Jump to content

Ūdensvada tīrīšana


mickys
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Situācija - Māja, ūdens nāk no spices. Briesmīgs, netīrs, dzelžains, bet nāk.

Rīt tiek slēgts klāt pilsētas ūdens, kurš būs tīrs un labs.

Gribētos iztīrīt arī visas trubas no dzelžainā piesārņojuma, kurš tur 4-5 gadu laikā uzkrājies. Ir plānā nomainīt ūdens boileri, kas savu laiku būs nokalpojis, tā ka to tīrīt nav nepieciešams.

 

Vai kādam ir ieteikumi, kādu ķīmiju vai ko līdzīgu izmantot? Ir doma par citronskābi, bet nav pārliecība vai viņa dzelžainās nogulsnes tīrīs?

Link to comment
Share on other sites

Neesmu spec, bet ja jau rīt slēdz klāst ūdeni, tad atslābsti. Tīrais ūdens, visu, kas nāk nost, izskalos. kur Tu tagad uz raso dabūsi pofu līdzekli, nezinu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

nogulsnes, kas kkur nosēdušās / aizķērušās var paskalot ar plūsmu otrā virzienā. pievieno šļauku pie krāna lai pūš visu atpakaļ. Ja pa starpām gaisa burbļus dabūt iekšā vēl labāk.

 

Veicot ūdensvada pieslēgšanu gan jau ir iespēja aplūkot esošo caurļvadu sienas, lai saprastu ko un cik daudz vēlies iztīrīt.

 

@ggg97 nekas neliedz arī nedēļu pēc pieslēgšanas iztīrīt.

 

es vairāk tēmētu uz ko šādu pakalpojums

 

no kāda materiāla caurules mājā?

 

ūdens smirdēja?

 

saprotot ko gribi panākt, var gan jau atrast kādu līdzekli ko tirgo piem. 20L kannās ar ko to visu piepildīt un pēc tam izskalot..

 

Link to comment
Share on other sites

Misija gandrīz neiespējama...

Pārtikas rūpniecībā visi produktu nerūsējošā tērauda cauruļvadi speciāli tiek veidoti mazgājami, izslēdzot šuves, kabatas, nodrošinot trubām atbilstošu kritumu utml. 

Tā kā samierinies ka tīras tava ūdens sistēma vairāk nebūs nekad, lai gan netīrumi samazināsies ar laiku jūtami, ka tu tos tikai ievērosi, kad strauji sistēmā mainīsies spiediens utml. ...

Tā kā neņem galva un paļaujies, ka laiks '' izārstēs'' un pie tam, ka tu jau 5 gados sadzīvoji ar to sūda ūdeni...

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Var mierīgi atslābt. Citronskābe neko tur nespēs izdarīt anyway. Pilsētas ūdens ātrāk vai lēnāk smakas/štruntus izskalos (es teiktu, ka visticamāk tas notiks ātri). Procesu var intensificēt, noslēdzot ūdeni,  notecinot un tad atkal pieslēdzot – ūdens staba trieciens s...dus padzenās.

Pilsētas ūdens ir nedaudz hlorēts, lai jauna zaraza nevairotos. Dzelzs oksīds, t.i. rūsa, būs arī pilsētas ūdenī. Mazāk protams.
Dzeramajam ūdenim var uzlikt filtru ar ogli.
 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Paldies visiem par viedokļiem.

Tāda arī bija mana doma. Ja nav vieglas tautas metodes, tad dzīvos kā ir.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

varbūt vēl lieta  aktuāla  vai vēl kādam noder :)  
Baigi labi tīrās ārā nosēdumi, kad dabū piepūst gaisu klāt,  kaut kur ievada tuvumā, vajag vēl vienu krānu, pie kura var pieslēgt kompresoru.  tad ar krānu palīdzību miksējot   gais -ūdens -gais- ūdens. Tad pa otru galu, no krāna,  sprauslājot, nāk ārā brūns taka kafija.  ā  un krānam sietiņu būtu labi vēl noskrūvēt, un lai nenošļaksta  visu tuvāko apkārtni, vēl var uz krāna kādu lupatu uzmest  :)           

Link to comment
Share on other sites

retais gadījums, kad miroņa spārdītājs uzraksta ko tiešām prātīgu ne reklāmas spamu vai citu s. Pēc nobeiguma spriežu ka tā nav sausa teorija, lupata tiešām palīdz :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...