Jump to content

sadomāju vecos viasata šķīvjus izmantot...


kellerman
 Share

Recommended Posts

Labdien! Pajautāšu speciem:

Ir divu antenu setups, uz vienas lielākas 4.8E un 19E, uz otras mazākas 36E un vēl viens ??? satelīts. Agrāk ir stāvējusi viasat kaste (par ko neko nezinu), kas ir uz ceturtās galviņas nezinu, iespējams, ka viņa neiet, jo neko nevarēju tur uzķert. (kas tur varētu būt???)

 

Sat kasti iegādāju zgemma h9s ar domu skatīties iptv un paeksperimentēt ar sat šķīvjiem.

Izdomāju patecināt sat medu, par to viss skaidrs, bet nezinu tīri pa kuriem pavadoņiem kaut ko sakarīgu rāda. Pagaidām varētu atstāt tādu pašu setupu, jo ziema, vajag trepes, augstu jākāpj...  bet ir vēl viena problēma:

 

Visa tā sat padarīšana ir kādu gadu, divus nostāvējusi bezdarbībā. Ir 4portu diseqc switchs plastmasas kastītē, atrauts un karājas ar portiem uz augšu (tā ka sniegs un ledus tiek iekšā). Galviņas ļoti senas, tāpat kā pašas antenas un switchs. Ir dienas, kad signāla nav nevienā pavadonī, ir dienas/brīži, kad kādu laiku visi (3) iet (ir 50-70% signāls), tad pazūd signāls un vsjo.

Pārbaudīju tuneri pie cita šķīvja, un viss gāja okei.

 

Problēma pagaidām, ka augstu jākāpj, bet man kā ne-specam liekas, ka switchs ir pusnomiris, ja jau tad, kad pazūd, pazūd visam uzreiz.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 15 minūtēm , kellerman teica:

Agrāk ir stāvējusi viasat kaste (par ko neko nezinu), kas ir uz ceturtās galviņas nezinu...

1) Izlaid pilnu skanēšanu uz attiecīgo galviņu un paskaties ko tur atradīs

2) Iedod kādu bildi ar skatu uz bļodu, lai var uz minēšanu mēģināt noteikt kas par pozīciju galviņai.

Es teiktu, ka tā otra galviņa visdrīzāk ir uz UK 28E pavadoni, bet tas ir tikai minējums. Ja gribi eksperimentēt - meklē uz attiecīgo galviņu tranponderus kuri ir "Europe KU" zonai no šī lyngsat.org saraksta. UK starus vari pat nemocīties uztvert.

 

Tā ledus tikšana svičā protams nav nekas forš, visdrīzāk tas svičš ir nokodies. Līdzīgi pašam ir bijis, kad svičš atkožās pie lielāka sala, saule apžāvē un pasilda - atdzīvojas.

Katrā ziņā precīzu risinājumu neviens nepateiks attālināti, atliek vai nu pašam eksperimentēt, vai saukt meistaru. Good luck and have fun.

Labots - Delphin
Link to comment
Share on other sites

kellerman

Ok! Paldies par info.

Jā, man uz otro stāvu jāštuko trepes. Pagaidām īsti netieku tur klāt, bet laikam jāsāk ar jaunu switchu, jo pēc maniem simptomiem gan jau ka galviņas ir veselas (vismaz tās trijas).

19E satelīts un 4.8E ir ar normālu signālu (50-70%), kvalitāti rāda ok.

36E bija uz 20-30%, tikai kādus 2 transponderus noskenēja, labi tas tā, to piegrozītu ja vajag, kaut kad... To ceturto vel pamēģināšu, kad tā štelle atdzīvosies.

 

Tagad, kad ārā neliels atkusnis arī sāka rādīt un kādu stundu pagāja, pārslēdzās uz trijām galvām, šurpu turpu normāli, tagad atkal ir 0%, slēdz ko gribi.

