Jump to content

Meklēju galda virsmu [galdniecība]


Kaspars12
 Share

Recommended Posts

Sveiki biedri!

 

Meklēju datora galdam virsmu, tā kā vieta ir specifiska un vietas ir tik, cik ir, tad nepieciešama konkrēta 1000x800mm, galvenā lieta, lai nav kaut kādā sliktas kvalitātes skaidu plāksne, kas dalās pati jau un vēl nepieciešama baltā krāsā.

 

Biju aizbraucis līdz finierim, visu taisa pēc maniem izmērie, malas smuki noapaļo, plātne 30mm, bet nav viņiem baltā variantā.

 

Varbūt kādam ir zināma kāda galdniecība/galdnieks, kas tādu var uztaisīt, nokrāsot labi, lai tā krāsa turas klāt un ir kaut nedaudz nodilumnoturīga.

 

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Izskatās labi, bet kā ir ar to nogriezto malu, tur līmē klāt kaut kādu nobeigumu, nav tā, ka tā salaiduma vieta ir vājais posms ?

 

Biju iztēlojies, ka galda virsma ir no kāda vesela materiāla, līmētais dēlis, saplāksnis vai cits, to nogruntē un nokrāso kārtīgi.

 

Pieredze ir bijusi tikai ar lētajiem skapjiem, kur tā mala pielīmēta tām skaidu mdf un ir tā kā ir ilgtermiņā :D

Link to comment
Share on other sites

Es liku šādus, bet neredzu priekš 900mm virsmas. Aizsūti viņiem meilu, visai ātri atbild.

Gan pie tās pašas galda virsmas kā saistītais produkts ir pielikta HPL malu apdares lente, ko viņi tev pa <1 EUR metrā ?uzlīmēs/uzkausēs?.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Kas var būt labāks par latvijas finieri. Tāda saplākšņa plāksne būs mūžīga, izmēru var piezāģēt kādu vien sirds tīko. Galu galā ne jau gaļu uz tās virsmas cirtīsi. Gribi baltu, pats nokrāso, vai vienkārši nolako, lai ir klasiska koka struktūra. Tas jau pēc paša gaumes. Savulaik dēlam no saplaķšņa uzzāģēju un viņš datorus uz tā galda labo. Nekas nav saskrāpējies. Es gan ar divkomponentu smirdīgu parketa laki nolakoju.

  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

Ja jau tev patīk šikot ar mēbelēm, varbūt gribi granīta vai cita akmeņa virsmu? Baltijasakmens ir, cik man zināms, Rīgā lētākā akmens virsmu (un citu izstrādājumu) vieta un ne mazāk kruti kā dažas citas krietni dārgākas, atrodas tavā galā, piebrauc paskaties ko viņi tev var piedāvāt, kādos 300€ šāds izmērs varētu ierakstīties. Ja zvanīsi viņiem, vari trāpīt uz cilvēku, kurš latviski nerunā, bet, ja negribēsi runāt krieviski, tiksi sakomutēts ar latviski runājošu.

Protams, tev vajadzēs arī rāmi zem tā akmeņa. Varu ieteikt izcilu metinātāju.

 

Vēl laba un lēta alternatīva - apciemot zviedrumēbeles vai labaspreces.eu, tur ir lērums virsmu, gadās arī baltas, pārdesmit €.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 13 minūtēm , 138 teica:

Ja zvanīsi viņiem, vari trāpīt uz cilvēku, kurš latviski nerunā,

Šie nelegālos imigrantus nodarbina?

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Nē, pieņemu, ka legālus Latvijas nepilsoņus vai pat pilsoņus.

Bet krietni lētāki par dažām latviskākajām akmeņu firmām, vismaz pie maziem pasūtījumiem, kā liecina mana izpēte (pie pieciem un vairāk cipariem varbūt atšķirības nebūtu vai tā nebūtu tik izteikta).

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
pirms 17 stundām , Kaspars12 teica:

Meklēju datora galdam virsmu,

Es nezinu, kas tev pa prasībām pret kvalitāti. Ja neņem pašu sliktākās kvalitātes virsmu, tad derēs jebkura. Pirms gada taisīju mājās datorgaldu no AttēlsR un nekas nelūzt vai nelobās nost, turklāt uzreiz ar kvalitatīvām maliņām.  

 

Finierī pārdodas neapstrādātas virsmas un nesaprotu vēlmi jāties ar slīpēšanu, beicēšanu un lakošanu. Ar līmēto koka virsmu vēl varētu būt jēga. Par to naudu un laiku sanāk vismaz 2x vairāk gatavas virsmas.

pirms 16 stundām , Didzis teica:

Kas var būt labāks par latvijas finieri.

