Jump to content

Kāpēc manā auto draņķīgi skan mūzika?!


ju
 Share

Recommended Posts

Pirms 12 minūtēm , Dils teica:

Un kāds funktieris vienot tik dažāda šķērgriezuma vadus?...

 

Tāpēc, ka past. spraužas specifisks štepseli, kurā ir gan barošna, gan arī jaudas izejas. Līdz ar to tie apkniebti atbilstošie vadi, un pievienota pievilktā barošana.

 

Protams, oriģinālie ir patievi, varētu būs max. 2.5mm2, pie tam alumīnijs, vai kāds tml. sakausējums. Faktiski jau arī petiktu arī uz to garumu no aķa pievilkt to atsevišķo barošanu kādus 2.5-4mm2, bet vienkārši bija tādi vadi mājās.

Link to comment
Share on other sites

Arī tagad nostrādā aizsardzība pastūzim. 

Tagad nesaprotu, vai tam tiešām kaut kāda super muļķu droša aizsardzība, vai tomēr pie lielāka skaļuma iet kaut kas uz īso.

Pirms tam gan maģim aizsardzība nenostrādāja. Vados kā tādos maz kas mainījies, savā ziņā pat labāk, jo filri vairs nav, savienojumu mazāk un tml.

Link to comment
Share on other sites

Bija aizdomas, ka kaut kas nav labi. 

Aizgāju apčamdīt skaļruņus (subjus) aizmugurē. Viens knapi kust, otrs normāli. Doma bija, ka varbūt no rūnīcas polaritēte atzīmēta spolēm nepareizi (tur pie lodēšanas atzīmes pārbaudīju vairākas reizes). 

Sākuma piemetu tik testeri, bet tur rāda tika kādus pāris omus. Palodēju vaļā. Vienai spolei viss OK. Otrai rāda ap 8, kā vajag, otrai rāda kādus 2, tad vēl noiet mazāk. Domāju, nu ir čau. Lai izņemtu skaļruni, viss paneļa apšuvums jāravē nost un tml. Palodēju vadu nost, ar ko paralēlais slēgums uztaisīts, piemtu vēl bateriju, lai pārbaudītu polaritātes. Ar polaritātēm viss OK. 

Tātad spolē īsais. Pamēru vēl pretestības. Jo ar bateriju viss smuki kustās. Tagad pēkšņi jau pretestība ok. Salodēju atpakaļ visu. Un tavu brīnumu, viss kārtībā, Var greizt skaļumu bez maz vai galam, nekāda aizsardzība vairs nesnostrādā, var pat redzēt, ka subji beidzot darbojas. 

Tagad esmu nesaprašanā, cik tas ilgi turpināsies :) . Pēc pieredzes, skaļrunis pats tā nesalabojas. Vāāaaar jau būuuuuut ... ka kaut kur biju kaut kā pavisam nedaudz pie spailēm vienais spolei īso uztaisījis ar kādu alvas pilīti vai tml. Bet nu nez. 

Katrā gadījumā pakustinot ar roku skaļruni, spole nav izpletusies, tur brīva kustība.

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Atkal jau šodien braucos visādi izdomājos, kā man būs jājauc viss ārā, jāved skaļrunis uz remontu, ka THP kopā ar Monacor brāķi iesmērējuši un tml. 

Paspēju jau lodāmuru izvilkt, piešķilt, nez kā darboties, uz laiku (vienmēr) pieslēgt tikai vienu spoli utt.

Bet, tad vēl kārtīgi palūrēju (bija , kā viens no variantiem arī kādā brīdī ienācis galvā, kamēr braucu šodien mājās), kas notiek ar pievadiem, un še tev

oAegh9F38s1Gwxl44mkv-flEI6VO5229lvKIIeBj

 

Cepuri nost Pioneer inženieru priekšā, tas mazais pastūzis iztur tādas izņirgāšanās ...

  • Patīk 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Es jau te citā tēmā rakstīju, ka vairs LR-1 neķer vispār Jūrmalā, lai gan SWH pat tīri labi. Sanāca to visu pasākumu paķidāt. 

