Jump to content

10.8V skrūvmašīnas iegāde, Bosch vs Makita


viesturs0711
 Share

Recommended Posts

Sveicināti godātie biedri!

 

Vēlos lūgt jūsu padomu. Ir man pienācis brīdis jaunai 10.8V skrūvmašīnai. Domāju ņemt kaut ko no zilā Bosch vai Makita. Ejot uz bodi padomā bija šis eksemplārs: 

GSR 12V-15 https://www.bosch-professional.com/lv/lv/products/gsr-12v-15-0601868101

 

Bet tad... Ganoties pa veikalu uzgāju vēl šādu par dažām kapeikām dārgāku ar maināmām flex patronām: 

GSR 12V-15 FC https://www.bosch-professional.com/lv/lv/products/gsr-12v-15-fc-06019F6000 

 

Uzgāju vēl tādu interesantu Makitu 10.8V ar nedaudz savādākiem aķīšiem kā ierasts: 

DF331SAJ https://www.makita.lv/tool-lv/15221/DF331DSAJ.html

 

 

Bosch ar maināmām patronām man dikti iepatikās, dēļ dažādām patronām, kas skrūvēšanu padara iespējamu arī vietās, kur tas notiek gandrīz caur dibenu. Nedaudz gan bailīgu dara tas noņemams/pieliekams fakts, jo cik stabila tā lieta būs ilgtermiņā. Parastajām patronām ar skrūvi tā padarīšana turās uz nāvi, tobiš stabili kā prezidenta pils! 

Makita savukārt piesaistīja ar to, ka šamai interesanta form un kaut kāds jauns 10.8V akumulatoru paveids. Aptaustiju, ērti iegūlās rokā, kas nav maz. Cenas plus mīnus vienādas visām trim mašīnām. Varbūt kādam ir kāds ieteikums, padoms vai ir lietojis kaut ko no augšminētajām skrūvmašīnām?

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Tīri subjektīvi es ņemtu Makita, Pēc pieredzes - makita kalpo nedaudz labāk kā Bosch.

Bet Bosch arī nav slikts, gandrīz vai kapeiku jāmet.... :) 

Link to comment
Share on other sites

Bosch tumši zilie jau it kā ir labi, vismaz cik pašam pieredze. Pēdējie divi gan man instrumenti (nav runa par skrūvgriežiem) trāpījušis no Makita.

 

Tas Bosch, šķiet, kompaktāks, jo nav tā lielā baterija apakšā. 

 

pirms 3 stundām , viesturs0711 teica:

Nedaudz gan bailīgu dara tas noņemams/pieliekams fakts

Cik saprotu, pamatā skŗuvēsi tāpat bez kāda no tiem uzgaļiem, jo tur jau pēc noklusējuma ir seškants. Tad jau nebūs tik kritiski.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

VebKamera
(labots)

Bija Bosch, zilais, 10,8  ar mīksto koferīti un 2 aķiem. Galīgi neesmu pozitīvi iespaidots. Pirms tā baigos gadus bija 9,6 V (nu pilnīgu amatieru) zaļais bošs - tas bija par kārtu ilgmūžīgāks.

 

Mani novērojumi rāda - bošiem kvalitāte ir gājusi stipri uz leju pēdējos 10 gadus, pie tam šķiet, ka gandrīz visiem instrumentiem. Zilajam "jaunajam" aķi sāka paguruma pazīmes uzrādīt pēc ~2-3 gadiem ļoti mērenas lietošanas. Beigās nosprāga piedziņas mehānisms - tas, kurš tūlīt aiz patronas, sāka pie lielākas slodzes raut apkārt un neskrūvēt. Zaļais, kas pirkts pirms ~15 gadiem strādāja daudz ilgāk, pie tam vienīgā vaina - aķis ir beidzies, pirkt jaunu neatmaksājas. Sencim pavisam vecais zilais bošs (droši vien arī gadi 15) strādā kā pulkstenis. Tagad tādus vairs nevar nopirkt.

 

Es noteikti ņemtu Makitu. Nav jau panaceja, bet Bošiem un kārčeriem es vairs neticu - mūs kā 5-tās pasaules valsti piedzinuši pilnu ar šitām drazām, tagad reklamē, ka baigi labie, lai tik kāds notic un paņem. Katrā ziņā par "PROFESIONĀLIEM INSTRUMENTIEM" es šitos toč neuzskatu. Stingri pēc personīgās pieredzes.

