Jump to content

pastiprinātājs priekš S90F 8om


nezinu
 Share

Recommended Posts

Nezinu kam tik traki griež...ok ieja ir filtrs ...bet tas griež af nost no kādi 80khz....nu ja ierosinās pastūzis- tad tas jāremontē...

Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , Klusu teica:

Liela daļa harmoniku trāpīs arī zemo frekvenču skaļrunim... pīkstulim tiks pavisam maz (0.1W ?)

cik kādreiz simulācijā skatījos - tur diezgan paaudz trāpa arī pīkstulim - stabili vairāk par 0,1W ....liekas pat ja izejā 20 V - puse uz pīkstuli - nu pie tāda THD 10% + ...viņam tieva vada spolīte...uzkarst un nodeg..vai arī visas tās augstās harmonikas vienkārši pīkstulis nevar "atskaņot" fiziski un aiziet pa pieskari (te Kevina komentāru vajadzētu) ...nav jau basinieks...man radinieks ar manis būvētu lm 3875 s30 8 omīgajām nokurināja dzerstiņos Basinieku...jo par jaudīgu tas amps (58W +-) , bet pīkstulis vesels...

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Dalos ar savu subjektīvo viedokli/pieredzi.Jautājums par df un jaudām wattos vienmēr bija interesējis..Visu,kas augstāk minēts vairākos postos reāli ari saskāros klausoties.Piemēram, palielinoties df bass kļuva reāli mazāk.Man vienkārši. paveicās ,ka tumbas ir lielas un ir 2x 10" skaļruņi katrai.Līdz ar to griežot skaļāk tomēr bass bija,bet savādāks--tāds sitošāks. Kopumā skaņa  sāka vairāk iepatikties. Dziesmās pazuda/mazinājās dunošais bass.. agrāk tādus bieži saklausīju.Protams arī no telpas,tas ļoti mainījās. Runājot par tumbu pārslodzi  un to aizsardzību arī interesanti novērojumi.Kā nekā esmu kaismīgs skaļas mūzikas piekritējs. Es tikai un vienīgi nosaku max līmeni pēc dzirdes.Manā gadījumā vispār interesanti--jaudas pastūzis pa taisno savienots ar cd atskaņotāju--skaļumu varu regulēt Tikai ar cd pulti-(laikam tas skaitās digitālais potenciometrs). Kā ieslēdzu aparātus,tā uzlieku cd skaļumu uz min--un tad tas jau pat ir normāls skaļums.. klausoties ar pulti kāpinu skaļumu -atkarībā no ieraksta kvalitātes dažas  dziesmu starpspēles,kur nav piesātinājums vai basu  var pagriezt līdz cd max līmenim.Sanāk amps dod visu ārā un tumbas saņem pretī(bez kropļojumiem).Bet protams pēc pāris sek uzreiz fiksi jānogiež,jo būs kāds pīķis ar basiem vai kas cits. Summējot šo visu varu teikt,ka pagalam traka tā skaļā klausīšanās  :D :D  Ja vēlētos vēl kaut ko dabūt arā no sava Home audio,tad vajadzētu  veikt pārmaiņas/pārbūves un obligātu pāreju uz aktīvo krosu. Kā arī biju lasījis par tādiem speciāliem Limiteriem-(lielākoties izmanto pro audio apskaņošanā).Varbūt tie kā varētu izveidot ērtāku skaļu klausīšanos?? 

Link to comment
Share on other sites

@alusbundza tukši spamojot gribu piebilst, ka tam verķim MIC ieeja priekšā, - pozicionēts kā karaoke verķis? savādi
un iekšā gala pakapē redzamas detaļas ar tā pavairāk kājām. Man aizspriedumi pret tādām, jo kā saprotu, kad vajag tos daudzgadīgos izstrādājumus remontēt tad tās specifiskās detaļas izrādās netiek ražotas jau x gadus un īsti aizstāt nav ar ko. varbūt maldos. 
ar šausmām skatos uz sava Technics "New A class" mikroshēmu, kas kā saprotu vada gala pakāpi.

 

Citēt

new class A is an innovative bias circuit that keeps the output transistors in the ready state, eliminating crossover distortion, though keeping idling current low in order for more efficiency 
- some models had computer drive which had an onboard microprocessor controling Icq of the output stage based on thermal and signal parametrics.

 

ComputerDriveFront.jpg

 

lūk. ebay vienu gabalu @usa par 30euro gan atradu.

 

Varbūt maldos un šis mezgls ir mūžīgs un tā pienesums skaņai ir nesalīdzināms ar maziespējamām klapatām?

