Jump to content

Dīvaina 7700k uzvedība pie OC


rbs
 Share

Recommended Posts

Kad palaižu uz 4.5ghz (100mhz x 45), tad procesora noslodzi rāda 84%, kad overclockoju uz 5ghz, tad 92%. Kapēc tā? Vai pie lielākas procesora jaudas, noslodzei nebija jākrīt, pieņemot, ka tiek darbināta tā pati programma. Varbūt nepareizus settingus BIOS`ā lieku? Windows 10, Asus Prime Z270-A

Labots - rbs
Link to comment
Share on other sites

Nē, ir palaista programma un skatos task menedžerī procesora noslodzi.

Link to comment
Share on other sites

Man ir aizdomas, ka tāda mērīšana tā nestrādā. Iesaku pameklēt alternatīvas.

Link to comment
Share on other sites

Kas tev liek domāt, ka windows task menedžeris melo? Skatos arī ar CoreTemp 1.11.

Link to comment
Share on other sites

Artanis

@rbs  Vai pietiktu tev paskaidrot, ka tu līdz galam nesaproti, kā virstaktēšana strādā, un ka tavi secinājumi ir pilnīgi ačgārni? Mēri rezultātu, nevis procesu. Ja tava aplikācija veic kaut kādu aprēķinu (renderē, kalkulē slodzes, rēķina atskaites, taisa sintētisko slodzi, whatever), tad mēri LAIKU, cik ilgi tiek tērēts, lai paveiktu X apjomu darba. Tas, ko tu pašlaik jautā, ir tikpat muļķīgi, kā tie cilvēki, kas te forumā sūdzās, ka nopirkuši +8GB RAM, a tagad, redzies, Windows tērējot divreiz vairāk kā agrāk. :)

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Mana programma veic aprēķinus, var palaist vairākus aprēķinu blokus reizē, jo vairāk bloku, jo lielāks cpu load. Overclockojot es centos panākt to, lai varētu palaist vēl papildus aprēķinu bloku. Rēķinājos ar to, ka, ja pie esošajiem x blokiem noslodze ir 84%, tad uz 5ghz tā kritīsies un var jau varēšu palaist +1 vienu bloku. Bet uz 5ghz šim pašam bloku skaitam cpu load uzkāpj par 8%, wtf ?! ?

Labots - rbs
Link to comment
Share on other sites

Artanis

Izstāsti, kādā veidā tava aplikācija limitē resursu patēriņu uz katru darba bloku (kas ir domāts ar 'bloku' - threads, apstrādātais datu masīvs)? Vai mana minētā analoģija ar brīvpieejas atmiņas izmantošanu nebija pietiekami skaidra? Ja aplikācijai nav paredzēta resursu limitēšana (paredzēts izmantot tikai noteiktu thread'u skaitu, vai atvēlēts tikai definēts CPU Time), tad tā pēc savas būtības izmantos visus pieejamos resursus, lai maksimāli ātri pabeigtu funkcijas izpildi.

 

Nu, iedomājies - ja tu vāri ūdeni, un vienas spirāles vietā ieliec čaiņikā trīs, tad tas nenozīmē, ka ūdens temperatūra pie vārīšanās būs zemāka vai kopumā patērētās elektrības kļūs mazāk - tas nozīmē tikai to, ka ūdens uzvārīsies ātrāk. 

Labots - Artanis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es nezinu kā viņa limitē. Ja tā būtu kā tu raksti, tad kapēc, tad pie 4.5ghz aplikācija nerij cik vēlas un cpu load ir tikai 84%?

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Un kādas ir temperatūras? Ja procesora ligzda sāks karst, loģiski, ka rādīs 100% noslodzi, lai nekrāmētu jaunus uzdevumus procesoram.

Link to comment
Share on other sites

Uz 4.5ghz un 84% noslodzes 75-81c, uz 5ghz un 92% noslodzes 91-96c. Pēc Intel specifikācijas 100 grādi ir max. 100% noslodze nav ne pie 4.5ghz, ne pie 5ghz.

