Jump to content

Veselības apdrošināšana


Kitai
 Share

Recommended Posts

Individuāli (principā nespīd  labots: spīd, bet varētu būt dārgi) vai arī uzņēmums ar potenciāli 5+ apdrošinātām personām?

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Varbūt ko jaucu, bet šķiet, ka privātos šie neapdrošina. Vienīgi ceļojumu apdrošināšana.

Veselības apdrošināšana tikai uzņēmumiem pieejama, jo cilvēks jau viltīgs. Apdrošināsies tikai, kad vajadzēs kādu nopietnāku izmeklējumu/manipulāciju/operāciju.

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Ir kas apdrošina, tikai cenas ir vismaz 3x lielakas nekā, ja darbadevējs tev to nodrošinātu. Jārēķinās ar vismaz 2.5k/gadā.

Link to comment
Share on other sites

Nesen no if.lv saņēmu telefonisku piedāvājumu - ja "parastajiem" kaut kādi €200 gadā, tad man kaut kādi €150 gadā ar iespēju ģimenes locekļus apdrošināt ar 20% atlaidi no standarta cenas.

 

Nosacījumi, protams, atšķirīgi no tiem, kas ir, kad apdrošina caur darba devēju - zobārstniecība, šķiet, tikai sākto ar otro apdrošināšanas gadu, pārējās "programmas" arī nestājas gluži līguma slēgšanas dienā (ja atmiņa neviļ, tad kaut kas sākās pēc pāris nedēļām, kaut kas - pēc dažiem mēnešiem vai pat pusgada), apdrošinātās summas varētu būt mazākas.

 

Šķiet, pirms kaut kādiem gadiem pat kaut kādu apdrošināšanu mājas lapās redzēju, ka viņi piedāvā veselības apdrošināšanu privātpersonām. Tā ka viss tas bullshits par "individuāli nespīd", "privātos neapdrošina", "rēķinies ar vismaz 2.5k gadā" un tml ir nekas vairāk kā bullshits.

Labots - binary
typo
Link to comment
Share on other sites

Pirms 33 minūtēm , binary teica:

Tā ka viss tas bullshits par "individuāli nespīd", "privātos neapdrošina", "rēķinies ar vismaz 2.5k gadā" un tml ir nekas vairāk kā bullshits.

Nu, pirmkārt, lielākā daļa kompāniju (varbūt pat kļūdos, skatīt zemāk) tev to nepiedāvās. Otrkārt, ja piedāvās, tad ir 2 varianti:

  • Dārgi
  • Lēti, bet teju neko nesedz (lasi: nav jēgas)
Pirms 33 minūtēm , binary teica:

veselības apdrošināšanu privātpersonām

https://www.if.lv/privatpersonam/apdrosinasana/veselibas-apdrosinasana

https://www.ergo.lv/lv/privatpersonam/veselibas-apdrosinasana

https://www.bta.lv/lv/private/veselibas-apdrosinasana

https://www.seesam.lv/veselibas-apdrosinasana/

 

Tālāk jau lai autors sūta pieprasījumus pēc cenām un tad var padalīties ar tiem arī te.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Pirms 50 minūtēm , itanium teica:

(lasi: nav jēgas)

50-70% no konsultācijām un izmeklējumiem, protams, ir sīknauda. Man te nesen ģimenes ārste ieteica vienu izmeklējumu. Ieteica arī pagaidīt cik tur tos mēnešus, kamēr pienāks rinda - sak', manā gadījumā neesot tik steidzami, lai ietu maksas rindā un pāris simtus (par 1 izmeklējumu!) maksātu no savas kabatas. Piedevām vēl pēdējo mēnešu laikā uz pāris konsultācijām ir sanācis doties, kur katra maksā virs €30 (un būs vēl).

 

Ja pie ārstiem neiet, tad protams, ka jēgas nav. Bet tik pat labi var apgalvot, ka no KASKO nav jēgas, jo, redz, konkrētā komentāra veicējam KASKO nav aktuāla, tāpēc nevienam no tā "lasi: nav jēgas".