Labots - VebKamera
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

jacobs

Bija tas jau gan labi pasen, bet Bosch instrumentus, tieši kvalitātes pēc, toreiz izmeta, arī no mums pazīstamā, skandināvu LUNA kataloga...Un tad vēl pasaules tirgu pavisam nebija piepildījušas n-tās ''noneima'' firmas...

Link to comment
Share on other sites

Esmu lietojis to vai līdzīgu Bosch ar nemaināmām patronām un Makita DF330, kam ir līdzīgas formas aķis. DF330 ir vecāks modelis ko laikam vairs neražo bet kaut kur vēl var nopirkt. Ir Makitai arī līdzīgs impulsu skrūvgriezis, mēdz(a) būt nopērkami arī komplekti DF330 + tas skrūvgriezis. Bošam arī, šķiet, ir šādi komplekti. Makitas ar vecās formas aķi un Bošus formas dēļ var turēt dažādākos satvērienos, kas var būt noderīgi ja jātiek klāt kādā šaurā un tizlā vietā, un tos arī ērtāk ielikt kabatā vai speciālā jostas makstī (šķiet, nopērkamas gan atsevišķi, gan komplektos aparāts + urbīši un uzgaļi + maksts, gan Bosch gan Makita gadījumā).

Līdzīgas formas rīki ir arī no Metabo un Milwaukee, bet dārgāki (Milwaukee ir arī šī paša interfeisa lielākas ietilpības aķi, kuri tad ir plakani, kā DF331).

Vēl ir:

lētākie un pēc pozicionējuma it kā drusku štruntīgākie Ryobi, kuriem ir gan šaurie, gan plakanie aķi, neesmu pētījis bet iespējams tur ir līdzīgi kā Makitai, ka šaurie ir vecākiem modeļiem un jaunākiem ir plakanie;

AEG, kas Amerikā ir Ridgid, vēl viens brends no tā paša astoņkāja no kā Milwaukee un Ryobi, cenā pa vidu starp šiem diviem, tiem ir gan šaurie gan tā paša interfeisa lielākas ietilpības plakanie aķi, līdzīgi kā Milwaukee;

DeWalt, tiem plakanie aķi.

Es ņemtu kaut ko ar šaurajiem aķiem. Kuru - to, kurš lētāks, vai kuram labāki parametri pie līdzīgas cenas. Ryobi varbūt neņemtu jo fuipē amatieru brends, bet varbūt viņi arī nav neko sliktāki, un ja ir stingri lētāki par pārējiem (neesmu ļoti pētījis cenas) tad varbūt ir vērts.

Link to comment
Share on other sites

Tāds 10.8V Bosch skrūvgriezis (mīkstajā somā) ir lietošanā jau padsmit gadus. Ir saskrūvēts daudz, saurbts pat betonā, kad perforators nebija pie rokas. Joprojām ar oriģinālajiem akumulatoriem. Ar šādiem akumulatoriem tika paņemts arī multitūlis un arī par to nevaru sūdzēties.

Pirms gada sāku lielākus renovācijas darbus un pēc pozitīvās iepriekšējās pieredzes nopirku Bosch 18V EC triecienpistoli un 18V EC skrūvjmašīnu. Abas jau ir bijušas garantijas servisā un izskatās, ka ies atkal. Skrūvē labi, bet mēdz pievilt pašos nepiemērotākajos brīžos un pēkšņi neskrūvēt, kamēr nav noņemts un uzlikts atpakaļ akumulators. Uzņēmumam arī paņēmām tādus pašus štrumus un arī tiem ir līdzīgi simptomi. Pirms gada pirkts Bosch zobenzāģis (zilais no augstā plaukta) arī jau ir bijis garantijas remontā. :(

 

Jāatzīst gan, ka serviss darbojas ļoti ātri un iepriekš minētos skrūvgriežus nevis laboja, bet nomainīja dienas laikā.

Link to comment
Share on other sites

Lcs006

Pirmkārt - bosch 10.8v vairs nav, visi bosch tagad 12v, aķi savietojami starp ierīcēm un paaudzēm.

