Jump to content

VU+ problēmas ar dekodēšanu


oxygen
 Share

Recommended Posts

Vajadzētu saprast vai ir risināma problēma ar VU+ dekoderi. Problēmas būtība : dažiem kanāliem ir attēls , bet nav skaņa, dažiem skaņa, bet nav attēls.Tas tik dažiem kanāliem no daudzajiem.  Vis tas no DVB-C kabeļa. Ja dekoderim uzliek ierakstīt un atskaņot uz dekodera,tad probēma identiska, bet ja ierakstu (.ts failu) atskaņo uz datora ar VLC- vis darbojās... Arī ja palaiž no dekodera pa tīklu tos kanālus   atskaņot kā strīmu ( VLC) viss iet  Ja tos pašus kabeli, testam,  pieslēdz TV kam iebūvēts DVB-C . uz TV vis iet.  Ir paprovēti dažādi imidži- problēma nemainās. Acīmredzot kaut kas tam DVB-C no operatora dažiem kanāliem nav īsti kā vajadzētu būt pēc standartiem, bet ... tai pašā laikā uz lētā TV iet ka nemetās. Vai vaina varētu būt VU+ dzelžu līmenī un nav jēgas vairāk ko ''rakt'' un tik cerēt ka kabeļoperators ko ''pielabos'' vai arī var kaut kā atrisināt tam VU+, jo to plūsmu dators ar VLC atkodē bez problēmām.

Link to comment
Share on other sites

Vari pamēģināt kanāliem buķetē norādīt refernsi 4097 nevis 1 (#SERVICE 4097:....).

Tad kanālus atskaņos gstreameris nevis enigma, varbūt ka viņš varēs sagremot labāk.

Labots - Taapat
Link to comment
Share on other sites

Nja, ar esošo image nomainot uz 4097 vispār kanāls neiet. Būs , brīvākā brīdi, japamēģina ar kādu citu image.

Link to comment
Share on other sites

Tā, noprovēts viss iespējamais, arī 4097, visvisādi playeri - nu nedekodē. Laikam jau kaut kas ne tā tīri pamatsoftā, kuru izmanto visi VU+ imidžu rakstītāji. Žēl gan- it kā laba kaste, bet ne līdz galam. Diezin vai kāds salabos... Interesanti kam būtu jānosūta tas ''nekodējamais'' fails, lai papēta . Vai varbūt ir kāds softs , kas pārbauda kur ir neatbilstība tanī datu plūsmā. . Tad varētu runāt ar kabeļoperatoru lai saved kārtībā savā pusē ar norādi ka '' tas un šis neatbilst standartam''. Uz šo brīdi šie diezin vai kustinās smadzenes ja kādam no daudziem tūkstoša abonentu kaut kas neiet uz aparāta, kas nav parasts TV. Ierakstīts uz fleškas  tas .ts fails iet uz visiem tv, bet VU+ nē.

Link to comment
Share on other sites

Fails būtu jānosūta tiem, kas raksta draiverus priekš VU+. Kas tieši raksta, man nav ne jausmas.

Nošārē varbūt kaut kur mazu .ts failu ar problemātisko ierakstu.

Link to comment
Share on other sites

Laikam jau izmanto VU+ ražotāja draiverus. Failu iemetu šeit https://failiem.lv/u/jh4vme9k#_

Šim ir skaņa, bet neiet bilde.

Dažiem kanāliem nav skaņas.

Viens, vispār, neko ne skaņu ne bildi, bet to es neprovēju ierakstīt.

Tīri vai interesanti tā problēma tik VU+ enigmai vai arī uz citiem. Pamēģināju kaut kādu softu TS Doctor- tas neko sliktu neredz .