 

Lasi: neizlem cita vajadzības viņu pašu vietā. Ir vai nav jēgas - tas katram individuāli jāvērtē. Ja vari nokārtot izdevīgāku piedāvājumu - uz priekšu, bet tie "nespīd" un "2.5k gadā" ir klaja dezinformēšana.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , binary teica:

bet tie "nespīd" un "2.5k gadā" ir klaja dezinformēšana.

Paldies, ka turpini būt skabarga pakaļā. Savu "nespīd" jau pirms tavas pēdējā komentāra izlaboju, pievienojot saites uz veselības apdrošināšanu privātpersonām.

 

Pirms 5 minūtēm , binary teica:

"lasi: nav jēgas".

Lai autors pēc tam padalās ar piedāvājumiem, tad arī varēsim spriest, kam ir jēga un kam nav. Piekritīsi, ka 50-70% no konsultācijām/izmeklējumiem par 1000 EUR gadā (no pirksta izzīsts cipars) lielākajai daļai varētu nebūt īsti jēdzīgs piedāvājums?

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Piemēram vienā lielā it kantorī darbiniekiem apstāstiināšana gadā izmaksā 700e, tad piedāvājums pārējiem locekļiem (ar to pašu segumu) ir ~1500eur. Ja tas nešķiet pārāk draudzīgs piedāvājums, tad individuāli ņemot ir vēl lielāks cipars. 

Link to comment
Share on other sites

@itanium, nezinu, kur tu tur ko izlaboji. Izlasot pirmo atbildi šajā topikā, tajā skaidri un gaiši rakstīts - "principā nespīd". Ļoti motivējoša topika pirmā atbilde.


@Anonīms Alkoholiķis, aha, pasaki vēl, ka tur ir iekļauts sports, baseins, friziera apmeklējums, €1k zobārstam utt :)

Link to comment
Share on other sites

Tad tu izlasīji tikai manu pirmo un pēdējo (tagad tak atbildi uz to) komentāru, bet neizlasīji otro? Un kā lai es ar tevi turpinu "sarunāties"? :D Miers. miers - "nespīd" daļu izlaboju :)

 

Mums radiniekiem polise izmaksā ~300 EUR/gadā, bet tajā neiekļauj:

Citēt

Stacionāro rehabilitāciju, Ambulatoro rehabilitāciju, Maksas dzemdību palīdzību, papildprogrammu „Medikamenti IV”, papildprogrammu „Zobārstniecība”, papildprogrammu „Sports”.

 

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Šķiet, ka tas varētu būt ifs. Ar kaut kādu vidējo segumu. Ja pareizi atceros, tad ir sports (šķiet ka 50-70e/mēn), zobārsts (300e), optika/lēcas. Ja esi individuāls purns, tad tev nav interesanti/optimāli ko tādu ņemt. Bet tajā pašā laikā ar zobārstu/higēnistu un sportu var atsists apdrošināšanas summu. Tākā no kolektīva smiltis nebirst un zirnekļa tīkli nekarājas, tad segums zālēm nav aktuāls/nepieciešams.

Labots - Anonīms Alkoholiķis
Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , Anonīms Alkoholiķis teica:

Bet tajā pašā laikā ar zobārstu/higēnistu un sportu var atsists apdrošināšanas summu.

Nu tad pastāsti savu pieredzi (pie drošinājies un par kādiem cipariem), kā tu, kā PRIVĀTAIS veselības apdrošināšnas ņēmējs, ar šo nieku vien varēji atsist apdrošināšanas prēmiju. Neticu tādai zemenei.

Pieļauju, ka topika sākumu nemaz nelasīji.

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Ja ņem kā loceklis ar normālu piedāvājumu (t.b. ja iepriekšējos gados bija tie paši 700e nevis kā tagad 1500e/gadā) nevis kosmonautists individuālists, tad lietotājam neesot slinkam un pilnvērtīgi izmantojot visas piedāvātās iespējas ir jēga ņemt, savādāk ir stipri jāpiedomā vai maz ir jēga no tā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...