Jump to content

Siltumnīcas izvēle


Recommended Posts

pirms 2 stundām , Arnis2002 teica:

nevis laba bet obligāta!

Visu mūžu ir audzēti vienā siltumnīcā un nekādas vainas. Protams pamatā tomāti, bet gurķi tikai 2-3 stādi.

Šogad tomēr iepirkta otra siltumnīca, lai audzētu atsevišķi. Tīri tādēļ, lai gurķus vairāk varētu audzēt.

Pareizi jau būtu vispār gurķus audzēt uz lauka, bet nav vairs ne īsti laika, ne vēlmes ņemties ar zemes darbiem.

 

Link to post
Share on other sites
  • Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • binary

    21

  • alusbundza

    20

  • ridao

    11

  • Ronalds

    11

Top Posters In This Topic

Popular Posts

es lētāk būvēju, un man jau ir šis tas ēdams ......  

tu gan jocīgs ar bremzi ….., siltumnīcu var uzcelt jebkurš bezrocis ……. es ar abām kreisām rokām šādu būvi cēlu …..   pie tam viens, bez neviena palīga, ….., pirms tam bij

Posted Images

pirms 18 stundām , ridao teica:

Pareizi jau būtu vispār gurķus audzēt uz lauka,

Ja gurķus paredzēts skābēt, tad ok, bet svaigā veidā lielākā daļa sanāk rūgti. Jo karstāks laiks, jo rūgtums izteiktāks. Agrāk senči uz lauka daudz audzēja. Svaigai ēšanai vajag tikai būdā un parasti no dažiem stādiem apjoms tik daudz, lai katru dienu var gurķus ēsti.

 

Jau sāku materiālus pasūtīt. Pasūtīju jau polikarbonātu. Visādi rēķināju un siltumnīcai jumts būs no 6mm un sāni no 4mm, citādi pārāk dārgi priekš 3x6m. Vēl nav skaidrības ar metālu, jo cenas ļoti atšķiras dažādos veikalos, ir problēmas ar apjomu.

Link to post
Share on other sites
alusbundza
Pirms 3 minūtēm , Mezavecis teica:

bet svaigā veidā lielākā daļa sanāk rūgti.

nepareizi, gurķu rūgtums ir šķirnes īpatnība, mūsdienās, visas jaunās šķirnes nav rūgtas, audzē, kur gribi

  • Patīk 1
Link to post
Share on other sites
Pirms 13 minūtēm , alusbundza teica:

gurķu rūgtums ir šķirnes īpatnība

Jap. Vajag atjaunot sēklas. No jaunajām gadiem neviens rūgts gurķis nav bijis, neatkarīgi no laistīšanas. Cita lieta, ja aizķērušās vecākas sēklas, bija šķirnes, kuras ļoti cimperlīgas uz ūdeni

Link to post
Share on other sites

Varbūt laiki mainījušies attiecībā uz gurķiem. Tolaik sēklas pirktas veikalā, dažādas šķirnes.

Link to post
Share on other sites
1 stundu atpakaļ, Mezavecis teica:

Ja gurķus paredzēts skābēt, tad ok, bet svaigā veidā lielākā daļa sanāk rūgti. Jo karstāks laiks, jo rūgtums izteiktāks.

Es gurķiem no dēļu atgriezumiem sataisīju 60-70cm augstu konstrukciju, apkārt plēve (nu jau caura, no sērijas "pirms 2 sezonām vajadzēja mainīt"), pa virsu arī plēve. To augšējo plēvi izmantojam tikai pašā sezonas sākumā. Faktiski lielāko daļu sezonas sanāk apmēram "uz lauka" variants, vien mazliet no vējiem pasargāts. Neatminos, ka tie gurķi kaut reizi būtu bijuši ar rūgtenu piegaršu.

 

Sievasmātes gurķi gan nereti ir rūgti :D No bērnības arī atminos to rūgtumu.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...