Starp citu , kaut ko pirms tam līdzīgu redzēju arī vecajam kabeļniekam Baltcom, vienam kanālam. Bet, šie pēc kāda laika laikam sakārtoja savā pusē-problēma pazuda. Tagadējam jaum ir veselai kaudzei kanālu. Kadreiz kautko līdzīgu redzēju arī no interneta TV strīma kanāliem. Nu nepievērsu uzmanību bet tagad saprotu ka pie vainas ir VU+ ar savu Enigmu kopā ar kaut ko  no otras puses

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Jā, interesanti - ar Dreambox DM900 un Gigablue Quad+ tikai skaņa, bet pret video standartiem prasīgais mediapleijeris Popcorn Hour A-400 atskaņo bez problēmām.

Tomēr ar to Balticoma ierakstu kaut kas nav kārtībā, Sony TV pleijeri arī negrib rādīt bildi - Archos vispār šo failu neņem pretī, ar VLC ir skaņa un brīžiem parādās pa kādam video kadram.

Link to comment
Share on other sites

TS konteiners ir tāda piņķerīga padarīšana, man ir bieži sanācis, ka ne viss atskaņojas uz dažādām iekārtām. @oxygen, paņēmu to failu - man spēlē viss - gan teļļuks, gan SAT no USB, gan arī android boxis un wd pleijers. Uzdatora apskatījos, ka pamainot softiskos dekoderus, ar ffmpeg pazūd bilde. Fiksi pārmuxēju uz mp4 un atpakaļ uz TS. Intereses pēc vari apskatīties, bet tas neko īpaši nedos, vajag tam dekoderim draiverus citus laikam...   https://failiem.lv/u/gtqu2288#_ 

Link to comment
Share on other sites

Nu, jā kā tai  VU+ Enigma2 uzlikt citus draiverus? Cik saprotu  visi izmanto orģinālos no VU+  no šejienes http://archive.vuplus.com/download/drivers/

 Esmu to plūsmu pārbaudijis citur- arī iet uz diviem TV un datora, bet.. ko tas dod , ja galvenais ''uztvērējs '' nespēj dekodēt... Kāpēc vispār izmantoju to VU+? Nu kopš analogā TV laikiem un bilde ir krietni labākā  ja izmanto VU+ dekoderi , nevis TV kā dekoderi . Nu TV ir laba matrica bet ne ''smadzenes''.Pie reizes tas VU+ ar savu HDD kalpo kā tīkla datu krātuve , kas patērē tik 20W.  Vienīgi, uzmanīgu dara tas ka biedram boto neiet uz pavisam cita aparāta, Dreambox DM900 . Iespējams ka vaina ir Enigma2 kā tādā vai gan VU+, gan Dreambox DM900  stāv kāda viena mikrene (vai līdzīga, viena ražotāja) , kurai ir problēmas ar dekodēšanu dzelžu līmenī ja plūsma kas ne tā kā prasa standarts.

  Eh, pateiktu kāds kas tajā plūsmā ir ne pēc standarta, varētu rakstīt Balticomam lai saved kārtībā. Tagad nav īsti par ko rakstīt- noteikti pasūtīs ''trīs mājas tālāk'' jo uz TV jau dekodē bez problēmām. Laikam ''jārok'' kādā vairāk specializētā forumā.

Link to comment
Share on other sites

Papētiju uz kādu ražotāju čipiem ir  VU+, Dreambox  un  Popcorn.  Pirmie divi ir uz  Broadcom  chipiem, bet Popcorn us Sigma. Nu, domāju tur arī slēpjās tas ka uz it kā  ''krutākiem'' ( VU+ un Dreambox) nevar, bet uz Popcorn iet ( biedram boto). Vēlāk ielikšu kādu gabalu no HD kanāla, kur atkodē. Jaudas jau tam dzelzim vairāk kā vajag- iet ka nemetās ar minimālu noslodzi kanāli kam pīķos plūsma aiziet līdz 17-19megabiti ( RTG) . Ja tā ''vaina'' ir dzelžu līmenī ka nedekodē kas nav īsti korets, tad, domāju , neko nevarēs izdarīt. Ja tā dekodēšana būtu ''softiska'' kā parastajam datoram, tad varētu salabot. Atliek tik ''spiest'' uz kabeļoperatoru lai sakārto savā pusē. Nu jāmeģina atrast tik ko.

