Jump to content

Cik ekonomiski un droši ir sūtīt ar Omniva pakomātu?


Pilnmeness
 Share

Recommended Posts

Kāda ir jūsu pieredze Omniva pakomātu pakalpojuma izmantošanā? Vai ir gadījies saskarties ar bojātu sūtījumu saņemšanu, un kā tās situācijas ir atrisinājušās?

Mana pēdējā pieredze ir tāda, ka sūtīju trīs vīna pudeles, katra no tām atsevišķi iepakota burbuļplēvē + vēl divās kārtās gofrētā kartona iepakojums, tomēr galā divas no tām nonāca sadauzītas (sk. foto). Un man ir grūti iedomāties, cik nevērīgi ir jāapietas ar sūtījumu, lai šādi iepakotas vīna pudeles, kuras, manuprāt, nav tik trauslas, lai būtu papildus jāpērk speciāls pakalpojums par trauslu sūtījumu piegādi, varētu sadauzīt..

Omniva-manssutijums-14dec.jpg

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Diezgan naivi būtu domāt, ka tur kāds apietas ar pakām kā ar jēlām olām. Skaidrs, ka kastes tiek mētātas, nokrīt, apgāžas un vēl tiek paspārdītas, ja nav labs garīgais tanī dienā :D Nezinu kā Omnivā, bet lielākos hubos, kur tās pakas tiek šķirotas, viņas vēl iesprūst aparātos (konvejera lentēs), tā ka izvilkt nevar, maz ticams ka vīna pudeles to izturēs.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Nevajag nemaz mest vai spert. Ja nav norādīts, ka trausla prece tika kaut kur transportēšanā kaudzes apakšā un zem spiediena tev burbuļplēve nepalīdzēs daudz.

Kam gan vēl 'Trausla prece' ir domāts, ja ne stiklam. Pat sūtot jūtīgāku elektroniku / mērierīces / laptopus etc norādu, ka trausla prece... un te stikls... ;(

Link to comment
Share on other sites

Pāris gadus nostrādāju vīna veikalā, pudeles mēdz būt brīnumaini izturīgas (krītot no augstākiem plauktiem) vai arī plīst pat no viegliem uzsitieniem, burbulplēves tur neko īpaši nemaina.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Burbuļplēve vienā vai maksimums divās kārtās... man gan izskatās, ka vienā kārtā un bišķi gofrētais kartons...

 

Autor, tā ir, ka žmiedzas uz iepakojumu un omnivas skapīša izmēru. Stiklu vajag pakot labi un kārtīgi! Es tādas pudeles būtu licis burbuļplēvē četrās kārtās un putoplasta kastē (vislabāk tai zilā putoplasta kastē).

Link to comment
Share on other sites

Sūtīju eglīšu rotājumus, kartona kastē, katru ietītu burbuļplēvē (vairākas kārtas)+papīrs. Tika paņemta arī trauslās preces opcija. Saņēmējs atskaitījās, ka viss esot bijis vislabākajā stāvoklī. Līdz ar to mana atbilde uz topikā izteikto jautājumu ir- ja neesi centa isējs, tad trauslas preces sūtīt ir droši, ja paņem papildopciju.

TS vietā kašķi tālāk nemeklētu , jo atbilstoši Omnivas noteikumiem

"Post nav atbildīgs šādos gadījumos:

Ja  sūtījuma  pazaudēšana  vai  sabojāšana  notikusi
nosūtītāja  vainas  vai  nevērības  vai  arī  sūtījuma  satura
īpašību dēļ;"

un pat ja tomēr mēģināsi pieteikties uz kompensāciju, tad jāņem vērā ka

" Personai,  kura  piesakās  uz  kompensāciju,  ir  jāpierāda,
ka zādzība vai bojājums nenotika pēc preces piegādes." .

p.s.

Ja kādreiz saņemšu slapju, pēc vināra vancījošu paciņu, zināšu, kuram D.aunītim pateikt "Paldies" !

 

 

 

 

 

 

 

Labots - Jainit
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Man biedrs caur omnivu atsūti ar pārtikas plēvi 2x4GB diskus, izņēmu un nomiru no skata, diski vēl tagad strādā! :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Es reiz sūtīju divus mazus prastus kabeļu konektorus. Bij ielikti milzonīgā kastē pilnā ar lielu daudzumu burbuļplēves. Tur pat porcelāna šķīvji būtu izdzīvojuši. Pakotājs bij mazliet pārcenties. :D A kas tad, tavuprāt, ir trausls, ja ne vīna pudeles?

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , jema teica:

izņēmu un nomiru no skata,

???

