Jump to content

Grāds pēc 30?


0418
 Share

Recommended Posts

mastersblasters
Pirms 2 minūtēm , ieleja teica:

ak tu mī un žē, uz jautājumiem par HTML jāņem palīgā monētas mešana gaisā, bet toties plašas zināšanas par pasaules līmeņiem...

 

 

šitas sevišķi noderīgs, startējot santehniķa mācekļa amatam

 

Es no mācībām neaizvilku līdz latviešu stilā, nožēlas pilnai sarunai par darba algu, tēmai.

Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , Ronalds teica:

Kad  tas bija? Jau ap 2000 gadu nepazinu nevienu +/- sakarīgu datoriķi kurš mazāk par 600 Ls uz rokas saņemtu!

 

Tas bija pēc 2000 gada.  Nu es biju aizgājis uz to accenture un tur pateica, ka vairāk par tiem 300 latiem nekādi nevarot maksāt.

Link to comment
Share on other sites

2019.12.21. , 05:38, e = d teica:

Jedem das Seine.

 

ko ta viņi gribēja, lai es darītu?   kad es biju iekš UK, tad tajā pašā kantorī man piedāvāja 400 gbp dienā par tieši tādu pašu darbu.

Labots - MarisO
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man te 2 pazīstamie tā arī dara - uzņemās te darbus, pa standarta cenu 400 - 500 gbp dienā un tad sameklē apakšdarītājus no LV, kuri strādā apmēram pa 100 EUR dienā.

Parasti šādi izdodas nodarbināt ap 10 - 20 cilvēkus vienlaicīgi. 

Diezgan normāla peļņa sanāk. Žēl ka man nav tik izteikts biznesa gēns, bet visulaiku neliek mieru doma ka jāmēģina uzsākt kautko līdzīgu, jo darbu piedāvājumi netrūkst, tik tad darītājus LV jāmeklē.

 

  • Patīk 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, un pietiek te sev melot. Lietas tāpat iet savu gaitu, neatkarīgi no centieniem uzburt ilūziju, ka viss kārtībā. Kārtējais cenu kāpums pēc jaunā gada atsevišķām stratēģiskām preču grupām visu saliks pa vietām.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

  

  

2018.12.21. , 09:08, 0418 teica:

Kā ar izaugsmi - netiek ļoti ātri sasniegti griesti karjerā?

Jo dziļāk mežā, jo vairāk koku. Cita lieta - cik tās smadzenes ir spējīgas. Ir tādi, kam "griesti" iestājas jau pāris gadu laikā - ne tāpēc, ka baigi gudri, bet tāpēc, ka ne vella nejēdz un netiek tālāk par savu smilšu kasti. Savukārt tie, kas "fišku rubī", tā pa īstam nekad neko arī "neiemācās" un "nesasniedz" - vienmēr ir jauni risinājumi, ko apgūt, jaunas tehnoloģijas, ko ieviest, jaunas idejas, ko realizēt.

 

2018.12.21. , 10:02, TOoMoOT teica:

Izpēti kāda valoda šobrīd ir pieprasīta konkrētajā sfērā un kura tev kaut kādu iemeslu dēļ liekās pieņemama. Galvenais - izlem vienu valodu un paliec pie tās. Attīsti to līdz advanced level. Nebaidies, kad internetā izlasi kādu diskusiju par programmēšanas valodām, kas noliek tavu valodu vai īpaši izceļ kādu citu.

Par šo neliela piebilde - tas der tikai sākumā. Laika gaitā tāpat nāksies saskarties ar vairākām valodām. Pat līdz tādam apsurdam, ka iemet projektā, kuru jārealizē valodā, kuru līdz tam neesi pat redzējis. Nu neko, ja galva strādā, tad pēc nedēļas var puslīdz brīvi tai valodā rakstīt, pēc mēneša ļoti brīvi, pēc 3 mēnešiem jūties tā, it kā tā būtu pirmā valoda, ko apguvi. Bet nu līdz tam ir zināms ceļš jānoiet…

 

2018.12.21. , 11:26, TOoMoOT teica:

Savā ziņā tev jāmāk viss ko dari uz Windows tikai uz Linux ar komandrindām.

Esmu Windows cilvēks - mājas apstākļos lietoju vēl kopš 3. versijas. Cik mājās esmu mēģinājis pāriet uz Linux - vienmēr neveiksmīgi. Darbā arī iepriekš viss bija uz Windows (tagadējā darba vieta šo pamainīja).

