Jump to content

Dators startējoties nedod video signālu, pēc 3-4 restart viss startējas normāli


signalite
 Share

Recommended Posts

Labdien!

 

Brīdinu uzreiz, ka neesmu cilvēks ar tehnisko izglītību, bet datora komponentes pazīstu, rokās esmu turējusi un kopā arī vadiņus spraudusi, liekot kopā jaunu :) 

 

Problēma ir sekojoša - datoram, kuram nu jau kādi 2 gadi, varbūt pat vairāk, ir problēma pie starta palaist video signālu uz monitoru. Kāpēc man ir tieši tik specifiska sajūta par šo? Jo:

 

1) pirmoreiz, pirms pāris dienām, kad sapratu, ka pēc datora startēšanas monitors tā arī palika melns un lampiņa dega oranžajā gaidīšanas režīmā, sāku ar visu monitora/videokartes kontaktu pārskrūvēšanu - nekāda rezultāta. Tad mēģināju maģisko IT nozares brīnumlīdzekli - restartu un viss aizgāja kā pa sviestu. Nobrīnījos un aizmirsu.

2) nākošajā dienā atkal startējot datoru monitors klusēja - stāv melns, gaidīšanas režīmā it kā nebūtu pilnīgi nekāda video signāla. Pārskrūvēju monitora DVI vadu videokartei uz otru video output slotu, nekādu izmaiņu. Pēc vairākiem datora restart mēģinājumiem atkal viss aizgāja normāli.

 

Ja tā būtu videokartes vaina, vai tad nebūtu tā, ka es kaut kādus kaut vai kubikainus error tekstus redzētu ekrānā? 

 

Aprunājos ar brāli, viņš domā, ka varbūt barošanas bloks šos pigorus taisa? Vai jums ir bijusi tamlīdzīga pieredze? Vai šo var atrisināt vienkārši nomainot barošanas bloku? Vai ir vēl kas, ko varu izdarīt, pirms maciņa atvēršanas, lai nenošauju greizi un nepalieku ar diviem veseliem barošanas blokiem un neatrisinātu problēmu? :)

 

Signe

 

 

Link to comment
Share on other sites

signalite

Nopietni? Vai vairākkārtīgs datora restarts var atdzīvināt "mirušu" monitoru? Nemaz neienāca prātā tāda doma. Bet laikam arī jāizskata kā variants. 

Link to comment
Share on other sites

signalite

Dators vienmēr tiek izslēgts pavisam.


Labi, tātad sapratu, ka tagad man vajag izdomāt, kur aizņemties citu, lai saprastu, vai tā ir mana monitora vaina, notestēt un tad jau būs mazāk variantu :)

Link to comment
Share on other sites

nu tad var izmēģināt @arnis2002 ieteikumu, nav jābūt obligāti monitoram, drīkst arī TV ar HDMI ieeju, ja GPU ir ar HDMI izeju.

Link to comment
Share on other sites

signalite

Ok, nākošreiz pamēģināšu monitoru pārstartēt vairākas reizes. Mēģināju vienu reizi, bet nereaģēja, tāpēc automātiski izslēdzu kā variantu. Vairākas reizes gan nemēģināju to darīt. Un paldies par ideju, ka var taču TV pieslēgt - to es varu, tikai jāmeklē,  vai kaut kur saimniecībā ir HDMI vads :)

Link to comment
Share on other sites

signalite

Tā, izmēģināju pieslēgt TV un viss iet kā smērēts. Restarteju reizes 3 un viss strādā. Tātad, tomēr monitors vainīgs. Šim gan arī ir apmēram 7 gadi. Laikam savu nokalpojis.

 

Paldies par jūsu padomiem!

 

Vēl tikai jautājums - vai mans monitors ir labojams? Vai arī ārā metams? 

Link to comment
Share on other sites

Ja atradīsi, kas pa sakarīgu ciparu salabos, tātad labojams. Tās vainīgās detaļas cena visdrīzāk nepārsniedz 1€, bet viņa ir jāatrod. Ja tas ir tas tuvu kvadrātam monis, kuram nav full HD samērojama izšķirtspēja, tad tāds mūsdienās der tikai, kā otrais, palīgmonis un tāda remonta izmaksas ir jāizvērtē.

Link to comment
Share on other sites

signalite

Monitors ir Benq G2420HDBL. Visādi normāls, nezinu par Full HD, bet iet labi, krāsas labas, visi pikseli savās vietās un izmērs apmierina :)

 

Un tagad tik jautājums, kur to meistaru meklēt. Vai  kādam ir kādas rekomendācijas? 

 

Google man atrada šādu kantori: http://sater.lv/lv/services.html

 

Kādam ir pieredze? Nav dikti dārgi?

Link to comment
Share on other sites

Nu tā, ziņoju, ka Aigara ieteiktais meistars izjauca monitoru, paziņoja, ka ar kondensatoriem viss esot kārtībā un vispār monitors esot pilnīgi vesels un ejot bez problēmām. Viņš gan testēja ar VGA kabeli. Tagad ir aizdomas uz manu DVI kabeli, jo, kad testēju pie TV mājās, tad slēdzu ar HDMI. Nopirkšu jaunu DVI un ceru, ka tas visu atrisinās.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...