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , kellerman teica:

36E bija uz 20-30%, tikai kādus 2 transponderus noskenēja, 

Nu tā bļoda tad ir vai nu izgrozīta, vai galviņa kožās nost. Vienīgi ņem vērā, ka jau kādu gadu uz 36E ir tikai DVB-S2 transponderi, attiecīgi arī signālu vajag stiprāku. Bet normālos apstākļos (bļoda vismaz 60 CM un nekā nav priekšā staram), signāls +/- tāds pats kā no Siriusa, pilnīgi pietiekams.

 

P.S. Kas par uztvērēju, ar kuru spēlējies?

Labots - Delphin
Link to comment
Share on other sites

kellerman

Zgemma h9s, paņēmu kasti arī ar sat tuneri, par cik nebiju nekad ar to ņēmies un bija kur viņu pamēģināt piespraust. Man kā linux cilvēkam vienkārši interesanti ar enigma2 platformu padarboties. Papētīju kādu čupu pluginu (ivara playstream, youtubes plugins, e2m3uboquet) un varu teikt, ka baigi labā štelle. Samontēju tīkla šāres, piespraudu hdd. Priekš savas cenas droši vien normāls aparāts, neko pārāk nopietnu negribēju. Nu ražojums riktīgi ķīniešu jā, bet kaste ieslēdzas ātri, viss darbojas.

Uzliku jaunāko openatv betu (6.3), mēģināju openpli, bet bija kaut kādi gļuhi un baigi neiedziļinājos. Izskatās, ka ar to pašu openatv var izdarīt visu ko vajag.

 

Pagaidām esmu novērojis, ka pa retam ir strīmi, kam vajag paslēgāt playerus caur serviceapp, savādāk nav skaņas vai video, bet citādi viss strādā normāli.

Link to comment
Share on other sites

Zgemma h9s izskatās pec reāla ķīnas brīnuma, kas savu izcelsmi nemēģina slēpt. Pieļauju, ka tajā kastē vairāk ir domāts par "Smart TV" pasākumu, nekā par DVB-S2 daļu, kas arī varētu paskaidrot bļodu dīvaino "uzvedību". Cena diezgan šausminoša, jo tajā ciparā ierakstās šobrīd tik atzītais - VU Zero, vienīgi tas nav 4K. Satelīta daļa ar Enigmu strādātu daudz stabilāk par šo brīnumu.

Kaut kāds prasts un vecs SAT uztvērējs nav pieejams? Ja ir, tad iespējams testam būtu pat objektīvāks - kas notiek ar tām galviņām. 36E varam likt mieru, jo ar to tāpat viss skaidrs, bet par pārējām + sviču + to ķīnas brīnumu, varētu "pastāstīt" arī MPEG2 uztvērējs bez Enigmas.

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Mēģināju vienu vecu viasata kasti un kautkādu noname tuneri + televizorā iebūvēto sat tuneri, bet signāla uz to brīdi nebija ne vienai kastei. Uzsūtīju jaunu switchu, kad uzlīdīšu tur augšā, tad arī redzēs.

Jā, ir ķīnietis par kādiem pacmit € lētāk un ir 4K. Laikam lētākas 4K kastes nav. Rāda uz 4k@60hz, h265 10bit smuki dekodē. Kaut kur lasīju pa forumiem, ka cimperlīgs uz vecām sat galviņām.

Testēju ar h9s kasti pie 4.8E, 19E un 13E arī pie veca sen nelietota šķīvja. Vienu vakaru paspaidīju, gāja. 

Ka VU ražojums ir kvalitatīvāks, protams atzīstu.

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt tie ķīnas briņumi ar 4K pa lētām naudām ir vairāk orientēti tomēr uz IPTV, un visādām SMART TV fīčām. DVB-S tajās kastēs ir ļoti sekundārs pasākums. Ja gribās ņemties vairāk ar SAT nekā ar IPTV, tad tas pats VU Zero, jeb kaut vai kas no Amiko produktiem.

