Jump to content

Kā izvēlēties pastiprinātāju?


samsung98
 Share

Recommended Posts

Sveicināti! Gribēt mašīnā ielikt suabvūferi, zinu to, ka pasīvs esot  labāks pa aktīvu un kādas firmas labāk ņemt. Tomēr nav ne jausmas kādu, cik jaudīgu pastiprinātāju vajag,  ja, piemēram, sabvūfera max jauda 1300 w, nominālā 350w. Esmu redzējis komplektus kuros ar šādu sabfūferi nāk 400w jaudīgs pastiprinātājs, tas būtu pietikams vai par mazu? Ja, piemēram, ar tādu pastiprinātāju uzgriež sabvuferu uz maksimālo jaudu,  vai kaut vai vairāk par tiem 400w, nebūs tā ka tur uzreiz kaut kas noklāsies vai vadi sakusīs? Un ko nozīmē kanālu skaits pastiprinātājam, kādu labāk izvēlēties?

Link to comment
Share on other sites

Uz sabvūferu vislabāk 1kanālu (monobloku).

Tāpat kā skaļrunim, tāpat arī pastiprinātājam ir nominālā (var teikt ilglaicīgā) un maksimālā jauda (īslaicīga, ar palielinātiem kropļojumiem).

Pastiprinātāju vēlams pat nedaudz jaudīgāku, lai gan arī kaut vai uz pusi vājaks arī nebūs nekas traks, viss atkarīgs no tā, ko vēlams panākt, kas ir pārējais (bez subja, un tml.)

Grūti tā īsumā uzrkastīt.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

samsung98

Pastiprinātāju vēlams nedaudz jaudīgāku, nekā sabvūferi?  Nu uz maksimālo to sabvūferi neklausītos, vienkārši ņemu tik lielu, lai resurss lielāks, ja tam ir kāda loģika, atticecībā uz sabvuferiem. Ir dzirdēts, ka citiem nosvilstot tā visa sistēma, jo jaudu netur. 

Link to comment
Share on other sites

Zini kā... subs. Tā ir mazākā problēma, it īpaši auto apskaņošanā. Pašlaik nav skaidrs ar ko cīnies. Vai tiešām mērķis ir panākt max jaudas patēriņu uz sabja, jeb tomēr lai skan OK, t. sk. arī zemās frekvences? Var būt tomēr uzraksti kas tieši neapmierina pašreizējā skanējumā, kas par auto, kāda audiosistēma un ko vēlies panākt? Pašreiz tēma ir pilnīgs sviests, kurā daži noteikti izteiksies(un jau pat izteicās) vienkārši ar teorētiskām lietām -  kas un kā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

imho nečakarēsim prātu sev un autoram.

 

ir dzīvē posms.kad vajag sabvuferi auto. pie pārējā stock audio

 

paņem kādu aktīvo vai gatavu komplektu, pirms tam paklausies kā skan un 95% ar to audio būve beigies.

 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 11 stundām , samsung98 teica:

Ir dzirdēts, ka citiem nosvilstot tā visa sistēma, jo jaudu netur

subi svilst taapeec, ka auto salona kompresijas ( basi attieciibaa pret paareejaam frekvenceem  pieaug atkariibaa no auto izmeeriem ) un suba novietojuma deelj ( parasti bagazhnieks , lielaakoties, bez frontaalas izejas uz salonu ) subaa laistos kropljus no pastiprinaataaja neviens iisti nedzird, taapeec griezh ruckaa, gazu do otkazu. briizhiem ir taa --- forshss subs tik kruti skaneeja, nekaadu kroplju, bet izbeidzaas.... Ja izceltu to subu no auto aaraa, jeb kaut vienkārši attaisiitu bagazhnieku, tad jau dzirdeeTu, kaa tas subs realitaatee skan, preciizaak sakot- tiek nomociits ........ un tur jau vairs nav starpiibas- aktiivais jeb nee...ar attieciigu signaalu un laaci uz ausiim nodedzinaat var visu.......

Labots - kevins
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...