Jump to content

Diskusija par elektrodrošības pārbaudi!


CAP
 Share

Recommended Posts

pirms 7 stundām , ju teica:

Kur problēmas izbīdīt kādu e-elektrības projektu

Nav pilnīgi nekādu problēmu. Ja būs organizētājs ar attiecīgu ideju, resursiem un ietekmi,  tad uztaisīs. Kā ar visām lietām kas ir zem šīs saules. Kaut Ēģiptes piramīdas, kaut Likteņdārzs.

 

Par lietu. Krieviem ir tāds teiciens - likumu bardzību kompensē to ievērošanas neobiligātums. Manliekas, ka šis ir tas gadījums. 

Labots - Daiļais
Link to comment
Share on other sites

Pirms 39 minūtēm , e = d teica:

No ārpuses likās 1.5 . Ja paša taisīts, tad gan jau vads no kaut kādas miskastes izvilkts.

es teiktu otrādi. cik nav gadījies, kad nākas atjaukt gatavu audio vai elektro vadu un saķert galvu un saprast, ka pratīgāk ir nopirkt vadu un galus atsevišķi un pašam savienot. 

gan lietās plastmasas kontaktdakšas mēdz būt briesmīgas, gan gandrīz pirksta resnuma kabeļos iekšā knapi saskatāma nosūbējusi vara (labi ja) dzīsliņa.

 

Labots - Usins
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711
pirms 8 stundām , alusbundza teica:

tas kabelis bija pirkts vēl šajā gadsimta sākumā normālā būvmateriālu veikalā

Kabelim ta nav ne vainas, bet automāts 32 ampēri, un C grupa. B10 gan jau buutu monetā nostrādājis.

Link to comment
Share on other sites

pirms 21 stundām , 138 teica:

Kā ir jācenšas, lai lampu pie kaut kurienes piesietu ar drātīm, kuras kaut kur ir pievienotas?

Laikam nesaprotami uzrakstīju.

Dienas gaismas armatūra tika piesieta pie troses ar mīksta metāla stiepli. Tas ir tikai un vienīgi lampas stiprinājums. Jā, protams mūsdienas lampām nāk kompilētā smuki stiprinājumi, bet es runāju par padomju laika rūpnīcu un padomju laika lampu.

Un stāsta morāle bija tajā, ka darba kolēģis vadus pievienoja nepareizi - palaida uz lampu fāzi un nulli, un fāzi palaida arī kā lampas zemējumu (trose bija zemēta). Tas ir tagad mēs visi esam gudri un zinām kā pareizi ir jāzemē elektroiekārta, bet padomju laikā tam lielu uzmanību nepievērsa. To pašu darba nulli izmantoja kā zemējuma, bija pats tāds termins "nullēšana". Un pats galvenais šajā stāstā -  no tā zvērigā īsslēguma pārdega 2.0 - 2,5 mm resnā stiprinājuma drātiņa (labi - stieplīte izklausās solīdāk), bet AE … automāts no tā neatslēdzās. Bet šie "pusautomāti" ir biezā slānī salikti ļoti daudzās daudzīvokļu mājās.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

auto ugunsdzēšamais tik tiešām ir noderīga lieta, man tādi ir darbnīcā pa ķērienam ...., vēl līdz šim gan neesmu izmantojis .....

Link to comment
Share on other sites

Pirms 18 minūtēm , snukurins teica:

Vēl katrā mājā tagad būšot jābūt arī ugunsdzēšamajam aparātam.

Vai rietumos nav gājuši tālāk un  no ugunsdzēšamajiem aparātiem privātajos mitekļos atteikušies? Tipa, ja kas sāk notikties ir jāmūk no tās vietas, ko kājas nes, bet ar uguns dzēšanu lai nodarbojas kompetentie dienesti.

Link to comment
Share on other sites

Cits kantoris man atbildēja 50-80 eur, kas šķiet ļoti saprātīga summa uz 10 gadiem.

Link to comment
Share on other sites

Pa desmit gadiem viss kas var instalācijā izmainīties un jēgas no tik retas pārbaudes nav nekādas. Tas viss tikai naudas kāšanai. Vai nu katru gadu, vai vispār nafig.

Ugunsdzēšamais aparāt aizdurvē ir tikai normāli privātmājā. Man gan mājā priekšnamā karājas, gan palīgmājā.

