Jump to content

Nestandarta grilu/mangalu izgatavotāji


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Tātad ir vajadzīgs nestandarta mangalis, kuru nevar nopirkt veikalā un nav nevienā mums zināmajā katalogā.  Ir zināmi kontakti, kuri izgatavo pēc pasūtījuma grilus no kārtīga metāla, lai pēc dažiem gadiem neizdeg? Nekāds superpuper dizains nevajag  un lai veic visas nepieciešamās funkcijas. Protams, kurš nepiedāvā cenu kosmosus. 

 

Apmēram šādu vajag tikai uz riteņiem, ar noņemamu skursteni un gaisa padeves regulāciju.

 

1431034546.jpg

Link to comment
Share on other sites

Cena BŪS kosmoss, tas galīgi nav tik vienkārši kā varētu padomāt. Pats pirms gadiem 5+ gribēju daudz vienkāršāku bet smuku, nestandarta un no ņeržas - pēc sestās uzzinātās cenas sapratu ka mc2 veikalā viss ir gaužām lēti

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Pats nu jau gribu tādu izstrādājumu kas saucas Тандыр, pavisam citi sašliki sanāk, reāli ir baisi labs aparāts, tik tik ka liels smags un, vismaz pie mums, ļoti dārgs. Kad, visādas saimniecībā noderīgas mantas tirgojot, sapelnīšu maktenu kaudzi naudiņas, atvedīšu tādu no Baltkrievijas. Teorētiski varētu tādu iebāzt uz pakaļējā beņķa, cenas starpība ir tik milzīga ka čakars ir tā vērts. Ja kas, var pie manis dabūt sudraba pieclatniekus ideālā kondīcijā pa 16 EUR gabalā. Ja visus notirgošu, kā reiz sanāks pietiekami daudz konvertējamas naudiņas.

 

P.s. attēlā ir kļūda - kad cep sašlikus, zivis, dārzeņus, gaļu utt. nekādas ogles apakšā nedeg. Princips ir tāds, kurina kā krāsni, ļauj izdegt oglēm, izvāc tās ārā un tad tik krāmē iekšā sašlikus, cepšanu veic uzkarsušās māla sienas un pēc 20 min. ir gatavi, ārkārtīgi sulīgi, faktiski izsautēti (vāks virsū un sulas nekur nepazūd) sašliki, vienmērīgi brūni no visam pusēm - faktiski pasaka!

 

tandir.jpg

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
Pirms 54 minūtēm , abi teica:

Cena BŪS kosmoss

Cena noteikti nebūs maza, jo individuālie pasūtījumi maksā naudu. Vienkārši mums tas grilu tirgus ir piebāzts ar ugunskuru turētājiem, griliem n-tajās variācijās  vai arī taisīts kā dizaina elements. 

 

Tandūru jau labāk uzbūvēt pašam. Vismaz Taškentā, kur tos redzēju ikdienā lietojot, manīju tikai mūrētus. 

http://okeymaster.ru/kak-sdelat-tandyr-svoimi-rukami/

 

Link to comment
Share on other sites

jacobs

Lai meistaram atmaksātos izgatavot arī labu mangalu, tad tie jāražo veselām sērijām....

Taču cena, pareizi, nebūs maza un tāpēc pasūtītāju nebūs daudz...

Līdz ar to nekā...

Link to comment
Share on other sites

Pirms 37 minūtēm , HannaMontana teica:

Kapēc obligāti vajag apaļu to konteineru?

@abi gan jau uz balkoniņa/terases penthausā vajag smuku verķi.

Link to comment
Share on other sites

itanium
pirms 2 stundām , abi teica:

Princips ir tāds, kurina kā krāsni, ļauj izdegt oglēm, izvāc tās ārā

Tad jau var arī elektrisko.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Es savējo grilu sakrāmēju no pāri palikušajiem bruģakmeņiem. Lēti un vienkārši. 

Dizains - nu kā kuram.... Bet otru tādu neesmu redzējis. ;) Bet cep ļoti labi jo bruģis uzsilst un vienmērīgs siltums atšķirībā no jebkura dzelzs.  


ps. Pārvietojams gan viņš nav.... 