Link to comment
Share on other sites

Izvilku veco Amiko Alien2 - video tiek atskaņots. Tad jau tiešām sanāk, ka problēmas ir uztvērējiem ar Broadcom procesoru (Gigablue arī tos izmanto).

 

Link to comment
Share on other sites

Ja spēlē manis ieliktos failus, tad problēma ir nekorektā ts konteinerā, jo nekas netika izmainīts, tik konteiners. Salīdzinot ar spēlējošu ts failu (kuru oxygen ieliks), problēmu varētu mēğināt identificēt.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 35 minūtēm , Racer teica:

MKV arī būtu jāiet uz visiem

Gigablue bilde vienalga  nav, bet Sony TV pleijeri iekš MKV šo failu atskaņo.

Link to comment
Share on other sites

Man ātrumā mēģinot uz Zgemma H7S (Broadcom) ar enigmu nav ne skaņa ne attēla. Ar exteplayer, kurš izmanto ffmpeg, ir tikai skaņa.

Ja būs laiks, jāpamēģina uz Amiko ar sh4.

Uztvērējus nevajag salīdzināt ar datoru. Uztvērēji tikai skaņu, un tad ne visus formātus spēj apstrādāt programmatoriski. Attēlu tikai hardvariski.

Ir iespēja, ka hardvariski varētu pavilkt, bet kaut kas pietrūkst draiveros.

Ļoti neesmu iedziļinājies, bet cik es zinu, tad enigma plūsmu pa tiešo grūž iekšā, un ko tas dzelzis ar saviem driveriem māk, tas strādā.

Izmantojot gstreameri kaut ko var pietūnēt gstreamera dvbmediasinkā, bet enigma priekš ts konteinera gstreameri neizmanto.

Es atceros, ka OpenPli forumā bija līdzīga sūdzība par kabeļoperatora kanālu problēmām kut kur Holandē, un man liekas, ka arī tur risinājumu neatrada. Baigais slinkums tagad meklēt.

Labots - Taapat
Link to comment
Share on other sites

Racer, tas no taviem parkonvertētajiem uz .mp4- skaņa ir, bilde nav, bet tas kas atpakaļ uz _1.ts iet bez problēmām.  Iemetu kanālu ierakstu failiem kur neiet skaņa un tādu, kur viss ok https://failiem.lv/u/akqnuu4e#_

Ir arī tāds kur ne skaņa, ne bilde, bet ieraksta. Uz VLC tas neiet, ar WMP mēģina, bet attēls raustās, skaņa itkā iet,  Kas interesanti- tiem kam neiet skaņa , uz datora nespēlē VLC (attiecīgi neiet kā playlist uz datora), bet Windows media players spēlē ierakstīto. Skaidrs ka Balticoms kaut ko ir konkrēti nepareizi, tik... varbūt spečuki atšifrēs un varēšu rakstīt šiem lai saved kārtība savu galu.

Pārbaudiju ar to TS-Doctor to, kam neiet skaņa- saka ka esot problēmas ar stat/end

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Pameģināju uz Amiko SHD-8900 Alien (sh4 arhitektūra) un tur ir gan attēls, gan skaņa.

Ņemot vērā ka enigmā servicedvb kods ir vienāds, es secinu ka vaina uztvērēja hardvarē vai draiveros.

Link to comment
Share on other sites

Kaut kas nav ar to TS konteineru un kodeku ID. Pārmuksējot tie TS visi man rādās normāli. Arī uz datora, iekrāmejot problemātiskos TS ffmpeg tīrajā softā pārkonvertēšanai, pazūd attiecīgi skaņa vai bilde. Pleijeri uz datora vairāk izmanto Directsow, kam ir po, bet hardwariskajiem ir problēmas. Vienīgais ko varu pateikt, ka ar kodekiem viss ir ok - tie ir vienādi, tas kā tas viss salikts kopā, rada problēmas attiecīgajos kanālos. Neesmu tik liels speciālists konteinera salikuma analīzē, tik varu pateikt, ka pārmuksējot, mainās audio/video kodeku ID un tad viss rāda... 