Link to comment
Share on other sites

Jā, man mājās tāpat ir pa ķērienam divi vidēji lieli ugunsdzēšami aparāti: putu un CO2, turpat arī gāzmaska un galvas lukturis...

Link to comment
Share on other sites

Pirms 50 minūtēm , jacobs teica:

turpat arī gāzmaska un galvas lukturis...

Tas bija labs joks. Kamēr netrenēts cilvēks uzvilks gāzmasku, uguns jau būs pārmetusies uz blakusistabu.

Link to comment
Share on other sites

Tur jau tas joks, ka tu taču neskriesi pie manis to gāzmasku lietot...

Taču par manu pieredzi vari nešaubīties...

Link to comment
Share on other sites

Ja visapkārt ir uguns, vienīgais variants esot mesties vannas istabā, vannā ar ūdeni, izraut no veļenes kanalizācijas šļauku un elpot caur to. Šajā pat forumā bija par to stāsts. Bet nu... bija arī vienā filmā sižets. Ak jā, tās gāzmaskas būs jāpaspēj uzvilkt visai ģimenei un stresa situācijā.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Labi, nemuldēsim bezjēgā... Ja man mājas pagrabstāvā ir liela darbnīca, kurā es strādāju un varu izraisīt ugunsgrēku, tad man arī pa rokai jābūt drošības līdzekļiem, jebkuram gadījumam... Ne jau sieva tur rīkosies... Kad nostrādā gadus 45 dažādās, arī bīstamās ražotnēs, visos līmeņos, tad šāda tāda pieredze jau gan iekrājās...

Link to comment
Share on other sites

Padomju laika gāzmaska ir laba lieta, ja jāstrādā celtniecībā lielos putekļos - gan paelpot var, gan kaut ko redzēt var un atšķirībā no aizsargbrillēm, gāzmaskas stikli neaizsvīst.

Bet padomju laika gāzmasku nav jēgas izmantot bezgaisa vai piedūmotā telpā, jo tam tā nav paredzēta. Jā, padomju laika gāzmaskām bija pieejami ari CO filtri, bet tik un tā ugunsgrēka gadījumā labāk ir nepaļauties uz gāzmasku, jo kājas var atstiep ne tikai saelpojoties tvana gāzi, bet arī no skābekļa trūkuma.

 

P.S. Vienreiz dzīvē ir nācies izmantot gāzmasku tam kam tā ir paredzēta - aizsardzībai pret veselibai kaitīgām gāzēm vai tvaikiem. Rūpnīcas teritorijā, kurā strādāju praksē, elektrokāra vadītājs apgāza 1 m³ lielu konteineru ar ožamo spirtu (amonjaka šķīdums ūdenī). Un padomju gāzmaska tiešām palīdzēja - pat specifisko amonjaka smaku nevarēja just.

Link to comment
Share on other sites

Jā, Firza, man jaunibā strādājot Olaines rūpnīcās amonjaka ūdens bija ikdiena un gāzmaskai bija jābūt paķeramai nekavējoties, kad ražošanā, kas notiek, t.i. uzrauj gāzmasku, saķer ar rokām kuli, jo amonjaks tur traki kož:biggrin:, un skrien likvidēt cēloni...

Pietiek sāk aizdegties telpā kādam labāk dūmojošam materiālam, kad tu vienkārši tur bez gāzmaskas nemaz klāt netiksi..., protams, par nopietnāku dzēšanu un ugunsgrēku runa neiet... Tā kā atceros, kad vēlāk strādājot Laku Krāsu r-ā, dega cehs un automātiskā ugunsdzēšanas sistēma ar broma tvaikiem piepilda ražotnes stāvu...

Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , ggg97 teica:

Kamēr netrenēts cilvēks uzvilks gāzmasku, uguns jau būs pārmetusies uz blakusistabu.

Tāpēc reizi mēnesī visu ģimeni nostāda ierindā un organizē mācības :D


pirms 12 stundām , ggg97 teica:

ja kas sāk notikties ir jāmūk no tās vietas, ko kājas nes, bet ar uguns dzēšanu lai nodarbojas kompetentie dienesti.

Pareizāk gan manuprāt pašam apdzēst, kamēr vēl ir iespējams, nekā ļaut lai deg un palikt bez iedzīves. Rietumos varbūt savādāk - ja laba apdrošināšana un garantija ka apdrošinātājs neizlocīses, tad tā ir iespēja tikt pie jaunas mājas, attiecīgi. Tad protams cits stāsts :D

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...