Antenas pamatnē, tur kur arī pastiprinātājs iekšā, tur atrāvies savienojums no tās vītnes daļas uz pašu pastiprinātāju. Līdz ar to nebija jau vairs īsti antena. Lai gan pastiprinātājs strādā. To gan noskaidroju, visu izjaucot. Bija jau arī pati antenas vītne tur labi ieaugusi, līdz ar to antenu nozāģēju, nesanāk gan normāli to serdeni izurbt. Nopirkšu laikam visu jaunu, ir tepat uz vietas pa 30EUR.

Nu varētu gan jau šo pašu, iespējams, savākt, bet slinkums.

Atradu vainīgo, kāpēc LR-1 neķer. Nejauši sanāca izraut videoreģistratoru, pēkšņi LR-1 sāka skanēt kā nākas pat vispār bez nekādas antenas. SWH frekvencei tas neko nemaina. 

Tad, kad tas videoreģistrators izrauts, tad LR-1 pastiprinātājs neko nemaina, SWH gan. Būs arī tas, laikam, jāmaina. Iespējams, laika gaitā tai baroklī kas sabeidzies. Ir jau pavecs arī.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 10 minūtēm , ju teica:

Nejauši sanāca izraut videoreģistratoru, pēkšņi LR-1 sāka skanēt kā nākas pat vispār bez nekādas antenas

Divās mašīnās tā ir bijis, iesprauž lādēt teļfonu un rādžiņš sāk šņākt uzreiz :D

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

raivix95
Pirms 34 minūtēm , kicker teica:

Divās mašīnās tā ir bijis, iesprauž lādēt teļfonu un rādžiņš sāk šņākt uzreiz :D

Nu švaks tev tas lādētājs

Link to comment
Share on other sites

Tas dēļ paša lādējamā aparāta?

Šobrīd tāda problēma nav tikusi novērota kautgan lādēju ļooti reti, bet, ja nemaldos esošais baseus 2.1a lādeklis jau bija man tajā laikā kad tika novērota problēma.

Reģistrators iesprausts nepārtraukti.

Link to comment
Share on other sites

Ne tikai lādētāls, man dārza LED prožektoriņš nokauj FM, ja iesprausti vienā rozetē.. Djošie impulsnieki dažkārt mēdz taisīt brīnumus.

Link to comment
Share on other sites

Hehe man mežciemā dzīvokļa novietojums (ja neskaita vienu istabu) ir uz juglas pusi. Līdz ar to FM noķert ir diezgan sarežģīti, jo fonā iet reāla buķete ar traucējumiem no apkārt esošām ierīcēm (arī kaimiņu)...

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , M@R$$ teica:

FM noķert ir diezgan sarežģīti, jo fonā iet reāla buķete ar traucējumiem no apkārt esošām ierīcēm (arī kaimiņu)...

Tā ir, bet tas arī no rādža atkarīgs - cik labi radiotrakts uztaisīts un filtrācija barošanā. 

Link to comment
Share on other sites

Ir pa vidu šāds https://www.lemona.lv/?page=item&i_id=301447

tas nekādas problēmas nerada. 

Kadreiz jau bija arī OK, droši vien kaut kas tagad tā videoreģistratora baroklī sabeidzies (filtra kondensators?), un sācis dot to troksni. 

pirms 8 stundām , Racer teica:

filtrācija barošanā

Ja tas viss ir arī "gaisā" (tā pati elektroinstalācija jau pēc tam strādā kā raidošā antena), tad barošanas filtrācija un viss pārējais ir mazsvarīgs.

Link to comment
Share on other sites

Sanāca šodien uzšķūnēt auto, jo nebija īsti tā antena pieejama, bet bija svaiga haizivs spura uz vietas. Antena ar stieni bija, bet tai past. barošana bija paredzēta caur pašu antenas kabeli. Jā, bija viņiem arī pāreja (elements, kas sadala tad antenas vadā un tajā, kur piespraust barošanu), bet tā maksāja 24 EUR. Atbilstošāka antena varētu būt pēc mēneša. 

Bet neko, tā spura arī pieteikoši labi ķer. Videoreģistratora baroklis arī pat netraucē. Tad jau sanāk, ka tieši tajā vecajā antenā pastiprinātājā kas uz īso sagājis.

