Jump to content

Budžeta melnbalts kombains mājām


Kazarms
 Share

Recommended Posts

Sveiki, 
 Pašlaik mājās griežas kaut kāds pavecs Canon tintes kombains, kuru gribas nomainīt, lai samazinātu drukas izmaksas, jo printēts tiek ap 1-2 papīra pakām gadā. Tādēļ meklēju līdzvērtīgu melnbaltu lāzerprinteri - kombainu, jo skeneris tiek lietots pietiekoši bieži un negribas tā dēļ turēt mājās vēl vienu iekārtu. Forši būtu arī kaut kāds nebūt tīkla savienojums. Duplexeri noteikti nevajag, jo lielākā daļa drukas darbi ir vienpusēji un to reto reizi, kad gribēsies iefist kapeiku uz papīru, apmetīšu lapas ar roku. 

Līdzšinējā pieredze ar lāzerprinteriem ir tāda, ka ofisā lietojam HP LaserJet Pro 400 sēriju, kā arī pavisam lielos kombainus. Viss apmierina, liekam oriģinālos kārtridžus, līdz ar to nav pieredzes ar analogiem vai pildīšanu, tomēr mājas apstākļiem neko tik pamatīgu nevajag, tādēļ skatos uz ko budžetā līdz 120Euro, kā arī kam toneri nemaksā kosmosu. 
 

Pašlaik vairāk piesaista Samsung SL-M2070W vai HP LaserJet Pro M130nw MFP.  Kā šie draudzējas ar analogiem toneriem, jo HP un Samsung toneris pa 60+ Euro kaut kā nevelk, taču analogu cenas ir pietiekoši ok priekš investīcijas reizi vienā divos gados. Vai arī ar pildīšana ir reāla opcija?

 

 

Cik saprotu no Brother vajag turēties pa gabalu. Ir vēl kādas reālas alternatīvas budžeta klases kombainos?
 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ja gadā tikai 1 - 2 papīra paka, tad orģinālais toneris nav sāpe. Ja daudz drukāšanas, tad gan nopietni jāpēta tonera cenas, izdruku daudzums no tonera, vienas izdrukas izmaksas...

Pirms 12 minūtēm , Kazarms teica:

Cik saprotu no Brother vajag turēties pa gabalu.

Nezinu, kāpēc tu tā saki. Pašam nav pieredzes ar Brother lāzerniekiem, ir Brother tintenieks, par to gan teikšu otrādi - ļoti labs, pats brīnos, pirku 2012. gadā, diezgan tiek slogots, joprojām turpina uzticami kalpot.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , vvv teica:

Nezinu, kāpēc tu tā saki.

Kaut kur lasījos, ka šamam fotorullis negribīgi strādā ar kreisajiem un pildītajiem toneriem

Link to comment
Share on other sites

Iespējams.

Domā, ka visi citu ražotāju printeri gribīgi strādā ar kreisajiem toneriem. Ar kreisajiem toneriem savs čakars sagaidāms.

Cik tad tu ietaupīsi nepērkot orģinālo toneri. Tas orģinālais priekš taviem drukāšanas paradumiem pietiks 3 - 5 gadiem.

 

Link to comment
Share on other sites

Tā jau protams ir, kā tu saki, ka tas pietiks n gadiem, vienkārši psiholoģiski grūti, ka toneris maksā vairāk kā pusi no printera cenas. :D

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 8 minūtēm , Kazarms teica:

vienkārši psiholoģiski grūti, ka toneris maksā vairāk kā pusi no printera cenas.

Tas nav nekāds noslēpums, ka printeru ražotāji tirgo savus printerus par lētāku cenu, toties ar uzviju nopelna par izejmateriāliem un maināmiem piederumiem.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , drunk_lizard teica:

ko juus saucat par "kreisajiem" toneriem?

Tos pašus alternatīvos kārtridžus. Mazliet sapinos terminos, jo pieņemts kaut kā saukt  lāzerniekam ka ir toneri un tinteniekam kārtridži. 
 

 

Pirms 8 minūtēm , drunk_lizard teica:

jaanjem veeraa, ka peerkot jaunu laazernieku, paarsvaraa tam ieksjaa buus ts testa kartridzjs ar minimaalu daudzumu tonera.

Par šo vispār nav jautājumu, tas ir zināms, ka iekšā nav pilnie kārtridži. 

 

Pirms 5 minūtēm , vvv teica:

Tas nav nekāds noslēpums, ka printeru ražotāji tirgo savus printerus par lētāku cenu, toties ar uzviju nopelna par izejmateriāliem un maināmiem piederumiem.

 

Protams, ka tā ir. 

Par toneriem/kārtridžiem tā kā skaidrs. Laikam tomēr jāturas pie oriģinālajiem un jāpilda, kad šamie pabeidzas. 