Link to comment
Share on other sites

(labots)
pirms 4 stundām , Mezavecis teica:

 

Tandūru jau labāk uzbūvēt pašam

 

Par šito izdomājos visādi, bet, padarbojies dzīvē ar tādu, sapratu ka tur nav pat ko domāt tādu pašam uztaisīt normāli mājās lietojamu. Kaut kādu ķieģeļu variantu jau var, bet tas būs vien 2-3 gadiem, milzīgs, netransportējams, bez vāka, bez šampuriem un pārējiem gaļas mehānismiem, daudz kurinamā vajadzēs un vēl virkne citu iemeslu. Pat ja taisītu pats no māla, vienalga vajag smuku metāla rāmi, rasējumus proporcijām un nu nav viņš no māla, kaut kāda vairāk pēc baltas keramikas tā massa, visi melnie kvēpi uz viņas sadeg un atkal ir baltas sienas un viss tas pasākums sprēgā un ir jāsatur kopā ar stīpām.

 

Darbojos ar apmēram tādu kas uz bildes, 60L modelis, mazāku gan nevajaga. Var diezgan mierīgi divatā pārvietot, pa ziemu zem jumta palikt un vispār. Vienai sašliku reizei vajag apmēram 6-7 normālas, vienalga kāda lapu koka pagales, tik jāpārzāģē uz pusēm, lai var iebāzt. Siltuma paliks pāri vēl gana, lai pēc sašlika vēl zivi vai sklandraušus uzceptu. Ekonomiski sanāk, malku vajag mazāk nekā metāla sašliku aparātm. Ja pareizi atceros, tad viņiem stepē nav koku ko dedzināt un darbina šos ar kaltētām govs pļeckām.

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

Ronalds
pirms 1 stundas , ieleja teica:

izrādās ar pilnīgi prastu dzelzs kasti (nu ģeometriski apmēram kā @Kaspars12 linkā 2 bildē) var darīt gastronomiskus brīnumus

Jā. Bet dzelzs kastē, vienalga cik viņa maksā, ir ļoti grūti noturēt temperatūru jo ietaisei nav nekādas siltuma inerces.  Vienā stūrī ogles aktīvi deg - tur karsts un gaļa sadeg, otrā stūrī paliek jēla! Var labi uzcept, bet jāmāk un visu laiku jāstāv klāt! 

 

Ta jau gāzes grills ierullē, jo temperatūru var ideāli kontrolēt un gaļa tiešām sanāk tuvu ideālam! Es kādreiz par šo šaubījos bet kad pagaršoju uz gāzes grilla taisītu šašliku sapratu ka kļūdījos!   

 

 

Link to comment
Share on other sites

IMHO grills vispār ir pasākums, kuram visu laiku ir jāseko līdzi. Katrā ziņā - sautēts plus ar brūnu garoziņu man škiet, ka šeit ir pretruna. Grillēt nozīmē veltīt tam laiku. Viss.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

pēdējos gados kurināju klasiskā stila mangaļa kastīti. tā kā dzīvots tika dzīvoklī un brīvdienas tika pavadītas čigānu stilā, tad tika lietots mustang ražojuma saliekama skārda kārba.

 

20170611_142719.jpg?dl=1

pietiekami  liela, lai vienā galā kurinātu mazliet smalkāk sacirstas depo iegādātas alkšņa pagalītes un otrā galā uz oglēm turētu kādus dažus iesmus. 

 

ļoti patīk koncepts, ka vienā galā "ugunskurs" un otrā cep. vienmēr var menedžēt vairāk/mazāk ogles gaļai nodrošinot vēlamo karstumu. 

pietrūka gan pareizo gropju sānos, kas ļautu iesmu ar savīto galu ērti fiksēt jebkurā pozīcijā.

 

ja patstāvīgi cep vienu un to pašu, tad aiziet rutīna un īpaši "veltīt laiku" nevajag. saliek iesmus, uzliek taimeri un 3-6 minūtes var atpūties līdz jāgriež riņķī :D

iekurinu ar santehnikas gāzes degli. 

 

jāatzīst gan, risinājumi ar vāku ir interesanti, īpaši kur termometrs, vilkme kontrolējama un tā. 

tagad gudroju par temperatūras / liesmas sensoriem ar automātisku temperatūras uzturēšanu, bet diez vai būs laiks realizēt. 

Labots - Usins
Link to comment
Share on other sites

Gatavojot ar ierīci tandir, nekas nav jādara, iekarina cepties un pēc 20 min. var nākt saņemt gatavu, idealā kondīcijā. Tas ir baigais pluss, it sevišķi ja ir sanākuši ciemiņi.