To bļodu setupu gribi saglabāt tādu kā tas ir šobrīd, jeb ir kādu citu pavadoņu kombinācija padomā?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 53 minūtēm , Delphin teica:

jeb kaut vai kas no Amiko produktiem

Zgemmu nu ar Amiko nevajadzētu salīdzināt!

Link to comment
Share on other sites

kellerman
pirms 2 stundām , Delphin teica:

To bļodu setupu gribi saglabāt tādu kā tas ir šobrīd, jeb ir kādu citu pavadoņu kombinācija padomā?

 

Grūti pateikt, divas bļodas ir. Blakus 4.8e, 13e agrāk bija 19.2e, bet kopš uzlika otru šķīvi, 19.2e nolikvidēja (atceros ka nebija laikam lāga signāla) un palaida divus pavadoņus pa otru šķīvi.

Pagaidām gan jau piedabūšu, lai visas 4 galviņas rāda un tad jau domāšu ko pieregulēt/vai pievienot vēl kādu galviņu.

 

Kurus pavadoņus skatīties???? Esmu atvērts ieteikumiem. Krievus baigi neskatos. :)

 

Link to comment
Share on other sites

''Nekrievam'' , tad jau uz šodienu tādi 4gab. būs, ja tu mini ''satmedu'',  1W; 13E; 19E; 23E...?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 12 stundām , kellerman teica:

Kurus pavadoņus skatīties?

Grūti jau ieteikt, tas jāizvēlas katram pašam atbilstoši savām interesēm. Piemēram tā pati NTV+ paka, manuprāt ir gan saturiski, gan bildes ziņā, daudz baudāmāka nekā VIA (mūsu LV kanālu protams gan tur nav). Bet ko cilvēki no tiem arābu pārbāztajiem pavadoņiem skatās, es neesmu sapratis vel šodien.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
kellerman

Apmainīju beidzot daiseku šodien, sāka beidzot strādāt 4.8E, 13E ar normālu signālu.

36E un 28E saraustīti vadi vai šķībs šķīvis, 28E nav vispār, 36E ar švaku signālu rāda.

 

Ja es teiksim gribu uzlikt kādreiz vēl 19E vai 23E man jāliek uzreiz 8portu switchs vai var kombinēt vairākus 4portu switchus?

19E saprotu, ka varētu uzlikt uz lielā šķīvja (4.8E+13E), viņš diezgan liels izskatās, ja precīzi tad jānomēra.. 23E jau laikam uz tā paša šķīvja nevar?

otrs šķīvis (28E+36E) ir krietni mazāks.

Link to comment
Share on other sites

Laikam var vairākus 4portu daisikus kombinēt kaskādē, bet piemēram es pirms pāris gadiem paņēmu 10portu diseq un miers.

Ja nemaldos, toreiz kaut kur bija pieminēts, kā 8portu daisiks bieži gļukojot (nezinu vai tā ir taisnība).

 

19E parasti liek blakus 4.9E+13E (+ vēl var pieķert 9E/0.8W un 4W).

Ir mēģināts šeit likt arī 23.5E, bet signāls ir tikai Dvb-s transponderiem un tas pats uz robežas (tas kombinācijā, ja centrālā galva 4.9E un 90cm antena).

 

Parasti 23.5E liek kopā ar 36E+28.2E. Signāls pietiekams arī uz 80cm antenas. Īpaši nav nozīmes, vai centrā 36E vai 28.2E ( izņēmums varbūt, ja grib uzķert britu Sky maksas  transponderus kam fec 8/9, tad centrā 28.2E var mēģināt likt).

Labots - base7
Link to comment
Share on other sites

Divus četru portu diseqc tev nesanaks kaskādē salikt jo visticamāk abiem būs diseqc protokols 2.0 

Kā jau base7 minēja nopērc 10/1 diseqc un miers mājās 

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , base7 teica:

Ja nemaldos, toreiz kaut kur bija pieminēts, kā 8portu daisiks bieži gļukojot (nezinu vai tā ir taisnība).

