Jump to content

Pildīti pipari


Gestapo
 Share

Recommended Posts

Šalom. Paskatījos, ka no manas pēdējās receptes šeit ir pagājuši 9 gadi :D. Tad nu ko, šodien laiciņš tik feins, ka nevarēju izšķirties vai braukt pie jūras ķert iedegumu vai uztaisīt pildītos piparus. Tā kā bija iestājies morāls tukšums dēļ tā, ka pāvests pie mums bija tikai vienu dienu, tad nu ar svētību apdalīts un asarām acīs ķēros pie pipariem. Ņemot vērā katliņa izmēru - centos paņemt 6 kaut cik vienādus piparus, varēja jau ņemt divtik, tad krāmētu divos stāvos. Tad nu uz sešiem palieliem pipariem 
600 gr. maltās gaļas
glāze rīsu
mazā bundža ar mizotiem, sagrieztiem tomātiem savā sulā
2 burkāni
2 sīpoli
eļļa, sāls, pipari (es izmantoju aso mērcīti)

http://www.bildites.lv/images/hwqka8n8/137020/original.jpg


Patiesībā biki pildījums palika pāri, labāk būtu 8 pipari, bet nu tad nesarūmētos ;(

Sākums kā vienmēr, ir skumīgs, jānotīra sīpoli, jānotīra burkāni un smalki jāsagriež. Es negriezu, rīvēju uz rīves. Tad vajag viegli apcept abus, es sāli un mērcīti liku tagad pie sīpola un burkānu, ar aprēķinu, ka gaļa un rīsi ir bez garšvielām.

http://www.bildites.lv/images/z8r66f4v/137020/original.jpg

Kad dārzeņi apcepti, tos vajag sajaukt ar gaļu un rīsiem, es rīsus pirms tam noskaloju, jo nav jau nekāds rissoto, lai būtu vajadzīgs rīsu ķepīgums, bet nu tas tā - pēc ieskatiem. Pildījums gatavs, atliek pipariem nogriezt galus, izņemt sēklas ar viduci un var ķerties pie pildīšanas. Baigi stūķēt un visu līdz kantei piesist nevajag, jo jāņem vērā, ka rīsi nav vārīti un tie uzbriedīs pie termiskās apstrādes. 

http://www.bildites.lv/images/cd2n3vsw/137020/original.jpg

http://www.bildites.lv/images/bhbp2skm/137020/original.jpg

Kad pipari sapildīti, tiem uzliek vāciņus un kārto kastrolī. Tagad arī ir laiks izmantot tomātus, parasti receptēs tāds izgājiens nefigurē, bet man patīk, ja tā zoste tāda kreptīgāka. Tātad, no sākuma katlā tomātus un tad lejam ūdeni, lai kopējais šķidruma daudzums būtu līdz pusei pipariem.

http://www.bildites.lv/images/c3vtr6nu/137020/original.jpg

Tālāk jau viss vienkārši, uzliekam vāku un uz vidējas liesmas jākarsē 40 minūtes. 

http://www.bildites.lv/images/7qvemx23/137020/original.jpg

Nu kaut kā tā, ja roka piešauta, stundā var iekļauties. 

http://www.bildites.lv/images/vdc5wjed/137020/original.jpg
Atvainojos par bilžu kvalitāti, bildēju ar vannas sūkli. 

Labots - Gestapo
  • Patīk 3
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Nākamo recepti var uztaiaīt kā sagatavot five finger knuckle sandwitch for two..

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Iekš foto tās paprikas izskatās pēc veikala varianta. Ir OK, arī tās var ēst, bet īsteni feini šis paēdiens sanāk ja ir iespēja lietot mājās audzētu papriku. Veikala paprikai ir cita garša un tā ir gaļīga, 4-5 mm biezām sienām, bet ja trāpās sadabūt mājās audzētu, tad tā pēc garšas ir tuvāk čili piparam, bet bez asuma un ar kaltēta tomāta noti, augļa sieniņas ir vien 1-2 mm biezas un sanāk pilnīgi cits paēdiens. Sanāk daudz mazāk šķidruma, ar nazi un dakšiņu ēdams, karoti, kā šim - nevajaga. Jauki ka kāds pacenšas radīt kontentu.

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , abi teica:

augļa sieniņas ir vien 1-2 mm biezas un sanāk pilnīgi cits paēdiens.

 

Kas tās par paprikas maliņām, kādēļ tik plānas ?? ?   Man dārzā audzētai paprikai ir normāls sieniņas biezums 4 - 6 mm, bet aptuvenais biezums, nemērīju.

 

Es gatavoju līdzīgu papriku pildītu, tikai ceptu cepeškrāsnī ar sieru

image.thumb.png.d6928984130de7207ff170db1025affb.png

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Hmm, nu varbūt cita šķirne, man pāri ielai pie tirgus, ārpusē, šad tad vietējie tantuki tirgo. Es vienu gadu pats mēģināju papriku audzēt, bet nekas nesanāca, nepatika pie manis viņām. Bija kaut kādi 7 stādi, līdz gatavībai nonāca vien 3 augļi, visi 3x mazāki, nekā parastai paprikai. Stāstu to tāpēc ka arī tiem bija plānas augļa sieniņas un citādāka garša, tik ne ba nu tantuki uz tirgus viņas puķupodos mēģināja audzēt kā es. Lai nu kā, pirkt tādas ir ļoti izdevīgi - pie tā paša svara sanāk 2-3x vairāk augļu, tik cena jau ar ir augstāka.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...