Otrkārt - pašam ir GSR 12V-15 Professional - esmu ļoti apmierināts. Zaļais bosch ir sūdz un jāignorē.

Vispār jau poh - zils bosch vai makita, abi labi.

Link to comment
Share on other sites

10.8V un 12V, kā nu kurš ražotājs to sauc, bet tas ir viens un tas pats, tie ir 18650 3.6V elementi savienoti virknē pa trim, 12V ir laikam uzlādes spriegums. Līdzīgi, 18V instrumentus iekš ASV pamanās mārketēt kā 20V.

  • Patīk 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Ir ap 5 gadi īpašumā gan Bosch GSR 10,8-2-LI, gan Makita DF330D, bet jāsaka, ka tieši sliktā pieredze no abiem ir ar Makita:

1) Jau uzreiz pēc iznešanas no veikala izrādījās, ka nedarbojas apgriezienu kontrolieris un motors vienkārši raustās. To nākamajā dienā turpat samainīja un teica, ka pirmais tāds gadījums. Diemžēl K-Rauta samainīja pret demo plaukta modeli, jo nekas cits uz vietas nebija.

2) Neilgi pēc garantijas beigām izbeidzās pirmais ātrums un darbojas tikai otrais, ātrākais. Neesmu pat vēris vaļā, skatīties, kur problēma.

3) Mazliet nesaistīti, bet kopā ar urbi komplektā bija figūrzāģis arī ar 10.8v akumulatoru, kas izrādījās ļoti nepraktisks. Jauda ir pārāk liela priekš 10.8v baterijām un tās tiek nosēdinātas 5 min laikā. Neredzu jēgu no instrumenta, kas var pazāģēt tikai piecas minūtes, pēc tam vairāk kā stundu lādējot bateriju.

 

Citādi galvenā atšķirība ir, ka Makitai ir diezgan agresīvs, zemas frekvences PWM regulators, attiecīgi ir diezgan liela sākuma grieze jau pie minimāla pogas nospiediena.

Realitātē tas kļūst svarīgi tikai, kad gribi, piemēram, ieskrūvēt M3 skrūvīti alumīnijā, vai urbt ļoti mazus caurumus. Bosch tādā ziņā gandrīz vispār negriež motoru pie sākotnējā pogas nospiediena.

 

Pilnīgi pretēji ir ļoti laba pieredze ar Makita 18v Z-sērijas instrumentiem, kur nekas nav lūzis un darbojas tuvu perfekti.

 

Bosch, ja nekļūdos, ir (vai bija) 3 gadu garantija, ja reģistrē pirkumu mājas lapā.

Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , viesturs0711 teica:

Makitu 10.8V ar nedaudz savādākiem aķīšiem kā ierasts

Tā tagad Makitas jaunā 10.8 V akumulatoru forma, nesen tik sākās. Vecā pierastā tiek pakāpeniski pārtraukta. Jaunie akumulatori ietilpīgāki, ir lādiņa indikators. Man pašam vairāk patīk vecais variants, jo krietni kompaktāks instruments sanāk, daļa akumulatora iebīdās rokturī.

Mana pieredze ar Makitu ļoti laba. Pavisam ir trīs 1­0.8 V instrumenti, vecākais aptuveni 5 gadi. Nesanāk man instrumentus slogot regulāri, tik cik mājas amatiera vajadzībām, nevaru komentēt no pro viedokļa. Tādas pat Makitas 10.8 V urbjmašīnas bija celtniekiem, ko savulaik biju nolīdzis, lielu daudzumu dēļu saskrūvēja, un bija viņiem tieši mazās Makitas, viņu parauga iedvesmots toreiz sev arī paņēmu mazo Makitu. Ļoti ērts instruments.

Link to comment
Share on other sites

Ghost_az

Darbā lietojam Bosch GSR 10.8-2 Li - pāris gadus mēģinām nokaut - nav izdevies! Lādētājs gan "padevās".

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711
(labots)
2018.05.6. , 15:56, kaads teica:

ņem metabo :)

Skatijos, ka šim ir lielāks griezes moments nekā Bosch un Makita... un ziemā Kuršos vienu mēnesi šim bija akcija - 81 euro (akcijā pat bija quick basic ar noņemamu patronu kā tam Bošam)! Izrādās salda cena ir bijusi tomēr!