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Temperatūras paaugstas, ilgstoša ekspluatācija tādos apstākļos pārvērtīsies par neilgstošu mātesplates ekspluatāciju. 

Link to comment
Share on other sites

Apzinos. Rīt ar temperatūrām jautājums tiks atrisināts ar skalpēšanu. Vai augstās temperatūras varētu būt iemesls kapēc procesora noslodze aug par 8% pie 4.5--->5ghz ?

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Skalpēšana tiešām var līdzēt, jo esošā košļene ir īsta lotereja - procesori ir atšķirīgi virstaktēšanas ziņā.

Procesora noslodze aug, kā jau teicu, jo palielinoties temperatūrai, procesors cenšas saglabāt stabilitāti, un tāpēc paaugstina noslodzi, lai netiktu darbināti jauni procesi, kas vēl vairāk palielinātu noslodzi un, attiecīgi, temperatūru.

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Vēl pieļauju, ka kautkādi iestatījumi BIOSā nav salikti pareizi, jo man nav pilna saprašana kā pareizi overclockot - pārāk daudz tur visādu iestatījumu. Viss salikts uz auto, core V arī uz auto, uz 5ghz gāja pāri pa 1.4v. Tad uzliku manuāli 1.35v, 5ghz arī gāja, pāris grādi zemākas temperatūras. 

 

Rīt atvedīs škidro metālu, temperatūras jautājums būs atrisināts.

Link to comment
Share on other sites

Artanis

Ej taču nost - kurlais ved aklo, un abi runā pilnīgu sviestu, tēlojot, ka kaut ko saprot. :D 

 

Pirms 45 minūtēm , rbs teica:

Rīt ar temperatūrām jautājums tiks atrisināts ar skalpēšanu.

Cik grādus taisies dabūt? Es dzirdēju, ka ja kristālu noskalpē riktīgi plānu (kā indiāņi), tad varot tuvu absolūtajai nullei dabūt - turpmāk var bez dzesētāja lietot. 
 

Pirms 45 minūtēm , rbs teica:

Vai augstās temperatūras varētu būt iemesls kapēc procesora noslodze aug par 8% pie 4.5

Nē, toties augstās temperatūras var būt iemesls termālajam throttlingam, kurš savukārt izraisa veiktspējas kritumu - jo kā jebkurš, kuram būtu kaut vai puse smadzeņu, būtu izlasījis PIRMS klokošanas, tad dzītam procesoram nepietiek ar sūdīgu stoka dzesim un efektīvs aftermarket cooleris ir pirmā lieta, ko jāuzstāda pirms vispār sāk nodarboties ar jebkādu pulksteņošanu. Tāpat arī procim nevis tikai jākruķī augšā multiplier, bet ir attiecīgi jāceļ voltāža un taimingi, jāmonitorē temperatūras, jātaisa stress- un stability-testi.
 

Pirms 30 minūtēm , rbs teica:

jo man nav pilna saprašana kā pareizi overclockot

Salaboju.

 

Pirms 35 minūtēm , Mielestapa teica:

Procesora noslodze aug, kā jau teicu, jo palielinoties temperatūrai, procesors cenšas saglabāt stabilitāti, un tāpēc paaugstina noslodzi, lai netiktu darbināti jauni procesi,

Jei bogu, dievs nogrābstās... tu pats vispār sajēdz, ko tu murgo, un kā strādā procesora termālais menedžments??? Beidz taču runāt tufti pilnīgu, aizej uz wikipēdiju un izlasi par thermal throttling, kā strādā VRM, un kā tas ietekmē veiktspēju. Nav kauns nezināt, bet ir kauns ar pilnu pārliecību runāt par kaut ko, par ko acīmredzami trūkst jebkādas dziļākas izpratnes.

Labots - Artanis
  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...