Nez man 8 portigais no ķīnas jau 3 gadu rukā nekas īpas nav novērots,tik  cik kontakts zudis !

Link to comment
Share on other sites

kaskadeet var dazhaadu protokolu Diseqc, aiz 1.1 protokola 1.0/2.0 vai otraadi

teoreetiski var atrast arii chetrinieku ar 1.1 protokolu,

jaareekjinaas ka vienu caurumu noeediis kaskaade uz naakamo swichu

 

ja antenas nav blakus, es ieteiktu likt 8/1 vai 10/1 pie centraalaa shkjiivja, shie parasti ir 1.1 protokola,

un cita, 1.0; 2.0, protokola pie taakaakaam bljodaam

  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

kellerman

OK, paņems priekšdienām lielāku switchu.

Konstatēju, ka viasatam švaki ar  :pooh_honey:, cerams čaļi kaut ko izgudros. Tas arī bija tas ko baigi gribēju skatīties.

Noteikti gribu uzlikt 19E un kaut ko iemest pa vidu. Uz tā lielā šķīvja es varēju redzēt, kur 19E kādreiz ir bijusi. Stīpa/turētājs ir diezgan garš. Kur pa vidu varētu iespraust 9E vai 0,8W? Kā tām galviņām jābūt sakārtotām? Traucējumi neradīsies, ja uz viena šķīvja saliks 4-5 galviņas? Varbūt kaut kur varu par to kādu labu info palasīt - kā tās galviņas ir jānotēmē, kā lenķis/slīpums jāpieregulē un kā jāizkārto?

 

 

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

Vislabāk ielikt savas antenu saimniecības bildi lai varam zināt par cik lielu antenu ir runa 

Link to comment
Share on other sites

Uz 9E īsti vairs nav ko skatīties, bet tas tā.

Viegli regulējami ir tie saucamie muciņu stiprinājumi http://www.intersat.lv/?122,multifeed-19-13-9-5-(astra-hotbird-eurobird-sirius)-antenna-sat-d-(0.8m-1.2m)

Viegli bīdīt šurpu-turpu. Ja pieņemam, ka ka autoram ir standarta šķīvis, tad 9E/13E vajadzēs šauro LNB, citādi neierūmēsies. Bet kā jau te teica, vajag bildi ielikt.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

kellerman

OK, liels paldies par info, prieks, ka cilvēki vēl seko līdzi šīm lietām.

Tātad 4.8 un 13 atrodas uz šī - lielākā šķīvja (tukšajā vietā laikam agrāk bija viena LNB uz 19). Izmērus gan nenomēriju rīta steigā. Centrā kas bija, neatceros, arī otram šķīvim nezinu...

te9DfDq.jpg

Šis būs 36E šķīvis / fonā 4.8E/13E

Ehv36y0.jpg

arī tad jāpēta, kas ir centrā un kas blakus... laika gaitā tie laksti ir sarāvuši vadus, varbūt arī pagriezusies kāda lnb vai visa bļoda

 

Tagad sariktēju telefonā caur dream EPG tā, lai varu pārslēgt pavadoņus un transponderus, un skatīties signālu. Domāju pārčekot vadus un pagrozīt 36E, tad paskatīties kas notiek ar to otru lnb.

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

Vispār jāsāk ar to ka midzenim japieliek  udens renšteles  :) !

Pie šķīvjiem bardaks,bet  ja ko taisās pārtaisīt tad gan jau  savedīs kārtībā...Nu ko lai sak,škivis kurs  skatās  uz dienvidiem parasti liek Astra 4A,Amos,Astra 19 grados un Hotbird! A par  cik  Astra 4A nav vairs nozīmes nu ja kādam  ukraiņi tīkt tad var  likt,tāpat amos  beztolkā!