Tomēr atklāts paliek jautājums par pašu modeli...

Link to comment
Share on other sites

Ja tevi nemulsina printera lielāka cena un paša printera lielākie izmēri, iesaku šo.

Bezgala vienkāršs. Paredzēts profesionālam pielietojumam. Galvenais, ka būs arī A3, ja nu kādreiz noder. Pilnā cena tam ir divreiz lielāka, ražotāja cenu politika attiecībā uz šo modeli tāda, ka tirgo pa akcijas cenu, nu ja labu laiku ilgst, nezin tik cik ilgi vēl. Katrā ziņā konkurentu līdzvērtīgie modeļi ne tuvu tik lēti nebūs. Jaunam nāk līdzi toneris 5000 izdrukām, orģinālā tonera pudele 11000 izdrukām maksā ap 40 eiro, tā ka nav pat vērts alternatīvos meklēt vai pildīt. Cilindra resurss 55000 izdrukām, vai to tu maz sasniegsi. Pašam viens tāds kalpo jau divus gadus, nesen pat nopirku otru tādu pašu, sastrēgumstundām.

Kā mīnusi, nav tīkla pieslēguma, tikai caur USB (var papildus nopirkt pričendāli, kas ļauj slēgt tīklā), skeneris tikai melnbalts, nav šim modelim iespēju skenēt krāsās, bez variantiem, tikai melnbalts.

Link to comment
Share on other sites

Saprotams, ka napig. Bet ja apskatāmies drukāšanas izmaksas... Nepārspļaus šito lētuma ziņā HP vai Samsung, pat ar neorģinālajiem kārtridžiem, nē.

Labots - vvv
Link to comment
Share on other sites

Ok, izdrukas izmaksu ziņā @vvv ieteiktais kombains tiešām ir labāks, tomēr, nevaru viņu fiziski iebāzt tur, kur tam būtu paredzēta vieta, kā arī melnbalts skeneris neder nekur. Bērnu mācību grāmateles, dzīvnieku bildes un vēl sazin ko tur skolotāji skenē, vēl nav izdomātas melnbaltā veidā. Tā kā to obligāti vajag krāsainu.
Citādi nedomājot ņemtu.

Link to comment
Share on other sites

Interesants, protams, bet krāsainu printeri man nevajag. Ja varēja pārprast no iepriekšējā posta, tad krāsainais tur ir domāts skeneris, ne printeris. Printeri joprojām vajag melnbaltu, nav jēgas maksāt par liekām lietām.

Link to comment
Share on other sites

Šobrīd neesmu Canon variantus pētījis, bet ir pieredze ar i-SENSYS MF4890dw.

Alternatīvie lēti, darbojas teicami jau sen.

 

Link to comment
Share on other sites

Man ir Brother DCP-1610W, tik cik mājās vajag, pietiek, arī ir paskenēts daudz. Pašlaik vēl gan oriģinālais kartridžs nav iztērēts pat kādiem 2 gadiem. Tā ka par to nomaiņu grūti spriest. Pamatā kaut ko bērnim skolai drukājam.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Pacelšu mironi.

Pašlaik jau divus gadus lietoju HP MFP M130nw. Esmu izprintējis 3 kārtridžus, rullis vēl nav bijis jāmaina. Izmantoju tīklā, problēmu pa lielam nav, izņemot bija globāls HP draiveru gļuks ar tīkla printeriem un Win10 mašīnām kaut kad 2018/19 gada ziemā. Izbaudīju šo kā mājās, tā birojā.

Bet, savajadzējās vēl vienu budžetnieku. Vēlams ar skaneri, bet ekonomijas nolūkos varētu iztikt arī bez. Budžets +/- līdzīgs, līdz 120 -150EUR, tikai šoreiz darbosies skolā un varētu sadrukāt krietni vairāk - ap 5 - 7 papīra pakām pa mācību gadu.  Paskatījos savam printerim, cena uzkāpusi x2 bet budžeta gala HP lielākoties kārtridži ar vien 1000lpp resursu tādā pat cenā kā manam ar 1600lpp (reāli 2000-2200 lpp var izdrukāt).

Kāds varbūt nesen ir pētījis un var padalīties ar rezultātiem?

Link to comment
Share on other sites

Manējais stāv izslēgts. Iespiež pogu vien kad vajag drukāt un pirms gulētiešanas izslēdz, jo vienistabas dzīvoklis un tā midžināšanās besī.

Drukas kvalitāte man šķiet normāla. Protams, nav kā biroja 2k vērtajam kombainam, bet apmēram ar MFP 400 sēriju līdzvērtīga. Neko dikti smalku nedrukāju, pārsvarā tekstu. Sīkajiem skolā priekš darba lapām tiešam pietiktu, es arī bakalaura darbu izdrukāju, nekāda vaina.