Der piedomāt arī par tādiem gardumiem kā ļuļa kebab uz puļķīšiem un svaigas zivs grillēšanas restītes. Ņemšanās liela, bet tas nudien ir tā vērts. Man ir arī rievota čuguna virsma, no sākuma intensīvi lietoju, tagat vairs nē, slinkums tīrīt :)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Apspriedos ar sievu un nāksies, laikam ņemt mangalu un kazana plīti atsevišķi. Galvenā tomēr problēma ir gabarīti, jo tomēr lietū/sniegā ātri sarūsē viss tas pasākums.

 

Klasiskie grili uz restēm nekādās variācijās man nekad nav patikuši, un tādu rezultātu, kurš patiešām garšotu, neesmu savā mūžā baudījis. Vai nu gaļa sausa, garšo pēc piedegušas gaļas dūmiem vai sit cauri visas iespējamās marinādes. Lēnām no klasiskās virtuves (kartupeļi 1000 variācijās) esmu atgājis un pievilina Āzijas stila ēdini. Vismaz uz elektriskās plīts vokpannās vai čuguna pannās nekas jēdzīgs nesanāk - par maz karstuma, tāpēc jau nopirku kazanu, kur daudz vairāk var izvērsties, jo jēra gaļa citādos veidos nav garšīga.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Vispār jau ēst gatavot mācās ar mēģinājumu- kļūdu metodi, izdarot secinājumus par pareizu un nepareizu produktu izvēli, gatavošanas veidu, attiecīgajiem paņemieniem utt.

Kas attiecas uz tandiru, vakar bt1.lv tādi bija, savācu reklāmas lapu un kaut kur pasēju

šādi bija http://bixenon.lv/lv/shop/4869-Keramiska-krasns-tanstāsti-VENECIJA-50-litri-Davana-Dekorativa-keramikas-flize-paliktnis-krasa-pec-izveles-4-iesmi-1-iesmu-turetajs

Paprasīju par tauku degšanu, teica, ka varot tandiram apakšā iebērt drusku tīras smiltis un tad tās pēc katras cepšanas izvākt laukā.

 

Ja grib, lai grils ātri neizdeg, jātaisa no bieza metāla.

t a n d i r s. l v

Labots - Raimonds1
atradu materiālu
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Neliels apdeits. Pēc ilgākas meklēšanas jau pasūtīju šādu te verķi, kurš vistuvāk atbilst tam, kas ir vajadzīgs. Nākamnedēļ sola, ka būs gatavs.Tā kā virsma plītiņai ir no čuguna, līdz ar to jātur tikai zem jumta, attiecīgi gabarīti bija noteicošais faktors. 12L kazans jau ir iepirkts. Šai krāsniņa arī būs vēl papildus pielietojums čuguna pannai, kura stāv ilgāku laiku dīkstāvē, jo uz keramiskās elektriskās plīts nav tas efekts, kas uz dzīvās uguns. 

http://grill-jb.com/index.php?route=product/product&path=59&product_id=80

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

3/5/2018 , 19:28, Usins teica:

ja patstāvīgi cep

 

 

Citēt

 

Jānītis PASTĀVĪGI (katru dienu, visu laiku) bēga no latviešu valodas stundām.

 

Anniņa, savukārt, latviešu valodas mājasdarbus nekad nepildīja PATSTĀVĪGI (pati, bez neviena palīdzības).

 

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Yo-ho-ho-ho un pudele ruma! 290EUR par to brīnumu?

 

Šis BY maksāja nu maksimums 60 -100 USD, neiegaumēju precīzi ciparu, bet drusku vairāk par parasta mangala cenu

26232013_387238691727278_6372080696289685911_o.thumb.jpg.6176c4d4c01e17152b794f989fd9d96c.jpg

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja noņem riteņus, nepērk čuguna virsmu, vienkāršo turētājus, un durtiņas, skursteni uztaisa no prastas trubas, tad arī var pa 100 EUR dabūt.

Link to comment
Share on other sites

Pilnīgi pietiek ar vienām durtiņām, riteņi arī drīzāk traucēs. Apsveicu ar pirkumu, smukāks jau drusku ir, bet nu tā cena...

Link to comment
Share on other sites

Tu, Boni, laikam visiem strādā par velti...?