Hotbir topā dēļ porno kanāliem+viens otrs krievs !Vācu astrā 10 krievu kanāli un ja kādm patīk vāciešu kanāli labā kvalitātē,viss! Man un apkārtējiem  tagat topā kombinētie aparāti kur skaties vtv un 36° HTB+ ,vis ko vairāk!!!?

Un pasaki kaķim loga ka ari pa dienu  jalieto  tuvās  gaismas!

Labots - oto oto
Link to comment
Share on other sites

Pirms 10 minūtēm , oto oto teica:

Hotbir topā dēļ porno kanāliem+viens otrs krievs !

Šauras tev tās intereses...

Link to comment
Share on other sites

Te ir instalātora paraugstunda "Kā nevajag darīt"

DiSEqC kaut kur karājās, pat uz straiperiem ir pažēlots.

Šķīvji arī nekas liels nav - 90cm

Manas domas - visu ravēt nost - arī tos baltos RG kabeļus visdrīzāk jāpārvelk (izmantot melnos), 

 

 

  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 24 minūtēm , boto teica:

Šauras tev tās intereses...

Tās nav manējās, bieži sanāk regulēt uz  hotbird saldum mīliem,pietam vecaku gadu  gajuma! :)

Nu ko tu tur skātīsies  poļus? A un viens Arābu Free "nacionāla geografis"HD,bet kautka īpaš neizjūt to HD!!!

Labots - oto oto
Link to comment
Share on other sites

Pirms 8 minūtēm , xp teica:

Manas domas - visu ravēt nost - arī tos baltos RG kabeļus visdrīzāk jāpārvelk (izmantot melnos), 

 

Piekrītu ,bet melno kabeli tikai vaig uz ataliem gabaliem un ar var izkruķities ar zudum purķi,bet tas tā, kabeli vēlams nomainīt ....

Labots - oto oto
Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , oto oto teica:

Tās nav manējās, bieži sanāk regulēt uz  hotbird saldum mīliem,pietam vecaku gadu  gajuma! :)

Nu ko tu tur skātīsies  poļus?

Man jau tā liekas, ka poļi tur vienīgie vēl palikuši, kuri vēl kodējās vaļā, un arī saldummīļu kanāli.

19E;23E - ir vācieši. Ja saprot valodu.

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 17 minūtēm , xp teica:

Man jau tā liekas, ka poļi tur vienīgie vēl palikuši, kuri vēl kodējās vaļā, un arī saldummīļu kanāli.

19E;23E - ir vācieši. Ja saprot valodu.

 

Nu tieši tā ,man  čoms sakatās  bez  sharinga ,gadus 3 paskatījas hotbird  dēl tiem krievu kanāliem.Līdz ar iegādajās MPEG4 kasti,rudēni parregulējam sākuma uz ABS2 75°,pēc dienaktis viņš paziņoj ka tur no tiem60 kanāliem nav ko īpaš redzēt!Uzvandīju  uz vācu astru,tur 10 krievi un vismaz vāciešus HD  redz,apmierināts!

Labots - oto oto
Link to comment
Share on other sites

Uz 23E tak nav vāciešu. Tur pārsvarā čehi/serbi un tamlīdzīgi. Pāris vāciešu ir uz 9E FTA veidā+Kabelkoskā M7Deutclandā.

Link to comment
Share on other sites

Manā sat saimniecībā un pārējās vietās kur istalēju sat antenas vienmēr izmantoju melnos kabeļus jo ir nācies sastapties ar galīgi sairušiem sasprēgājušiem baltajiem kabeļiem 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 17 minūtēm , gromix teica:

Manā sat saimniecībā un pārējās vietās kur istalēju sat antenas vienmēr izmantoju melnos kabeļus jo ir nācies sastapties ar galīgi sairušiem sasprēgājušiem baltajiem kabeļiem 

A ko tad melnais no baltā silikona atšķirās?! 

Kautkāds izskaidrojums ir !!!! 