Labots - viesturs0711
Link to comment
Share on other sites

Acīmredzot neprasās. Ja paredzēts skrūvēt tikai mazas skrūves, urbt tikai maza diametra caurumus, tad 18 V urbjmašīna būs lieks smagums. Mans viens čoms mājas vajadzībām nopirka 18 V, 5,0 Ah urbjmašīnu, liela, smaga, cik viņam tās urbšanas, pa gadu akumulatoru nenosēdināja, un ir starpība, cilāt 2,5 kg instrumentu vai 800 g instrumentu.

Link to comment
Share on other sites

jacobs

Labāk jau , manuprāt, 18V lielāks grieziens un vismaz es ar savējo tik pat viegli izurbju 1mm caurumiņu, kā ar kroņurbi 50mm, teiksim 3mm biezā nerūsējošā loksnē...

Protams, pie intensīva monotona, mērkaķa darba, kādu n skrūvju skrūvēšanas, dienas garumā, tur jau cita lieta...

Ar to svaru jau tā ir...Citiem arī smārtfons ir par smagu, bet laptops vispār nepaceļams?

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711
pirms 5 stundām , Racer teica:

Kāpēc negribi 18V?

Man tā skrūvēšana ir visādas rozetes, sadalnes, skrūves, dažādas tehnikas jaukšana, kādi caurumi, skrūves. Lielākiem smagākiem darbiem man ir Makitas urbjmašīna ar perfi. 18V ir gana labs, nenoliedzu, bet staipīšana riņķī... Esmu strādājis ar kolēģa AEG 18V, svars ar visu koferi...

Senākos laikos mazajām aķenēm bija sūdīgs griezes moments, kas šobrīd jau ir gana labs palicis.


pirms 3 stundām , jacobs teica:

Protams, pie intensīva monotona, mērkaķa darba, kādu n skrūvju skrūvēšanas, dienas garumā, tur jau cita lieta...

Reizēm tā apmēram ir...

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Man neliels jautājums drusciņ ārpus tēmas... Kā Makitai ir ar skrūvgalvām, kas par aptuveni 35 gabaliem (torx, pz, ph un pagarinātās) dažādas, tirgojas tā saucamajos komplektos. Vai kvalitāte ir tāda paša, kā tām kas pa vienas tirgojas? 

Kaut kā cik esmu citiem ražotājiem tos komplektus pircis, kvalitāte atšķiras un galvas vieglāk un ātrāk apraujas nekā tās, kas pa vienai pārdodas!

 

Link to comment
Share on other sites

‎10‎.‎05‎.‎2018 , 04:52, viesturs0711 teica:

Kā Makitai ir ar skrūvgalvām, kas par aptuveni 35 gabaliem (torx, pz, ph un pagarinātās) dažādas, tirgojas tā saucamajos komplektos. Vai kvalitāte ir tāda paša, kā tām kas pa vienas tirgojas? 

Esmu savulaik pircis tieši Makitas uzgaļus atsevišķi pa vienam, konkrēti priekš riģipša skrūvmašīnas, toreiz daudz skrūvēju, kvalitāte bija OK. Ir tagad viens Makitas uzgaļu komplekts, pirku uz akciju un tikai tāpēc, ka smuks skrūvgriezis iekšā bija. Neskrūvēju es tagad daudz, lai objektīvi novērtētu, bet sajūta, ka tajā komplektā uzgaļi švakāki, katrā ziņā pats skrūvgriezis izrādījās nekāds labais.

Link to comment
Share on other sites

2018.05.6. , 10:49, 138 teica:

10.8V un 12V, kā nu kurš ražotājs to sauc, bet tas ir viens un tas pats, tie ir 18650 3.6V elementi savienoti virknē pa trim, 12V ir laikam uzlādes spriegums. Līdzīgi, 18V instrumentus iekš ASV pamanās mārketēt kā 20V.

12V ir nevis uzlādes spriegums, bet smuks, noapaļots skaitlis. Max spriegums 3 cellēm ir 12.6V (jeb 4.2V uz celli). Nomināls 10.8V (3.6V cellēm) vai 11.1V (3.7V cellēm).

18V izklausās pēc 5 cellēm, max spriegumam vajadzētu būt nevis 20V, bet 21V, bet nu mārketings jebkuru kļūdu pieļauj.