 

  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12
1 stundu atpakaļ, Mezavecis teica:

vēlmi jāties ar slīpēšanu, beicēšanu un lakošanu.

 

Šim šobrīd tiešām nav laika, aizbrauks 6dien uz jūsu ieteikto bodi un ceru, ka sarunas gaidā nonākšu pie pasūtījuma.

 

Pagaidām paldies un būs atskaite, ja nu kādreiz kāds ko līdzīgu meklē.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Galvenais galdam ir virsmas biezums - vismaz 20mm, lai neļurkājas un arī pamatne pie tā normāli turēsies klāt.   

 

Ja grib iegūt efektīvu galdu un vieta ir stūrī, tad vēlams taisīt L-veida galdu. Arī tādu var AttēlāR pasūtīt, tikai jāuztaisa rasējums. 

 

Ķipa šādu:

BG1-001_virsma-a6b770bbcfa5028699fd252e1

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Varbūt esmu vecmodīgs, bet vajag dzīvē to "drēbi" pataustīt un pie sarunas veikt arī pasūtījumu.

Link to comment
Share on other sites

4/10/2018 , 09:18, xp teica:

Vai kaut kur citur Latvijā arī piedāvā šāda tipa galdus, varbūt lētāk?

zviedrumebeles.lv

 

Vienubrīd ziemā tur tās elektriskās kājas bija riktīgi lēti, kā šobrīd nezinu, vai ir, vai beigušās, zvani, jautā.

 

 

4/10/2018 , 08:06, Mezavecis teica:

Finierī pārdodas neapstrādātas virsmas

Ne tikai.

http://eveikals.finieris.lv/lv/pirkt-saplaksni/platnu-materiali/laminetais-saplaksnis

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Yo, tu esi redzējis to laminēto saplāksni? Es esmu, man tāds garāžā ir darba galdam. Viņš der tikai un vienīgi tehniskām vajadzībām un jābūt diezgan lielam mazohistam, lai tādu izmantotu istabā par galdu.

 

image.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Tā laminētā tumšā virsma ļoti labi krāsojas un taisi galdu kādā tonī vien gribi. Toties saplāksnis ir manta, nevis kautkāda skaidene vai preskartons. Ne tur skrūvi ieskrūvēt, ne kārtīgi apsēsties uz tādas virsmas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

@Didzis Krāsojas ta krāsojas, bet lamināts labi lobās nost gar kantēm un maliņu aplīmēšana nav paredzēta. Es pilnībā varētu noticēt, ka blakus zupas šķīvim virtuvē ir pieskrūvēta slīpmašīna vai garenzāģis, jo taču visai telpai jābūt pielāgotai praktiskai izmantošanai :D

Link to comment
Share on other sites

Pag, tas brūnais laminējums nu nemaz nelobās nost. Man ārā kautkādi laminēti atgriezimi mētājās uz zemes visu ziemu un nekas nav nolobījies. Tev bus gadījies brāķis. Saplāksnim malas nevajag aplīmēt. Nobrauc ar virsfrēzi, kādā formā gribās un krāso vai lako. Protams gaumes lieta. man piemēram nepatīk visas tās skaidenes virsmas, kuras pēc zāģēšanas jāaplimē. Kā aizķeries aiz tā aplīmētās lentas, tā robs laukā.

Link to comment
Share on other sites

Varbūt tiešām nekvalitatīvs trāpījies. Esmu redzējis no tāda izgatavotas kaut kādas virsmas, kur ar frēzi mala vispār uztaisīta ar diezgan sarežģītu profilu, un ne kas lobās nost ne arī pats saplāksnis drūp ārā. Saplāksnis toč bija Latvijas finiera ražojums, tikai nez vai nebija mitrumizturīgais un A klases vai kā tur pareizi. Šķiet, ka visi laminētie tādi nav. Un zemākas klases arī laminētajiem ir gadījies, ka iekšējās kārtas ir ar defektiem.

Link to comment
Share on other sites

Klasē 10. no 20mm laminēta saplākšņa uztaisīju 2500x1200 galdu, lai ir vieta datoram un kur lodēt, galīgi nevar sūdzēties, svars gan ap 50 kilo, jo konstrukcija masīva. Nekas nav nolobījies vai deformējies. Toreiz kantes apslīpēju ar lentas slīpmašīnu un nobeicēju, lai paliek tāds pats tumšs, kā laminētā daļa, tik žēl, ka nav ar ko uz rīgu atvest, dzīvoklī tagad tāds noderētu :D