 

Link to comment
Share on other sites

@vvv toreiz, kad meklēju mājām, ieteica Konica Minolta bizhub 185. Šodien priekš skolas nejauši sanāca pie tāda lietota tikt. Es sapratu, ka viņš būs liels, bet ne jau ka milzīgs :D Labi ka nepaņēmu toreiz sev, jo būtu pārsteigums par izmēru saņemot paciņu :D 

Mērogam blakus 46. izmēra kroksis.

IMG_20200905_160239.thumb.jpg.21a1ab091634e758d9ee8abae2d31312.jpg

Labots - Kazarms
Link to comment
Share on other sites

Klau, bet viens jautājums @vvv tev kā lietotājam. 

Tas tā normāli, ka viņam izbirst kkāds pulveris ārā, kad izvelk tonera pudeli vai man transportējot kaut kas sabira ne tur? Par smērēšanu it kā nesmērē.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Kazarms teica:

bet ne jau ka milzīgs

Ir liels. Bet tādi tie A3 kopētāji ir. +/- visiem.

Pirms 50 minūtēm , Kazarms teica:

Tas tā normāli, ka viņam izbirst kkāds pulveris ārā, kad izvelk tonera pudeli

Nav normāli. Nekas nebirst ārā. Iespējams, ka ticis gāzelēts, tad gan varētu būt kas sabiris. Tonera pulveris tiek padots pa tādu kā skrūves konveijeru, no tā varētu būt kas pabiris transportēšanas laikā.

Ja gribi kaut ko vairāk papētīt, varu aizsūtīt tev tā printera servisa manuāli, varbūt tajā kāds info, toreiz internetā sameklēju, diezgan grūti bija atrast.

Cik tam tavam lietotajam bizhub 185 noskrējiens? Varbūt nodzēsuši?

Link to comment
Share on other sites

Noskrējiens varētu būt patiess, jo esot pirkts jauns un vairāk stāvējis kā drukājis. Es viņu dabūju apmēram garāžas tīrīšanas ietvaros iemainot pret garšīgām lietām tā kā nedomāju, ka kāds ar dzēšanu ņēmies.

Gāzelēts viņš tikka, jo mana Passat sedana bagažniekā neietilpa, jo atvera par šauru un nācās sagāztu slīpi mānīt iekšā pa aizmugures durvīm. Laikam būs jāizvelk tā pudele ārā un jāapskatās kas tur sabiris.

Paldies par piedāvājumu, servisa manuāli man izdevās veikli sagūglēt kopā ar lietošanas pamācību.

IMG_20200905_180010.thumb.jpg.4d52056b7897d217937740dd3af045e1.jpg

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tad jau praktiski svaigs printeris. Varētu būt, ka vienreiz tik toneris mainīts.


Varbūt uzmanīgi ar putekļu sūcēju izsūkt to izbirušo pulveri un viss kārtībā. Nav nekas sarežģīts arī paskrūvēt vaļā, jūtūbē bija pamācība krievu valodā. Kādreiz tos printerus tirgoja nesagatavotus darbam, developeri vajadzēja bērt iekšā, pirmo palaišanu izveikt, tas tā kā servisa darbinieku uzdevums, bet nekas pārlieku sarežģīts arī priekš uzmanīga lietotāja. Tagad tie nāk jau gatavi darbam.

Link to comment
Share on other sites

Paldies par video.

Rīt pa gaismu papētīs kas tur ir sabiris un kas nav sabiris.

 

Link to comment
Share on other sites

Papētīju. un skaidrs ir tas ka vieta, pa kuru birst iekšā toneris no tās pudeles, abu lūku savienojums nenoslēdzas pilnīgi hermētiski, līdz ar to kāds sīkums gāzelējot izbirst. Visu izpucēju un izsūcu, kas bija pa lieko sabiris, buteli nopucēju un pēc paprintēšanas ņemot ārā pudeli vairs nekas nekur nebirst.

Secinājums: kad transportē, tad pudeli jāņem ārā un tā lūka pa kuru birst iekšā pulveris, jāaizlipina.

Paldies @vvv par palīdzību!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kazarms un vvv apmainījās ar viedokļiem, prieks par jums :)

Man ar ir kaut kāds lētais Epson, savu darbu pilda, pieļauju, ka nosprāgs aiz vecuma, nevis pulveris beigsies :D

Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , aoma teica:

Man ar ir kaut kāds lētais Epson

Neesmu skatījies, cik maksā tagad tas bizhub 185, toreiz, kad pirku, bija ap 200, dažos interneta veikalos pat zem. Nebija cenas ziņā nevienam citam ražotājam kas līdzīgs par A3 kopētāju toreiz. Melnbaltai drukai, kad orģinālais toneris uz 10 000 lapām ap 40 eiro, kaut ko vēl lētāku grūti atrast.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...