 

2018.05.10. , 04:44, viesturs0711 teica:

Senākos laikos mazajām aķenēm bija sūdīgs griezes moments, kas šobrīd jau ir gana labs palicis.

Par senākiem laikiem nezinu, bet pašam lietošanā kaut kādus gadus ir Dremel 1120 - vot to es saucu par "mazo aķeni". Pēc specenes Soft torque 5.50 Nm, Hard torque 8.24 Nm. Nu ir mazāk nekā pirmajā postā minētajām, bet vajadzības gadījumā tiek galā arī ar >10cm garām skrūvēm (ar roku toreiz nebiju spējīgs tās skrūves paskrūvēt, ar to dremeli - bija OK). Reizēm gan 300 rpm šķiet par lēnu.

Baterija štruntīga, ~1 Ah tikai. Lādētājs arī štruntīgs, 200-250 mA. Pagaidām nav pieticis motivācijas nomainīt aķus un lādētāju.

Paredzēts vairāk nevis darbam uz lauka, bet pie galda, kur starp lietošanām var likt uz lādētāja. Ja grib ar tādu siltumnīcu saskrūvēt, tad ar oriģinālo bateriju pasākums var ievilkties uz 2 vakariem.

 

Par uzgaļiem - ja nejaucu brendu, tad uzgaļus PZ2 un PH2 kaut kad Depo nopirku šādus - https://www.ksenukai.lv/p/ipasi-cieti-skruvgrieza-uzgali-industry-ph2-25mm-10-gab/xk

Ar maniem skrūvēšanas paradumiem PH2 kalpo labi. PZ2 nelietoju. Nu un ja 10gab maksā 2-3 eiro, tad nav žēl kādreiz pazaudēt vai vienkārši izmest, ja nolietojas.

Labots - binary
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Par uzgaļiem, ja gribas šikot, tad Wurth veikalos var nopirkt Wiha Wera.

 

@binary, paldies ka atgādināji, Ksenukai līdz šīs nedēļas beigām visam esot -30%.

Labots - 138
Tie vācieši speciāli sarunāja uztaisīt divus skrūvgriežu brendus, kur puse burtu ir vienāda, lai cilvēki tos vienmēr sajauktu?
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711
2018.05.11. , 11:14, vvv teica:

Ir tagad viens Makitas uzgaļu komplekts, pirku uz akciju un tikai tāpēc, ka smuks skrūvgriezis iekšā bija.

Klīstot pa bodi uzgāju Makita komplektu, iepatikās kārbiņa, kur smuki saorganizēt skrūvgalvas. Būtu atsevišķi nopirktu tikai kārbu un skrūvgalvas pats klāt piepirktu.

Cik nu Bosch'am esmu komplektos pircis, skrūvgalvas lielākoties mīkstas. Mazliet sanāk apraut un skrūvgalvai kirdik. Senākos laikos, kad Slokā bija tāds liels būvmateriālu veikals "Māja", tur pirku Metabo uzgaļus, kas pa vienam tirgojās. Tie bija cieti un kalpoja ļoti ilgi.


pirms 1 stundas , 138 teica:

Wurth veikalos var nopirkt Wiha

Iemēģināšu!

Link to comment
Share on other sites

inteens

Uz galvām nav jaiespringst, tās labāk pirkt atsevišķi, nafig to komplektu, pusi no kura, iespējams nekad neizmantosi.

Jā,skrūvmašīnai svarīgs ir griezes moments, ne akumulatora voltāža.

Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , inteens teica:

Uz galvām nav jaiespringst, tās labāk pirkt atsevišķi, nafig to komplektu, pusi no kura, iespējams nekad neizmantosi. 

Nu 1-2 komplektus reizi mūžā ir vērts nopirkt, gadās tomēr reizi 5 gados, ka vajag kādu "eksotiskāku" uzgali. Bet tā jā - ar laiku paliek skaidrs, kuri ir tie "ejošie" uzgaļi.