Link to comment
Share on other sites

Ja gribi mūžigu un izturīgu- Atēlā R pasūti MDF un lai nolaminē ar to materiālu kas tiek izmantots virtuves virsmās , augstspiediena HPL . . Būs galds uz kura varēsi gandrīz ''skaldīt malku'', bet nekas netiks ne salauzts, ne saskrāpēts. Ar saplāksni , ko tirgo finieris, ir viena neraža- kad sagriež, tad šis mēdz savērpties.Nu ne pārāk , bet tomēr. Pie viņiem nopirku to balto un pie reizes sagrieza priekš viena skapīša. Kad montēju kopā , bija parsteigts par to savērpšanos. Skapītim jau tas netraucēja, jo savelkot ar skrūvēm . iztaisnojās. Bet galda virsmai jau nu neko nesavilksī. Pēc šitā arī sapratu kāpēc Attēls R pārstāja piedāvāt izgatavot detaļas no saplākšņa  ko viņi nolaminē ar plastikātu. Noteikti uzrāvās uz to savēŗpšanos un saprata ka ne tas materiāls smalkām mēbelēm.

 To plastikātu , ko uzlaminēt uz MDF var izvēlēties kādu tik sirds kāro plastikāts .

Es pie šiem ir pasūtijis vairākas virsma- baigi labs risinājums. Šie izgriezīs un aplaminēs jebkādu formu.

Starp citu, parastā skaidene ar to laminējumu, kas mēbelē un kādu izmanto ofisu galdos, ir ar līelu mīnusu ''datoristam'' - pēc vairākiem gadiem tanī vietā kur darbojies ar peli (ja bez paklājiņa) , tas lētais mēbeļu laminējums izdilst. Ja izgatavo galdu ar to HPL laminējumu, tad nevar to virsmu sabojāt pat ar ''nazi'' . Mīnus tādam HPL pārklājumam- pēc gadiem desmit apniks galds, bet āra takšu nemetīsi, jo izskatīsies kā tiko pirkts :) . Lai sabojātu ir jāpacenšās.

Labots - oxygen
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man savērpās pat kaut kāds neganti biezs saplāksnis, no kura terasē galdu uztaisīju. Virs 20 mm biezumā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Biezam saplāksnim ir ļoti līdzīgas īpašības kā nelīmētam masīvkokam.  

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Kā jau sākumā biju minējis, tad biju aizbraucis uz finieri/troju, lai gan, tas ir viens un tas pats :D 

 

Bet balto toni nepiedāvāja. Par pašām virsmām no saplākšņa, tur tiešām manta ir kārtīga, kādas vien nobeiguma malas uzfrēzēs, darbā pie tāda 10 gadīga galda tiku strādājis, kuram nekas malām nebija līmēts, smuki nofrēzēts un nolakots/nobeicēts vai kā to sauc, ka struktūra redzama. Mūžīgs galds.

 

Šobrīd esmu nostājies pie karcinkas R, izskatās labi, paskatīsies uz vietas un parunās.

Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , Mezavecis teica:

maliņu aplīmēšana nav paredzēta

Ir speciāla krāsa maliņu krāsošanai, Finiera veikalos ir, varbūt vēl kur.

 

 

pirms 2 stundām , Kaspars12 teica:

Bet balto toni nepiedāvāja

Nez kāpēc man stāv prātā ka ir eksistējis Finiera ražots laminēts saplāksnis krāsās citās kā brūna. Arī balts. Varētu būt, ka ražoja, bet vairs neražo? Vai es esmu to nosapņojis?

Link to comment
Share on other sites

Tas baltais saplāksnis , ko pirku 2016 gada rudenī, bija tik Gaigalavas ielā. Pie tam, tas nav kā tie kas viņiem parasti, tipa paapīrs pārklāts ar sveķiem, bet reāli uzlīmēts tas HPL plastikāts, kas parasti virtuves virsmām. Nu tas tur gan ķimiju , gan mitrumu, temperatūru. Bet bija tik balts. Nu skāpītim vanas istabā varbūt OK , bet kā galda virsma , nepraktiski. .

 Starp citu MDF arī ir tīri neko bez maliņām- vajag tik pārklāt ar laku un būs forši. Izskatās gandrīz kā koks. Nu ar tām maliņām bieži ir problēmas , ka uzsitoties atlec tās maliņas. Ja tomēr maliņas, tad ieteiktu biezās nevis plānās. Tās biezās kaut dārgākas, toties nelec vaļā ja uzsitās.

  PS iemetu aci tā finiera lapā- ir tas ar HPL . Nu meklēt zem nosaukuma Riga HPL Reku

Kā materiāls mēbelei mitrā vietā būs ideāls . Kā tik plikai plakanai virsmai... jāreķinās ka var sagriezties kad sagriež.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...