Tu no viņpasaules raksti? :D

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Jā, @jema to māk! :D

 

Bet par iepakojumu jau viss ir pateikts, neviens ar paku neapiesies kā ar jēlu olu- trausls saturs kārtīgi jāiepako! 

Link to comment
Share on other sites

Problēma ir nevis pudelēs un iepakojumā, bet tajā ka viņās iekšā bija smags dzēriens. Vajadzēja tukšas sūtīt, vai iepakot vismaz 3x kartons (arī starp pudelēm) + burbuļplēve 4-5 kārtas katrai pudelei no visām pusēm, arī kakls un dibuā. Vēl labāk būtu 3 atsevišķi, kopā nesatīti sūtījumi. Tā kā tas izskatās tai bildē - 100% neatbilstošs iepakojums, tur vispār nav ko sūdzēties, pat ja būtu bijusi uzlīme trausls. Tādas lietas ir jāiepako tā lai pašam mājās nav bail no galda uz betona grīdas nosviest un var droši dauzīt ar mazu āmuriņu.

Labots - abi
  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Bildē izskatās, ka burbuļplēve jau ir saspaidīta, līdz ar to nav gluži starpība, vai ietīts pārtikas plēvē vai šajā te iepakojumā. Trausliem priekšmetiem ir cita veida burbuļplēves ar lieliem burbuļiem, kur sprauga starp priekšmetiem nav daži mm, bet jau vismaz 2cm. 

Link to comment
Share on other sites

Starp pudelēm nedrīkst likt burbuļplēvi, ja nu vienīgi kārtas 5. Ir pareizāk izmantot kartonu. Bet šaj gadijumā iepakots ir galīgi nepareizi.

 

 

Em, a kas par vīnu, lētais gals ja bez koka kastītēm???

Labots - zmeyok
Link to comment
Share on other sites

Esmu sūtījis ar PastaStacija pakomātu telpaugu. Kā zināms, tie arī ir trausli. Vēlāk no saņēmējas atnāca ziņa: "Liels jums paldies par tik rūpīgu un pārdomātu iepakojumu ar visām virzena bultām uz tā. Bija tik patīkami šādu paku saņemt! Paldies arī pasta puišiem, kuri bija ņēmuši vērā bultas un tā arī šī kastīte bija ielikta pasta stacijā. Abi augi veseli bez lūzumiem. Ļoti skaisti nu smaržo mūsu viesistabā.. "

 

Kā zināms, telpaugiem mazāko nodalījumu pakomātā var izvēlēties vien tad, ja tos novieto horizontāli. Bet žetons kurjeram, kurš otrā galā šo paciņu bija novietojis vertikāli, ko pieļauj tikai lielākais no nodalījumiem. Ceru, tēmas autora gadījumā tas atgadījās vien tādēļ, ka nesen Omniva bija izsludinājusi vakances uz kurjera amatu. Cerams,  tie nebija Kaspars12  ievietotā video sižeta varoņi, kuri pēc tam, kad zaudējuši darbu Latvijas Pastā, pārbēguši uz Omniva. Par ķīniešu komunistu darba kultūru neizteikšos. Nevienam no jums (pat tiem gudrīšiem, kuri attaisno nevērīgu attieksmi pret pasta sūtījumu saturu) ar tādu apkalpošanas kultūru sastapties nenovēlu. Bet pašiem lecīgākajiem tomēr aicinu veikt eksperimentu - iepakojiet vīna pudeles burbuļplēbē, tad gofrētā kartona iepakojumā, un tad nometiet to zemē. Un pārliecinieties, cik saplīsušas tur būs..

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Līdz šim viss bijis OK ar Omnivu, bet šogad viņiem pārslodze. 2x jau kurjers braucis uz pasta staciju, un tieši manai pakai nav pietikusi vieta. Pēc sūtijum izsekošanas skatos, zvanu viņu klinetu centram, prasu, vai kurjers nevar atrast pakomātu, vai. Pagājušā gadā viens sūtījums pat bija vēlāk izsūtīts, bet saņēmu normāli uz to pašu pakomātu.

Pārvirzīt uz citu arī nevarot. Bez maz vai jābrauc un jādežūrē, jāķer tas kurjers rokā.

Link to comment
Share on other sites

Jebkuram biznesam, kurš ikdienā darbojas ar normālu noslodzi (nevis ar niecīgu daļu kapacitātes) un kuram ir kāda saistība ar dāvanu tirdzniecību vai sūtīšanu, z-svētkos ir pārslodze. Omniva acīmredzot nu ir izaugusi popularitātē līdz tam.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...