 

Paskatījos savējos - jā, ir tas minētais "Industry", aizmugurē atzīmēts, ka "X-tra hard". Ražoti Taivānā, uz uzlīmes minēts www.isc.lv. Pēc tādas kastītes nopirkšanas vairs nav vēlmes skatīties uz uzgaļiem pa 2-3 eiro gabalā, ja nu vienīgi kādreiz vajag kaut ko tiešām eksotisku…

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Par eksotiku runājot, kādam ir gadījies kaut kur Rīgā redzēt trīsstūrīgos? Nesaku nav, neesmu pagaidām speciāli meklējis, bet iepriekš neatceros nekur ievērojis. Wurthā varbūt varētu būt, Delvē2, kur vēl?

Link to comment
Share on other sites

Depo poļu komplektā. A5 lapas formātā. Bija trīstūrveidīgaigie, kaut kādi ar nobīdi, bet bērns spēlējoties lielāko daļu nozaudēja

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711
pirms 13 stundām , binary teica:

gadās tomēr reizi 5 gados, ka vajag kādu "eksotiskāku" uzgali.

Piemēram TORX BO. Atsevišķi galvas neesmu redzējis, parasti nāk tikai komplektos!

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Varbūt kāds zin vai kaut kur Rīgā var nopirkt adapteri 4mm uz 1/4" (parastā skrūvgalva)? Lai mazās 4mm galvas varētu iekš IXO V lietot...

 

Šādu: 

316170196_adapterisskrabgalvm.jpg.521505f5030f00c483d5d42b8601b3ea.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pirms 33 minūtēm , Murlo teica:

trīstūrveidīgaigie, kaut kādi ar nobīdi

Tu domā tos ar astītēm?

Izrādās, tas saucas tri-wing.

40px-Screw_Head_-_Tri-wing.svg.png

 

 

Pirms 25 minūtēm , viesturs0711 teica:

TORX BO. Atsevišķi galvas neesmu redzējis

:nea:

https://www.verkter.lv/skruvgriezu-uzgalis-wera-torx-bo-867-1z-tx10-1-gab.html

 

1 stundu atpakaļ, viesturs0711 teica:

kur Rīgā var nopirkt adapteri 4mm uz 1/4"

Wiha tādu ražo, kods 75802, atrodi "ielas" veikalu kurš tirgo Wiha, varbūt tur ir. Semicom un Verkter nav, vai arī es galīgi nemāku atrast.

Es augstāk rakstīju, ka pie Wurth var nopirkt Wiha, laikam sasipos, nevis Wiha bet Wera tur esmu redzējis. Nevaru apgalvot, ka ka Wihas tur nav, bet nevaru arī, ka ir.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711
Pirms 7 minūtēm , 138 teica:

Wiha tādu ražo, kods 75802

Es tieši šovakar rakājos pa netu un ar uzgāju tieši šo. Verkters it kā Wihu tirgo. Aizrakstiju viņiem epastu. Redzēs ko atbildēs!


Vēl jau pastāv arī tāds variants: 

https://www.aliexpress.com/item/Electric-Grinder-Keyless-Drill-Bit-Chuck-Screwdriver-Bit-Adapter-Converter-3mm-Shaft-1-4-Hex-Shank/32367914059.html

 

Tiesa Wiha liekas daudz praktiskāks un ērtāks!

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Heh, jau ilgi gribēju paņemt elektro skrūvgriezi ar vadu, nevis aķeni. Šis topiks lika rīkoties. Īsa vēsture ir tāda, ka patīk ik pa laikam paķimerēties pie mājas darbiem, bet akumulatoru mūžs pie maniem darbības biežumi sanāk pārlieku... dārgs. 

 

Ilgi lūrēju uz topiku, beigās paņēmu sīkajiem mājas darbiem Skil Energy Line 6224 modeli. Nav pārāk liels, 38 Nm grieze, skrūvē un urbj visādus niekus, 10 m vads, tātad nav jāčakarējas ar pagarinātāju. Aparāts maksā tik cik viens 14.4V Makita aķis...

 

Un galvenais ka pēc 2 gadiem nav jātaisa topiku par aķa elementu pārlodēšanu.

 

Plus man patīk Skil zīmols, to neviens nav iecienījis, neviens diedelnieks nenāk aizņemties. Uz Makita vai zilo Bosch jau būtu rinda sastājusies. Ja tiešām vajadzēs ar akumulatoru, tad pats no kāda aizņemšos. 

Labots - Žaks Noriss
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711
Pirms 7 minūtēm , Žaks Noriss teica:

Skil zīmols, to neviens nav iecienījis, neviens diedelnieks nenāk aizņemties. Uz Makita vai zilo Bosch jau būtu rinda sastājusies.

