinām firmu SIA Garnadzis un partneri. Lai novilktu, tad katram "pircējam" būtu jāievada summa par kuru viņš "maksās".

Citēt

Taču, pat ja tā notiktu, nauda vēl nenonāktu krāpnieka kontā, jo ikvienam pārdevējam, kas nodrošina bezkontakta norēķinus, ir nepieciešams līgums, ko var pārbaudīt.

https://newsroom.mastercard.com/2018/01/17/dispelling-the-myths-the-reality-about-contactless-security-2/

Labots - Zoom
Link to comment
Share on other sites

biedri jau izteica savas tēzes un tad ieradās biedrs "ieleja", kas visu apvienoja un pateica pa savam. ak šī baltā mesija ielaeja!

Link to comment
Share on other sites

Limitētās pirkuma summas dēļ nav īpaši interesanti mēģināt krāpties ar bezkontaktu kartēm kā tādām, pārāk liels risks attiecībā pret ieguvumu.

Cita runa ka var pa kluso apstaigāt cilvēkus un nolasīt kartes datus, lai iegūtu kartes numuru un derīguma termiņu, tad var nopirkt internetā kautko jau daudz vērtīgāku, jo daudzos veikalos ar to pietiek, piemēram Amazon, tur CVV numuru un adresi neprasa. Bet tad sanāk tas pats, kas fotogrāfēt citu cilvēku kartes vai arī nopirkt uzreiz veselu karšu datubāzi kautkur internetā nozagtu. 

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Pirms 25 minūtēm , AndrisBB teica:

Amazon, tur CVV numuru un adresi neprasa

vispār jau prasa. vienk. bankas sejkuritis ir sajūgts ar kompi/telefonu. tai pašai SWEDBANKai ir tas speciālais trīs dē sekjūrs aļa droši iepirkties internātā. Ja sweds to prasa aktivizēt manuāli, tad tāds lloyds vai hsbc to iekļauj jau automātiski. Kompensēšanas riski un pārējā hujņa - lasam augstāk.

Link to comment
Share on other sites

Neko nesapratu, kas ir trīs dē sekjuritijs? Neesu LLoydam neko tādu redzējis. 

Cita lieta ko esu novērijis ir ka Amazonam patīk rezērvēt pirkuma summu kā jau parasti pirkuma brīdī, bet pēc pāris dienām rezervācija pazūd un internetbankā vairs neuzrādās. Tad var vairākas nedēļas paiet kamēr naudu noskaita no konta.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , Didzis teica:

Bankas nekad taisnību nestāstīs

It kaa bankaa cilceeki nestraadaatu un karshu sisteemas roboti kodeetu.. :d

Link to comment
Share on other sites

Lai ar datu apmaiņas ierīci tiktu pie naudas, tai ir jābūt reģistrētai maksājumu karšu tīklā un bankā pretī ir jābūt juridiskās personas kontam. Nevar kaut kādā Latgalītē nopirkt verķi un ar ņemt nost naudu. Jo uz kartes naudas nav, tā ir bankas kontā.

Visi karšu darījumi iet caur fraud detection sistēmām un nesanāks pat 10 transakciju, kad šāds terminālis tiks bloķēts.

Tā kā ļoti teorētiski tas ir iespējams, praksē vieglāk pilsētas centrā zāģēt tramvaja sliedes un vest nodot lūžņos.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Kur problēma uz bomža vārda noreģistrēt SIA ''Apčakars'' un reģistrēties maksājumukaršu tīklā. Jautājums, cik ilgi tāds SIA darbosies. Automātika ir laba lieta, bet labāk kontrolēta rokas vadība ar pin koda ievadīšanu. 

Link to comment
Share on other sites

teorijā viss ir iespējams, bet praksē šāda štelle nedarbosies..

 

ja darbotos, tad jau sen visi staigātu ar tukšiem kontiem :D nevajag pārspīlēt..

 

šobrīd reālākais, ko var izdarīt.. fiziski karti nospert un mēģināt iepirkties ar to..

 

p.s. arī amazone prasa CVV.. manā pieredzē nav bijis saita, kur neprasītu CVV vai/un visa/MC papildus security..

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , CAP teica:

manā pieredzē nav bijis saita, kur neprasītu CVV vai/un visa/MC papildus security

Manā pieredzē ir bijis. Maz gan, bet nevaru teikt, ka nav bijis.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Didzis teica:

Kur problēma uz bomža vārda noreģistrēt SIA ''Apčakars'' un reģistrēties maksājumukaršu tīklā.

Paņem un izdari šito mūsdienās. Pagaidām vienīgā problēma, ka tas ir izdarīts ar lielu muti internetā, dīvāna kareivim piržot krēslā. Reāls gadījums nav dzirdēts.

Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , ieleja teica:

man grūti iedomāties kādas grūtības "veiklajam zellim" pabūt netālu no maka ar kartēm ar savu datu apmaiņas ierīci, ja cilvēks-upuris bieži atrodas sabiedriskajā transportā

Swedbank karšu maksājumus paziņo uz mobilo aplikāciju. Vienas dienas laikā sūdzība būs nonākusi līdz atbilstošās bankas drošības dienestam, kurš sāks interesēties, kas par lietu.

Veiklais zellis 25 eur dēļ vai cik nu tur ir bezPIN limits, nokļūs melnajā sarakstā. Tāds ir viņa risks. par 25 eur gabalā visus centrāltirgus bomžus frizēsi un vedīsi uz uzņēmumu reģistru? Kad apniks?

  • Patīk 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Es gan tik pārliecināts par drošību nebūtu. Jā, varbūt bagātā valstī dēļ pārdesmit eirikiem neviens nečakarēsies, bet pie mums pabraukā piebāztā troleibusā, no vienas kartes paņem piečuku,  no otras un skaties dienas algu jau nopelnīji. Piečuku jau cilvēks nepamanīs. Protams, tas viss sapņu līmenī un nesaku, ka tā notiks, bet nafig vispār bezkontaktu kartes funlciju  vajag? Kur tur ieguvums? Nu cik tur darba pin kodu ievadīt.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 minūtēm , Didzis teica:

Kur tur ieguvums?

Kā kur? Ērtāk, ātrāk, higiēniskāk.

Jūs vispār esat lietojuši tās bezkontakta kartes? Nav tur gluži tā, ka tas viss pasākums ir tik gluds un effortless. Tā karte jāpatur konkrētā vietā pie termināļa kādu sekundi - pakustini vai noliec ne tā un darījums būs nofeilojis. Kā to nemanāmi izdarīt tajā pašā trolejbusā, man nav ne jausmas.

Labots - itanium
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , Didzis teica:

Kur tur ieguvums?

Pašam nav bezkontaktu kartes, bet ieguvumu pāris dienas atpakaļ sajutu. Bija rinda Narvesen, iestājos, domāju, ilgi nāksies gaidīt, bet priekšā stāvošie, visi ar bezkontakta kartēm maksāja, ļoti veikli rinda pavirzījās, biju ieguvējs :D. Samaksāšana ar tādu bezkontakta karti daudz ātrāka kā ar karti parastā veidā un kā maksāšana ar skaidru naudu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , itanium teica:

Kā kur? Ērtāk, ātrāk, higiēniskāk

Nu nezinu,kas tur higiēniskāks,tapat tak ārdurvju kloķis rokā jāpaņem un bodē jāieiet. Nu jā, es ļoti reti Narvesenā iepērkos un vienmēr ar skaidru naudu norēķinos. Tur tak pirkumi par kapeikām un slinkumspat karti no maka vilkt ārā. Man vairāk benzīntankos sanāk karti plivināt gar terminālu un katru reizi nosolos ieiet bankā atslēgt šo stulbo funkciju.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , Didzis teica:

Nu nezinu,kas tur higiēniskāks,tapat tak ārdurvju kloķis rokā jāpaņem un bodē jāieiet.

Ko tieši tu nezini? Kāds sakars ārdurvju kloķim, kas vairumā gadījumu bodēs nemaz nav, ar norēķiniem? 

P.S. Nafig ātru SSD, ja tāpat laiku uz poda pavadi?

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Pirms pāris mēnešiem nomainīju pret bezkontakti... Tā ir tēma. Beep, un aiziet. Nekādas paroles (līdz 25eiriem). Tā kā sanāk praktiski katru dienu iepirkties, šur un tur, ne sekundi nenožēloju. Par drošību? Uz mobzi atnāk katra maksājuma detaļas, un viss ir zem kontroles.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , itanium teica:

Kāds sakars ārdurvju kloķim, kas vairumā gadījumu bodēs nemaz nav, ar norēķiniem

Cik saprotu, norēķinoties ar karti, pa vecam, vienīgā nehigēniskā darbība ir spaidīt pogas lai ievadītu pin kodu. Ar bezkontaktu karti nav jāgrābstās pa pogām.

 

Pirms 3 minūtēm , M@R$$ teica:

Uz mobzi atnāk katra maksājuma detaļas, un viss ir zem kontroles.

Man laikam ne tā banka, bet uz telefonu nekāda informācija nepienāk. Varbut pats to esmu atsledzis, jo vienmēr un visur atsakos no jebkādas informācijas uz telefonu. ZB man tās akciju reklāmas citi sūdi, kurus tirgotāji sūta.