Link to comment
Share on other sites

Amiko HD8900, atskaņo visus augšup piedāvātos failus bez problēmām, pie tam uz Spark, (Enigma2 ir līks no pirmsākumiem, man nevajag uztvērējs, kuram nepārtraukti jāmeklē problēmrisinājumus, es gribu šad tad paskattīties arī TV)
Sāku pārdomāt - taisījos pirkt Vu Solo2, bet laikam vēl jānogaida.

Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , oxygen teica:

Skaidrs ka Balticoms kaut ko ir konkrēti nepareizi, tik...

 

Neesmu baigi drošs, ka tā ir - iespējama arī versija, ka TS formāta konteiners pamainījies un dzelzis neatbalsta, jo TV un WD kaste bik klepo atskaoņojot, bet SAT un Android kaste brīvi man atskaņo. Cik palasījos googli, ar neko sakarīgu neatradu, izņemot to, ka tādas problēmas ir.

Link to comment
Share on other sites

Vo vellos, nepārbaudiju tos kam negāja tiešraidē skaņa ierakstītus atskaņojot ar pašu VU+. Tiešam , kad atskaņo ierakstītu- viss iet. Tad, domāju , viss''vel nav zaudēts'' . Būs japarokās kāpēc tā, tipa ''nemāk'' atkodēt skaņu tiešraidē.Tas jau izskatās vairāk pēc draiveru problēmas. Lai gan kautkas jau arī ir no Balticom puses sadarīts ne tā. Neba par velti ierakstītajam TS-Doctor blaustās ka problēmas ar start/stop.

Faktiski neskaidrs ir tik gadijums kad ir skaņa , bet nav bilde. Arī gadijumā kad nebija ne bilde ne skaņa- ierakstīts iet ka nemetās.

 

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , oxygen teica:

TS-Doctor blaustās ka problēmas ar start/stop.

 

Šis nav rādītājs, jo daudzi verķi mēdz nepareizi ierakstīt - nenoķer PID, keifreimus utt. Ieteiktu palasīties specializētajos forumos par Tavu kasti.

Link to comment
Share on other sites

Labi, domāju ka par gadījumu kad nemāk tiešraidē ''pieslēgt'' skaņu drīzāk būs kāda infa kāda forumā. Tikko radās doma, ka jāpārbauda vai gadījumā skaņa neiet pa analogo (SCART) štepseli. Ej nu sazini kā caur HDMI, varbūt ''gudri ''ko nogriež ciparu formā. Slinkums tagad meklēt kabeli lai pieslēgtu pie pastiprinātāja skaņu caur analogo. Būs kādu reiz brīvākā brīdī jāpaspēlējas. Kanāls kam nav bilde un kam nav skaņa un bilde tik kopā divi. Neies, lai neiet-maza skāde . Kanāli kam nav skaņa jau ir vairāki un vērtīgāki- jāmēģina ''atdzīvināt'' balss.

Link to comment
Share on other sites

Nu tā , pameklējos forumos- nekur nekas konkrēti, ja neskaita tipa ''tiku vaļā no problēmas, jo aparātu pārdevu'' :butcher:  . Nospļavos un piegāju tam jautājumam vienkārši- strīmoju tos kanālus uz pašu aparātu atpakaļ . Visiem kanāliem , kam bija problēma kad neiet skaņa vai neiet ne skaņa , ne bilde, bet ierakstus spēlē, der . Nu palika tas vienīgais kanāls kam bija skaņa , bet ne attēls . Tam tā problēma bija arī ierakstā, tāpēc neder šis risinājums. Nu i štrumts, viena kanāla nebūšanu var pieciest, ja pārējiem sešiem ir risinājums.