 

 
Labots - oto oto
Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , oto oto teica:

A ko tad melnais no baltā silikona atšķirās?! 

Melnajiem kabeļiem ārējā izolācija ir izturīgāka un viņai ir kaut kādas piedevas kuras aizsargā pret saule UV starojumu kas balto vadu izolāciju ar laiku sagrauj.  

Kā saprotu princips līdzīgs kā nēģerim. ;) 

  • Patīk 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

kellerman

Skaidrs, ka tur ir bardaks. Pats tikai tagad sāku iebraukt tajā lietā intereses un pārmaiņas pēc.

Tiks, protams, sakārtots - sakārtoti vadi, nostiprināts daiseks. Pagaidām 4x1 daiseks karājas testēšanas nolūkos.

Laikam, ka otrais šķīvis ar centrālo LNB tēmē uz 75E viasata pavadoni, jo izdevās uzķert kaut ko no 68.5E ar vāju signālu uz tās galviņas. Skatos, ka pa turieni galīgi neko nerāda.

Kāpēc negāja ceturtā LNB - skava atbrīvojusies un LNB pilnīgi sviestā aizgājusi. Bet kur viņa tēmēja nezinu, gan jau palīdzēsiet izzīlēt.

 

Labi, ka šķīvis nolikts uz mājas stūra - varu pagriezt to bļodu pa diezgan labu lenķi. Pamēģināšu uzgriezt uz 19.2E. Centrālā LNB vizuāli savādāka, izskatās pēc C band?? LNB. Otra ir parasta Ku band???

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , kellerman teica:

Labi, ka šķīvis nolikts uz mājas stūra - varu pagriezt to bļodu pa diezgan labu lenķi. Pamēģināšu uzgriezt uz 19.2E. Centrālā LNB vizuāli savādāka, izskatās pēc C band?? LNB. Otra ir parasta Ku band???

C band tā noteikti nav tā ir cirkulārā lnb priekš 36E otra ir parastā ku band lnb 

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Tad sanāk, ka vidū ir cirkulārā uz 36e un malā 75e parastā ku band?

No 75e nekas tur vairs neķērās, bet ķērās kaut kādi transponderi no 68.5e (es pieņēmu ka tas ir bijis 75e)

 

Regulējot uz 36E, tunera settingos jāieliek, ka galva ir circular?

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

pirms 6 stundām , base7 teica:

Uz 23E tak nav vāciešu. Tur pārsvarā čehi/serbi un tamlīdzīgi. Pāris vāciešu ir uz 9E FTA veidā+Kabelkoskā M7Deutclandā.

23E holandieši - daudz interesantu kanālu, liela daļa angļu valodā, tikai ar holandiešu subtitriem.

Un "Rebel 2 Slušnej" - lielisks rokmūzikas kanāls!

 

19E bez vāciešiem arī spāņi  - filmas, sports.

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Man vajag sākumā kaut vienu pavadoni noķert, tad jau izdomāšu. Tikai uz tās mazās antenas droši vien neko daudz nevarēs salikt. Gan jau ar 19e un 23e būtu ok. Jāņem tikai cirkulārā galva nost un jāliek centrā parastā!!?

Link to comment
Share on other sites

pirms 6 stundām , Ronalds teica:

Melnajiem kabeļiem ārējā izolācija ir izturīgāka un viņai ir kaut kādas piedevas kuras aizsargā pret saule UV starojumu kas balto vadu izolāciju ar laiku sagrauj.  

Kā saprotu princips līdzīgs kā nēģerim.

Ir baltais kam ir silikona pildījums tas ja ieplaisā aisargā vienalga,bet protams dargāks un ķepigāka darbošanās,visi pirksti stulbi līpīgi !!!Nezin  kurš izdevīgāks cenas zinā!

Link to comment
Share on other sites

Pēc  būtības tā antena  ir tā pamatīgi izregulējusies jo vajadzēja būt 36E un 28E

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...