Link to comment
Share on other sites

Viņam tak denons linkā ..bet nu kārtējsis ss.lv stāstnieks ....2*100w un 200w trafs>100% lietderības koeficients....ok s90 derēs...bet tur nav 100w.tirš.


Pieņemsim trafa zudumus 10% un ab klases efektivitāti 70%....tur labi  2x60w.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

alusbundza
pirms 1 stundas , osscar teica:

2x60w.

tā jau arī specifikācijā par šo pastūzi ir rakstīts, un priekš s90 vajadzētu pietikt

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , Usins teica:

Technics bija piemēram.

es par Denona gala pakāpēm: kas tie tādi tur? 

Screenshot%202018-09-28%2016.18.53.png?d

bildē grūti redzēt - bet emiteru rezistoru " matricas" ir,  biasa traņi ir - domāju - kaut kāds tipa IC - draivers + izejnieks  ( nav liels pēc izmēriem un 6 izvadi - ja būtu 5 domātu ka thermal track tranzistori) un stiprinās kaut kā starp radiatoru - ar vienu ...

Link to comment
Share on other sites

pirms 6 stundām , alusbundza teica:

 

pirms 3 stundām , osscar teica:

kārtējsis ss.lv stāstnieks ....2*100w un 200w trafs>100% lietderības koeficients....ok s90 derēs...bet tur nav 100w.tirš.

Pieņemsim trafa zudumus 10% un ab klases efektivitāti 70%....tur labi  2x60w.

 

 

mnhm, netaisīšu printskrīnu, karoč Denon PMA-100M par 95 eur daugavpilī.

 

https://www.hifiengine.com/manual_library/denon/pma-100m.shtml

Citēt

Power output: 60 watts per channel into 8Ω (stereo)

100 vati uz kanālu varbūt ir "dinamiskā" vai "muzikālā" vai hz kāda vēl "jauda".

A pag, sludinājumā aftors raksta, ka tie esot RMS. Ja RMS ir šitas, tad.. tirš, ja?

Link to comment
Share on other sites

Vēl inčīgi par šito denonu, ražotājs tipa raksta ka

Citēt

Audiophile grade components used through-out

Kas ellē ir audiofīlu klases komponenti?

Ja denons, nevis kaut kāds ķīnietis, atļaujas šādus vārdus rakstīt, man negribētos ticēt, ka tas ir absolūts šmārketinga BS bez jebkāda seguma.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

@138 s90 nominālie ir 35w, Denon PMA-100M pie 8 om tumbām 60 w, manuprāt tur vēl paliek rezerve ....

Power output: 60 watts per channel into 8Ω (stereo)

Frequency response: 10Hz to 80kHz

Total harmonic distortion: 0.1%

Input sensitivity: 0.6mV (mic), 150mV (line)

Signal to noise ratio: 55dB (mic), 95dB (line)

Speaker load impedance: 4Ω (minimum)

Dimensions: 434 x 120 x 286mm

Weight: 5.6kg

Link to comment
Share on other sites

Nu tipa tori trafs..kādi elna kondensatori etc...marketings...pat manai asrock platei kompim uz audio izeju konektora uzrakstīts elna capacitors ?


Nu gan jau īslaicīgi var izspiest vairāk..vēl jo vairāk jadarbina vienu kanālu etc...mūzika jau nav sīnuss...nom. jaudu es saprotu tā abi kanāli full ar smuku sīnusu...kā jau parasti budžetniekiem - vājā vieta radiators un baroklis...

Link to comment
Share on other sites

@alusbundza nu tas ka pietiek skaidrs, speku haifaiendžinā arī pats redzu, jautājums bija kādi viņam varētu būt tie 100 vati uz kanālu.

 

 

@osscar vai kāds cits, kurš smalkumos zin šo visu, pastāstiet - kāds skaitās labs SNR? Un kāpēc gadās, ka dažādos avotos vienam un tam pašam aparātam tas atšķiras, piemēram šim pašam denonam, haifaiendžinā rakstīts 95db (line), šur tur citur internetos ir 108 (starp citu, tur arī rakstīts THD: 0.07% un 80W RMS uz kanālu pie 8 omiem), ta kā, smukākie cipari varētu būt ražotāja solītais bet tie citi - tas, ko kāds ir samērījis?

Un kas vēl ir tie parametri, kuriem ir kaut kāda nozīme?

THD - ok, ir aparāti kam ir divas vai vairāk nulles aiz komata, bet vai vajag, galu galā daudziem PA aparātiem ir viena nulle, ja nekļūdos.
Input sensitivity pārsvarā visiem ir 150mV, ne;

freq response garāks par 20 - 20 manuprāt ir tīrs mārketings, pat ja tie zemākie un augstākie herci tur ir, tos taču reti kura skanda ir spējīga atskaņot un neviens nav spējīgs dzirdēt.