Link to comment
Share on other sites

Vēl ļaunāk, Jācob, vēl ļaunāk, brīžiem vēl piemaksāju, pat diezgan bieži :cool2:

Link to comment
Share on other sites

Bildes vēlreiz pārskatot ienāca prātā ģeniāla ideja. Saimniecībā bez pielietojuma mētājas no nerūšējošā tērauda izgatavots, liels un smags zaptes vārāmais katls. Tas savulaik ir ticis paņemts Grobiņas konservu cehā. Pēc izmēriem, formas un rokturiem uz mata tas kas fotografijā, atliek vien durtiņas izgriezt un kādu pamatni piekombinēt. Tādas, lūk, domas, rīta kafiju baudot.

Link to comment
Share on other sites

Lai arī tev tas katls ir ar 3mm biezs, bet nezin kā, mocīts izgatavojot....? Tad vēl izgriežot  durvju caurumu un vēl šo to piekleķējot...  Kas zin, kā tas karsējot, tālāk deformēsies...? INOX katlam, jau, nu, var atrast lietderīgāku pielietojumu....

Link to comment
Share on other sites

3mm tur noteikti nav, bet vismaz 1mm ir gan, pakaļgals gan varētu būt 3 mm. Pārlieku smalki viņu nepētīju, patreiz mutere pievāca, dziju gribot tajā nokrāsot priekš adīšanas. Kopš vien atceros, katls tika lietots veļas vārīšanai uz gāzes plīts un tad groza vietā veļu nest izžaut bēniņos. Bij kādreiz tādi paradumi veļu vārīt. Pēdējos 20 gadus, varbūt vairāk, šams ir metājies bēniņos bez pielietojuma. Gandrīz nodevu metāllūžņos, bet relatīvi milzīgais svars radīja aizdomas ka katls ir īpašs un tad vēl tā nostaļija. Kādas tad ir idejas tāda izmantošanai?

 

 

@138   - Kas tas pa brīnumu, tak ne jau vecs katls?

 

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

Tas taču, mājas kleķētāju, populārs materiāls; veļas mašīnas ''barabans''...

Nezinu, nezinu, 1mm materiālu vai, nu, toreiz, kādā Grobiņas cehā ar TIG metināja, un vēl, kombinējot ar 3mm, ko parasti, tā nedara....?

Link to comment
Share on other sites

Eh, domāju, ka Langetech daudz maz normālā ciparā varētu pagatavot ko gribās... cik nu normālu ciparu var gribēt par savā mērā individuālu pasūtījumu.

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs, izskatās pēc milzīgas krāsas bunžas, kaut kas redzēts, tik asociācija aizgāja citā virzienā.

Varbūt tiešām nekas tur nav klāt metināts un viss ir 1mm biezs, par biezumu padomāju vien tāpēc ka katlam ir ļoti izteikts svara disbalans virzienā uz pakaļgalu

Link to comment
Share on other sites

3/10/2018 , 22:12, Mezavecis teica:

 12L kazans jau ir iepirkts.

pirms 23 stundām , abi teica:

Yo-ho-ho-ho un pudele ruma! 290EUR par to brīnumu?

 

Šis BY maksāja nu maksimums 60 -100 USD, neiegaumēju precīzi ciparu, bet drusku vairāk par parasta mangala cenu

 

 

Abi ieliktajā bildē  - konkrētais brīnums īsti neder kazanam - par mazu - kazana pamatfiška ir lodveida forma un vienmērīgs siltuma avots - lai gatavojot kazana sienas ir apmēram tikpat karstas, kā apakša. Protams, gatavot var un es pieļauju, pat ļoti garšīgi arī uz šīs plītiņas - bet netiek izmantotas kazana pilnās iespējas :)

 

Wokam gan kā reiz varētu būt tas ko vajag -  cik zinu, tur nav tik būtiski vienmērīgi izkliedēt siltumu, bet gan vienkārši ātri dabūt maksimālu karstumu un ātri atdzesēt (plāna panna, pamatīgs karstuma avots)

 

 

Link to comment
Share on other sites

@abi, tas diezgan acīmredzami ir veļasmašīnas bundulis.

Bundulim no mašīnas ar augšas ielādi pat durtiņas nav jāgriež.

Link to comment
Share on other sites

pirms 12 stundām , LPC teica:

konkrētais brīnums īsti neder kazanam

 

Ļoti labi derēja - bildē tiek gatavots uzbeku plovs - 3 kg rīsu, 3 kg jēra gaļas, 3 kg sīpolu, 2 L saulespuķu eļļas, 2 kg burkānu, 5 ķiploka galvas, 100g tūte garšvielu no melnajiem cilvēkiem.