Bet būs arī videoreģistrators jāmaina, jo uzkarās rakstīšana ik pa laikam. Atmiņas karte jauna, tajā nav vaina.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , MasteR's teica:

Man autiņam aktīvais subis taisa traucējumus, ir kaut kādi risinājumi?

Sakārto elektrību pareizi.

Link to comment
Share on other sites

Savelc tā lai tie netraucē savstarpēji.. Piemēram, ja strāvu laiž kopā ar signāla vadiem, tad rodas traucējumi. Un gan jau tas pats uz antenu..

Nemācēšu es tev sīkāk pastāstīt, te jāprasa zinošākiem..

Padsmitgadnieka laikā melnu muti ar tiem subiem krāmējos iekš auto, bet atmiņas jau pagaisušas..

Link to comment
Share on other sites

MasteR's

Sākumā arī domāju, ka tur ir problēma, tāpēc gandrīz pusi dienu nočakarējos ar vadu pārvilkšanu, bet rezultāts pilnīgi nemainīgs. Savilku kā tu saki, "+" vads un on/off vads vienā pusē, signāla vadi un antenas vads otrā pusē, "-" pie bagāžnieka grīdas pieskrūvēts, bet bez izmaiņām.

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Tev pietrūkst zemējums. Ausis ir jāsazemē. Jāpaņem 9collu nagla, jāaptin vara stieple ar 1mm^2 laukumu vismaz 15 riņķi un tālāk  viens gals jāpieliek pie 12v plusa, un otrs pie mašīnas korpusa. Atliek tikai degunā uzstādīt cik dziļi iet iekšā bez papildus spiešanas un tad ieslēdzot rādžiņu vajadzētu būt visam ok, jo bez tā ausu bungādiņu vibrācijas fāze nesakrīt ar auto tumbiņu vibrācijas fāzēm. Pēc apraksta, izskatād ir fāzes nobīde, ko risina ar papildus zemējumu.

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Man kaut kā līdz šim veicies. Nekad nav trāpījusies šāda situācija. 

Nav kaut kāds lētais ķīnas brīnums tas subis? Kam jau no rūpnīcas tāds troksnis ir fīča :)

Vai troksnis ir visu laiku vienā līmenī, vai mainās arī līdz ar skaļumu? Kas notiek, kad atvieno signāla vadu?

pirms 10 stundām , MasteR's teica:

"-" pie bagāžnieka grīdas pieskrūvēts,

Tas ir īsti kā? Krāsa kontakta vietā notīrīta?

Link to comment
Share on other sites

MasteR's

Pamēģināšu nomainīt masas vietu, tad redzēs vai kaut kas mainīsies. Troksnis vislaik apmēram vienāds, skaļums to neietekmē. Jā, ar atvienotu signāla vadu nekas nemainās. Modelis: Cadence FXB105VA

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Paskaties šos - skaļi nesmieties, bet man traktorā tāds M6,5 midbass suba kastē ielikts. Skan pat ļoti ok, pa taisno no budžeta pioneer galvas. Viens zināms čalis šīs ruslandes skandas liela, kā ļoti labas tieši car audio jomā.

Link to comment
Share on other sites

Nez. Nevar zināt. Tad jau redzēt. Tāpēc arī vairāk skatos tikai uz 8" un neodīma magnētu, lai nav baigi smagi.

Link to comment
Share on other sites

Tik pamatīgu sagatavošanu neplānoju. Būs tikai vibra (tā jau tur). Pašam skaļrunim kārtīgs pamats. Vēlreiz jāskatās, ko es izdarīju ar pašu apšuvumu. Bet tā, pēc iespējas vieglāk, un nesarežģīt. Bet ta jau redzēs. Galu galā, varbūt pārdomāšu :) , kā nekā, tagad tik maz jābrauc kaut kur. Droši vien, vēl kādu gadu varēs mājsēdēt.

Tad vēl tur nāk klāt jautājums, ko tad darīt augstākām frekcencēm. Tagad ir SOaudio 2" platjoslinieki, ka tā jau darbojas uz savu spēju robežas.

Protams, piegriež vienkārši to midbasu, un viss. Labāk jau tāpat būs nekā ar 5".

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...