 

Kas vēl?


Pirms 4 minūtēm , osscar teica:

kādi elna kondensatori

tomēr tomēr, vai tik tur nav kaut kādas advancētākas tehnoloģijas, kuru dēļ viņi būtu ilgmūžīgāki par lētajiem elektrolītiskajiem?

Link to comment
Share on other sites

ab klases pastūzim - viszemākais THD ir īsi pirms klipinnga ....un sliktākais pie mazas jaudas ( kāda parasti klausās) (skat bildi piem.) .

par SNR - ai tur  arī šmaucās ar to snr - īsumā  tas ir attiecība starp fona troksni/troksni un izejas signālu - vai nu viensa jāsamazina un otrs jāpaceļ ?. Mūsdienu ampiem tā nav baigā problēma, ok daži resīveri mēdz sīkt etc...bet hi-fi ampiem tā nav problēma. ap 100db ir ok imho  RRR bija ap 70 db liekas.

Capture.JPG

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Paldies visiem par ieteikumiem, piedāvājumiem un konsultāciju, noderīga informācija ievākta.

 

Pastiprinātājs iegādāts (Pioneer A-503R), paldies @Kaspars12 viss darbojas, skandas kustina, šim brīdim pietiek, nākotne jau rādīs kādas būs vēlmes :D

 

P.S. Atvainojos, ja kādam neatbildēju uz tiešu ieteikumu vai komentāru, iepriekšējās dienas biju tikai uz telefonu.

 

Link to comment
Share on other sites

Lai ilgi kalpo!

 

Ja kādu interesē spec, tad Pioneer A-503R ir made in japan laiku(ap 94. gadu), ir iespēja izmantot pulti, procis ir analogais, bet ar drive motoru, arī input selector remote var lietot, ir motors iekšā. Phone ieeja, 3x 220v ligzdas, lai nav nepieciešams pagarinātājs citiem audio device, mutting(-20dB) iespēja, loudness, dalītās zonas iespēja, viss kā klasiskam stereo amp. Primitīvs, ja arī kāreiz nokurina, tad par lētām naudām ir labojams un lietos vēl bērni!

 

Jauda(rms, pie 8om, 0,03% THD, pilnas joslas) ir 55w, smuka 20w rezerve priekš S90. Pie 1kHz un 1% THD 70w pie 8om.  Respektīvi pie 4omi ir 75w un 100w

SNR: 95dB vai īsajā 107dB

Frekvenču josla: no 5Hz līdz 100kHz

No tīkla patērejamā jauda: uz aizmugures un manual rakstīta 500w

Dempingfaktors: šim manual nav minēts, bet šajā sērijā visiem uz augšu un leju modeļiem ir robežās no 120 līdz 160.

Svars: 8,4 kg

Labots - Kaspars12
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

varbūt kāds zina, un var pateikt, kādi ir nominālie vati s400m ?, pat ražotājs slepeno ....., es darbinu ar harman kardon pm 655, kam pie 4 om ir 115 w , esmu apmierināts ....


divreiz mainīju pa garantiju lielos skaļruņus .....

Link to comment
Share on other sites

Mēs visi gaidām, kad tu tās kastes nomainīsi, kā to izdarīja Mikslauvēns šajā diskusijā - https://boot.ritakafija.lv/forums/index.php?/topic/150557-jaunu-tumbiņu-projekts/&/topic/150557-jaunu-tumbinu-projekts/?hl=miks

 

Pirms nepilniem 6 gadiem pats biji nācis jau pie atziņas ?

 

2012.11.10. , 18:45, alusbundza teica:

jā Kevin, cik slikti tad tās s400m izskatās, (testēji), varbūt var uztjūnigot? Man jau arī liekas, ka īsti riktīgi nav.

 

Kevins tās s400 izjauca, tur ir viņa redzējums par tām kastēm un iespējams redzot skaļrunus, piekares, spoles utt. var tev pateikt jaudu :D 

 

 

 

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

alusbundza
Pirms 3 minūtēm , Kaspars12 teica:

Mēs visi gaidām, kad tu tās kastes nomainīsi,

neredzu jēgu, jo pieslēdzu tikai ''jāņu nakts'' ballītēs, vai tad kad pats alu pa daudz sadzēries ........, ikdienā ir pavisam citas mazas plauktinieces ....

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

alusbundza
Pirms 36 minūtēm , alusbundza teica:

bišk iegriezu ručkā ..

jāsalēdz toč ārā , kaķis sen jau izmuka, galds arī vibrē .......

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...