+1


Pēc ilgiem meklējumiem atradu adapteri Elfā, tik tāds pagarš sanāk un hz kā šim ar magnētu iekšā, nav pieminēts aprakstā.

https://www.elfadistrelec.lv/lv/adapter-from-mm-mini-bit-to-bit-donau-1544/p/18096599?queryFromSuggest=true

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Un kas pēc diviem gadiem ar Makita aķiem var notikt? Ja viņi paši dod garantiju 3 gadi.

 


Tīri ērti ir ar aķiem. Vēl jau ir tāda fīča, ja esi iegādājies daudzus makita instrumentus, tad aķus visiem var lietot vienus un tos pašus.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Droši vien derētu iedziļināties aķu garantijas noteikumos. Visticamāk tur ir teksts mazajiem burtiņiem par "trīs gadu periodā akumulatora ietilpības kritums līdz 60% ir uzskatāms par dabīgu nolietojumu". Ātrumā gan neatradu oficiālus Makita 3 gadu garantijas nosacījumus aķiem.

 

Katram savs - mani interesē iespēja skrūvēt pārsvarā kādu Ikea skapi vai dāčā pielikt pie sienas aizkaru stangu. Tiešām neskrūvēju ikdienā sētas dēļus 1000m no tuvākās kontaktligzdas, tāpēc mani interesē cena un darbība ilgtermiņā.

 

Viegls skrūvgriezis vada galā man ir ideāls risinājums. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 32 minūtēm , xp teica:

Un kas pēc diviem gadiem ar Makita aķiem var notikt?

Viena lieta, ja to aparātu vajag regulāri. Es arī paņēmu līdzīgu Skilu, tieši tāpēc, lai tad, kad pēkšņi vajag ko skrūvēt, neizrādītos, ka aķis tukšs, vai vispār nobeidzies.

Link to comment
Share on other sites

piedodiet, varbūrt ne pa tēmu īsti - ir kāds mēģinājis uz bateriju darbināmus trimmerus? skatos, tai pašai Makitai ir.. nekam jau nopietnam, tik cik visādas malas apļaut. ja tā padomā, to sanāk ļoti daudz, ar lielo trimmeri ne vienmēr ērti.. 

Link to comment
Share on other sites

Mega ērti verķi. Man ir pat divi. Bosch 36v , tam bača kopīga ar stumjamo pļaujmašīnu un ķēdes zāģi. Un Ryobi 18v. Nobraucu ar traktoriņu pagalmu un pēc tam ar ryobi visas malās gar sienām un stūriem ātri nost. Ņem nātres un resnāku figņu ar.

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, uldise teica:

piedodiet, varbūrt ne pa tēmu īsti - ir kāds mēģinājis uz bateriju darbināmus trimmerus? skatos, tai pašai Makitai ir.. nekam jau nopietnam, tik cik visādas malas apļaut. ja tā padomā, to sanāk ļoti daudz, ar lielo trimmeri ne vienmēr ērti.. 

Es arī tagad skatos uz tiem aķu trimmeriem. Man arī tikai mazliet sētmali, ap kociņiem utml. Ar vadu ir viens liels čakars, bet benzīna ir skaļš un man tik lielu jaudu nevajag.

Izskatās, ka jēdzīgākais variants būs makita ar 18V bačām.

 


Pirms 47 minūtēm , e = d teica:

Mega ērti verķi. Man ir pat divi. Bosch 36v , tam bača kopīga ar stumjamo pļaujmašīnu un ķēdes zāģi. Un Ryobi 18v. Nobraucu ar traktoriņu pagalmu un pēc tam ar ryobi visas malās gar sienām un stūriem ātri nost. Ņem nātres un resnāku figņu ar.

Varbūt vari pateikt kāda tam boscham ir marka?

Link to comment
Share on other sites

Man jau gadus 5 bij Boša elektriskās šķēres krūmiem un zālei ar maināmiem galiem. Bet nu iet uz beigām. Nez ir tādas ar kātu? Klasiskais trimeris ar auklu nepatīk, jo mēdzu aizķert arī kādu vajadzīgu augu. Šķēres neērta, ka jārāpo. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...