Cik no darba intervijām atceros - ir vietas, kur "pieredze darbā ar Linux" pēc būtības nozīmē "nebaidās no komandrindas", lai nebūtu tā, ka failus gatavs kopēt tikai ar peles palīdzību. Ja nebaidās no komandrindas, tad to, ko darbam vajadzēs, laika gaitā iemācīsies.

 

2018.12.25. , 14:53, xp teica:

Es arī uzskatu, ka maģistrs ir tramplīns uz doktoru - darboties akadēmiskā zinātnes lauciņā!

Ne visi doktori strādā akadēmiskās zinātnes lauciņā. Ir arī tādi, kas savieno akadēmisko ar praktisko. Bet nu tie tādi augsta līmeņa risinājumi, nevis konveijera projekti.

 

2019.12.20. , 21:44, AndrisBB teica:

Pa 1k mēnesī pat pensijai neko neiekrāsi un nāksies dzīvot no valsts pensijas. 

Kas ir pensija?

Nezinu, kā citiem, bet man nav pārliecības, ka pensija pastāvēs, kad es sasniegšu "pensijas vecumu" (nav zināms, kāds tas būs, varbūt 80+). Man nav arī pārliecības, ka tai laikā dzīvošu tai pašā valstī, kurā strādāju.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 minūtēm , binary teica:

Kas ir pensija?

Nezinu, kā citiem, bet man nav pārliecības, ka pensija pastāvēs, kad es sasniegšu "pensijas vecumu" (nav zināms, kāds tas būs, varbūt 80+). Man nav arī pārliecības, ka tai laikā dzīvošu tai pašā valstī, kurā strādāju.

Vel jo vairak, ja nepastaves tadas, tad jakraj pasham. Te pie manis no valsts pensijas neko dizhi nepadzivosi, ja pasham nav savas majas ko vecumdienas pardot, tad butiba uzreiz nolemts nabadzibai, 160 laikam nedelja ir maksimums ko var dabut un par to knapi istabu var noiret, nerunajot par edamo.

Tapec visi kraj pashi. Bet cik tad tu vari iekrat no 1k menesi? Faktiski neko butisku.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , AndrisBB teica:

160 laikam nedelja ir maksimums ko var dabut un par to knapi istabu var noiret, nerunajot par edamo.

Tapec visi kraj pashi. Bet cik tad tu vari iekrat no 1k menesi? Faktiski neko butisku.

 

Kāpēc lai attīstītā valstī būtu tik traki ar pensijām?

Slikta ekonomiskā izaugsme? Sabraukuši daudzi veci cilvēki, kas apēd visu uzkrāto pensiju budžetu? Inflācija? Valsts varas maiņa? Es nesaprotu.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , usver teica:

Kāpēc lai attīstītā valstī būtu tik traki ar pensijām?

Vienkārši! 

Sistēma, kad jaunie maksā vecajiem var pastāvēt tikai, ja jauno kuri maksā ir krietni vairāk, nekā veco. Tas ir iespējams tikai ja cilvēku skaits aug ģeometriskā progresijā. 

Tomēr attīstītās valstīs cilvēku skaits tik ātri vairs neaug. Vienam strādājošam jāuztur valsts un vismaz viens pensionārs. Skaidrs ka naudas nepietiek. 

Vienīgā iespēja ir veidot uzkrājumus. Bet valsts to nedara, jādara pašiem. Nekrāsi - normālas dzīves vecumdienās nebūs. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , Ronalds teica:

Tomēr attīstītās valstīs cilvēku skaits tik ātri vairs neaug. [..]

Vienīgā iespēja ir veidot uzkrājumus.

Domā, ka tikai cilvēku skaitā vien ir vaina?
 

No Latvijas vien tas skaits ir pieaudzis desmitos, ja ne simtā tūkstošu attiecīgajā valstī.

Man šķiet, ka ar cilvēku skaita pieaugumu tur nevajadzētu būt pārāk lielām problēmām. Tāpēc prasu, kas konkrētajai valstij par problēmu - tā ir gana pārtikusi valsts, lai iebraucēji daudz ko kompensētu. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 33 minūtēm , AndrisBB teica:

Vel jo vairak, ja nepastaves tadas, tad jakraj pasham.

