Jump to content

Pc komplektēšana amd vs intel


inguska
 Share

Recommended Posts

Labdien

Vēlos iegādāties jaunu datoru .Dators mājas vajadzībām, internetam , filmām uzspēlēt kādu spēli piem tanki. Šad tad samontēt kādu privātu home video.

Uz kādas platformas labāk komplektēt , intel vai amd jūsu pieredze ieteikumi?Cenu ziņā intel dārgāks. Parasti lielākā daļa  izvēlas inel, kāpēc tā?

Budžets 1000 eur

Link to comment
Share on other sites

shadow118
pirms 6 stundām , inguska teica:

Parasti lielākā daļa  izvēlas inel, kāpēc tā?

Tāpēc ka AMD ilgu laiku nebija nekā sakarīga, ko piedāvāt. Perfomance ziņā viņi krietni atpalika. Tagad ar Ryzen jau ir krietni labāk. Intel gan single thread performance ziņā ir priekšā, bet aplikācijās, kas izmanto daudz kodolus, AMD ir vienā līmeni vai pat priekšā Intel.

Priekš nosauktajām vajadzībām pa lielam vienalga, kuru ņemt. AMD drošvien būtu bik labāks variants dēļ cenas. Kaut vai tās pašas mātesplates Intelim jaunākajai paaudzei ir tikai Z370 pagaidām, kas sākas no 100€, kamēr AMD B350 sākas no 50€. Arī tas, ka AMD visus pročus var overklokot, kamēr Intel to var izdarīt tikai ar K procesoriem, kam ir attiecīgs uzcenojums un vajadzīga dārgāka mātene, lai to izdarītu.

 

Man sanāk kaut kas tamlīdzīgs - ar Intel ap 900€, ar AMD ap 830€, atlikušo var pielikt labākai videokartei vai papildus RAM (abiem nosauktajiem gan tagad cenas ir kosmosā) 

 

3G6hl28.png

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Komplektācija labu labā, vienīgais varētu padomāt pamainīt Intel procesoru pret mazāk niknu, piemēram, I3-8100 (autors, cik noprotams, negatavojas baisi noslogot procesoru), un naudas starpību piemest GTX 1060 videokartei (gadās, ka ASUS dual izmet pa 280-290 eiro, bet jāķer moments).

Link to comment
Share on other sites

shadow118

Vēl variants paņemt Ryzen R5 2400G (ap 160€ un pagaidīt ar videokartes iegādi)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...