ridao 104 Posted Sunday at 03:35 PM Share Posted Sunday at 03:35 PM pirms 2 stundām , Arnis2002 teica: nevis laba bet obligāta! Visu mūžu ir audzēti vienā siltumnīcā un nekādas vainas. Protams pamatā tomāti, bet gurķi tikai 2-3 stādi. Šogad tomēr iepirkta otra siltumnīca, lai audzētu atsevišķi. Tīri tādēļ, lai gurķus vairāk varētu audzēt. Pareizi jau būtu vispār gurķus audzēt uz lauka, bet nav vairs ne īsti laika, ne vēlmes ņemties ar zemes darbiem. Quote Link to post Share on other sites
Daiļais 62 Posted Sunday at 07:15 PM Share Posted Sunday at 07:15 PM pirms 3 stundām , ridao teica: Kas tie tādi??? Pieļauju, ka domātas platākas šeibas. Latviski laikam saucās paplākšņi Quote Link to post Share on other sites
Mezavecis 861 Posted Monday at 10:36 AM Share Posted Monday at 10:36 AM pirms 18 stundām , ridao teica: Pareizi jau būtu vispār gurķus audzēt uz lauka, Ja gurķus paredzēts skābēt, tad ok, bet svaigā veidā lielākā daļa sanāk rūgti. Jo karstāks laiks, jo rūgtums izteiktāks. Agrāk senči uz lauka daudz audzēja. Svaigai ēšanai vajag tikai būdā un parasti no dažiem stādiem apjoms tik daudz, lai katru dienu var gurķus ēsti. Jau sāku materiālus pasūtīt. Pasūtīju jau polikarbonātu. Visādi rēķināju un siltumnīcai jumts būs no 6mm un sāni no 4mm, citādi pārāk dārgi priekš 3x6m. Vēl nav skaidrības ar metālu, jo cenas ļoti atšķiras dažādos veikalos, ir problēmas ar apjomu. Quote Link to post Share on other sites
alusbundza 2,515 Posted Monday at 10:42 AM Share Posted Monday at 10:42 AM Pirms 3 minūtēm , Mezavecis teica: bet svaigā veidā lielākā daļa sanāk rūgti. nepareizi, gurķu rūgtums ir šķirnes īpatnība, mūsdienās, visas jaunās šķirnes nav rūgtas, audzē, kur gribi 1 Quote Link to post Share on other sites
Vasarnieks 40 Posted Monday at 11:00 AM Share Posted Monday at 11:00 AM Pirms 13 minūtēm , alusbundza teica: gurķu rūgtums ir šķirnes īpatnība Jap. Vajag atjaunot sēklas. No jaunajām gadiem neviens rūgts gurķis nav bijis, neatkarīgi no laistīšanas. Cita lieta, ja aizķērušās vecākas sēklas, bija šķirnes, kuras ļoti cimperlīgas uz ūdeni Quote Link to post Share on other sites
Mezavecis 861 Posted Monday at 11:10 AM Share Posted Monday at 11:10 AM Varbūt laiki mainījušies attiecībā uz gurķiem. Tolaik sēklas pirktas veikalā, dažādas šķirnes. Quote Link to post Share on other sites
binary 774 Posted Monday at 12:06 PM Share Posted Monday at 12:06 PM 1 stundu atpakaļ, Mezavecis teica: Ja gurķus paredzēts skābēt, tad ok, bet svaigā veidā lielākā daļa sanāk rūgti. Jo karstāks laiks, jo rūgtums izteiktāks. Es gurķiem no dēļu atgriezumiem sataisīju 60-70cm augstu konstrukciju, apkārt plēve (nu jau caura, no sērijas "pirms 2 sezonām vajadzēja mainīt"), pa virsu arī plēve. To augšējo plēvi izmantojam tikai pašā sezonas sākumā. Faktiski lielāko daļu sezonas sanāk apmēram "uz lauka" variants, vien mazliet no vējiem pasargāts. Neatminos, ka tie gurķi kaut reizi būtu bijuši ar rūgtenu piegaršu. Sievasmātes gurķi gan nereti ir rūgti No bērnības arī atminos to rūgtumu. Quote Link to post Share on other sites
ridao 104 Posted Monday at 02:33 PM Share Posted Monday at 02:33 PM Rūgto gurķu šķirņu laiks sen beidzies. Viss šajā pasaulē plūst un mainās. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.