Kā saka, "ko taupa taupītājs, to paņem laupītājs". Ej nu saproti, cik tas NĪ maksās pēc 30-40-50 gadiem. Varbūt tāpat ar to pārdošanas cenu knapi gadam pietiks. Varbūt to NĪ pa to laiku kāds būs nobombardējis. Varbūt tas būs applūdis. Bet varbūt tajā laikā viss būs tik tāl automatizēts, ka tāds jēdziens kā "alga" būs atrodams vien vēstures grāmatās.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , binary teica:

Ej nu saproti, cik tas NĪ maksās pēc 30-40-50 gadiem. Varbūt tāpat ar to pārdošanas cenu knapi gadam pietiks. Varbūt to NĪ pa to laiku kāds būs nobombardējis. Varbūt tas būs applūdis.

protams, ja tev NĪ Kurzemes rietumkrasta tuvumā, iznīcības iespēja ir stipri tuvu.

a citādāk, ja plāno nevis pārdot bet piem izīrēt - saprātīgākais parastam cilvēkam pieejamais scenārijs.

protams, ja skatamies fatāli un gaidam ka vēlreiz iestājas dzimtbūšana un visu paņem jaunais muižnieks - tad ir pilnīgi pofig un jādzīvo šaidienai.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , ervie teica:

gaidam ka vēlreiz iestājas dzimtbūšana un visu paņem jaunais muižnieks

Nu tāda iespēja šķiet, nereāla, bet vienu lietu gan no senajiem laikiem vajadzētu reanimēt - kārtīgu daudzbērnu ģimeni (un ar pareizi audzinātiem, nevis indigo "ģēnijiem", bez jebkādiem pienākumiem) - un vecumdienās būtu, kas uztur (ragaviņas uz mežu, vai jauno Indrānu neizskatām). Un jā - kaut kā nav dzirdēts, ka 18.-19. gadsimtā kāda valsts būtu kādam pensiju maksājusi, viss pašu ziņā.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 10 minūtēm , raiviic teica:

Nu tāda iespēja šķiet, nereāla, bet vienu lietu gan no senajiem laikiem vajadzētu reanimēt - kārtīgu daudzbērnu ģimeni

Man gan tā iespēja šķiet pat ļoti reāla.

Savukārt par kārtīgām daudzbērnu ģimenēm (nu tām, kur ģimenē vidēji pa 7-10 bērniem) - neaizmirstam, ka tās iet komplektā ar vidējo dzīves ilgumu 30-35 gadi.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, usver teica:

Kāpēc lai attīstītā valstī būtu tik traki ar pensijām?

Tapec UK ar pabalstiem ir loti bedigi un ta ir bijis vienmer. Normala prakse ir maksat hipoteku 30 gadus un tad to maju pardot un izmantot par pensiju. Protams tiem kam algas ojk, tie kraj privatas pensijas.

Tas pats piemeram ar slimibas lapu vai bezdarbnieka pabalstu, pilniba vienalga cik sanjemi pirmstam, maksimums ko varesi dabut ir apmeram 80 GBP nedelja (ja paveiksies), protams ar tadu nadu par dzivo'sanu var aizmirst. Tapec nakas pieteikties visadiem majoklja pabalstiem, bet taka rindas tur ir nenormalas (gadiem) un majas ir dargas, tad labakais ko parasti piedava ir dzivot kautkados moteljos. Tapec te ari ir tik daudz bezpajumtnieku.

Itka jau izdzivot uz pabalstiem, slimibas lapam vai valsts pensijam var, bet tad ari vajag pabalstus majoklim utt, diezko rozhaina dzive nav.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 37 minūtēm , raiviic teica:

bet vienu lietu gan no senajiem laikiem vajadzētu reanimēt - kārtīgu daudzbērnu ģimeni

Jā, protams! 

 

Bet kā pabarot tos 20 miljardus cilvēku, kas šāda scenārija gadījumā būs pēc gadiem 20- 30 esi padomājis? 

Link to comment
Share on other sites

Jo izglītotāka un veselaka sabiedrība, jo mazāk bērnu... Tādēļ arī prognozes pašlaik tādas, ka cilvēce arī pie kkadiem 15 miljardiem arī varētu apstāties. 

Nav vnk vajadzības prieks plāna b) c) d) e) (ja nu pirmie bērni nosprāgst), ka arī nav vajadzības pēc 10 darbarokām uz lauka

Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 minūtēm , Zin... teica:

cilvēce arī pie kkadiem 15 miljardiem arī varētu apstāties

Ja vien nēģeri beigs vairoties tā, it kā viņiem arvien vajadzētu plānu b) c) d) e)

Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 minūtēm , Zin... teica:

Tādēļ arī prognozes pašlaik tādas, ka cilvēce arī pie kkadiem 15 miljardiem arī varētu apstāties. 