Waterline kā reiz pa kazana ugunslīnīju, pārējā daļa ir vajadzīga lai varētu prātīgi, prātīgi apmaisīt un citas nozīmes tai nav. Viss tas pasākums ilgst vairākas stundas, pagales ir jāpiemet, ХЗ kāds tur temperatūras vienmērīgums, čuguna traukam tak liela masa, biezas tās sienas, nav tik smalki.

Labots - abi
Link to comment
Share on other sites

 

05/03/2018 , 21:56, Mezavecis teica:

Klasiskie grili uz restēm nekādās variācijās man nekad nav patikuši, un tādu rezultātu, kurš patiešām garšotu, neesmu savā mūžā baudījis.

 

Pagājušogad nopirku no abas.lv metāla kūpinātavu. Kopš tā laika grillu neesmu kurinājis :) Viss sanāk sulīgs, nepiedeg, praktiski - var pat nemarinēt - un nav degušo tauku (tauki krīt ūdens vanniņā) - un nav jāstāv visu laiku klāt kā grillam - tik cik temperatūrai jāpaseko līdzi. Tas protams ir gaumes jautājums - es nejūsmoju par klasiskajām kūpinātajām vistiņām - īstie kūpinātāji atkal teiktu, ka, tas ko daru es, nav īsta kūpināšana, bet cepšana - bet kūpinātava man vasarā pilnībā aizvieto mangāli.

 

Abas.lv piedāvātās ir dārgas - bet ir to vērts - paziņa gadiem ņemas ar kūpināšanu pusprofesionālā līmenī ar savu paštaisīto un brīnijās, ka abas kūpinātavā 2 stundās ir gatava vesela vista.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Mezavecis

Tātad vakar vakarā grils tika iegādāts ar nelielu pauzi. Šodien bija pirmais tests un čuguna katla pirmā sagatavošana. Funkcionē ļoti labi, ātri var katlu ar dažām pagalēm uzkurināt karstu, smuki dūmi novadās un rada labu vilkmi. Ātram testam tika tupeņi pagatavoti - sanāca garšīgi.

 

kazana_grils.jpg

 

Tam meistaram gan grili, gan visi izstrādājumi ir no kārtīga metāla, knapi no autiņa spēju izcelt laukā, lai arī izskatās maziņš.Vismaz, kad dzīvē patausti, ir skaidrs, kāpēc mangals maksā 5x vairāk nekā Depo nopērkamais.

 

 

 

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

1. Kā un vai tur plānots cept gaļu? 

2. Kāda funkcionalitāte paredzēta kad tas katls/panna tiek izņemts?

3. pa šķirbām gar katlu liesmas nešaujas? maisot kartupeļus var pie viena atbrīvoties no roku apspalvojuma

 

Labs! Var izmantot kā "Godmaņa krāsniņu" šur tur, tik skurstenis jāizvelk laukā :D

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

1. Principā plānots tieši gaļas cepšanai un sautēšanai. Jēra gaļai vajag karstumu, lai tā labi sanāktu.  Arī eļļā karsēti dārzeņi sanāk daudz garšīgāk. Man vienkārši ir elektriskā plīts un daudz nevar izvirst, vismaz čuguna panna uz maksimumu nevar uzsilt.

 

2. Ja izņem kazanu, tad liekas virsū virsma ar čuguna riņķiem. Attiecīgi var vārīt ēdienus, cept uz pannas, ja apnīk to darīt istabā. Man tas ir bekaps, ja elektrība pazūd un ēst gribas :) Reti tā notiek, bet tādās reizēs ir grūti, ja pat ūdeni nav kur uzsildīt. Vēl būs jāpamēģina, vai ir arī izmantojams šašlikiem.

 

 

3. Šaujas, ja atver abas durtiņas. Tāpēc vajag tieši opciju ar skursteni, kurš nodrošina to, lai dūmi nenāk sejā. Tā kā 12L kazans nedaudz mazāks par krāsniņu, ir šķirbas un pēc bērza kurināšanas malas nokvēpa.  

 

Telpās nav izmantojams, jo tomēr nav tik noslēgtas spraugas. Arī konstrukcija ir no plika metāla bez ķieģeļiem, tāpēc silts ir tikai tad, kad kurās.

 

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Cauri nekrīt, savu funkciju pilda.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...