Link to comment
Share on other sites

Vasarnieks

Atsūtija man sviedru banka bezkontakta karti, sagriezu gabalos, un palūdzu, lai atsūta normālu karti :D bet skatos, ka tagad vairs tādas nepiedāvā, tagad nāk tikai bezkontakts. Priekš kam maksāt vairāk, ja neizmanto nfc 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , Didzis teica:

Man laikam ne tā banka, bet uz telefonu nekāda informācija nepienāk. Varbut pats to esmu atsledzis, jo vienmēr un visur atsakos no jebkādas informācijas uz telefonu. ZB man tās akciju reklāmas citi sūdi, kurus tirgotāji sūta.

Man ir sweds+smart id. Paretam atnāk sms ar reklāmu, dažreiz pat ieinteresē :)

Labots - M@R$$
Link to comment
Share on other sites

Tādēļ vislabāk karti piesaistīt pašam telefonam un maksāt ar to... Tad toch pat gribot neviens tev neko nenozags ja vien viņam nav tavs pirksts vai seja

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , Zin... teica:

Tādēļ vislabāk karti piesaistīt pašam telefonam un maksāt ar to

A ja bača telefonam nosēžas,paliksi bes desiņas Narvesenā.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 32 minūtēm , Didzis teica:

bagātā valstī dēļ pārdesmit eirikiem neviens nečakarēsies, bet pie mums pabraukā piebāztā troleibusā, no vienas kartes paņem piečuku,  no otras un skaties dienas algu jau nopelnīji. 

Tu esi dumjš vai izliecies? Priekšam lai zagtu trolejbusā ieguldīt vismaz 1000 eiro aprīkojumā? Pie tam nabadzīgā valstī? Ja var tāpat izvilkt maku vai telefonu no kabatas un lombardā samainīt pret naudu uzreiz?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , Didzis teica:

A ja bača telefonam nosēžas...

Nu tā jau būtu paša nolaidība, nenēsāt līdzi kādu rezerves bateriju ;) 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 20 minūtēm , Didzis teica:

Cik saprotu, norēķinoties ar karti, pa vecam, vienīgā nehigēniskā darbība ir spaidīt pogas lai ievadītu pin kodu. Ar bezkontaktu karti nav jāgrābstās pa pogām.

BINGO!

 

Pirms 20 minūtēm , Vasarnieks teica:

Atsūtija man sviedru banka bezkontakta karti, sagriezu gabalos, un palūdzu, lai atsūta normālu karti :D

Sorry, tu neesi īsti gudrs. Bezkontakta fīču var atslēgt.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 40 minūtēm , Vasarnieks teica:

Atsūtija man sviedru banka bezkontakta karti, sagriezu gabalos,

 

Sagrieztie gabali, zaru šķeldotāja ir jāmet, tā būs drošāk, sevišķi bezkontaktu maksājumiem nepieslēgtai kartei.

Savdabīgs gadījums :)

Link to comment
Share on other sites

Pirms 37 minūtēm , Didzis teica:

ja bača telefonam nosēžas,paliksi bes desiņas Narvesenā

A ja maku aizmirsti mājās? Ta nav tehnoloģijas, bet cilvēka vaina

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Citadelei vispār app ūber alles.. katrai kartei var atslēgt/ieslēgt bezkontakta fīču.. pirkumus internetā, norādīt reģionu (Baltija, Eiropa, Pasaule), nomainīt PIN kodu utt.. + par KATRU maksājumu gan no konta, gan ar jebkuru karti app paziņo, norādot konkrētas detaļas. + protams, var iespējot arī norēķinus ar mobilo un pat veikt lielākus maksājumus kā ar bezkontakta karti.. līdz šim gan tik 1x tīri testam esmu pamēģinājis.. strādā ideāli.

 

karoč.. katram savs paranojas līmenis.. negribi nelieto, atslēdz, bet tāpēc nav jāceļ panika par neko.. jo kā jau teicu, tad sen jau tāda tendence būtu zināma.. līdz šim lielākais, kas var notikt.. karti, izmantot, ja tā ir fiziski nosperta..

 

btw.. arī bezkontakta fīča (neievadīt PIN) nestrādā visu laiku... PIN kods ik pa laikam tāpat ir jāievada.. starpcitu arī veicot lielākus pirkumus var nebāzt karti iekšā termināli.. vk terminālis paziņos, ka vajag ievadīt PIN...

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

versatile
Pirms 3 minūtēm , CAP teica:

norādīt reģionu (Baltija, Eiropa, Pasaule)

Kā es ar šito ieberzos - biju kkad kartei ielicis Baltiju un pēkšņi 11os vakarā Londonā nevaru metro biļeti nopirkt, kaut nauda uz kartes ir :D
Atcerējos tikai pēc 2 dienām, kas par vainu, kad jau kādā 3ajā veikalā meta man karti atpakaļ.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...