Jā, tikai nevajag aizmirst faktu, ka tagad, esošos 7 ar kapeikām miljardus Zeme var "pavilkt" tikai pateicoties fosilo kurināmo dedzināšanai! Ja pat atmetam tādus "sīkumus" kā mājoklis, drēbes un apkure - paliek jautājums par pārtikas iegūšanu un pašlaik bez fosilajiem kurināmajiem nav ne mazāko iespēju iegūt pārtiku jau visiem tagad dzīvojošajiem cilvēkiem!

 

Tiesa labā ziņa ir tāda, ka pēc pēdējiem pētījumiem fosilo kurināmo pietiks vēl 100 - 200 gadiem. Tātad ir vēl laiks lai ar maigām metodēm samazinātu cilvēku skaitu un izdomātu jaunas enerģijas iegūšanas tehnoloģijas. 

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Gan jau būs jaunas tehnoloģijas, ja 100 gados esam šeit, salīdzinot ar 1920, skatīsimies kas būs vēl pēc 100

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 43 minūtēm , binary teica:

ģimenē vidēji pa 7-10 bērniem

Nu 7-10 protams ir perebors, bet 3 tā kā vajadzētu obligāti, 4 vēl labāk.

Pirms 16 minūtēm , Ronalds teica:

kas šāda scenārija gadījumā būs pēc gadiem 20- 30

Nu ja baltais cilvēks turpinās pašiznīcināties ar viena vai bezbērnu ģimenēm - tad varbūt ne pēc 20, bet pēc 100 par balto cilvēku rakstīs tikai vēstures grāmatā. Cita lieta - rases, kuras pašlaik strauji vairojas, varbūt piebremzētu ar vairošanos, kā arī nebēgtu uz Eiropu, ja palīdzētu viņiem uz vietas uzlabot dzīves apstākļus (protams, utopija :D ). 

 Pats jau arī ne īpaši par tautas saglabāšanu rūpējos - tēvam bija 3 brāļi un māsa, mātei - 2 brāļi, 2 māsas, pats viens kā koks klajā laukā, bet vismaz ir 3 pēcteči .


Pirms 5 minūtēm , 138 teica:

Ja vien nēģeri beigs vairoties

Nu šai problēmai risinājumu atraduši (pareizāk, ievēro) pagaidām tikai ķīnieši - ne vairāk par 1 bērnu, ja vēl kāds, tad baigie sodi. Bet - baltie cilvēki izmirst, tā kā lai pašsaglabātos un mazliet pavairotos - 3 pēcteči ģimenē ir vajadzīgi.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , raiviic teica:

bet 3 tā kā vajadzētu obligāti, 4 vēl labāk.

Bet tu saproti, ka tas ir cilvēku skaita pieaugums ģeometriskā progresijā? 

 

Lai izdzīvotu, mums vajag nevis pieaugumu bezjēgā, bet stabilitāti! Un stabilitāti līmenī, kad Zeme var cilvēku masu uzturēt bez "piešprices" no malas. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , raiviic teica:

Cita lieta - rases, kuras pašlaik strauji vairojas, varbūt piebremzētu ar vairošanos, kā arī nebēgtu uz Eiropu, ja palīdzētu viņiem uz vietas uzlabot dzīves apstākļus (protams, utopija :D ). 

To pašlaik cenšas darīt

 

 


Pirms 6 minūtēm , raiviic teica:

bet 3 tā kā vajadzētu obligāti, 4 vēl labāk.

Daba to neprasa, ja ir līdzsvars

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , AndrisBB teica:

Vel jo vairak, ja nepastaves tadas, tad jakraj pasham

A kur lai krāj ar garantiju, ka tā sakrātā pensija nekur nepazudīs?

Link to comment
Share on other sites

Tā ar 100% garantiju - nav tādas vietas. 

Bet nu - nopērkam zeltu.

Nopērkam akcijas.

Nopērkam nekustamo īpašumu. 

 

Krāt naudā gan ir bezjēdzīgi.... 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 34 minūtēm , Zin... teica:

Nu viņiem joprojām vajag ?

Jau kādu pusgadsimtu nevajag, par ko arī tavs video stāsta.

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , Ronalds teica:

Lai izdzīvotu, mums vajag nevis pieaugumu bezjēgā, bet stabilitāti!