Faktiski buķetē ir divi ieraksti

Normāli neejošais (pirmajā rindā) un  ''izoperētais caur vienu vietu''  (otrajā rindā), bet viens un tas pats kanāls .

#SERVICE 1:0:1:50:B:1:FFFF0000:0:0:0:
#SERVICE 4097:0:1:50:b:1:FFFF0000:0:0:0:http%3a//192.168.0.120%3a8001/1%3a0%3a1%3a50%3aB%3a1%3aFFFF0000%3a0%3a0%3a0%3a:Квартал ТВ
#DESCRIPTION Квартал ТВ

Tik nebija laika paspēlēties vai varbūt (?) ies ja izmetam ārā to pirmo neejošo lai lieki nerēgojās programmu izvēlē?

Interesanti, ka ja sākotnēja (pirmajā)  nomaina #SERVICE 1 uz #SERVICE 4097, tad programu izvēltne paliek tik programas numurs , be ne bilde , ne skaņa neiet ( ar ''1'' bija tik skaņas problēmas) , bet otrā rinda , kas ''strīmo'' , turpina iet. Laikam to nosaka tas ka tajā rinda ir atstāts tas ''1'' (8001/1%3a0%3a)

Nu ja neskaita to , ka dekoderis , kad izmanto šadu ''strīmošanas'' piegājienu, rāda ka notiek ''ieraksts'', citu problēmu neredzēju. Visi EPG  arī iet tam ''strīmotajam''.  Izskatās ka Enigmas playeris ir pargudrs un  , ja kas plūsmā ''aizdomīgs'', nespēlē, bet otrā rinda , kad spēlē gstremeris, iet.  Nu lai šo domu pārbaudītu , jāpieliek dekoderis uz citu proci, tipa Amiko HD8900  un tad jāapskatās. Tik, tam Amiko ''neraža'', nav jau DVB-C tjuneris. Laikam tik pastāv variants ar ārējo, USB . Bet , tas , tā ja kādreiz dabūšu ''nagos '' tādu USB DVB-C, jo pašu Amiko ar Enigmu varu aizlienēt no paziņām.  Tad būtu skaidrāks vai pie vainas Enigma vai Broadcom chipa bags. Nu reāli, savu ''rociņu'' ir pielicis arī kabeļoperators, jo problēma jau ne visiem kanāliem. Tā , varbūt kādam noder, kam būs līdzīgas problēmas , kaut maz ticu, jo ja normāls dekoderis, tad ir škivis un ar to skatās no satelīta , nevis kabeļa. Man , tā tas dekoderis ''mantojumā'' un tiek izmantots ne tā kā parasti.

Link to comment
Share on other sites

Ja tev iet ieraksts, tad pamēģini skatīties kanālus izmantojot mazu, teiksim 1-2 sekundes laika aizturi (timeshift).

Skatoties nospied pauzi, pēc 1-2 sekundēm atkal, lai turpinātu.

Laika aizture reāli ir kanāla ieraksts un paralēla ieraksta atskaņošana.

Labots - Taapat
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Labs vakars,

 

Kas varētu būt par iemeslu, ka via... paketē vairs negrib rādīt lnt... un tv3... kanālus? pārējos smuki rāda...

 

Dravniekam nav izliktas nekādas info par to

 

vu+ uno ar BH 2.1.6.1 versiju+ mgcamd 1.38

 

Paldies

Link to comment
Share on other sites

goicis

Tad mēģini nomainīt to Dravnieku!

Link to comment
Share on other sites

Dravnieks atbildēja, ka posmotrit, bet uzlabojumi nafff

Gaidot uzlabojumus uzliku jaunāku BH versiju un iedarbināju wicard, bet arī nepalīdzēja...

 

Varbūt B variantam kāds var PM padalīties ar atsaucīgāku dravnieku? Vai vismaz virzienu ieteikt kur skatīties..:)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...