Kādreiz "Čikāgas piecīši" dziedāja - "Cik žēl, ka mēs esam tik maz, cik mēs esam..." - kam pilnīgi piekrītu, bet turpinājumam "...un vairāk mēs nevaram būt..." nepiekrītu.  Stabilitāte vajadzīga lielajām nācijām ar vismaz pāris desmit miljonu pārstāvju, bet ne mazajām, ne tikai Latvijai. Kā minimums 4 - 5 miljoni mūsu vajadzētu, ēšanas un dzīvošanas jautājums arī tiktu atrisināts. Un pasaules mērogā jau rakstīju - iespējami samazināt to tautu "ražošanas aktivitāti" pēc ķīniešu piemēra un līdzsvars būs.

 Cita lieta, ka nekas tāds nesanāks un visticamāk, planētas, vismaz daļas, iedzīvotāju skaits samazināsies pavisam citu, gan dabas, gan cilvēku radītu iemeslu dēļ, kas jau šad tad vēsturē ir noticis.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , raiviic teica:

Kā minimums 4 - 5 miljoni mūsu vajadzētu

Priekš kam? Kādi  būs no tā ieguvumi, ka kāpsim viens otram uz galvas, sēdēsim korķos kā Maskavas vai Londonas iedzīvotāji? Nebūs neskarta dabas stūrīša, mežu kā Vācijā... 

 

Varbūt vajag ņemt vērā LV teritoriju? Es piemēram negribu dzīvot tik blīvi, kā ķīnieši! 

Pēc manām domām LV komfortabli var kāds miljons cilvēku izvietoties. Un arī tad mēs nebūsim pašpietiekami - tāpat vajadzēs energoresursus un pārtiku importēt. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 8 minūtēm , Ronalds teica:

energoresursus

Latvija ir ļoti bagāta ar kūdru. Kūdra kā energoresurss Latvijai pietiktu ļoti ilgam laikam. Tas gan, kūdra kā energoresurs tagad nav topā, bet gan jau pienāks, ka attīstīs tehnoloģijas arī šajā virzienā...

Link to comment
Share on other sites

@vvv tu zini cik sūdu izdalās gaisā dedzinot kūdru? Kūdra ir netīrāks kurināmais pat par akmeņoglēm! 

Un nemaz tik daudz tās kūdras nav! Ja Rīgas tec pārvestu uz kūdru, kaut kur 20 gadiem pietiktu... 

Bez tam purvu ekosistēma tiek pilnībā sagrauta kūdras ieguves rezultātā.... Vēl kūdras ieguve veicina plašus un postošus ugunsgrēkus. 

Link to comment
Share on other sites

Nīderlandē ir 16 miljoni. Beļģijā 11 miljoni iedzīvotāju.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Ķīnā, Indijā 1.4 miljardi. Un? 

Jā, ir valstis ar lielāku iedzīvotāju blīvumu. Ir ar mazāku. Un? 

Ja runā par dzīves līmeni, IKP uz cilvēku, tad tam nav sakara ar iedzīvotāju blīvumu.

Link to comment
Share on other sites

PlayingTheSaint

Paklau, autisti! Izlasiet pavediena nosaukumu? Kāpēc šajā bedrē visiem tik ļoti patīk dzīt offtopic sūdu katrā tēmā?

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , Ronalds teica:

Un nemaz tik daudz tās kūdras nav!

Man viens pazīstams ģeologs teica, ka esot daudz. Viena no lielākajām Latvijas bagātībām. Pats neesmu meklējis datus par šo.

Kad iztērēs uz Zemes visu naftu, akmeņogles..., ķersies pie Latvijas kūdras. :D

Link to comment
Share on other sites

Pirms 27 minūtēm , Ronalds teica:

kāpsim viens otram uz galvas, sēdēsim korķos kā Maskavas vai Londonas iedzīvotāji? Nebūs neskarta dabas stūrīša, mežu kā Vācijā... 

Ko nu fantazē, ja iedzīvotāju daudzumu 10 kāršotu, tad tik sasniegtu Vācijas vai Nīderlandes līmeni. Un arī tad nekāds briesmīgais blīvums nav, var normāli dzīvot bez problēmām, drīzāk tikai labums, daudzkas paliek efektīvāks utt. Tagad ar tik zemu blīvumu un mazu iedzīvotāju skaitu par nekādu lielo efiktivitāvi var nesapņot.


Pagaidām gan nedzīvoju ne vienā, ne otrā, bet ja man būtu jāizvēlas dzīvot 2 miljonu vai 20 miljonu Latvijā, tad skaidrs ka izvēlētos otro.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...